Web Analytics Made Easy - Statcounter

در دنیای کنونی، استفاده از تکنولوژی و ماشین‌های مکانیزه در شبکه کشاورزی، ضرورتی انکارناپذیر است چراکه این مؤلفه، راهبردی مطمئن در جهت کاهش هزینه‌های تولید، بالا رفتن سرعت در عملیات کشاورزی و مدیریت مصرف نهاده‌ها می‌شود. این در حالی است که کشور ما هنوز از کشاورزی سنتی عبور نکرده و با معیارهای مکانیزاسیون در بعضی از سطوح کشاورزی فاصله دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه ایران:از سوی دیگر استفاده از تجهیزات و فناوری‌های روز در کشوری مانند ایران که همواره با پدیده خشکسالی روبه‌رو است از اهمیت دوچندانی برخوردار است زیرا استفاده از سیستم‌های آبیاری نوین و یا روش‌های جدیدی که منجر به کاهش استفاده از منابع خدادادی می‌‌شود، می‌‌تواند کمک ویژه‌ای به مدیریت مصرف آب کند.  

وزارت جهاد کشاورزی در دوره جدید نگاه ویژه‌ای به ضرورت ارتقای بهره‌وری داشته  و به دنبال مکانیزه شدن بخش‌های مختلف کشاورزی است. کامبیز عباسی رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با «ایران» با اشاره به شعار سال که تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین است، به استفاده از فناوری‌های نوین و تکنولوژی در حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: امسال بهره‌برداری از دانش‌بنیان‌ها سرفصل اثرگذار در رویکردهای وزارت جهاد کشاورزی است. مکانیزاسیون در بخش کشاورزی به‌عنوان سمبل و مصادیق تکنولوژی و فناوری و خروج از کشاورزی سنتی و حرکت به سوی صنعتی شدن درنظر گرفته می‌‌شود.


وی اضافه کرد: استفاده از مکانیزاسیون به معنای کاربرد فناوری در تولید محصولات و در راستای اقتصادی شدن بخش کشاورزی است که با مدیریت مصرف نهاده، بذر و کود امکانپذیر می‌‌شود.
وی با تأکید بر استفاده از مؤلفه مکانیزاسیون در مواجهه با ناملایمات اقلیمی گفت: از طریق تکنولوژی و ماشین می‌‌توان با خشکسالی‌ها کنار آمد. کشور ما به علت قرار گرفتن در منطقه خشک و نیمه‌خشک کره‌زمین، یک‌سوم میانگین جهانی بارندگی و سه برابر متوسط جهانی تعرق دارد، بنابراین باید با استفاده از تکنولوژی از بارندگی‌های موجود استفاده شود و از تعرق زیاد در کشور ممانعت به عمل آید.


راهکارهای استفاده بهینه از آب در بخش کشاورزی
عباسی با اشاره به سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی در جهت استفاده بهینه از آب در بخش کشاورزی افزود: ما درصدد انجام کشت بهاره در پاییز هستیم مانند کشت چغندرقند تا از منابع آبی استفاده بهینه شود. علاوه بر این کشت محصولاتی همچون سبزیجات و صیفی‌جات را به محیط گلخانه منتقل می‌‌کنیم چون میزان رطوبت و تبخیر کنترل می‌‌شود و مقدار مصرف آب کاهش پیدا می‌‌کند و در سطح کمتر، از بهره‌وری بیشتری برخوردار می‌‌شویم.


وی در ادامه راهکارهای وزارت جهاد کشاورزی در کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی گفت: باید در تولید محصول از ارقام زودرس در بخش زراعت استفاده کرد تا با رشد در زمان کوتاهتر، آب کمتری استفاده شود. ضمن اینکه با توسعه روش‌های نوین آبیاری به جای استفاده از سیستم‌های سنتی مانند آبیاری زیرسطحی، آب به میزان لازم به گیاه برسد.
عباسی، توسعه کشاورزی حفاظتی را رویکرد مهم دیگری در استفاده بهینه از منابع آب در تولید محصولات کشاورزی عنوان کرد و افزود: خاک از طریق کشاورزی حفاظتی، کمتر شخم می‌‌خورد و به حفظ رطوبت خاک و حفظ بقایای گیاهی و بهبود ساختمان آن کمک می‌‌کند. به همین منظور ماشین‌های مکانیزه توسعه پیدا کرده‌اند.


رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: اکنون 3میلیون هکتار از اراضی تحت پوشش کشاورزی حفاظتی قرار گرفته است و ما می‌‌خواهیم در اراضی دیم هم آن را اجرایی کنیم. به علت قرار گرفتن کشور در شرایط خشک و نیمه‌خشک، رویکرد ما در پایداری تولید توجه به کشاورزی حفاظتی است.


عباسی با تأکید بر اینکه ما در بخش کشاورزی با هدررفت آب روبه‌رو نیستیم، افزود: کشاورزان یکی از بهره‌ورترین اقشار در مناطق خشک و نیمه‌خشک هستند زیرا محدودیت‌های منابع آبی، آنها را به این سمت سوق داده است؛ در مقابل در جامعه شهری هدررفت زیاد آب انجام می‌‌شود. اکنون کاشت محصولات آب‌بر توسط کشاورزان کاهش پیدا کرده و آنها به سمت کاشت محصولاتی می‌‌روند که آب کمتری استفاده می‌‌کند. به‌عنوان نمونه در آبیاری تحت‌ فشار بیش از 5/2میلیون هکتار تحت سیستم‌های نوین آبیاری قرار گرفته است تا کمتر از منابع آبی استفاده شود.


مکانیزاسیون راهکاری برای مقابله با ناملایمات اقلیمی
عباسی با اشاره به اینکه امسال با پیگیری وزیر جهاد کشاورزی بیش از 5هزار میلیارد تومان دراختیار بخش مکانیزاسیون قرار گرفته است، افزود: با آورده شخصی کشاورزان در این بخش در حدود 7هزار میلیارد تومان در بخش مکانیزاسیون سرمایه‌گذاری می‌‌شود که بخش عمده آن در مبارزه با ناملایمات اقلیمی و سرمازدگی است.
وی رویکرد مکانیزاسیون کشاورزی را حرکت به سمت دانش‌بنیان‌ها و فناوری‌های نوین عنوان کرد و افزود: با این روش امکان مقابله با خشکسالی، کمبود آب و سرمازدگی وجود دارد. ما می‌‌خواهیم به‌رغم وجود نوسانات اقلیمی از تولید پایدار هم برخوردار باشیم. با کمک مؤلفه مکانیزاسیون، نوسانات و اثرات اقلیمی در کاهش تولید کمتر خواهد شد. عباسی تصریح کرد: در همه کشورهای جهان نوسانات اقلیمی وجود دارند اما تکنولوژی و تغییر رفتار می‌‌تواند در این زمینه کمک‌کننده باشد. این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به آمار شرکت‌های فعال در بخش مکانیزاسیون کشاورزی گفت: در بخش مکانیزاسیون 523شرکت در تولید، عرضه و تأمین ماشین‌های کشاورزی، 320شرکت فعال در حوزه تجهیزات آبیاری و 10 تا 15شرکت در بخش ماشین‌های کشاورزی در بخش دانش‌بنیان‌ها فعال هستند. عباسی ادامه داد: در راستای ارتقای استانداردسازی ادوات کشاورزی و آبیاری از طریق مکانیزاسیون، از سال قبل تاکنون بیش از هزار مورد آزمون استانداردسازی تجهیزات و ماشین‌های آبیاری کشاورزی انجام گرفته که به ارتقای کیفیت ماشین‌های کشاورزی کمک می‌‌کند. ما در بخش‌های دام و طیور، شیلات و آبزی‌پروری، گلخانه‌ها، کاشت، داشت و برداشت گیاهان دارویی هم نیازمند استفاده از مکانیزاسیون هستیم.


وی با بیان اینکه در حدود 90درصد از مزارع گندم و جو آبی و دیم به صورت مکانیزه کشت می‌‌شوند، افزود: بخش زیادی از تولید گندم با استفاده از ماشین‌های مکانیزه انجام می‌‌گیرد. کاشت کلزا، ذرت دانه‌ای و علوفه‌ای و نیشکر نیز در حدود 99درصد به صورت مکانیزه انجام می‌‌گیرد اما در بخش باغبانی از 9/2میلیون هکتار، کمتر از 20درصد به صورت مکانیزه انجام می‌‌شود که در این بخش با کمبود روبه‌رو هستیم و باید برای آن چاره‌اندیشی شود.
 

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی بخش مکانیزاسیون کشاورزی حفاظتی بخش کشاورزی استفاده بهینه دانش بنیان منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۶۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵ طرح جهاد دانشگاهی در ایران اکسپو ۲۰۲۴

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری، حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاددانشگاهی، علاوه‌بر بازدید از ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی IRAN EXPO ۲۰۲۴، گفت: مشارکت بین مراکز تحقیقاتی این نهاد و بخش خصوصی نمونه‌ای از تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم است.

مسلمی نائینی بیان کرد: این محصولات بعضا در دنیا به عنوان محصولاتی محسوب می‌شوند که برای اولین بار تولید شده و نیازمند این هستند تا در جایی عرضه شوند.

وی افزود: یکی از روش‌های عرضه محصولات تولیدی در بازار برگزاری اینگونه نمایشگاه‌ها است که نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی IRAN EXPO ۲۰۲۴ تاکنون موفق بوده و مهمانان خارجی بسیاری دعوت شده‌اند و از محصولات تولیدکنندگان ایرانی بازدید می‌کنند.

رئیس جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه این نهاد از ابتدای تشکیل به عنوان نهادی پیشران در حوزه علم و فناوری مطرح شده است، اضافه کرد: محققان و متخصصان جهاددانشگاهی محصولات دانش بنیان متعددی تولید کرده‌اند که در غرفه این نهاد در این نمایشگاه عرضه شده است.

مسلمی نائینی به نام گذاری سال جاری با شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» اشاره و عنوان کرد: یکی از نمونه‌های واقعی تحقق این شعار مشارکت بین مراکز تحقیقاتی مانند پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی و شرکت خصوصی بوده که تبدیل به شرکت وینافارما شده و نمونه واقعی از شعار جهش تولید با مشارکت مردم را تداعی می‌کند.

وی در پایان اضافه کرد: ان‌شاءالله تولیدات علمی و دانش فنی که در پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی ایجاد شده، تا مرز تولید پیش رفته و به مرحله تولید انبوه محصول برسند.

ارائه ۱۵ طرح حوزه کشاورزی و منابع طبیعی در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴

سیدضیاء نصرتی مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاددانشگاهی نیز در حاشیه بازدید رئیس جهاددانشگاهی از این نمایشگاه، گفت: نمایشگاه اکسپو بزرگترین فرصت صادراتی برای کشور ما و سایر کشور‌هایی است که این نمایشگاه در آنجا برگزار می‌شود.

وی در ادامه تصریح کرد: دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی با طرح‌های منتخب خود در این نمایشگاه شرکت کرد که بر این اساس ۱۵ طرح از واحد‌های مختلفی که در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی فعالیت می‌کنند، در این نمایشگاه حضور پیدا کرده‌اند.

مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاددانشگاهی یادآور شد: پژوهشکده گیاهان دارویی، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی، پژوهشگاه‌های ابن سینا و رویان و سایر همکارانی که در این حوزه زحمت می‌کشند طرح‌های خود را در این غرفه ارائه کرده‌اند.

نصرتی با تأکید بر اینکه خوشبختانه غرفه جهاددانشگاهی بنا به طبیعت و ذات کار‌های پژوهشی این نهاد که کاربردی و محصول محور است بسیار خوب مورد استقبال قرار گرفت، افزود: به عنوان مثال طرح تولید جنین گوساله‌های ممتاز که توسط پژوهشگاه ابن سینا ارائه شده بسیار مورد استقبال هیئت‌های خارجی بازدید کننده در این نمایشگاه قرار گرفت و پیشرفت‌های خوبی در بحث عقد قرارداد با  شرکت‌های خارجی داشتیم.

وی یادآور شد: علاوه بر بازدید هیئت خارجی از غرفه جهاددانشگاهی، قرار بعدی‌مان با آنها این شد که از مجموعه‌های جهاددانشگاهی بازدید کنند و از نزدیک با ظرفیت‌های مختلف حوزه کشاورزی و منابع طبیعی این نهاد آشنا شوند تا بتوانیم وارد مرحله عقد قرارداد و همکاری بین المللی در طرح‌های منتخبمان بشویم.

همچنین در بازدید رئیس جهاددانشگاهی از غرفه شرکت وینافارما، در راستای تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» قرارداد انتقال دانش فنی چهار داروی ترک اعتیاد، کمک به کاهش و درمان آلزایمر، درمان کبد چرب و داروی لاغری و چربی‌سوز از پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی به این شرکت خصوصی که سهامدار آن صندوق پژوهش فناوری البرز و جهاددانشگاهی هستند، به امضاء رسید.

 توسعه ارتباطات جهاددانشگاهی در حوزه بین الملل با ارائه محصولات فناورانه و دانش بنیان صادراتی واحد‌های سازمانی جهاددانشگاهی از مهمترین مولفه‌های حضوراین نهاد علمی در نمایشگاه IRAN EXPO ۲۰۲۴ است.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، این نمایشگاه از ۸ اردیبهشت آغاز شده است و تا ۱۲ این ماه در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران ادامه دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • تولید گوشت مرغ در چهارمحال و بختیاری ۳۰ درصد رشد کرد
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • عملیات امحای مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • ۱۵ طرح جهاد دانشگاهی در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • رشد ۱۴ برابری تسهیلات مکانیزاسیون باغبانی در همدان
  • ۳۵ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب ششتمد خراسان رضوی شد
  • رتبه سوم مهاباد درتولید گوشت دراستان