Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان چینی اخیرا اعلام کرده‌اند داده‌های ثبت شده توسط دو ماهواره هواشناسی سری "فنگیون"(Fengyun) این کشور با کاربران جهانی به اشتراک گذاشته خواهد شد.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از چاینا دیلی، "ژوانگ گوتای" (Zhuang Guotai)، رئیس اداره هواشناسی چین در هفتاد و پنجمین اجلاس شورای اجرایی سازمان جهانی هواشناسی اعلام کرد که داده‌های ثبت شده توسط دو ماهواره هواشناسی سری "فنگیون"(Fengyun) این کشور با کاربران جهانی به اشتراک گذاشته خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماهواره‌های "فنگیون 3 ای"(Fengyun ۳E) و "فنگیون ۴B" (Fengyun ۴B) برای کمک به نظارت و پیش‌بینی آب و هوا و همچنین پیشگیری و کاهش بلایا استفاده می‌شوند.

فنگیون ۴B که در ژوئن سال گذشته میلادی پرتاب شد، می‌تواند از فاصله ۲۵۰ متر نیز تصاویری با وضوح بالا ثبت کند تا به نظارت بهتر بر آب و هوا کمک کند.

فنگیون ۳E، اولین ماهواره هواشناسی غیرنظامی جهان نیز یک ماه بعد و در ماه ژوئیه سال گذشته میلادی به منظور بهبود پیش‌بینی آب و هوای جهانی و ثبت داده‌های جهانی در هر شش ساعت، پرتاب شد.

 ماهواره هواشناسی Fengyun ۳E سوار بر موشک لانگ مارچ ۴ سی پرتاب شد.

FY-۳E به ۱۱ محموله سنجش از دور مجهز است و اولین ماهواره هواشناسی جهان در مدار صبح زود(early morning orbit) برای خدمات شهری بود.

این ماهواره که با عمر هشت ساله طراحی شده است، عمدتا دمای جو، رطوبت و سایر پارامترهای هواشناسی را برای برنامه‌های پیش‌بینی عددی اندازه‌گیری می‌کند و با این داده‌ها وضعیت پیش‌بینی آب و هوای چین را بهبود می‌بخشد.

همچنین برای پاسخگویی بهتر به تغییرات آب و هوایی و پیشگیری و کاهش بلایای جوی، بر برف و یخبندان جهانی، دمای سطح دریا، بلایای طبیعی و محیط زیست نیز نظارت دارد.

علاوه بر این، ماهواره یاد شده بر محیط خورشید و فضا و تأثیرات آنها و همچنین داده‌های یونوسفر برای برطرف کردن نیازهای چین در زمینه پیش‌بینی وضعیت هوا و خدمات پشتیبانی نظارت می‌کند.

ماهواره و موشک مذکور توسط آکادمی فناوری پروازهای فضایی شانگهای ساخته شده است که این آکادمی نیز تحت نظارت شرکت علوم و فناوری هوافضای چین فعالیت می‌کند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: ماهواره هواشناسی ، چین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ماهواره هواشناسی چین ماهواره هواشناسی پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۱۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم بارش‌های مطلوب در اصفهان تا هفته اول خرداد

نوید حاجی بابایی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: میانگین بارش‌های استان اصفهان از ابتدای سال آبی (مهرماه ۱۴۰۲) تاکنون به ۱۷۰ میلیمتر رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته و همچنین دوره بلند مدت پنج درصد کاهش نشان می‌دهد.

بارش‌های بهاری کم‌بارشی پاییز را تا حدودی جبران کرد

وی با بیان اینکه به سبب وقوع بارش‌هایی که بهار امسال داشتیم کم بارشی پاییز تا حدودی جبران شده است، خاطرنشان کرد: بررسی آمار بارش‌های استان نشان می‌دهد که بارندگی در مناطق مرکزی اصفهان در سال آبی جاری تاکنون نرمال (عادی) و در مناطق نیمه شمال استان ۱۰ تا ۲۰ درصد فراتر از نرمال است در حالی که میانگین بارش‌ها در نواحی غرب و سرچشمه‌های حوضه آبریز زاینده‌رود تاکنون بین ۱۰ تا ۲۰ درصد کمتر از معمول بوده است.

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به اینکه بارش‌های هفته گذشته مثمر ثمر بود، افزود: اگر چه مناطق شرق و شمال استان درگیر سیلاب شدند اما هواشناسی استان هشدارهای لازم را به دستگاه‌های اجرایی مسؤول اعلام کرده بود و خوشبختانه وقوع سیلاب در استان خسارت جانی در پی نداشت.

پیش‌بینی وقوع بارش‌های نرمال و فرانرمال تا هفته اول خرداد

حاجی بابایی با بیان اینکه اردیبهشت ماه روند مثبت بارش‌ها کمابیش ادامه می‌یابد، اضافه کرد: بارش‌های بهاری در سطح استان تا هفته اول خرداد ماه ادامه خواهد داشت و در بیشتر مناطق در حد نرمال و حتی فراتر از نرمال پیش‌بینی می‌شود.

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان خاطرنشان کرد: بیشترین افزایش بارش نسبت به نرمال طی یک ماه پیش رو مربوط به مناطق جنوب و غرب استان خواهد بود و تشدید بارش‌های رگباری و سیلاب‌های محلی کمابیش ادامه خواهد داشت.

اصفهان و اردیبهشتی خنک‌تر از معمول

وی تاکید کرد: بین ۷۲ تا ۴۸ ساعت قبل از فعالیت سامانه‌ها، زمان و مکان دقیق وقوع پدیده‌های جوی را به صورت هشدارهای زرد، نارنجی و قرمز اطلاع رسانی خواهیم کرد.

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به اینکه دمای هوای استان تا پایان اردیبهشت خنک خواهد بود، اظهار داشت: اردیبهشتی خنک‌تر از معمول خواهیم داشت.

هوای اصفهان از نیمه خرداد گرم‌تر می‌شود

حاجی بابایی با بیان اینکه هفته دوم خرداد ماه روند افزایش دما آغاز خواهد شد و دماها به بالای نرمال خواهد رسید، اضافه کرد: بیشترین افزایش دما را در استان اصفهان در بازه زمانی ۱۵ خرداد تا نیمه تیرماه انتظار دادیم ضمن اینکه وضعیت دمایی امسال نسبت به سال قبل مساعد خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه بارش‌های بهاری امسال تا حدودی از تنش آبی کاسته اما از بین نرفته است، تاکید کرد: کماکان مصرف بهینه منابع آب در همه بخش‌های شرب و بهداشت، کشاورزی و صنایع ضروری است.

توفان گردوخاک تا یک ماه آینده نخواهیم داشت

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان خاطرنشان کرد: اردیبهشت ماه شرایط بارش‌های رگباری خوب است و به نظر نمی‌رسد توفان گردوخاک در یک ماه پیش رو داشته باشیم اما احتمال وقوع تندبادهای لحظه‌ای و خیزش گردوخاک در خردادماه وجود دارد.

کد خبر 6090615

دیگر خبرها

  • هشدار زرد هواشناسی در لرستان/ رگبار باران در راه است
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی در کاشان
  • تداوم هوای گرم تا چهارشنبه در اردبیل
  • افزایش ابر و کاهش نسبی دما از چهارشنبه در گیلان
  • سال گذشته گرم‌ترین سال در جهان ثبت شد
  • افزایش چند درجه‌ای دمای هوا در اردبیل پیش‌بینی می‌شود
  • تداوم بارش‌های مطلوب در اصفهان تا هفته اول خرداد
  • مستاجران بخوانند؛ پیش‌بینی تازه از قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳
  • پیش بینی هواشناسی
  • پیش‌بینی رییس اتحادیه املاک از قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳