Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@15:59:22 GMT

زیاده خواهی ها در گردشگری به ضرر مردم تمام می شود

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۹۹۰۵۲

زیاده خواهی ها در گردشگری به ضرر مردم تمام می شود

خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ مدتی است که برای چندمین بار بلیت هواپیما در مسیرهای داخلی و خارجی گران شده و مسافران را ناراضی کرده است. این درحالی است که سال گذشته برای تمام مسیرهای داخلی کف و سقف قیمت‌ها تعیین شده بود و ایرلاین‌ها باید از آن پیروی می‌کردند. اما در حال حاضر مشاهده می‌شود که به عنوان مثال برای پرواز تهران به مشهد در برخی از روزها و ساعات به یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان نیز می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروازهای خارجی نیز همین طور است و گاهی باید برای یک مسیر رفت به استانبول با پرواز خارجی بهایی گران پرداخت کرد. همچنان که اکنون در برخی ساعات پرواز تهران به نجف تا ۶۰ میلیون تومان نیز می‌رسد.

برخی ایرلاین‌ها دلیل افزایش نرخ بلیت هواپیما را حذف سوخت یارانه ای و افزایش نرخ‌های وابسته به صنعت هواپیما می‌دانند. اما حالا افزایش نرخ‌ها از سال گذشته تا کنون باعث نشده که هیچ تغییری در کیفیت خدمات ایرلاین‌ها بوجود آید. حتی در حال حاضر بسیاری از آنها پذیرایی را نیز حذف کرده اند یا اینکه به تعداد صندلی‌های یک هواپیما افزوده اند تا بتوانند بلیت بیشتری بفروشند.

از سال پیش که این افزایش نرخ‌ها سر و صدای بیشتری به پا کرده بود، در محافل مختلف جلساتی متعددی برگزار شد، اما کاهش قیمت‌ها مقطعی بوده است. یکی از این جلسات نیز در انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران با حضور نمایندگانی از ایرلاین‌ها و نمایندگان مجلس برگزار شده بود اما بعد از گذشت چند ماه باز هم این افزایش نرخ‌ها بالاتر از کاهش‌های مقطعی و اندک است.

برای نرخ گذاری بلیت های هواپیما باید سازمان حمایت از مصرف کنندگان متولی نظارت باشد اما تخصص و تجربه کافی، قدرت نظارت و دخالت را ندارد

در این باره حرمت الله رفیعی رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران به خبرنگار مهر گفت: در ایران صاحب ایرلاین بودن یکی از مشاغل بسیار پردرآمد است. اگر بلیت را به مردم گران می‌فروشند از زیاده خواهی ایرلاین هاست. هفته گذشته یک بار دیگر قیمت‌ها بالا رفت و دوباره کمی پایین آمد. برای نرخ گذاری باید سازمان حمایت از مصرف کنندگان متولی نظارت باشد اما تخصص و تجربه کافی، قدرت نظارت و دخالت را ندارد. هر زمان ایرلاین بخواهد قیمت را بالا می‌برد یا پایین می‌آورد. مردم هم چون نیاز دارند مجبور به خرید می‌شوند. کیفیت و عرضه و تقاضا، آزادسازی نرخ را در دنیا تعیین می‌کند اما در ایران ما کیفیت و ارائه خدمات نداریم. چون ارباب رجوع چاره‌ای ندارد و مجبور به پذیرش این قیمت‌هاست.

وی گفت: اگر نگوییم ۵۰ درصد ولی ۳۰ درصد ایرلاین‌ها از محل فروش بلیت سود خالص دارند. اگر ده میلیارد تومان درآمد دارند، ۴۰ درصد آن حتماً سود است. در دنیا ببینید محاسبه نرخ چطور انجام می‌شود و به ازای هر ساعت پرواز چند دلار باید گرفته شود. دنیایی که سوخت یارانه ای استفاده نمی‌کند کترینگ مناسب می‌دهد از ناوگان هوایی فرسوده استفاده نمی‌کند چقدر می‌گیرد؟ آنقدر قانون داریم که جلوی افزایش نرخ‌ها گرفته شود و قیمت‌ها را کنترل کنند. چرا نباید در یک مسیر داخلی کمتر از ۱۶ میلیون تومان برای یک خانواده بلیت تهیه کنید؟

رفیعی در واکنش به اظهارات مدیران ایرلاین‌ها درباره حذف سوخت یارانه ای و تاثیرش بر بلیت گفت: یارانه سوخت حذف نشده است. الان که سوخت را کمتر از قیمت آب می‌گیرند. ارزهای نیمایی که گرفته شده کجاست؟ خودشان می‌گفتند کمتر از دو درصد جامعه از ما سرویس می‌گیرند. از این تعداد هم ۶۵ درصد نیروهای دولتی هستند. اگر این طور است چطور از جیب نود و هشت درصد جامعه سوخت یارانه ای می‌گیرید و از حقوق آنها می زنید که به دو درصد جامعه سرویس دهید؟ ایرلاین‌های ما گران هستند. گفتگو و مصاحبه‌ها در این باره زیاد است راه به جایی هم نمی‌برد. چون با گران شدن نرخ بلیت هواپیما، نرخ بلیت اتوبوس، تاکسی و اجزای دیگر نیز که به آن وصل هستند گران می‌شود.

پکیج سفر به ایران ارزان نیست

رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران درباره درخواست هتلداران برای دریافت نرخ ارزی از گردشگران خارجی و مطرح کردن افزایش نرخ اتاق هتل‌ها با وزیر میراث فرهنگی نیز گفت: باید بدانیم با چه کسی خودمان را مقایسه می‌کنیم. نرخ هتل ۵ ستاره یوآل در ترکیه با بهترین خدمات چند است هتل سه ستاره ما چقدر می‌گیرد؟ اینکه می‌گویند آژانس‌ها از ورود گردشگر سهم کمی دارد شاید درست باشد. به وزیر سابق گفتم سهم شما از میزان آمار ورود گردشگر به ایران کمتر از نیم است و ۹۹ و نیم درصد آن خارج از سیکل وزارتخانه به ایران می‌آیند. شما نمی‌توانید نقش دفاتر را در زمینه ورود گردشگر نادیده بگیرید. گفتند که تنها ۵ درصد دفاتر ما ورودی کار هستند. پاسخ دادم شما مجوز می‌دهید که ۹۵ درصد دفاتر، مسافر از کشور خارج کنند. در دنیا یکی از شروط برای ارائه مجوز، این است که می‌گویند اول باید گردشگر به کشور بیاوری بعد مجوز خروج گردشگر می‌دهیم اما در ایران برعکس است. دفاتر هم دیگر برای ورود گردشگر تلاش نمی‌کنند. الان ورود گردشگر به ایران در انحصار چند آژانس است. اجازه نمی‌دهند کسی در این حوزه کار کند.

در دنیا یکی از شروط برای ارائه مجوز، این است که می‌گویند اول باید گردشگر به کشور بیاوری بعد مجوز خروج گردشگر می‌دهیم اما در ایران برعکس است‌
رفیعی تصریح کرد: الان هتل‌های یک گروه هتلداری که توریست به ایران می‌آورد فقط برای آژانس‌های خودش نرخ مناسب می‌دهد آژانس‌های دیگر توان رقابت با آن را ندارند این آژانس‌ها هستند که هواپیما و هتل‌ها را پر می‌کنند اگر آنها از بین برود چه کسی گردشگر به ایران می‌آورد؟ اگر این طور بود چرا مثلاً شرکت‌های هواپیمایی که سایت دارند خودشان بلیط نمی‌فروشند؟

وی افزود: در ویزاها مشخص است که یک گردشگر با چه نوع ویزایی به ایران آمده. پس یا آمار اشتباه ندهند یا اگر واقعاً توریست می‌آید باید بگویند از مجرای قانونی خود که دفاتر مسافرتی هستند وارد شوند. الان یکی از کشورهای غربی برای ورود ایرانی‌ها بخشنامه داده که اگر کسی وارد شد باید از قبل هتل و ستاره‌های هتلش را هم مشخص کرده باشد ما هم باید مانند خودشان رفتار کنیم ولی چرا این طور نیست؟

سرمایه هتلداران همزمان با گرانی‌ها بیشتر شد

این فعال صنعت گردشگری بیان کرد: سیستم گردشگری ما سیستمی نیست که بشود به آن بالید. چرا ما باید هزینه‌ها را برای گردشگران خارجی به دلار حساب کنیم آیا تعداد مسافران ورودی ما آنقدر زیاد است که هر اندازه حلقه را تنگ‌تر کنیم آنها باز هم به ایران بیایند؟ چرا هتل‌ها مشخص نمی‌کنند که اگر چند درصد ظرفیت اشغال داشتند، ضرر کرده اند و اگر چند درصد باشد سودشان سر به سر است. آنها که زیان دیدند دفاتر مسافرتی بوده اند. هتلداران یک ملک یا سرمایه‌ای داشته اند که در این گرانی‌ها ارزش افزوده آنها زیاد بوده است ولی آژانس‌ها همان را هم نداشته اند.

رفیعی گفت: درباره بررسی دریافت نرخ ارزی از گردشگران، اگر جلسه کارشناسی برگزار شود باز هم قائل به آن نخواهند بود و نرخ اتاق را گران می‌کنند. نمی دانم چرا فکر می‌کنیم پکیج ایران برای خارجی‌ها ارزان است؟ با سفیر تونس جلسه داشتیم می‌گفت به رغم اینکه ارزش پول ایران پایین آمده اما پکیج سفرهایش گران است.

وی در واکنش به اینکه هتلداران می‌گویند اختلاف قیمت ارز با ریال باعث شده تا قیمت یک شب اقامت در هتل ۵ ستاره تنها ۳۰ دلار باشد گفت: کدام هتل چهار ستاره در ایران شبی ۳۰ دلار یا یک میلیون تومان است؟ هتل‌ها نسبت به خدماتی که ارائه می‌کنند ارزان نیستند. ما با زیاده خواهی‌، هتل‌ها را برای هم وطن خودمان هم نگه نداشته ایم به همین دلیل است که مسافر به جای کیش به ترکیه سفر می‌کنند. مقایسه کنید میزان ورود مسافر ایرانی به وان ترکیه در عید و تعداد مسافران جزیره کیش در همین بازه زمانی چقدر بود.

رفیعی همچنین درباره برقراری پرواز بین ایران و اندونزی گفت: این مسیر هوایی و گردشگری رونقی نمی‌گیرد چون پرواز گران و طولانی است. ضمن اینکه دو کشور مقصد گردشگری یکدیگر نیستند. چرا کوبا که جذابیت بیشتری دارد هیچ وقت نتوانست گردشگر زیادی از ایران جذب کند و آنها هم به ایران نیامدند؟

کد خبر 5520936 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: گردشگری دفاتر خدمات مسافرتی شهرداری تهران شورای شهر تهران هلال احمر جمهوری اسلامی ایران مترو سازمان تامین اجتماعی حج تمتع پلیس راهور آلودگی هوا شهر تهران آتش سوزی شورای شهر غلامحسین محسنی اژه ای ترافیک قوه قضاییه سوخت یارانه ای افزایش نرخ ها ورود گردشگر ایرلاین ها آژانس ها قیمت ها هتل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۹۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم است

فعال سیاسی اصولگرا بر مشارکت در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد و گفت: باید کار نیمه‌تمام را تمام کنیم و آرایش سیاسی مجلس را با انتخاب ۴۵ نماینده باقی‌مانده تکمیل کنیم تا مجلسی با پشتوانه مردمی قوی و در عین حال کارآمد داشته باشیم.

حسین کنعانی‌مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، درباره میزان مشارکت در دور دوم دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با توجه به تجربه مرحله دوم انتخابات‌های گذشته، به‌طور طبیعی با کاهش مشارکت روبه‌رو خواهیم بود، چرا که معمولاً در مرحله دوم انتخابات‌، انگیزه مردم برای حضور اندکی کمتر می‌شود.

وی با اشاره به حضور فهرست‌های انتخاباتی در این مرحله افزود: با توجه به وجود فهرست‌های انتخاباتی متعددی که می‌توانند تعداد رأی مناسبی داشته باشند و به این واسطه، رأی بیشتری را وارد انتخابات کنند، انتظار می‌رود حد معمولی از مشارکت را داشته باشیم.

فعال سیاسی اصولگرا تاکید کرد: همواره گفته‌اند کار را کسی کرد که تمام کرد، بنابراین در انتخاب هم باید کار نیمه‌تمام را تمام کنیم و آرایش سیاسی مجلس را با انتخاب ۴۵ نماینده باقی‌مانده تکمیل کنیم تا مجلسی با پشتوانه مردمی قوی و در عین حال کارآمد داشته باشیم.

وی با اشاره به آرایش سیاسی نمایندگان منتخب فعلی که بیشتر از طیف اصولگرایان هستند، یادآور شد: اصولگرایان در اصول اختلاف ندارند و همه متعهد به آرمان‌های انقلاب و تبعیت از امام (ره) و رهبری هستند، اما خط مشی‌های سیاسی مختلفی دارند.

کنعانی‌مقدم با بیان اینکه سلایق مختلف سیاسی با مشی‌های مختلف به مجلس ورود کرده‌اند، خاطرنشان کرد: تا زمانی که احزاب بین مشی‌های سیاسی اختلاف نداشته باشند، همه‌چیز خوب است اما اگر اختلافات سیاسی منجر به نزاع‌های سیاسی شود و به‌تبع موجب کارشکنی، اختلاف و ناامیدی شود، باید جلوی آن را گرفت.

وی تاکید کرد: نباید عده‌ای پس از انتخاب شدن، از جناح سیاسی خود سوءاستفاده و ناامیدی را بین مردم تزریق کنند.

کد خبر 750579

دیگر خبرها

  • نمایشگاه گروهی عکس «مردم درود» در شهر درود برپا می‌شود
  • آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم است
  • جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟
  • عوامل اجرایی انتخابات باید حافظ رای مردم باشند
  • مالیات آری؛ اما نه ۳۰ و ۵۰ و ۷۰ درصد!
  • تعاونی‌های تولید؛ مصداق مشارکت مردم در اقتصاد
  • رکورد شهرداری در ایجاد مخازن آب اضطراری | پیرهادی: ۷۰ درصد مخازن در این دوره ایجاد شدند
  • فیلم| نجات جان ۱۵ گردشگر مفقودی در ارتفاعات نوشهر
  • (ویدئو) در لایحه حجاب و عفاف تمام دوربین‌های ادارات دولتی و خصوصی باید به فراجا وصل شوند
  • عملیات جستجو و نجات ۱۵ گردشگر مفقود شده در جنگل های نوشهر