Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@04:39:47 GMT

باید وضعیت نیروهای شرکتی ساماندهی شود

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۹۶۴۴۸

باید وضعیت نیروهای شرکتی ساماندهی شود

به گزارش خبرنگار مهر، عباس گودرزی در جلسه علنی امروز چهارشنبه (یکم تیر ماه) مجلس شورای اسلامی به عنوان متقاضی بررسی خارج از نوبت طرح به کارگیری و ساماندهی کارکنان دستگاه‌های اجرایی،گفت: جلسات متعددی برای بررسی این موضوع در مجلس برگزار شد و رئیس مجلس نیز گفت که با دولت تفاهم شود.

وی بیان کرد: بر این اساس، جلسه مشترکی با سازمان امور استخدامی کشور به صورت ۳ شبانه روز در ایام عید فطر تشکیل شد که مقدمه‌ای برای ورود به طرح ساماندهی بود و قول داده شد تا مابقی آن به صورت لایحه ارائه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت منع استمرار فعالیت شرکت‌های پیمانکاری تأمین نیروی انسانی در مشاغل تخصصی که ماهیت بلندمدت دارند، گفت: در شرکت‌ها فقط می‌توان خرید خدمت داشت و نباید نیروی انسانی شرکتی به مدت طولانی مثلاً تا ۱۰ سال در یک دستگاه دولتی باشد.

وی با بیان اینکه ایجاد بروکراسی پیچیده نتیجه فعالیت این شرکت‌هاست، ادامه داد: ما شاهد هستیم به هر نحوی که می‌خواهند با نیروهای شرکتی برخورد کرده و هر وقت که می‌خواهند به آن‌ها حقوق می‌دهند. ما در این طرح به دنبال ساماندهی وضع موجود و حمایت از این کارکنان هستیم.

گودرزی تصریح کرد: ما به دنبال برون سپاری خدمات بودیم نه برون سپاری نیروی انسانی، بنابراین باید اصلاحات لازم انجام شود. روند رو به رشد بودجه عمومی کشور، رشد بی قواره اعتبارات مربوط به کارکنان دستگاه‌های اجرایی، ظهور انواع قراردادهای استخدامی، ایجاد بستر ظلم، فساد و تبعیض، تضعیف پاسخگویی و شفافیت در نظام اداری و انحراف شرکت‌های پیمانکاری تأمین نیروی انسانی از جمله آسیب‌های موجود است که باید رفع شود. باید به برده‌داری نوین پایان داد.

طبق گفته قالیباف، طرح به کارگیری و ساماندهی کارکنان دستگاه‌های اجرایی یکشنبه هفته آینده در صحن مجلس رسیدگی می‌شود.

کد خبر 5520828 زهرا علیدادی

منبع: مهر

کلیدواژه: عباس گودرزی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی صحن مجلس مجلس شورای اسلامی سیدابراهیم رئیسی هیئت دولت صحن مجلس محمد باقر قالیباف دولت سیزدهم انقلاب اسلامی ایران جمهوری اسلامی ایران بهرام عین اللهی علی بهادری جهرمی حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی ایران احمد وحیدی محمد مخبر نیروی انسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۶۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت باید راه را برای مشارکت فعالانه کارگران فراهم کند

در راستای تأمین این منویات ذکر چند نکته ضروری است:

نخست اینکه یکی از اولویت‌های جامعه کارگری در آستانه روز جهانی کارگر، مقوله درآمد و معیشت است. قدرت خرید کارگران در سال‌های اخیر به‌شدت کاهش پیدا کرده است. امروز یکی از مطالبات عمومی کارگران، افزایش دستمزد است و بر این اساس رقمی که  امسال برای حداقل مزد تعیین شده به هیچ وجه کفاف نیازهای معیشتی آنان را نمی‌دهد و انتظار دارند رقم مزد۱۴۰۳ مورد بازنگری قرار گیرد. 

خواسته دیگر کارگران این است که به مطالباتشان برای مشارکت در بازار کار توجه شود، بنابراین دولت باید راه را برای مشارکت فعالانه کارگران فراهم کند. اگر فکر کنیم نظرات کارگران بدون اثرگذاری و کارآمدی است، کشور را از سرمایه نیروی انسانی محروم کرده‌ایم و از این ظرفیت عظیم که همانا حضور و مشارکت کارگران است، غفلت ورزیده‌ایم. کارگران هم دانش و مهارت دارند و هم نیروی انسانی بالقوه و موتور محرک توسعه هستند. در همه کشورها محوریت بازار کار، اول سرمایه انسانی (نیروی کار) است و بعد سرمایه‌های مادی؛ اما متأسفانه در ایران به این امر توجه نداریم و اگر بخواهیم از این ظرفیت بزرگ برای توسعه و رونق تولید استفاده کنیم، باید به کارگران توجه ویژه داشته باشیم.

فراموش نکنیم کارگران علاوه بر اینکه صاحب مهارت‌اند، بعضاً کارآفرین هم هستند و می‌توانند در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان فعالیت‌های خارق‌العاده انجام دهند یا از طریق تشریک‌مساعی با همکاران خود بخش‌های بزرگی از مشکلات صنعتی کشور را حل کنند. بنابراین توجه به کارگران و مشارکت و اعمال رأی آن‌ها در تصمیمات هم می‌تواند برای این قشر، روحیه‌بخش باشد و هم در عین حال امنیت ملی را ارتقا دهد.

اکثر قریب به اتفاق کارگران، قراردادی هستند، کارگران به فردا و آینده شغلی خود اطمینان ندارند اما متأسفانه دولت سازوکارهای مناسبی برای حمایت از کارگر ندارد نظارت‌ها نیز ضعیف است، امنیت شغلی کارگران دچار مشکلات اساسی شده است.

دیگر خبرها

  • رونمایی از سند ۵ ساله توسعه شاخص‌های آموزشی، فضاها و نیروی انسانی سیستان و بلوچستان
  • اطلاعیه مرزبانی درباره بازداشت ۶ مرزبان توسط طالبان
  • علت انتقال ۶ نیروی مرزبانی به خاک افغانستان چه بود؟
  • دولت باید راه را برای مشارکت فعالانه کارگران فراهم کند
  • کدام کارکنان تسلا اخراج شدند؟
  • جزئیات تبدیل وضعیت کارکنان شرکتی به قرارداد کار معین در سال ۱۴۰۳
  • غذای شرکتی، عاملی برای افزایش تعلق خاطر کارکنان به سازمان
  • اقتصاد دیجیتال وضعیت بیکاری و اقتصادی را کردستان بهبود می بخشد
  • سرمایه گذاری انسانی در ساماندهی نظام تعلیم و تربیت
  • تبدیل وضعیت کارکنان شرکتی به قرارداد کار معین در سال ۱۴۰۳