Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی معاون امورمجلس، حقوقی و استان‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: حمایت مدیریت شهری به ‌ویژه در حوزه گوهرسنگ‌ها می‌تواند کمک زیادی به این برند جهانی داشته باشد.

جواد واحدی در جلسه اعطا سند شهر جهانی گوهرسنگ‌ها اظهار کرد: حدود یک سال گذشته در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اقدامات خوبی انجام‌ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: همچنین برنامه‌های خوبی برای توسعه گردشگری و صنایع‌دستی به‌ ویژه مبتنی بر فعالیت‌های دانش‌بنیان پیش‌بینی و انجام شده که می‌تواند در شناساندن صنعت گوهرسنگ‌ها در دنیا بسیار موثر باشد.

واحدی با اشاره به انتصاب شهردار مشهد به عنوان دبیر شهر جهانی گوهرسنگ‌ها عنوان کرد: حمایت مدیریت شهری به ‌ویژه در حوزه گوهرسنگ‌ها می‌تواند کمک زیادی به این برند جهانی داشته باشد. البته شهرها و روستاهایی چون تبریز، اصفهان، شیراز، لالجین، کرمان، آباده، زنجان، مریوان و روستاهای خراشاد، قاسم‌آباد، کلپورگان این عنوان را داشته‌اند و مشهد نیز در سال ۱۳۹۵ این عنوان جهانی را به دست آورده است.

ارتباط ۲۰ رشته صنایع‌دستی در خراسان با موضوع زیارت

سیدجواد موسوی، مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری وصنایع‌دستی خراسان رضوی نیز گفت: از حدود ۳۰۰ رشته صنایع‌دستی فعال در کشور حدود ۸۵ رشته در خراسان رضوی فعال است که ۲۰ رشته با زیارت در ارتباط است.

وی افزود: دبیرخانه شهر جهانی گوهرسنگ ها از سال ۱۳۹۵ آغاز به کار کرده و تاکنون اقدامات چشمگیری در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی داشته است. این اقدامات شامل ایجاد ۲ موزه تخصصی گوهرسنگ، ساخت و راه‌اندازی هنرستان‌های تخصصی در این حوزه، ایجاد آکادمی‌ها و لابراتوارهای تخصصی و مراکز علمی پژوهشی ازجمله زیر ساخت‌هایی بوده که پس از جهانی شدن مشهد ایجاد شده است.

موسوی ادامه داد: برگزاری تورهای تخصصی جمو تورسم مانند دشت عقیق، بایگ و... نیز پس از جهانی شدن به شکل تخصصی راه‌اندازی شده است. همچنین امتیاز تاسیس اولین مرکز نوآوری زیورآلات از سوی معاونت علمی ریاست جمهوری پس از جهانی شدن به مشهد اعطا شد.

موسوی اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد از نگین کشور در مشهد استفاده و بر روی رکاب نشانده می‌شود، استاندارد تراشی گوهرهای قیمتی  حرکتی رو به جلو پس از جهانی شدن مشهد بوده است.

آمادگی شهرداری برای کمک به تولید اشتغال در حوزه سنگ‌های قیمتی

عبدالله ارجائی، شهردار مشهد در ادامه جلسه گفت: به عقیده من مشهد دارای ظرفیت بسیاری در تولید اشتغال حوزه سنگ‌های قیمتی است که بر همین اساس شهرداری آمادگی کمک به میراث فرهنگی برای راه‌اندازی کارگاه‌های خانگی جهت اشتغال زنان سرپرست خانوار را دارد.

وی اضافه کرد: جهانی بودن مشهد موضوعی بدیهی است اما آن‌طور که باید، به آن پرداخته نشده است. در مشهد مضجع شریف حضرت رضا(ع) با بیش از یک ‌میلیون مترمربع فضای زیبا و نورانی که ۲۴ ساعته در طول سال درهای آن به روی مردم باز است و زائران در آن تکریم می‌شوند، واقع شده که  این ‌یکی از بزرگ‌ترین ظرفیت‌های نه ‌تنها مشهد بلکه کشور است.

ارجائی با بیان اینکه مشهد همچنین در حوزه میراث فرهنگی، تاریخی، گردشگری، معادن و سوغات نیز ظرفیت‌های بالایی دارد، اظهار کرد: حدود ۵۲ درصد از اماکن اقامتی کشور در مشهد واقع شده که در زمان پیک تنها ۸۰ درصد آن مورد استفاده قرار می‌گیرد و به این معنی است که برای افزایش زائر هنگام پیک و غیرپیک زیرساخت برای فعالیت وزارت میراث‌ فرهنگی و گردشگری فراهم است.

شهردار مشهد تصریح کرد: یکی از اقداماتی که میراث باید انجام دهد این است که از ظرفیت آژانس‌های مسافرتی سایر کشورها به‌ ویژه کشورهای مسلمان و شیعه برای جذب زائر به مشهد استفاده کند.

وی به فعالیت هنرمندان صنایع‌دستی در روستای پیوه ژن مشهد اشاره و اظهار کرد: این روستا حدود۶۰۰۰ سال قدمت دارد و بیشتر هنرمندانی که در زمینه جواهرات و سنگ‌های قیمتی در کشور و مشهد فعالیت می‌کنند از اهالی این روستا هستند.

ارجائی افزود: جواهرسازی و تراش سنگ‌های قیمتی هنری ظریف است که می‌توان کارگاه‌های خانگی زیادی را در این حوزه برای زنان سرپرست خانوار ایجاد کرد و در این حوزه وزارت میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی می‌تواند ورود پیدا کند.

وی ادامه داد: در همین راستا مدیریت شهری نیز آمادگی کمک در این حوزه را دارد، اما این نهاد نیازمند اقدامات عملی است چرا که معتقدیم حوزه سنگ‌های قیمتی ظرفیت تولید شغل بالایی در استان و مشهد دارد.

ارجائی افزود: امیدواریم وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به ‌اندازه ظرفیت‌های مشهد به این شهر نگاه کند و مشهد را متفاوت با سایر شهرها و استان‌ها ببیند.

ایجاد مرکز تجارت سنگ‌های قیمتی در مشهد در دستور کار قرار گیرد

مهدی ناصحی، نایب ‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در این جلسه گفت: شعار دوره ششم مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر «مشهد جهان شهر کرامت و برکت» است و یکی از اقتضائات جهان شهری مقصد بودن است. بر همین اساس با توجه به موقعیت معنوی، تاریخی و جغرافیایی، مشهد باید مقصد افراد و گروه‌های مختلف برای اهداف گوناگون باشد که البته نکته کانونی آن زیارت است.

وی با بیان اینکه از گذشته مشهد مرکز فعالیت در حوزه جواهرات و سنگ‌های قیمتی بوده است، اظهار کرد: پیشنهاد می‌کنم با مشارکت سرمایه‌گذاران و حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مرکز تجارت سنگ‌های قیمتی را در مشهد ایجاد کنیم که هم می‌تواند مقصد گردشگری باشد و هم این تجارت را ساماندهی کند.

ناصحی تصریح کرد: اکنون در طبقه دوم بازار رضا(ع) مشهد و بخش‌هایی دیگر واحدهای تراش و فروش جواهرات به ‌ویژه فیروزه وجود دارد، اما می‌توان مرکزی با استانداردهای روز ایجاد کرد که می‌تواند به بحث زیارت و گردشگری نیز که در افق ۱۴۲۰ تلاش داریم آن را به ۶۰ میلیون نفر در سال افزایش دهیم کمک کند.

نائب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: حوزه سنگ‌های قیمتی می‌تواند زمینه اشتغال کم‌هزینه برای نفرات زیاد را در مشهد فراهم کند که شورای شهر آمادگی دارد به تحقق این موضوع کمک کند.

همچنین سند «مشهد شهر جهانی گوهرسنگ‌ها» به عبدالله ارجائی، شهردار مشهد به عنوان دبیر این شهر جهانی توسط معاون امورمجلس، حقوقی و استان‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اعطا شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شهر جهانی گوهرسنگ ها دبیرخانه شهر جهانی گوهرسنگ ها مشهد وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی شهرداری مشهد صنایع دستی شورای شهر مشهد مديريت شهري برندسازی اشتغالزايي گردشگری و صنایع دستی شهر جهانی گوهرسنگ ها حوزه سنگ های قیمتی پس از جهانی شدن میراث فرهنگی مدیریت شهری وزارت میراث شهردار مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۶۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان گفت: ۲۵۰ برنامه در هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه‌ها طراحی و برنامه‌ریزی شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، ولی جهانی امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ اظهار کرد: روز جهانی موزه‌ها و هفته میراث فرهنگی بهترین فرصت برای معرفی ظرفیت‌های فرهنگی تاریخی استان گیلان به منظور حفاظت بهتر و گسترده‌تر از آن‌ها است.

وی با بیان اینکه در هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه‌ها ۲۵۰ برنامه طراحی و برنامه‌ریزی شده است، افزود: افتتاح و بهره‌برداری از بناهای تاریخی که طی سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ مورد مرمت قرار گرفته از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در این هفته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان خاطرنشان کرد: بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن فرهنگی تاریخی استان، افتتاح پروژه‌های مرمت و احیای بناهای تاریخی در سطح استان، تقدیر از میراث‌بانان و برگزاری رویداد تخصصی افتتاح موزه مردم‌شناسی رودبار بخشی از برنامه‌های پیش‌بینی شده در این هفته میراث فرهنگی است.

جهانی اضافه کرد: افتتاح دفاتر خدمات مسافرتی، نمایشگاه باستان‌شناسی و نمایش اشیای شاخص و کمتر دیده شده، برگزاری جشنواره بهار نارنج ثبت ملی استان و دیدار با چهره‌های شاخص فرهنگی و مذهبی از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در این هفته است.‌

وی تصریح کرد: برنامه‌هایی ویژه این هفته از جمله پاکسازی آثار و محوطه‌های تاریخی سطح استان، برگزاری نشست‌های تخصصی، کارگاه‌های آنلاین و حضوری آموزشی، نمایشگاه‌ها، تجلیل از مفاخر و میراث‌بانان حوزه میراث فرهنگی، تورهای آشناسازی برای دانش‌آموزان، دانشجویان، مدیران و سازمان‌های مردم نهاد انجام خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان با قدردانی از مقام عالی دولت در گیلان گفت: استانداری و دستگاه‌های اجرایی استان تعامل خوبی با حوزه میراث فرهنگی دارند و اعتبار خوبی برای سه حوزه تخصصی تخصیص داده شده که بخش عمده این تخصیص مربوط به مرمت و بازسازی بناهای تاریخی است.

کد خبر 748691

دیگر خبرها

  • تدوین رویدادهای مهم گردشگری در استان اردبیل
  • مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • تحقق مدیریت هماهنگ شهری در شرکت توسعه شهرداری اصفهان/ شوراها مصداق بارز مردم سالاری است
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری، اقتصاد زیارت و گوهرسنگ‌ها در اکسپو‭۲۰۲۴ تهران 
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • قرن بیست و یکم قرن گردشگری
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز