Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@13:16:56 GMT

ماهی های ماقبل تاریخ؛ نخستین اجداد بشر

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۰۱۲۱۴

ماهی های ماقبل تاریخ؛ نخستین اجداد بشر

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تابناک، پس از بیش از یک قرن بحث و جدل‌های علمی، این موجود مارماهی مانند سرانجام به عنوان اولین اجداد شناخته شده تاریخ بشر در درخت تکاملی زندگی طبقه بندی شدند.

بقایای فسیل شده این موجود کوچک شبیه به مارماهی برای نخستین بار در کیثنس اسکاتلند در سال ۱۸۹۰ کشف شد. در آن زمان، دانشمندان هیچ گونه اطلاعاتی از این موجود در اختیار نداشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فسیل‌ها به وضوح به نوعی ازماهی ماقبل تاریخ تعلق داشتند، اما به سبب نبود اطلاعات کافی، مکان دقیق آن‌ها در درخت تکاملی مهره داران برای بیش از یک قرن نامشخص باقی مانده بود.

در این راستا، محققان ژاپنی توانستند میکروسی‌تی اسکن‌هایی از این ماهی بگیرند. به گزارش دیلی میل، ماشین‌های سینکروترون پیشرفته (سینکروترون یک ماشین بزرگ به اندازه یک زمین فوتبال است که شتاب الکترون‌ها را تقریباً به شتاب سرعت نور می‌رساند) نشان دادند که این جانور یک چهارپای بدون اندام و دارای فک بوده است.

تاتسویا هیراساوا، یکی از محققین این مطالعه بیان داشت: «این جاندار فک پایین بسیار کوچکی نسبت به جمجمه داشته و دهان آن جمع شده بوده است.»

ممکن است هرگز مشخص نشود که آیا این ویژگی‌ها در طی تکامل از بین رفته‌اند یا اینکه رشد طبیعی در نیمه راه متوقف شده باشد. با وجود این، این تکامل ممکن است توسعه و شکل گیری ویژگی‌های جدیدی مانند اندام‌ها را تسهیل کرده باشد.

این فسیل برای اولین بار در اواخر قرن گذشته در اسکاتلند پیدا شد. در طی سال‌های بعد از کشف این فسیل، محققان توانستند اطلاعات فراوانی از این جاندار به دست آورند. به عنوان مثال آن‌ها دریافتند که طول بدن این جاندار مارماهی مانند به ۲.۴ اینچ می‌رسیده است. همچنین این جاندار سر صافی داشته، در اعماق دریاچه‌ها حرکت می‌کرده و از برگ‌ها و مواد آلی اعماق آب‌های شیرین تغذیه می‌کرده است.

این حیوان با نام علمی Palaeospondylus gunni، ۳۹۰ میلیون سال پیش در محیط‌هایی با دمای نسبتاً گرم و خشک زندگی می‌کرده است. هیراساوا توضیح داد که طبقه بندی این جاندار به مدت ۱۳۰ سال به تعویق افتاده است، زیرا پیشینیان او ابزار لازم برای مطالعه صحیح اسکلت موجود را نداشتند.

بقایای فسیل شده این جاندار به قدری توسط نیرو‌های زمین فشرده شده بودند که استخوان‌ها عملاً به صورت توده‌ای غیرقابل تشخیص له شده بودند. در این فسیل، هر ویژگی قابل تشخیص فقط سبب سردرگمی بیشتر می‌شد. طبق یافته ها، این جاندار فاقد اندام و دندان بوده است که این امر برای مهره داران دوره دونین بین ۳۹۸ تا ۳۸۵ میلیون سال پیش غیرمعمول بوده است.

نتیجه‌گیری‌های نادرست متعددی در مورد مکان این جاندار روی درخت تکاملی انجام شد. برای مثال، یک مطالعه در سال ۲۰۰۴ این موجود را به عنوان یک شش ماهی اولیه معرفی کرد. با این وجود، هیراساوا در سال ۲۰۱۶ این حیوان را یک مارماهی دهان گرد نام گذاری کرد.

یو ژی هو، از دپارتمان فیزیک مواد در دانشگاه ملی استرالیا در کانبرا، می‌گوید: «این حیوان عجیب از زمان کشفش یعنی سال ۱۸۹۰ به‌عنوان معمایی غیر قابل حل ذهن تمام دانشمندان حوزه تکامل و دیرینه شناسی را به خود مشغول کرده بود.»

محققان این موسسه حتی در سال ۲۰۱۷ به این نتیجه رسیدند که این جاندار یک ماهی غضروفی همانند با کوسه‌های مدرن است. با این حال، تنها پیشرفت‌های فناوری در سال‌های اخیر توانست پاسخ قطعی را در اختیار جامعه علمی قرار دهد. هو و هیراساوا از سی تی اسکن‌های ریز محاسبه شده برای ایجاد تصاویر از این جاندار استفاده کردند که این تصاویر، واضح‌ترین تصاویر تهیه شده از این جاندار تا به اکنون است.

آن‌ها دریافتند که گوش داخلی این جاندار از چندین کانال نیم دایره شبیه به کانال‌های موجود در گوش پرندگان، ماهی‌ها و پستانداران امروزی تشکیل شده است. این امر باعث شد تا طبقه بندی این گونه در دسته مارماهی‌های دهان گرد که چنین خصوصیاتی ندارند، فاصله بگیرد. محققان همچنین ویژگی‌های در جمجمه‌ی این جاندار یافتند که این گونه را به عنوان یک تتراپودومورف (گروهی از جانداران که شامل همه موجودات چهار دست و پا می‌شود) طبقه بندی می‌کرد.

هیراساوا توضیح داد: «تحلیل‌های ما نشان دادند که ارتباط Palaeospondylus با مهره‌دارانی که دارای اندام (با انگشت) بودند یا آن‌هایی که اندام‌های انگشت مانند داشتند، نزدیک بوده است. همچنین این امر نشان می‌دهد که این گونه یکی از اولین آبزیانی بوده است که به ساحل خزیده است.»

با این حال، این گونه همچنان به عنوان یکی از اسرار‌های ماقبل تاریخ محسوب می‌شود. به عنوان مثال، چرا این تتراپودومورف فاقد دندان است، هنوز مشخص نیست. اگرچه هیراساوا معتقد بود که این ویژگی‌ها در طی تکامل دچار تغییر و تحول شده اند یا اینکه نمونه مورد نظر توسعه نیافته است.

او افزود: «مورفولوژی عجیب Palaeospondylus، که قابل مقایسه با لارو چهارپایان است، از نقطه نظر ژنتیکی تکاملی بسیار جالب است. با در نظر گرفتن این موضوع، ما به مطالعه ژنتیک تکاملی این جاندار که سبب این تغییرات مورفولوژیکی و انتقال این آبزی از آب به خشکی در تاریخ مهره‌داران شده است، ادامه خواهیم داد.»

منبع: تابناک

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ماهی تکامل انسان طبقه بندی ویژگی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۱۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار قالیباف نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو

رئیس مجلس شورای اسلامی در واکنش به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو با اشاره به اینکه مبلغ ۷۴ همت نمی‌تواند باعث کنترل قیمت و بازار دارو شود، گفت: دولت برای کنترل قیمت بازار دارو ۱۸۰ همت در نظر بگیرد.

به گزارش ایلنا، محمدباقر قالیباف در نشست علنی صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌ماه۱۴۰۳) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی بخش دوم بودجه سال ۱۴۰۳ گفت: با توجه به ابهاماتی که در بحث دارو در جدول شماره ۱۴ وجود دارد و مبلغ ۷۴ همت در نظر گرفته شده است و با توجه به اینکه بحث تسعیر ارز در جدول شماره ۲۱ مورد بررسی قرار گرفت بنابراین اگر در حوزه دارو مبنا نرخ ۲۸۵۰۰ تومان یا ۴۲۰۰ تومان باشد، مبلغ ریالی آن متفاوت است. از دولت می‌خواهیم که این ابهام را توضیح دهد.

داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه کل کشور در پاسخ به پرسش رئیس مجلس اظهار داشت: در ارتباط با تأمین دارو ما مابه‌التفاوت نرخ دارو را به صورت یارانه‌ای در قالب جدول ۱۴ تأمین کردیم، عددی که ما امسال پیش‌بینی کرده‌ایم نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است و مبنای ما در ارتباط با تأمین ارز برای دارو همان نرخ مصوب کالا‌های اساسی است چرا که شما تصویب کرده‌اید دارو و کالا‌های اساسی با ارز ترجیحی توسط کارگروهی که در قانون تعیین شده است، مشخص شود.

قالیباف در ادامه بیان داشت: توضیحات نماینده دولت در این خصوص روشن است، وقتی این موارد باشد باید به جای ۷۴ همت در جدول ۱۴، ۱۸۰ همت ارز ترجیحی (۲۸۵۰۰ تومانی) پیش‌بینی شود مگر اینکه دولت بخواهد سطح خرید و پشتیبانی دارو را کاهش دهد این بدین معنا است که دارو گران خواهد شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه در پاسخ به اظهارات رئیس مجلس گفت: در سال گذشته ۶۹ همت پیش‌بینی شد که قسمتی از آن را باید به بانک مرکزی بابت مابه‌التفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداخت می‌کردیم و قسمتی از آن را نیز باید به داروخانه‌ها و شرکت‌های تولیدکننده و پخش‌کننده دارو پرداخت می‌کردیم که قسمت دوم مابه‌التفاوت نرخ ارز بود بنابراین آن ساز و کاری که در سال گذشته انجام شد عینا همان ساز و کار برای سال جاری انجام خواهد شد و همان منابعی که پیش بینی کرده‌ایم برای سال جاری با افزایش مواجه شده و می‌توانیم با آن بازار دارو را کنترل کنیم.

قالیباف در واکنش به اظهارات رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: توضیحات شما اینچنین است که مبنای بانک مرکزی ۲۸۵۰۰ تومان بوده و آن بخش از اقلامی که می‌خواستید با نرخ ۴۲۰۰ تومانی به صورت سیاست جبرانی انجام دهید، مابه‌التفاوت ریالی آن را با بانک مرکزی انجام دادید.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر بخواهید این کار را برای سال جاری انجام دهید روشن می‌گویم اگر برای این موضوع ۱۸۰ همت در نظر گرفته نشود، در میانه کار ارز تأمین نمی‌شود یا اینکه یارانه تبدیل تسعیر جبران ریالی نخواهد شد؛ بنابراین می‌گویم ما نمی‌خواهیم که بازار دچار مشکل شود یا اینکه کسری ایجاد شود چرا که دارو و موارد مصرفی بیمارستانی جز مواردی است که نباید حتی یک روز دچار مشکل شود بنابراین این موضوعات را یا باید با سیاست‌های ریالی یا نرخ تسعیر ارز جبران شود؛ بنابراین هر تصمیمی که دولت دارد باید انجام داد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه نسبت به اظهارات رئیس مجلس گفت: مدیریت بازار دارو از جمله مواردی است که در اولویت کاری دولت قرار دارد، در سال گذشته در بحث تأمین دارو و مدیریت قیمت آن عملکرد مثبتی داشته‌ایم و برای سال جاری نیز منابعی که در جدول هدفمندی پیش‌بینی شده است بر اساس آنچه تصویب کرده‌اید انجام خواهد شد.

حمیدرضا حاجی بابایی در پاسخ به اظهارات رئیس مجلس و رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: ما نتوانستیم تغییری در جدول ۱۴ ایجاد کنیم چرا که در این موضوع بحث دارو، نان، آرد، کمیته امداد، بهزیستی و بحث ۶۳ همت مدیریت انرژی نیاز به دقت نظر داشت که اگر ما تغییرات ایجاد می‌کردیم مشکلات بسیاری ایجاد می‌شد.

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳ ادامه داد: جدول شماره ۱۴ از نظر ما دچار کسری مفرط است و اگر دولت نتواند این موارد را به خوبی انجام دهد، دچار مشکل اساسی خواهیم شد بنابراین دولت باید در این موضوع به صورت قوی وارد شود تا از بروز مشکلات جلوگیری کند.

وی یادآور شد: عددی که برای جدول شماره ۱۴ در نظر گرفته شده بود هزار همت بود که ما آن را در کمیسیون به ۷۵۸ همت رساندیم و اگر بخواهیم مواردی که بیان شد را اعمال کنیم باید به همان هزار همت برگردیم که نزدیک به ۳۰۰ همت با آن فاصله داریم لذا از دولت می‌خواهم که با دقت نظر ویژه به این مسائل توجه کند.

دیگر خبرها

  • هشدار قالیباف نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو
  • مالیات ماهانه طلافروش‌ها ماهی فقط ۸۰۰ هزار تومان!
  • ببینید | روش جالب یک معلم برای آموزش مفهوم فسیل به دانش آموزان ابتدایی
  • راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی تبریز
  • راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی در تبریز
  • نخستین موزه برق و روشنایی تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • نقش کارگران در تولید بی‌بدیل است
  • ورودی شهر مریوان با انجام تعریض باند موجود بهسازی می‌شود
  • محموله ۱۵ تنی خوراک ماهی قاچاق در الیگودرز توقیف شد
  • این سبزی رژیمی سرشار از ویتامین C است