Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-01@12:34:41 GMT

6توصیه برای پرورش کودکان تک والد

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۰۳۹۰۳

والدین مجرد و تنها، آنهایی که تصمیم گرفته‌اند فرزند یا فرزندان خود را به تنهای بزرگ کنند. فرزندانی که راهی ندارند جز آنکه با والد خود باشند، او را بپذیرند یا نپذیرند، همین یک والد را دارند. اما در اینجا راه‌های زیادی وجود دارد که این بچه‌ها را از آسیب‌های مختلف حفظ کنیم. آنچه مسلم است اینکه کودکان تک‌والد، آسیب می‌بینند، اما به عنوان والد چنین کودکی می‌توانیم آنها را از آسیب‌های شدیدتر حفظ کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناطقان: والدین مجرد و تنها، آنهایی که تصمیم گرفته‌اند فرزند یا فرزندان خود را به تنهای بزرگ کنند. فرزندانی که راهی ندارند جز آنکه با والد خود باشند، او را بپذیرند یا نپذیرند، همین یک والد را دارند. اما در اینجا راه‌های زیادی وجود دارد که این بچه‌ها را از آسیب‌های مختلف حفظ کنیم. آنچه مسلم است اینکه کودکان تک‌والد، آسیب می‌بینند، اما به عنوان والد چنین کودکی می‌توانیم آنها را از آسیب‌های شدیدتر حفظ کنیم.

۱-نقش کودک را عوض نکنیم. کودک، کودک است

والدینِ تنها، نباید از فرزند خود به عنوان همسر نداشته‌شان استفاده کنند. شاید این جمله به نظر عجیب برسد اما بسیاری از والدین به جای همسر نداشته‌شان، با فرزند کوچک‌شان درددل می‌کنند، مسائل مالی و اندوه و تنهایی خود را در میان می‌گذارند و گویی نقش جدیدی برای کودک خود تعریف می‌کنند. این بچه‌ها به شکل غریزی مجبور به حفظ و حمایت از والد خود می‌شوند. در حقیقت اینجا نقش والد و کودک، جابه‌جا می‌شود. یادمان باشد فرزند ما برای به دنیا آمدن خودش تصمیم نگرفته است، و ما او را در موقعیتی قرارداده‌ایم که از ما حمایت کند. مثلا موقعیتی مانند جدایی از همسر (البته برخی والدین برای حفظ جان و روان خود و فرزندشان، راضی به طلاق شده‌اند و یا مرگ همسر موجب تک‌والد شدن کودک شده‌ است).

۲-تا می‌توانیم با کودک گفت‌وگو کنیم

بهتر است به‌ جای درد دل کردن با کودک، درباره مسائل مختلف با او گفت‌وگو کنیم. مثلا توضیح دادن درباره شرایط مالی و اهداف‌مان. این کار با دردل‌های مالی متفاوت است. درباره ترس‌ها و احساسات کودک‌مان از او سوال بپرسیم. از احوال درونی او باخبر شویم و هرگز با او مانند موجودی اضافی که مایه زحمت بیشتر ما شده است، برخورد نکنیم. مطمئن شویم که او نیز فرصت کافی برای گذراندن اوقات شادی و کودکی خود را دارد.

۳-با کودک خود در صداقت کامل باشیم

تغییراتی را که در زندگی‌مان رخ داده، برای کودک توضیح دهیم. صادق باشیم و چیزی را پنهان نکنیم. براساس یک پژوهش تنها ۵درصد از والدین برای کودکان خود ماجرای طلاق خود را توضیح می‌دهند و یا به سوالات کودک در این زمینه پاسخ می‌دهند.

۴-کودک را از تنش‌ها دور نگه داریم

علاوه‌براین باید تلاش کنیم کودک را از هر نوع درگیری‌های خانوادگی حفظ کنیم و هیچ‌گاه از او نخواهیم که یا طرف ما باشد و یا همسر سابق‌‌مان. به کودک و موقعیت ویژه‌ای که دارد توجه کنیم. کودک ما نیازمند حمایت و توجه است. یادمان باشد، کودک ما هیچ تقصیری ندارد و طلاق والدین هیج ارتباطی به او ندارد. حتی اگر به دنیا آمدن او موجب طلاق شده باشد. بایستی هشیار باشیم که دیدگاه‌مان نسبت به ازدواج و طلاق ممکن است مسری باشد و همین دیدگاه را به کودک‌ منتقل کنیم. بهتر است از یک مشاور کمک بگیریم و شجاع باشیم.

۵-مثبت بمانیم و از خودمان مراقبت کنیم

اینکه یک والد بخواهد کودکی را به تنهایی بزرگ کند کار بسیار سختی است. بنابراین بایستی برای اینکه در سلامت و آرامش باقی بمانیم تلاش کنیم. در وهله اول خودمان باید سالم و سرحال بمانیم تا بتوانیم کودک را در آرامش پرورش دهیم. در نهایت برای اداره یک خانواده تک والد و فرزندی، بهتر است بر روی نکات مثبت تکیه کنیم و شرایط پیش‌آمده را بپذیریم.

۶-توجه بیش از حد را متوقف کنیم

اگر به خاطر اینکه فرزند ما تک والد است، بخواهیم بیش از اندازه به او توجه کنیم و او را تافته جدابافته کنیم، در حق او ظلم بزرگی کرده‌ایم. آنچه بدیهی‌ست این است که کودک ما به هرجهت احساس کمبود یک والد دیگر را تا پایان عمر با خودش خواهد داشت. اما وظیفه ما این است که او را از آسیب‌های احتمالی دیگر حفظ کنیم. مثلا مطمئن شویم که کودک در برخورد با هم‌سالانش، منافع خود را تشخیص می‌دهند و در برابر دیگران نیز  می‌تواند سخاوتمند و اجتماعی باشد.
منبع: عصر ایران برچسب ها: توصیه ، پرورش کودکان ، تک والد

منبع: ناطقان

کلیدواژه: توصیه پرورش کودکان تک والد حفظ کنیم تک والد کودک ما یک والد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۳۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کودکان از چه سنی می‌توانند ماست بخورند؟

نوزادان از شش ماهگی می‌توانند ماست را امتحان کنند. ماست یک راه مفید برای اطمینان از دریافت برخی از مواد مغذی مورد نیاز کودک شما است و تطبیق پذیری آن باعث می‌شود که زمینه مناسبی برای معرفی میوه‌ها و سبزیجاتی باشد که برای تمام عمر از آنها لذت خواهند برد.

ماست، پروتئین و مواد مغذی ضروری مانند کلسیم برای ساخت استخوان‌ها و ماهیچه‌های قوی، «روی» برای حمایت از رشد و عملکرد سیستم ایمنی بدن و «ب ۱۲» برای رشد مغز و تولید گلبول‌های قرمز سالم را دارد. ماست، بافت لطیفی دارد و برای کسانی که برای اولین‌بار این ماده غذایی را تجربه می‌کنند به‌راحتی پذیرفته می‌شود. ماست به دلیل فرآیند تخمیری که طی می‌کند، کیفیت خوبی دارد. بیشتر ماست‌ها با کشت‌های زنده و فعال تهیه می‌شوند، بنابراین پروبیوتیک‌ها (باکتری‌های خوب) را برای سلامت دستگاه گوارش فراهم می‌کنند.

در شش ماهگی، شیر مادر و در شرایط خاص شیر خشک همچنان منبع اصلی تغذیه کودک هستند و این در طول سال اول زندگی او نیز خواهد بود و سپس آماده می‌شوند تا از غذا‌های دیگری مانند ماست لذت ببرند. در شش ماه اول زندگی، شیر مادر یا شیر خشک غنی شده با آهن باید تنها منبع تغذیه کودک به حساب می‌آید. 

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، ماست ساده، بهترین انتخاب برای کودک است، زیرا در عین حال سرشار از مواد مغذی و فاقد قند‌های افزوده است و می‌تواند پایه و اساس ماجراجویی طعم عالی بعدی کودک باشد.

 افزودن میوه‌ها یا سبزیجات پوره شده به ماست ساده یک راه جذاب و مناسب برای معرفی طعم‌ها است؛ هلو یا موز پوره شده را برای یک تجربه شیرین با ماست مخلوط کنید. همچنین برای یک غذای خوش طعم، سیب زمینی شیرین پوره شده را با ماست مخلوط کنید. ماست را با منبع پروتئین دیگری مانند پوره مرغ یا لوبیا جفت کنید.

از ۱۲ تا ۲۳ ماهگی، کودک در حال رشد شما می‌تواند مصرف لبنیات را تا مجموع دو وعده در روز افزایش دهد. این می‌تواند ترکیبی از شیر گاو، ماست و پنیر باشد. با پزشک اطفال خود در مورد اینکه چه زمانی و چه مقدار غذا باید به کودک خود برای رشد و تکامل سالم معرفی کنید، مشورت کنید.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

دیگر خبرها

  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران
  • اعضای شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • کودکان از چه سنی می‌توانند ماست بخورند؟
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق
  • ماجرای گازگرفتگی کودک کرجی چه بود؟
  • برنامه کودکی نداریم که درباره «جیغ و دست و هورایش» صحبت کنیم