Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتشار ویروس کرونا، اختلالات زیادی را در بخش حمل‌ونقل شهری در سراسر جهان به وجود آورد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به گرایش بیشتر مردم به استفاده از وسایل نقلیه شخصی برای ایمن ماندن از ابتلا به ویروس کرونا اشاره کرد. پایداری پویایی و جابه‌جایی از جنبه‌های مختلف، در این دوران بسیار حائز اهمیت است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، شهرنشینان در سراسر دنیا از همان ابتدای شیوع بیماری کرونا تلاش کردند ارتباطات فیزیکی خود را با دیگران به حداقل برسانند که در نتیجه این رویداد، حمل‌ونقل عمومی لطمه‌های جبران‌ناپذیری را تجربه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از مردم به تردد از طریق وسایل نقلیه خود روی آوردند تا از این طریق، فاصله خود را با دیگران حفظ کنند و خطر ابتلاء به کرونا را به حداقل برسانند. در این میان، افرادی نیز که از داشتن خودروهای شخصی محروم بودند، به پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری روی آوردند که همین اتفاق، تبعات مثبت زیادی را به تصویر کشید. در واقع، با گسترش پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری، اهمیت تردد سبز و تأثیر آن بر کیفیت زندگی شهری بیش از پیش آشکار شد و همین امر، مدیران را به اعمال اقداماتی برای ترویج هرچه بیشتر پویایی پایدار سوق داد.

در ابتدای شیوع بیماری کووید -۱۹، تردد سبز و تعطیلی بسیاری از مراکز کاری، تبعات مثبت زیادی را به تصویر کشید؛ عبور و مرور خودروهای موتوری به حداقل رسید و همین امر کاهش انتشار ویروس کرونا را در پی داشت. این در حالی بود که به حداقل رسیدن فعالیت کارخانه‌ها و سایر مراکز کاری نیز به کاهش قابل توجه انتشار گازهای آلاینده منجر شد و همین امر، تغییرات اقلیمی را نیز تحت تأثیر قرار داد. در واقع، کاهش انتشار کربن ناشی از محدودیت‌های کرونا، نه‌تنها بهبود کیفیت هوا را در پی داشت، بلکه اثرات اقلیمی را نیز به حداقل رساند که همین امر، اهمیت تردد سبز را بیش از پیش به تصویر کشید. در نتیجه، مدیران در اغلب شهرهای دنیا تلاش کردند، رویکردهایی برای ترویج هر چه بیشتر پویایی پایدار ارائه دهند تا بهبود کیفیت هوا و کاهش تغییرات اقلیمی را برای شهرها و شهروندان به ارمغان بیاورند. در ادامه به معرفی بهترین تدابیری پرداخته می‌شود که می‌تواند به توسعه حمل‌ونقل پایدار در شهرهای سراسر جهان کمک کند.

بهبود حمل‌ونقل انبوه و ترویج تردد چندمنظوره

بدیهی است که رونق اقتصادی بسیاری از شهرهای ثروتمند جهان متکی بر سیستم حمل‌ونقل انبوه آن است که این پیامد می‌تواند نتیجه مقرون‌به‌صرفه بودن، قابلیت ایجاد حس برابری و نرخ پایین انتشار گازهای آلاینده در اتوبوس‌ها و متروهای شهری باشد. سرمایه‌گذاران نیز اغلب مایل هستند به کارآفرینی در شهرهایی بپردازند که از سیستم حمل‌ونقل باکیفیت برخوردار است چراکه در این صورت، امکان تردد بهتر و ایمن‌تر برای کارکنان فراهم می‌آید. در واقع، هرچه سیستم حمل‌ونقل عمومی یک شهر بهتر باشد، افراد بیشتری به فعالیت در آن سوق داده می‌شوند که این امر می‌تواند رونق اقتصادی را برای شهر در پی داشته باشد. استکهلم، پایتخت سوئد و سنگاپور از نظر سیستم حمل‌ونقل انبوه، به ترتیب جایگاه‌های اول و سوم شهرهای جهان را از آن خود کرده و توانسته‌اند از طریق بهبود کیفیت اتوبوس‌ها و متروها، همه روزه بر تعداد شهروندانی بیفزایند که از طریق این وسایل نقلیه به تردد می‌پردازند.

بدیهی است که کاهش مدت زمان سفر یکی از لذت‌بخش‌ترین تجربه‌ها برای رانندگان و حتی مسافران به حساب می‌آید که این هدف از طریق افزایش وسایل نقلیه عمومی در یک مسیر قابل تحقق است. علاوه بر این، افزایش این خودروها به اعتماد بیشتر مردم به بهره‌وری از آن‌ها کمک خواهد کرد که این امر می‌تواند در رونق ناوگان عمومی و در نتیجه شهر اثربخش باشد.

الکتریکی‌سازی وسایل حمل‌ونقل

جایگزین کردن خودروهای معمولی با نوع الکتریکی می‌تواند به بهبود کیفیت هوا منجر شود، انتشار کربن را کاهش دهد و سطح آلاینده‌های صوتی را به حداقل برساند. در حال حاضر، بسیاری از وسایل نقلیه نظیر قطارها، اتوبوس‌ها، کامیون‌ها و خودروهای شخصی از تکنولوژی بهره می‌گیرد، با این حال چالش بزرگی که پیش روی این رویکرد وجود دارد این‌که شهرها باید از زیرساخت‌های لازم نظیر ایستگاه‌های شارژ برای بهره‌مندی از انرژی پاک جهت ترویج پویایی برخوردار باشد. در واقع، مدیران شهری باید انگیزه‌های لازم را در میان شهرنشینان به وجود بیاورند تا آن‌ها را به جایگزین کردن خودروهای خود با ماشین‌های برقی سوق دهند و از این طریق، مزایای تردد سبز را به شهرها هدیه دهند. اسلو، پایتخت نروژ، که به پایتخت خودروهای الکتریکی جهان نیز شهرت دارد، امکان تردد دارندگان وسایل نقلیه برقی را در مسیرهای اتوبوس‌ها و تاکسی‌های عمومی فراهم آورده است، ضمن این‌که مالکان این نوع خودروها نیز می‌توانند به طور رایگان از پارکینگ‌ها و خدمات شارژ خودروها بهره‌مند شوند. معاف شدن از پرداخت هر گونه مالیات از دیگر مزایایی است که مردم اسلو را به خرید خودروهای الکتریکی سوق داده است.

بهبود خدمات شهری برای ترویج پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری

بدیهی است که ترویج پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری مستلزم بهبود زیرساخت‌های شهری است تا در آن‌ها مردم بتوانند بدون هیچ اضطرابی و در امنیت کامل، به عبور و مرور بپردازند. علاوه بر این، اشتراک دوچرخه و اسکوتر برای ترویج تردد سبز در شهرها یک ضرورت به حساب می‌آید تا افرادی که قادر به خرید آن‌ها نیستند نیز بتوانند از این وسایل نقلیه پاک برای رفت‌وآمد خود بهره ببرند. مهم‌تر این‌که مدیران شهری باید امکان تردد دوچرخه‌سواران و کاربران اسکوتر را تا ایستگاه‌های اتوبوس و قطار فراهم بیاورند تا مردم برای رسیدن به مقصدهای طولانی بتوانند خود را به وسیله دوچرخه‌ها یا اسکوترها به ناوگان‌های عمومی برسانند.

توسعه زیرساخت‌هایی با بیشترین تاب‌آوری در مقابل تغییرات اقلیمی

امروزه تغییرات اقلیمی مشکلات زیادی نظیر وقوع سیل را در پی داشته که همین رویداد زیرساخت‌های حمل‌ونقل را نیز تحت تأثیر قرار داده است. مدیران باید برای حل این مشکل، به هنگام طراحی زیرساخت‌های تردد، میزان آسیب‌پذیری آن‌ها را در مقابل تغییرات اقلیمی پیش‌بینی کنند و به احداث زیرساخت‌هایی با بیشترین تاب‌آوری بپردازند. علاوه بر این، مدرن‌سازی شبکه الکتریسیته شهری برای برآورده کردن تقاضای بالای خودروهای الکتریکی نیز می‌تواند به افزایش مقاومت زیرساخت‌های عبور و مرور در مقابل تغییرات اقلیمی کمک کند.

سرمایه‌گذاری در تکنولوژی‌های روز دنیا برای کاهش انتشار گازهای آلاینده

مدیران شهری می‌توانند از طریق توسعه نرم‌افزارهای پارک که استفاده از آن‌ها می‌تواند به کاهش مسافت سفر برای پیدا کردن فضای پارک یا ایستگاه‌های شارژ خودروهای الکتریکی کمک کند، در کاهش قابل توجه انتشار گازهای آلاینده نقش مهمی ایفا کنند. در این رابطه، می‌توان شرکت‌های نوپا را به انجام تحقیقات مختلف برای جایگزینی سوخت‌های فسیلی سوق داد، ضمن این‌که تشویق سایر کمپانی‌های تردد جدید برای حمایت بیشتر از شهرها با استفاده از تکنولوژی‌های خود نیز می‌تواند بیشترین اثربخشی را به دنبال داشته باشد.

کد خبر 583509

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کشورهای جهان کلانشهرهای جهان استكهلم سوئد سنگاپور اسلو نروژ ویروس کرونا کرونا و حمل و نقل کرونا و حمل و نقل عمومی تردد سبز پویایی شهری حمل و نقل خودروهای الکتریکی ایستگاه شارژ خودروهای الکتریکی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پیاده روی و دوچرخه سواری انتشار گازهای آلاینده خودروهای الکتریکی تغییرات اقلیمی سیستم حمل ونقل وسایل نقلیه بهبود کیفیت برای ترویج اتوبوس ها همین امر تردد سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۴۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: باید برای رفع این مشکل اقدامی عاجل کنیم. متاسفانه خودروهای ما در هر ۱۰۰ کیلومتر ۱۲ لیتر بنزین می سوزانند که این میزان ۲ تا ۳ برابر بیشتر از میانگین جهانی است. - اخبار سیاسی -

غلامرضا شریعتی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره علت بروز ناترازی بنزین در کشور و راه حل هایی که می توان برای برون رفت از این شرایط به کار برد، اظهار داشت:  مشکل اصلی ما این است که خودروهای تولید داخل مصرف بسیار بالایی از بنزین دارند و این امر باعث بروز معضل ناترازی بنزین شده است.

واردات خودروهای کارکرده منتظر مصوبه دولت

وی ادامه داد: دولت باید خودروسازان را مجبور کند که در تولیدات خود اصلاحاتی انجام دهند و خودروهای با کیفیت تولید کنند، اما متاسفانه خودروسازان به دنبال اصلاح تولیدات خود و تولید خودروهای با کیفیت نیستند.

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: ما معتقدیم که بهترین راه کار برای بهبود ناوگان حمل و حمل در کشور در این شرایط که خودروسازان زیر بار اصلاح تولیدات خود نمی روند واردات خودروهای خارجی است.

شریعتی تصریح کرد: در حال حاضر سرمایه ملی کشور را به خاطر حمایت از خودروسازان داخلی از بین می بریم، امسال مجبوریم به میزان زیادی واردات بنزین انجام دهیم و این به معنای کسری بودجه بیشتر است.

وی با بیان اینکه مصرف بالای بنزین در خودروهای تولید داخل در ردیف اول متهمان ناترازی بنزین است، بیان داشت:  باید برای رفع این مشکل اقدامی عاجل کنیم. متاسفانه خودروهای ما در هر 100 کیلومتر 12 لیتر بنزین می سوزانند که این میزان 2 تا 3 برابر بیشتر از میانگین جهانی است.

شریعتی با تاکید بر اینکه باید از سرمایه ملی خودمان حفاظت کنیم، ادامه داد: علاوه بر بی‌کیفیتی خودروها، حجم بالایی از خودروهای فرسوده در سطح شهر در حال تردد هستند که این امر هم بر استفاده بیشتر از بنزین افزوده است.

عضو کمیسیون عمران بیان کرد: باید برای برون رفت از این شرایط اقدام به متنوع سازی سبد سوخت نیز بکنیم و از خودروهای برقی و هیبریدی هم در چرخه استفاده کنیم تا میزان  خودروهای استفاده کننده از بنزین کاهش پیدا کنند. همچنین ما باید به سمت استفاده از خودروهای دوگانه سوز  مثل سی ان جی و ال پی جی هم حرکت کنیم و به این وسیله از میزان مصرف بنزین در کشور بکاهیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضور دانش‌بنیان‌ها در حوزه حمل‌ونقل شهرها پررنگ شده است
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • استفاده از خودروهای برقی به حل مهم‌ترین مسئله کلان‌شهر اصفهان کمک کند
  • این خودروها پلاک ملی نمی‌ گیرند
  • نسل جدید خودروهای برقی چین در راه بازار
  • نگهداری تَک پلاک جرم محسوب می‌شود
  • مشکل کمبود نیروهای پلیس راهور در شهرها را با برون‌سپاری رفع می‌کنیم
  • صنعتگران به هوشمندسازی حمل‌ونقل دوچرخه‌ای شهر مشهد کمک کنند
  • نقش حمل‌ونقل عمومی در کاهش ترافیک کلان‌شهر مشهد
  • نقش حمل‌ونقل عمومی در کاهش ترافیک کلان‌شهرها