Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-02@06:07:13 GMT

◄ وزارت راه و شهرسازی هوشمند می شود

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۰۵۰۱۳

◄ وزارت راه و شهرسازی هوشمند می شود

تین نیوز

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت راه و شهرسازی گفت: وزارت راه و شهرسازی با راه اندازی سامانه شاهراه شامل سامانه جامع حمل و نقل، اطلاعات حوادث حمل و نقل کشور، احراز هویت و پروانه اشتغال نظام مهندسی، تلاش کرده از حضور مردم در ادارات خود بکاهد.

به گزارش تین نیوز، مهدی صفدری رئیس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت راه و شهرسازی با اشاره به چشم انداز این وزارت خانه در حوزه توسعه دولت الکترونیک گفت: اقدامات وزارت خانه در زمینه توسعه دولت الکترونیک بر اساس اسناد بالا دستی از جمله ضوابط فنی و اجرایی توسعه دولت الکترونیک با ائین نامه توسعه خدمات الکترونیکی دستگاه‌های اجرایی صورت پذیرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صفدری در ادمه با اشاره به اینکه تمام خدمات وزارت راه و شهرسازی در قالب ۱۷۰ سامانه الکترونیکی به شهروندان ارائه می‌شود گفت : شناسایی و تدوین فرایند‌های صدور مجوز‌کسب و کار کشور سال گذشته در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت و در این حوزه وزارت راه و شهرسازی ۱۰۵ مجور کسب و کار را شناسایی کرد و با توجه به تعاملی که با مرکز ملی مجوز‌های کسب و کار کشور داشتیم توانستیم در هیئت مقررات زدایی به تصویب برسانیم و عناوین این ۱۰۵ مجوز در سامانه مجوز‌های کسب و کار کشور قرار گرفته است.

وی افزود: واگذاری خدمات به پیش خوان دولت مطرح است که دستگاه‌های اجرایی باید خدماتشان را در اختیار پیشخوان قرار دهند.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت راه و شهرسازی با اشاره به راه اندازی مرکز تبادل اطلاعات گفت: بر اساس ضوابط فنی و اجرایی دولت الکترونیک ۱۴ خوشه در این حوزه وجوددارند که ما متولی خوشه سیزدهم به نام حمل و نقل و شهرسازی هستیم.

وی افزود: وزارت راه و شهرسازی به عنوان یکی از دستگاه‌های پیشتاز در این حوزه سومین دستگاه اجرایی بود که خوشه مرکز تبادل اطلاعاتش را راه اندازی کرد.

صفدری با بیان اینکه راه اندازی سامانه جامع حمل و نقل یکی از پروژه‌های اولویت دولت الکترونیک هست که بر اساس مصوبه هیئت وزیران به دستگاه‌های اجرایی سپرده شده است بیان کرد:

بر اساس آئین نامه اجرایی مواد پنج و شش مبارزه با قاچاق کالا و عرض این سامانه شکل گرفته است و یکی از دست آورد‌های الکترونیکی این است که در چهار حوزه ریلی و هوایی جاده‌ای و دریایی وجود دارد.

وی گفت: سامانه جامعه اطلاعات حوادث حمل و نقل کشور است که سامانه مهمی است در این سامانه که در اختیار شهروندان است و با استفاده از دیتایی که بر اساس برخط است دستگاه‌های متولی مثل پلیس. هلال احمر و پزشکی قانونی و چهار مد حمل و نقلی که در وزارت راه و شهرسازی و اروژانس داریم از آن استفاده می کنیم ویک بخشی از اطلاعات در اختیار شهروندان قرار می گیرد.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت راه و شهرسازی با اشاره به بحث انتخابات الکترونیکی نظام مهندسی افزود: در مهر و آبان سال گذشته انجام شد و توانستیم ازاین ظرفیت فناوری اطلاعات در خصوص رای گیری انتخابات اسستفاده کنیم.

وی گفت:اخذ الکترونیکی عوارض آزاد راه‌های کشور پروژه مهمی بود در بحث هوشمند سازی و خدمات الکترونیک این اتفاق افتاد در یک و دوسال گذشته در حال توسعه است.

صفدری د ادامه با شاره به استقرار و به کار گیری زیر ساخت امضا الکترونیکی بوده است که در سامانه جامع حمل و نقل استفاده می کنیم برای تائید اطلاعاتی که در سامانه‌ها تبادل می‌شود اظهار داشت:

بحث استفاده از ظرفیت‌های احراز هویت است که مکلف هستیم استفاده کنیم در سامانه هامون و از طریق سرویس‌های سازمان‌های مربوطه در این حوزه هستند مثل ثبت احوال هستند اطلاعات هویت سنجی رو انجام میدیدم و از مراجعه حضوری شهروندان جلوگیری می‌شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: فناوری اطلاعات و ارتباطات راه و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی حمل و نقل تین فناوری اطلاعات کسب و کار مبارزه با قاچاق کالا مد وزارت راه و شهرسازی دولت هوشمند سامانه شاهراه وزارت راه و شهرسازی دولت الکترونیک راه اندازی حمل و نقل کسب و کار بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۵۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی:۹۱ درصد از متقاضیان مسکن قرارداد امضا کردند

بانک مرکزی در خصوص وضعیت تسهیلات پرداختی بانکها در طرح نهضت ملی مسکن به تسنیم اعلام کرد: از تعداد ۸۶۹،۳۵۳ نفر واجدین شرایط اخذ تسهیلات مذکور، تعداد ۷۹۳،۷۳۲ نفر (حدود ۹۱ درصد از متقاضیان واجد شرایط) موفق به انعقاد قرارداد شده‌اند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، آمارهای جدید از وضعیت مشارکت بانک‌ها در طرح نهضت ملی مسکن نشان میدهد که از بین 26 بانک، عملکرد 18 بانک در این بخش کماکان صفر است.

عملکرد بانک‌های اقتصاد نوین، ایران‌زمین، گردگشری، مؤسسه ملل، کارآفرین، شهر، سینا، سامان، پست ایران، پاسارگاد، پارسیان، آینده، رفاه کارگران، توسعه تعاون، دی، کشاورزی، خاورمیانه و سرمایه در مشارکت نهضت ملی مسکن به‌روایت تازه‌ترین آمار بانک مرکزی صفر بوده است.

سهم 18 بانک در تأمین مالی نهضت ملی مسکن، همچنان صفر + جدول

 

بانک‌های مسکن، سپه، ملی، تجارت، ملت، صادرات، صنعت و معدن و توسعه صادرات تنها بانک‌هایی بودند که در تاریخ منتهی به 31 فروردین ماه امسال جمعاً 657.596 میلیارد ریال تسهیلات در نهضت ملی مسکن پرداخت کرده‌اند.

بانک مرکزی در پاسخ به پیگیری خبرنگار تسنیم درباره وضعیت مشارکت بانک ها در قانون جهش تولید مسکن اعلام کرد:‌ پس از ابلاغ قانون جهش تولید مسکن مصوب مجلس شورای اسلامی مورخ 30‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/6‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/1400، سقف فردی و سهمیه بانکی تسهیلات موضوع قانون مزبور برای سال‌های اول، دوم و سوم اجرای قانون، به ترتیب به مبالغ کلی 3.600، 4.580 و 6.059  هزار میلیارد ریال و دستورالعمل اجرایی مربوطه به شبکه بانکی کشور ابلاغ شد.

حسب مصوبات شورای پول و اعتبار مورخ 19‏‏‏‏‏/2‏‏‏‏‏/1402، سقف فردی تسهیلات پروژه‌های حمایتی مسکن موضوع ماده قانونی یادشده در تمامی شهرهای کشور به صورت یکسان، معادل 5.500 میلیون ریال تعیین و به بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی ابلاغ شد. ضمناً در راستای حمایت بیشتر از متقاضیان تسهیلات مزبور سقف یادشده به پروژه‌های نیمه‌تمام حمایتی مسکن که زمین آن توسط وزارت راه و شهرسازی تأمین و به متقاضی عرضه شده و تاریخ انعقاد قرارداد مشارکت مدنی آنها قبل از ابلاغیه مربوط به افزایش سقف موصوف بوده و به پروژه‌های خود مالک با پیشرفت 65 درصد و بالاتر که تا پایان سال 1402 تکمیل و به فروش اقساطی می‌رسند با معرفی وزارت راه و شهرسازی، تعمیم یافت.شورای پول و اعتبار، در جلسه مورخ 09‏‏‏‏‏‏‏‏‏/08‏‏‏‏‏‏‏‏‏/1402 به‌منظور حمایت از طرح نهضت ملی مسکن و با هدف تقویت رشد و افزایش ساخت مسکن، در راستای کاهش مبلغ اقساط تسهیلات مزبور برای متقاضیان مشمول نرخ سود تسهیلات پروه‌های حمایتی مسکن موضوع ماده (4) قانون جهش تولید مسکن برای 500 هزار واحد مسکونی که زمین آن توسط وزارت راه و شهرسازی تأمین و به متقاضیان فاقد مسکن عرضه می‌شود را 18 درصد تعیین نمود.با عنایت به تبصره (2) ذیل ماده (4) قانون جهش تولید مسکن مبنی بر اعطای تسهیلات موضوع این ماده به طرح‌های معرفی شده توسط وزارت راه و شهرسازی، بدیهی است تعهد شبکه بانکی در قبال متقاضیانی می‌باشد که واجد شرایط اخذ تسهیلات مزبور بوده و توسط سامانه وزارت راه و شهرسازی، به بانک عامل معرفی شده باشند. در این راستا و درصورت معرفی متقاضی از طریق سامانه، بانک‌های عامل موظف‌اند نسبت به اعطای تسهیلات مزبور در چارچوب منابع و مصارف بانک اقدام ‌نمایند.علیرغم محدودیت منابع بانکی، حسب آمار اخذ شده از سامانه طرح‌های جامع حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی تا تاریخ 09‏‏/02‏‏/1403 تعداد 1.330.795 نفر متقاضی جهت اخذ تسهیلات مزبور به بانک‌های عامل مراجعه نموده‌اند که از این تعداد، 461.442 نفر (در حدود 35 درصد) بنا به دلایل درج شده در سامانه مذکور از جمله نداشتن مدارک موردنیاز، نداشتن وثایق قابل‌قبول، وجود معارض در زمین ملکی، نداشتن پروانه ساختمانی، عدم امکان تأمین سهم آورده متقاضی و....، فاقد شرایط لازم جهت اخذ تسهیلات موصوف می‌باشند.

براین اساس، حسب آمار اعلامی در سامانه مربوطه وزارت راه و شهرسازی، از تعداد 869،353 نفر واجدین شرایط اخذ تسهیلات مذکور، تعداد 793،732 نفر (در حدود 91 درصد از متقاضیان واجد شرایط) موفق به انعقاد قرارداد به مبلغ 4‏‏‏‏‏‏/266 هزار میلیارد تومان شده‌اند.‏‏

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تخصیص ۸۹ درصد اعتبارات مصوب سفر ریاست جمهوری به ایلام در حوزه راه
  • رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی هوشمند معرفی شد
  • کنسرسیوم ریلی افغانستان زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی نیست
  • واکنش وزارت راه به یکی دانستن «رفع نقاط پرحادثه» و «روکش آسفالت»
  • نصب ۳۰ هزار پلاک آبی هوشمند در منطقه ۴ اصفهان
  • افتتاح مرکز مدیریت هوشمند انرژی (مها) در همدان
  • بانک مرکزی:۹۱ درصد از متقاضیان مسکن قرارداد امضا کردند
  • افتتاح مرکز پایش هوشمند انرژی برق در همدان
  • فرونشست دومتری منطقه جنوب غرب کشور طی ۹ سال
  • ۸۵ درصد نمایندگان پست با گوشی هوشمند توزیع مرسوله می‌کنند