Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@23:08:31 GMT

غیبت مردم در شورای فرهنگ عمومی ملموس است

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۰۲۵۰۰

غیبت مردم در شورای فرهنگ عمومی ملموس است

ایسنا/خراسان رضوی مدیر کل دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی گفت: غیبت مردم به شکل ملموس در شورای فرهنگ عمومی مرکز و استان‌ها احساس می‌شود.

اسماعیل شفاعی در مراسم افتتاحیه نشست تخصصی کارشناسان شورای فرهنگ عمومی و کارگروه ساماندهی مد و لباس ایرانی و اسلامی استان‌ها که امروز، اول تیر ماه، در تالار ابن سینای مشهد برگزار شد، اظهار کرد: وی‌ عنوان کرد: ما دولتی‌ها در کنار هم می‌نشینیم و تبادل نظر می‌کنیم، در حالی که بخش بسیاری از خلاقیت‌ها، ایده‌ها، اتفاقات خوب و منابع پایدار مستمر در اختیار مردم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین موضوع همگانی کردن فعالیت‌ها، فعال کردن و بهره‌مندی از تشکل‌های مردم‌نهاد و غیردولتی از مباحث جدی این دوره از شورای فرهنگ عمومی و محور اصلی فعالیت‌های امروز ماست.

وی ادامه داد: برگزاری نشست  کارشناسان فرهنگ عمومی را در ایام زیارتی مخصوص امام رضا(ع) به فال نیک گرفته و این تقارن را مقدمه‌ای برای اتفاقات بهتر و رو به پیشرفتی را که می‌تواند در شورای فرهنگ عمومی کشور رخ دهد، قلمداد می‌کنم.  

شفاعی با بیان اینکه اگر بگوییم که گوهر اصلی انقلاب اسلامی حوزه فرهنگ بوده، این یک ادعای واضحی است که نیاز به اثبات ندارد، افزود: در حوزه فرهنگ، ادبیات و واژگانی که به وفور در بیانات امام راحل(ره) دیده می‌شد، از این قبیل بود که ایشان می‌فرمود آنچه که ملت‌ها را می‌سازد، فرهنگ صحیح است. فرهنگ مبدا همه خوشبختی‌ها و بدبختی‌هاست؛ راس همه اصلاحات اصلاح فرهنگ است و فرهنگ اساس هویت یک ملت به حساب می‌آید.

مدیر کل دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی تصریح کرد: بر اساس این بیانات اگر بخواهیم به توسعه پایدار، متوازن، انسانی و یک رشد و تکامل همه‌جانبه برسیم، مبدا و منتهی آن فرهنگ است. ما نیز به عنوان شورای فرهنگ عمومی وظیفه سنگینی را در این حوزه عهده‌دار هستیم و آن این است که ابتدا احساس مسئولیت را حس کرده و سپس به سمت راهکار، روش و اقدام حرکت کنیم.  

شفاعی ادامه داد: در چهار دهه از انقلاب اسلامی در حوزه فرهنگ و به طور خاص در فرهنگ عمومی پیشرفت‌های خوبی داشتیم اما ضعف‌هایی نیز وجود دارد که خطرزا و تهدیدآفرین است. در آغاز گام دوم انقلاب‌ اسلامی فعالیت‌های بیشتری باید انجام دهیم و مسئولیت ما نیز در این خصوص سنگین‌تر شده است؛ ضمن اینکه باید تلاش کنیم و موانع موجود در این مسیر را نیز کاهش دهیم.  

 مدیر کل دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور اضافه کرد: اوایل دولت سیزدهم سند تحول در حوزه‌های مختلف تدوین شد که در حوزه فرهنگ و هنر موضوع سبک زندگی مطرح شده که ورود به این حوزه تاثیرات بسیار مهمی در رشد و ارتقای فرهنگ عمومی را به همراه دارد.

در نوع بیان و آموزش در تبیین معارف نقص داریم

محمد حسین‌زاده، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی نیز در ادامه این مراسم بیان کرد: امید است آنچه در این ۲ روز گفته می‌شود، سبب‌ساز اعتلای حوزه فرهنگ ایرانی و اسلامی باشد؛ لذا اولین نکته قابل توجه در این راستا آن است که ما در حوزه فرهنگ چه وظایفی داریم و چه اتفاقاتی را باید رقم بزنیم. حداقل سرمایه کاری خود را این سخن از امام رضا(ع) قرار داده‌ام که حضرت فرمود «خدا رحمت کند کسانی را که امر ما را احیا می‌کنند و در پاسخ به سوال درباره منظورشان از احیای امر فرمود علوم ما را یاد بگیرند و به دیگران یاد بدهند، چرا که اگر مردم محاسن کلام ما را بدانند، از آن تبعیت می‌کنند».

وی افزود: آنچه که ما شاید در آن نقص داشته باشیم، مربوط به مبانی و معارف نیست چرا که در معارف و مبانی ما این نقایص وجود ندارد بلکه نقص ما در نوع بیان و آموزش در تبیین معارف بوده که نتوانسته‌ایم این زیبایی‌ها را به جامعه مخاطبان خود منتقل کرده و آن را به فرهنگ عمومی برای جامعه تبدیل کنیم.

دبیر شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی بیان کرد: نکته دوم در خصوص سرود ملی کشور است و آن اینکه ما در جلسات مختلفی شرکت می‌کنیم و همه جلسات با سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز می‌شود. همان‌گونه که مشاهده شد، در مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری وقتی سرود ملی در محضر رهبری پخش شد، ایشان با خود آن را زمزمه کردند؛ در صورتی که ما معمولا در این هنگام به نشانه احترام فقط می‌ایستیم اما کمتر سرود را زمزمه می‌کنیم؛ لذا باید به این نکته نیز باید توجه داشته باشیم. سرود ملی کشور پیوند دهنده دل‌های ایرانیان است و باید بیشتر به آن توجه کرد. لازم است در جلساتی که این سرود پخش می‌شود، همه با هم با صدای بلند آن را زمزمه کنیم و پیوند دل‌ها و قلب‌ها را رقم بزنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری شوراي فرهنگ عمومي اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی فرهنگ عمومی سرود ملي شورای فرهنگ عمومی حوزه فرهنگ مدیر کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۲۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باور به سوددهی «دلالی» علی‌رغم حمایت فرهنگ عمومی از کار مولد

مدیر مرکز رصد فرهنگی کشور از انتشار گزارش ملی مشارکت مردمی و فرهنگ اقتصادی ایرانیان مبتنی بر جدیدترین داده‌های پژوهشی و پیمایشی در مرکز رصد فرهنگی کشور خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمد اصغری در این رابطه توضیح داد: در این گزارش جامع، نگرش ایرانیان به وضعیت رفاهی جامعه، درک طبقاتی، عدالت اقتصادی، کار و سرمایه‌گذاری، دولت و بازار، مالیات، حمایت از تولید داخلی، رفاه و تجمل، سرمایه‌گذاری خارجی، اعتماد و امید اقتصادی پرداخته شده است.

وی افزود: این گزارش بر اساس جدیدترین داده‌های پیمایش‌های ملی و افکارسنجی‌های معتبر درباره مسائل اقتصادی تدوین شده و تلاش بر این بوده تا نگاهی روشن و قابل اتکاء از وضعیت نگرش‌های اقتصادی مردم ایران ارائه شود.

اصغری گفت: مهم‌ترین محورهای این گزارش ملی، شامل مواردی همچون اهمیت کار و تلاش فردی در فرهنگ عمومی، ارزش کار تولیدی در فرهنگ ایرانیان، کاهش سوددهی کار تولیدی در نگرش عمومی، حمایت هنجاری از تولید داخلی، نگرش مثبت به مالیات و نگرش منفی به شیوه مالیات‌گیری، اهمیت اقتصاد دولتی در نگرش مردم، اعتماد و مشارکت اقتصادی و در نهایت تحلیل وضعیت امید اقتصادی ایرانیان است.

مدیر مرکز رصد فرهنگی کشور، اظهار کرد: توجه به داده‌های نگرشی در حوزه اقتصادی می‌تواند ما را از دام کلیشه‌ها رها کند، به عنوان مثال با وجود کلیشه‌ای چون «تنبلی ایرانیان»، «دلال منشی ایرانیان» و امثال آن، اما داده‌ها نشانگر این است که کار و تلاش اقتصادی در فرهنگ عمومی ما ریشه دارد.

وی تاکید کرد: گفته می‌شود که با کاهش ارزش تولید و کار مولد، افراد مایل‌اند که کمتر کار کنند و بیشتر پول دربیاورند، حال از راه‌های واسطه‌گری، سوداگری، خرید ارز و طلا و زمین، سفته‌بازی و ... اما داده‌ها نشان می‌دهند که فرهنگ عمومی هنوز هم به‌ لحاظ اخلاقی از کار مولد و تلاش حمایت می‌کند. در یک پیمایش ملی در زمستان سال ۱۴۰۲ نیز اکثریت افراد معتقدند که برای کسب درآمد باید کار و تلاش کرد.

اصغری ادامه داد: با وجود آنکه روحیه و هنجار کار تولیدی در فرهنگ عمومی قوی است، اما داده‌های پیمایشی نشان می‌دهد تعداد زیادی از مردم معتقدند که پرسودترین فعالیت اقتصادی در ایران ابتدا دلالی و سپس تجارت از طریق واردات و صادارت است. همچنین فعالیت تولیدی صنعتی از نظر فقط ۱۰ درصد از افراد پرسودترین فعالیت اقتصادی در ایران است.

این پژوهشگر حوزه فرهنگ با اشاره به اینکه بین نگرش و عمل مردم در حوزه اقتصادی شکاف وجود دارد، اظهار کرد: مردم کار تولیدی و تلاش فردی را با اهمیت می‌دانند، اما در عمل انگیزه برای کار تولیدی و مشارکت واقعی اقتصادی پایین است. مردم به لحاظ هنجاری از کالای ایرانی و صنعت داخلی حمایت می‌کنند، اما رفتار خریدشان بیشتر بر اساس کیفیت کالا و قدرت خریدشان است و اگر کالای ایرانی با کیفیت باشد آن را می‌خرند.

وی با تاکید بر اینکه در چنین شرایطی نقش دولت پررنگ می‌شود، بیان کرد: داده‌های پیمایش‌های ملی نشانگر اهمیت زیاد نقش دولت در تنظیم و توسعه اقتصاد کشور در ذهنیت مردم است. بر اساس برخی نظرسنجی‌ها، چیزی حدود ۸۰درصد مردم با دخالت دولت در امور اقتصادی موافق‌اند و دیدگاه عمومی این است که دولت‌ها باید در زمینه‌سازی، نهادسازی و برنامه‌ریزی اقتصاد دخالت داشته باشند. 

وی گفت: داده‌های ملی ما نشان می‌دهد که بیش از دو سوم از مردم معتقدند دولت باید بر قیمت کالاها و دستمزد کارگران نظارت داشته باشد و به فقرا با یارانه هدفمند کمک کنند. همچنین بیش از نیمی از مردم بر این باورند که اداره کارخانه‌ها باید به دست دولت باشد.

بنابر اعلام روابط عمومی شورای فرهنگ عمومی کشور اصغری در پایان افزود: توجه به داده‌های فرهنگی در حوزه اقتصاد می‌تواند به زمینه‌سازی برای تحقق منشور سال ۱۴۰۳ و پیشبرد مشارکت مردمی در تولید بیانجامد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • علم‌الهدی: دستاورد‌های دولت برای مردم ملموس نیست
  • باور به سوددهی «دلالی» علی‌رغم حمایت فرهنگ عمومی از کار مولد
  • خسروپناه: با مکتب حاج قاسم درگیر دعواهای حزبی نمی‌شویم
  • آغاز ضبط مناظره تلویزیونی کاندیداهای حوزه انتخابیه خرم آباد و چگنی
  • تشکیل شورای راهبردی مدیریت شهری شیراز با چند حوزه خدمات‌رسان
  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • مکمل‌های طرح نور در نهادهای فرهنگی اجرا شود
  • خسروپناه: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها رویکرد مسئله محور داشته باشند
  • به عنوان یک مطالبه عمومی ایجاد یک سکو دائمی برای عرضه پوشاک عفیفانه ضروری است
  • ایجاد مرکز عرضه پوشاک حجاب و کالای عفیفانه در تهران