Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان سوادکوه، حمید‌رضا شهابیان صبح امروز در جمع خبرنگاران در حاشیه زمین‌های شالیزاری بالا‌لله‌بند سوادکوه با اشاره به اینکه ۱۷۴ هکتار سطح زیر کشت گندم و هزار و ۶۵۰ هکتار جو وجود دارد، اظهار کرد: برای افزایش راندمان تولید با همت ستاد اجرایی فرمان امام در سه مرحله نهاده رایگان و ۳ دستگاه خطی‌کار با تسهیلات ارزان‌قیمت در اختیار کشاورزان قرار دادیم تا با کاهش مصرف بذر در سطح به افزایش تولید و کیفیت محصول کمک کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر جهاد کشاورزی سوادکوه با عذرخواهی از دامداران به خاطر مشکل ایجاد شده در بخش نهاده‌های دامی، افزود: در زمستان گذشته تزریق نهاده‌های دامی به دامداران کاهش یافت و مشکلاتی را ایجاد کرد که امیدواریم بعد از آزاد‌سازی یارانه‌ها و جراحی اقتصادی دولت، اتفاقات مثبتی در این حوزه رقم بخورد.

وی با اشاره به اینکه برای حمایت از کشاورزان، دامداران و مرغداران تسهیلات خوبی تعریف شد و به عنوان مثال از محل تبصره ۱۸ بند الف تاکنون ۹ کشاورز به مبلغ ۳ میلیارد تومان تسهیلات دریافت کردند و همچنین دامداران و مرغداران از طریق کارت ویژه خود تاکنون مبلغ ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات گرفتند تا امروز ۲۰۰ نفر هم در سامانه ثبت نام کردند.

شهابیان در خصوص مشاغل خانگی، گفت:  پرورش قارچ، بسته بندی حبوبات و گیاهان دارویی و سایر موارد  از جمله مشاغل خانگی است که در صورت مراجعه علاقمندان و دارا‌بودن شرایط در سه روز مجوز آن اعطا می‌شود و در همین بخش در سال گذشته و در یک مرحله ۲۷۵ میلیون تومان تسهیلات پرداخت کردیم و در مرحله دوم ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات خواهیم داشت.

رئیس جهاد کشاورزی سوادکوه، اظهار کرد:  ساخت و ساز غیرمجاز خط قرمز جهاد کشاورزی است و هدف ما از حفظ کاربری زمین‌ها این است تا در آینده کشت و کار در این اراضی صورت گیرد و در سال گذشته ۱۰۰ مورد ساخت و ساز غیر مجاز شناسایی شد و  بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۰  با این موارد برخورد شد و طبق قانون در مراحل ابتدایی سعی می‌شود با گفتگو جلوی این ساخت و سازها را بگیریم و در نهایت  با حکم دادستانی قلع و قمع صورت می‌گیرد.

شهابیان درباره آموزش و ترویج، گفت: در شهرستان سوادکوه دو مرکز خدمات کشاورزی داریم که در سال گذشته ۴۵ کلاس آموزشی توسط کارشناسان مراکز برگزار شد که کلاس های FFS،  آموزش از مدرسه تا مزرعه،  گل و گیاه زینتی،  پرورش قارچ،  هرس سیاه ریشه  از جمله کلاس‌ها و آموزش‌هایی است که از طرف جهاد کشاورزی ارائه می‌شود.

شهابیان با اشاره به سنتی بودن اغلب واحدهای دامداری شهرستان اشاره کرد:  بیش از ۹۰ درصد دامداری‌های سوادکوه به شکل سنتی اداره می‌شود و به خاطر کمبود نهاده‌های دامی در سال گذشته اقبال به کشاورزی از سوی دامداران بیشتر شد تا علوفه دامی مورد نیازشان را تهیه کنند با این حال ضریب کشت ما  نسبت به شهرستان‌های همجوار پایین است.

شهابیان، خرده‌مالک‌بودن،  هزینه‌های بالای تولید، کمبود ماشین‌های کافی و مناسب،  ساکن نبودن مالکان از جمله عوامل پایین‌بودن ضریب کشت است که امیدواریم با آماده کردن زیرساخت‌هایی مانند کانال‌های بتنی،  جاده‌های بین مزارع،  انتقال آب به اراضی بالادست ضریب کشت را بالا ببریم .

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان در خصوص وضعیت شالیزارهای سوادکوه گفت:  ۶۸۵ هکتار از اراضی منطقه زیر کشت برنج می‌رود و به طور میانگین ۳ هزار و ۱۰۰ کیلوگرم شلتوک در هر هکتار به عمل می‌آید که نسبت به میانگین استانی به دلایل خرده‌مالکی،  خوش‌نشین‌بودن مالکان،  اراضی با ابعاد کوچک که هزینه‌ها را بالا می‌رود و عوامل دیگر سبب می‌شود تا کشاورز از برخی فعالیت‌های به‌زراعی مثل مبارزه با آفات و بیماری‌ها و  تناوب آبیاری کم کند که در نهایت منجر به افت عملکرد در واحد سطح می‌شود.

وی با بیان اینکه طولانی‌بودن کانال‌های آب‌رسانی،  خرابی سردهنه‌ها،  مشکلات جاده‌های بین‌مزارع ، کمبود اعتبارات، دیر‌آماده‌شدن اراضی و کاشت دیر‌هنگام هم در کاهش برداشت تاثیر‌گذار است و دو سال  گذشته در زمینه کشت مکانیزه رشد ۵۰ درصدی داشتیم که به کشاورزان در پایین آمدن هزینه کشاورزی کمک خواهد کرد.

انتهای پیام/غ

منبع: فارس

کلیدواژه: جهاد سوادکوه کشاورزی کشت مکانیزه تغییر کاربری مدیر جهاد کشاورزی سوادکوه تومان تسهیلات جهاد کشاورزی سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۶۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۰۰ درصدی اکتشاف سنگ آهن در معادن سنگان خواف

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ علی رسولیان افزود: ۲۲ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۹۸۰ تن کلوخه سنگ آهن، سال گذشته در مجتمع سنگ آهن سنگان خواف تولید شد که این میزان درمقایسه با آمار مشابه سال گذشته آن هفت درصد رشد یافت.

وی از فروش ۱۷ میلیون و ۸۱۲ هزار و ۷۸ تن کلوخه سنگ آهن توسط این مجتمع در سال ۱۴۰۲ به سرمایه گذاران در منطقه صنعتی و معدنی سنگان خواف خبر داد و گفت: این میزان درمقایسه با 1401 با رشد ۲۰ درصدی مواجه بوده است.

هم اکنون بیش از ۱۵ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این معادن مشغول کار هستند که امسال با راه اندازی واحد‌های جدید گندله و کنسانتره ، این آمار به ۱۸ هزار نفر افزایش خواهد یافت.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۰ درصدی رهاسازی آب از سد زولاچای سلماس
  • افزایش ۲۰ درصدی رها سازی آب از سد زولاچای سلماس
  • افزایش ۱۰۰ درصدی کشت کلزا در شهرستان نهاوند
  • کاهش ۵۰ درصدی تلفات ناشی از تصادفات جاده‌ای در ابتدای امسال
  • جلوگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار از اراضی کشاورزی ساوجبلاغ
  • تشدید برخورد با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه
  • افزایش ۱۰۰ درصدی اکتشاف سنگ آهن در معادن سنگان خواف
  • پرونده‌های مختومه ساخت‌و‌ساز‌های غیر مجاز گلستان دوباره بررسی می‌شوند
  • برخورد با متخلفین تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی در مهریز
  • افزایش ده درصدی مصرف برق در خراسان رضوی