Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@15:59:24 GMT

۵۰۰ هزار شغل IT در انتظار نیروی ماهر و متخصص

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۹۸۹۵۷

۵۰۰ هزار شغل IT در انتظار نیروی ماهر و متخصص

معاون وزیر کار می‌گوید: باوجود آنکه ۵۰۰ هزار فرصت شغلی در صنعت آی تی ایجاد شده ولی برای آن نیروی متخصص و ماهر تربیت نشده است.

به گزارش ایسنا، ‌ دنیای کامپیوتر و فناوری اطلاعات در تمام وجوه زندگی مدرن نفوذ کرده و به جزء لاینفک زندگی انسانها تبدیل شده است؛ به نحوی که تمام امور زندگی افراد از رانندگی خودرو، تشخیص بیماری تا به آی تی گره خورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درحال حاضر رشته آی تی به عنوان یکی از رشته‌های اشتغالزا در کشور به شمار می رود که دارای سرعت اشتغال بالایی است.

در دوران کرونا که امکان فعالیت بسیاری از کسب و کار وجود نداشت بیشتر مشاغل در بستر اینترنت و از طریق فضای مجازی توانستند فعالیت خود را ادامه دهند.

با وجود آنکه آی تی از جمله رشته های دارای بازار کار است اما در ایران به عنوان رشته بیکار شناخته می شود چرا که بخش اعظمی از فارغ التحصیلان این رشته از مهارتهای مورد نیاز بازار کار برخوردار نیستند.

غلامحسین حسینی نیا ـ معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای ـ می گوید:در حال حاضر در صنعت IT نزدیک ۵۰۰ هزار فرصت شغلی وجود دارد اما نیروی ماهر و متخصص لازم در این زمینه به این اندازه تربیت نشده است.

او می گوید: برای مدیریت این شرایط طرحی نمادین با عنوان "نخلستان" تهیه شده که هدف آن اشتغالزایی برای فارغ‌التحصیلانی است که رشته آن‌ها مورد تقاضای بازار نیست.

به گفته معاون وزیر کار، تعداد نیروی جوان و تحصیلکرده کشور چیزی حدود جمعیت کشورهای حوزه خلیج فارس است که برای ساماندهی و حضور آنها در عرصه فناوری و تکنولوژی تفاهم نامه‌هایی بین دانشگاهها، سازمان و نهادهای دولتی منعقد شده است.

رئیس سازمان آموزش فنی وحرفه‌ای می گوید: در زمینه آی تی که مخصوص جوانان تحصیلکرده است بیش از ۵۰ نوع شغل شناسایی شده که فرد ‌آموزش دیده با ۱۰ میلیون تومان سرمایه‌گذاری، می تواند درآمد داشته باشد و حتی درآمد دلاری کسب کند.

بخش فناوری اطلاعات (IT) جزو مشاغل خدماتی است که ظرفیت ایجاد اشتغال پایدار را دارد و با توجه به هزینه اندک برای راه اندازی، جزو مشاغل مهارت محور کم سرمایه بر به شمار می رود.

طی سالهای گذشته، پروژه توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار (تکاپو)  در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات با امضای توافقنامه میان وزیران ارتباطات و فناوری اطلاعات و تعاون، کار و رفاه اجتماعی کلید خورد تا اشتغال و کسب و کار در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات در تمام استان‌های کشور به اجرا درآید.

امروزه بیشتر کشورها ضمن حرکت به سمت فعالیتهای مبتنی بر آی تی (آی تی محور)، سرمایه‌گذاری قابل توجهی روی رشته‌های حوزه آی تی صورت داده و از این طریق فرصتهای اشتغال بسیاری را برای متقاضیان کار ایجاد کرده اند؛ بر همین اساس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در نظر دارد دوره‌هایی برای دانشجویان فارغ‌التحصیل در قالب ۱۸ واحد و ۵۰۰ ساعت آموزشی در حوزه فناوری تعریف کند تا هر دانشجو در زمینه رشته دانشگاهی خویش مهارت‌های لازم را فرا گیرد.

به گزارش ایسنا، هم اکنون سهم ارزش افزوده در حوزه آی تی بین ۵۰ هزار تا ۶۰ هزار میلیارد تومان تخمین زده می شود از این رو حرکت به سمت مشاغل آی تی در کشور ضمن ایجاد اشتغال پایدار و رونق بازار کار در این بخش، ارزش افزوده بسیاری به دنبال دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فناوري اطلاعات كرونا مشاغل اینترنتی فضای مجازی مشاغل کم سرمایه اينترنت آموزش های مهارتی سازمان فنی و حرفه ای سرمايه گذاري وزارت کار رفاه و تامین اجتماعی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فناوری اطلاعات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۸۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیاتی شدن ۱۲۳ درصدی تعهد اشتغال استان کرمان

 به مناسبت هفته کار و کارگر چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه، مدیر‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان به همراه جمعی از نمایندگان جامعه کارگری با استاندار کرمان دیدار و گفتگو کردند.

محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان در این دیدار گفت: در بحث کارگری ما مسئولان موظف هستیم که حداکثر رضایتمندی را در این گروه فراهم کنیم؛ زیرا کارگران زیادی در بخش‌های معدنی، صنعتی و یا شرکت‌های پیمانکاری با حداقل حقوق قانون کار فعالیت می‌کنند؛ بنابراین تا جایی که در توان داریم باید به آن‌ها کمک کرده و ایمنی محیط کاری آن‌ها را فراهم کنیم.

وی ادامه داد: بخش‌هایی از مشکلات کارگران را دولت در راستای ظرفیت‌های اجتماعی و شرایط موجود به دنبال رفع آن است، به خصوص بحث پرداخت‌ها و امنیت شغلی تا جایی که ظرفیت موجود باشد، کمک خواهد شد.

فداکار، توجه بخش‌های خصوصی، پیمانکاران و کارفرمایان به نیرو‌های انسانی خود را مهم دانست و افزود: پایه تولید مجموعه، نیروی انسانی است و تولید باکیفیت و بیشتر و بهتر با حمایت نیروی کار و رضایتمندی آن‌ها میسر خواهد شد.

وی با بیان اینکه استان، نیمی از حقوق معادن کشور را پرداخت می‌کند و نیمی از صنعت فعال معدنی کشور در استان کرمان است، آموزش در مجموعه شرکت‌های صنعتی را مهم دانست و گفت: استان کرمان به دلیل شرایط خاص صنعتی و معدنی نسبت به سایر استان‌ها نیاز بیشتری به تخصص نیرو‌های انسانی کار دارد.

استاندار کرمان تصریح کرد: در حوزه آموزش به تناسب ظرفیت خاص اشتغال در حوزه معدنی استان باید نیروی انسانی متناسب آن تقویت شود و لزوما خیلی موارد نیروی انسانی زیر دیپلم و ماهر احتیاج است و شرکت‌ها جذب خواهند کرد.

در ادامه این جلسه نماینده انجمن شرکت‌های خدماتی، نماینده مجمع نمایندگان کارگری و نماینده کانون انجمن صنفی فنی حرفه‌ای استان، مشکلات حوزه بیمه، مسکن و آموزش نیرو‌های متخصص را بیان کردند.

مجتبی مصباح، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان در این دیدار به عملیاتی شدن ۱۲۳ درصدی تعهد اشتغال استان طی پارسال اشاره داشت و گفت: نرخ بیکاری استان کاهشی شده و کمترین میزان نرخ بیکاری در ۱۶ سال گذشته داشته‌ایم.

وی تعداد کاریابی‌های استان را ۵۴ و ۲ برابر از ابتدای دولت دانست و افزود: مراکز کارآفرینی که می‌توانند پیشران باشند در ایده‌پردازی و اشتغال امروز به ۲۸ مرکز افزایش پیدا کردند.

مصباح گفت: در بحث‌های اشتغال زایی در تبصره ۱۸، ۳ هزار و ۵۵۵ مجوز مشاغل خانگی ایجاد کردیم که تعداد یک هزار مجوز منجر به شغل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • عملیاتی شدن ۱۲۳ درصدی تعهد اشتغال استان کرمان
  • ایرانداک نیروی امریه جذب می‌کند
  • «ایرانداک» نیروی امریه جذب می‌کند
  • دستاورد آموزشی افتخار معلم نمونه در اصفهان
  • حذف ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری
  • ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری حذف می‌شود
  • لزوم توسعه مراکز جوار کارگاهی برای تربیت نیروی متخصص
  • تربیت نیروی ماهر در گرو ارتباط دانشگاه و صنعت
  • خلیج فارس دریایی راهبردی در دنیای ارتباطات است
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم