Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس از ری؛ شهرری یکی از شهرهای قدیمی و باستانی کشور است که دارای قنات‌های زیادی می‌باشد و باتوجه به اینکه فاصله قانونی تعیین شده برای ساختمان‌ها از قنات ۶ متر تعیین شده است همه سازندگان باید این نکته را در ساخت و سازهای املاک رعایت کنند.

طی روزهای اخیر فیلمی در شبکه های اجتماعی منتشر شده که فردی ادعا می کند مجتمع مسکونی ۳۲۰ واحدی «هارمونی» در شهرری بر روی قنات «ده خیر» احداث شده است که این قنات قدیمی، خاک سستی دارد و ریزش مجتمع مسکونی مذکور محتمل به نظر می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پی انتشار این فیلم و پس از بررسی‌

 

   

 

های اولیه کارشناسان مربوطه، شهرداری و فرمانداری ری واکنش نشان داده و به دغدغه مردم در این رابطه پاسخ دادند.

پیگیری میدانی فرماندار ویژه شهرستان ری

حمید زمانی فرماندار ویژه شهرستان ری با حضور در محل مجتمع مسکونی هارمونی ضمن بازدید و گفت‌وگو با ساکنان برای روشن تر شدن ابعاد موضوع با مالک مجتمع ارتباط تلفنی گرفت.

وی دستور صریح بررسی و پیگیری های عمرانی به واحدهای مربوطه را صادر و مقرر شد در کمترین زمان این مهم انجام شود. 

فرماندار ویژه شهرستان ری به مردم اطمینان خاطر داد؛ مجتمع هارمونی، مترو پل نخواهد شد و مسؤولان در کنار آنها هستند و این موضوع در کمترین زمان ممکن پیگیری خواهد شد.

کل مسیر قنات توسط شرکت‌های ژئوتکنیک بررسی می‌شود

مهدی مزینانی معاون شهرسازی و معماری شهرداری منطقه ۲۰ در رابطه با این موضوع در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ری، اظهار کرد: فیلم منتشر شده فاقد بررسی های فنی است و از مسیر قنات و استقامت و ایمنی خاک اطلاعاتی ارائه نشده است.

وی با بیان اینکه بررسی های فنی در حال انجام است، گفت: بررسی این مشکل بر عهده سازنده ملک، شهرداری منطقه۲۰، اداره آب و فاضلاب و سایر دستگاه های مرتبط است که انجام می شود. 

معاون شهردار منطقه ۲۰ با اشاره به شرایط اقلیمی و کاهش بارندگی‌ها که باعث ریزش دیواره شده است، افزود: پدیده فرونشست نیز در این موضوع مطرح است که با توجه به شرایط خاک و زمین در جنوب استان تهران به صورت متعدد اتفاق می‌افتد و نیاز به بررسی های فنی و کارشناسی شده دارد.

مزینانی ادامه داد: با توجه به اینکه این قنات در حدود یک هزار متر طول داشته و از ساختمان‌های مذکور نیز فاصله قابل توجهی دارد، در شرایط فعلی نام بردن از یک ساختمان بدون توجه به موضوعات کارشناسی اقدام درستی نبوده و باعث ایجاد نگرانی برای ساکنان مجتمع شده است.

وی با بیان اینکه ارگان‌های مرتبط با این موضوع، باید ورود کنند، خاطرنشان کرد: بررسی های فنی درخصوص آزمایش خاک و محیط توسط شرکتهای ژئوتکنیک برای مشخص کردن نقاط دچار ریزش و شناسایی و مشخص کردن محل های پرخطر و نیاز به مقاوم سازی در حال انجام است.

معاون شهردار منطقه ۲۰ تاکید کرد: به منظور سلامت و حفظ جان ساکنان و اطمینان خاطر شهروندان، کل مسیر قنات بررسی می‌شود و نقاط ضعف خاک شناسایی خواهد شد تا اقدامات درخور انجام شود.

قنات ده خیر با مجتمع «هارمونی» فاصله دارد

مهدی مهربان سرپرست اداره حقوقی شهرداری منطقه ۲۰ تهران نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ری اظهار کرد: مجتمع مسکونی روی کوره قنات ده خیر واقع نشده و قنات در مجاورت شرقی مجتمع قرار دارد و در مجاورت ساختمان ۳ میله قنات وجود دارد که برای لایروبی و بررسی مسیر قنات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی افزود: کوره قنات ده خیر در حدود ۱۰۰ سال قدمت دارد که در قسمت شاخه غربی کاملا خشک است و این 3 میله‌ با فاصله‌‌های یک و نیم متر، ۲ متر و پنج و نیم متر با دیوار مجتمع مسکونی واقع شده است.

پیگیری مالک ساختمان

سازندگان مجتمع مسکونی هارمونی نیز پس از انتشار این فیلم با صدور پیامی بر رعایت فاصله قانونی قنات با ساختمان تاکید و بیان کرده اند پروژه هارمونی تاکنون نشست یا ایرادی در سازه نداشته و پیگیری مجدانه در این زمینه را با حضور کارشناسان متخصص از سوی شهرداری ومسئولین ذی ربط آغاز کرده ایم و متعاقبا نتایج بررسی ها و اقدامات لازم و انجام شده را به اطلاع عموم ساکنین وهمشهریان می‌رسانیم.

اعلام نتیجه نهایی پس از بررسی کارشناسان

قنات ده خیر قناتی ۱۰۰ ساله متروکه و خشک است و اکنون از آن استفاده نمی‌شود با این حال گزارش نهایی پس از بررسی قنات توسط کارشناسان، اعلام می‌شود.

انتهای پیام/۶۷۰۶۲

منبع: فارس

کلیدواژه: شهرری هارمونی بررسی های فنی مجتمع مسکونی مسیر قنات منطقه ۲۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۸۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبراهه‌های چند صدساله خراسان‌شمالی تشنه برف و باران

ایسنا/خراسان شمالی هنوز بساط خشکسالی در شهرستان‌های خراسان شمالی که روزی سرسبزی آن‌ها زبانزد مردم بوده پهن است. چشمه‌ها، قنات‌ها، مزارع کشاورزی و...خشک و تشنه هستند و باران امسال هم به داد آن‌ها نرسیده است.

قنات یا کاریز در واقع شریان‌های اقتصادی و حیاتی مناطق بیابانی به شمار می‌روند که رابطه منطقی و پایدار با طبیعت دارند، دستاوردی که پیشینیان ما به یادگار گذاشته‌اند تا با بهره‌مندی از آن به آب‌های زیر زمینی ضرر نزنیم.

این شاهکارهای مهندسی ایرانی هر جا که احداث شد، آبادانی آن منطقه را به دنبال داشت و از گذشته‌های دور، قنات‌ها تمدن ساز بوده و همواره با طبیعت همزیستی بسیار خوبی داشته‌اند.

اما موج خشکسالی شدید در این استان سبب شده تا قنات‌ها و چشمه‌های این استان که یک سازند زنده محسوب می شوند سخاوت خود را از دست داده‌اند، حتی چاه‌های مجاز و غیر مجاز نیز با کمبود شدید آب مواجه شده‌اند.

قنات‌ها یکی از منابع تامین کننده‌های آب کشاورزی در این استان به شمار می‌رود و طی سال‌های گذشته در این استان بسیاری از قنات‌ها بر اثر بارندگی حجم آبدهی آن‌ها کاهش یافته و کم آبی قنات‌ها موجب کاهش باردهی مزارع و باغات استان شده است.

کاهش ۳۵ درصدی دبی آب قنات‌ها در استان

سامان محمدی مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: ۶۵۳ رشته قنات در خراسان شمالی وجود دارد که تعدادی از آن‌ها که در مناطق کوهستانی واقع شده از عمق کمتر و آن‌هایی که در مناطق کویری استان قرار دارند از عمق بیشتری برخوردار هستند.

وی افزود: خراسان شمالی یکی از استان‌هایی است که با خشکسالی شدید مواجه است و خشکسالی سبب شده تا قنات‌ها با کاهش دبی آب مواجه شوند.

محمدی ادامه داد: آب قنات‌های استان نسبت به دوره آماری که ۱۰ ساله است ۳۰ تا ۳۵ درصد کاهش پیدا کرده است.

وی با اشاره به بارندگی‌های خوبی که از ابتدای سال جاری تاکنون در این استان اتفاق افتاده است، تاکید کرد: پیش بینی می‌شود آب قنات‌ها در شهرستان‌های بجنورد و راز و جرگلان که عمیق نیستند با بارندگی‌های اخیر تا حدودی جبران شود اما این مشکل در قنات‌های عمیق شهرستان‌های گرمه، جاجرم و اسفراین به علت تغییر اقلیم وجود داشته باشد.

مشروب شدن ۳۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی توسط آب قنات‌ها

این مقام مسئول با بیان اینکه میزان آبدهی این قنات ها به طور میانگین ۷۸ میلیون متر مکعب است، اظهارکرد: تعداد قنات‌های موجود ۳۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان را مشروب می‌کند.

وی توضیح داد: آبدهی قنات‌ها متاثر از بارش برف در بالادست و تغذیه آن‌ها توسط آب خوان‌ها و یا آبرفت‌های رودخانه‌ای است.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در ادامه بیان کرد: مرمت و کف‌شکنی قنات‌ها یکی از راه‌هایی است که می توان از قنات‌ها استفاده بیشتری کرد و از سوی دیگر استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری سبب می‌شود تا آب قنات‌ها به صورت بهینه مصرف شود.

وی خاطرنشان کرد: مرمت و کف شکنی قنات‌ها نیاز به اعتبار بالایی دارد که اعتبار کافی برای مرمت همه قنات‌ها موجود نیست و از سوی دیگر هزینه بالای اجرای طرح های آبیاری نوین از دیگر چالش‌های پیش روی ما است.

وجود ۳۰ رشته قنات خشک شده در استان

ابراهیمی سرپرست مدیریت مطالعات پایه شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی در ادامه در گفت و گو با ایسنا، بیان کرد: روند آبدهی قنات‌ها در خراسان شمالی همچنان رو به کاهش است و این امر نیز ناشی از تغییر اقلیم است.

وی تاکید کرد: در واقع منبع تغذیه قنات‌ها در این استان برف است اما متاسفانه برف اثرگذاری طی چند سال گذشته در این استان نباریده که موجب تغذیه قنات‌ها شود. ریزش برف وجود داشته اما ماندگار نبوده است.

ابراهیمی با بیان اینکه خشکسالی در این استان حتی موجب خشک شدن قنات‌ها نیز شده است، گفت: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته از ۶۵۳ رشته قنات موجود در این استان ۴۷۰ رشته قنات فعال و ۱۸۳ رشته نیز به دلایل مختلف غیر فعال بوده که ۳۰ رشته قنات از این تعداد خشک شده اند.

صدور ۴ مجوز چاه به جای قنات در سال گذشته

وحید واسطه معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: در سال گذشته چهار مجوز چاه به جای قنات توسط این شرکت صادر شده است.

وی افزود: مجوزهای صادر شده به علت کم آبی و یا خشک شدن آب قنات بوده و یا اینکه نقص فنی داشته است.

روند کاهشی میزان بارندگی در استان نسبت به دوره آماری بلند مدت

سید عقیل مرتضوی همچنین در گفت و گو با ایسنا تصریح کرد: میزان بارندگی در سال آبی جاری ۳۱ درصد افزایش یافت و طبق آمار ایستگاه‌های این شرکت در سال آبی جاری حدود ۱۸۶ میلی متر بارندگی ثبت شد که به نسبت مدت مشابه سال گذشته ۳۱ درصد افزایش یافت.

وی ادامه داد: اما میزان بارندگی‌های انجام شده نسبت به دوره آماری بلند مدت روند کاهشی داشته است و از سوی دیگر طبق پیش بینی‌های اداره کل هواشناسی استان دمای هوا دو درجه سانتیگراد افزایش خواهد یافت.

مرتضوی گفت: در واقع هر یک درجه افزایش دما، مصارف را به صورت تصاعدی بالا می‌برد و کاهش میزان بارندگی‌ها نسبت به دوره بلند مدت و افزایش دما سبب می‌شود تا مصرف کنندگان در صورت عدم رعایت الگوی مصرف به زحمت بیفتند.

وی افزود: طی ماه گذشته ۱۲ میلیون متر مکعب آب وارد سدهای استان شده‌ که بیشترین آب وارد شده به سد شیرین دره با مقدار ۶ میلیون متر مکعب بوده است.

۷۷.۲۵ درصد از پهنه استان درگیر انواع خشکسالی

علیرضا گلرخ رئیس گروه هواشناسی کاربردی اداره کل هواشناسی خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا، گفت: ۷۷.۲۵ درصد از پهنه خراسان شمالی طی یک سال گذشته درگیر انواع خشکسالی بوده است.

به گفته وی، در حال حاضر ۲۷.۶۱درصد از پهنه استان درگیر خشکسالی خفیف، ۲۸.۲۱ درصد درگیر خشکسالی متوسط، ۲۵.۶۴ درصد درگیر خشکسالی شدید و ۵.۸۰ درصد نیز درگیر خشکسالی بسیار شدید بوده است.

گلرخ تصریح کرد: از بین شهرستان‌های استان بام و صفی آباد ۱۰۰ درصد درگیر خشکسالی است.

وی افزود: شهرستان شیروان نیز با ۴۹.۶۷ درصد شرایط بهتری را نسبت به سایر مناطق استان از لحاظ خشکسالی دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تجهیز چاه‌های کشاورزی خراسان رضوی به پنل خورشیدی
  • تخریب ۳۰۰ قنات جنوب سیستان و بلوچستان در سیل اخیر
  • آیین گاوکشان 
  • برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی/ ۱۰۱ رشته قنات آسیب دیدند
  • ۳۰ رشته قنات خراسان شمالی در حال مرمت و لایروبی است
  • احیا قنات‌ها در قم بی‌وقفه دنبال می‌شود
  • قنات تاریخی بهریار دلیجان گلریزان شد
  • آبراهه‌های چند صدساله خراسان‌شمالی تشنه برف و باران
  • نیاز مبرم ۱۰۰ رشته قنات در خراسان شمالی به مرمت
  • نیاز ضرروی ۱۰۰رشته قنات در خراسان شمالی به مرمت