Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر طرح سی‌ان‌جی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با یادآوری اینکه بر اساس مصوبه شورای اقتصاد برای گازسوزکردن رایگان خودروهای عمومی، تا کنون ۲۰۰ هزار خودرو تبدیل شده‌اند، گفت: از این محل سالانه ۳۵۰ میلیون لیتر در مصرف بنزنی صرفه‌جویی شده است.

«محمدحسن باقری» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایران اکونومیست با بیان اینکه طرح تبدیل خودروهای عمومی شامل تاکسی‌ها، ون‌ها و وانت‌بارها به سیستم دوگانه سوز بر اساس مصوبه شورای اقتصاد از اواخر سال ۹۸ آغاز شد، افزود: بر اساس این مصوبه قرار است یک میلیون و ۲۰۶ هزار خودرو به سیستم دوگانه‌سوز تبدیل شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: برای انجام این‌کار زیرساخت‌هایی مورد نیاز آماده شد و از اواخر سال ۹۸ کار را آغاز کردیم که به دلیل کرونا و شرایط خاص ، این طرح به مدت ۶ ماه  متوقف بود.

باقری با اشاره به اینکه در آن زمان زیرساخت‌های نرم‌افزاری لازم را آماده کردیم، تاکید کرد: خودروها می‌توانند در سامانه www.gcr.niopdc.ir برای ثبت‌نام تبدیل وضعیت مراجعه کنند.

وی گفت: بر اساس مصوبه شورای اقتصاد، در حال حاضر از محل این اعتبارات مجاز به تبدیل خودروهای عمومی بار و مسافر شامل وانت‌بارها، تاکسی‌ها ومسافربرهای شخصی ساماندهی شده شامل مسافربرهای اینترنتی مثل اسنپ و تپسی و آژانس‌های ساماندهی شده مورد تایید وزارت کشور هستیم.

مدیر طرح سی‌ان‌جی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با تاکید براینکه لیست مشمولان بر روی سامانه بارگذاری می‌شود، افزود: مالکان خودرو بر اساس لیست و مشخصات برای ثبت نام به سامانه مراجعه می‌کنند.

وی تعداد خودروهای تبدیلی در این طرح تا به امروز را ۲۰۰ هزار خودرو اعلام کرد و افزود: از این تعداد ۴۶ هزار خودرو مسافربرهای شخصی بودند و حدود ۱۶ هزار خودرو نیز در نوبت تبدیل قراردارند که با انتخاب کارگاه و زمان تبدیل، خودروی آنها گازسوز خواهد شد.

باقری با اشاره به اینکه در ابتدای اجرای طرح تبدیل رایگان خودروهای عمومی، استقبال بیشتری انجام شد، گفت: در آن زمان به علت اختلاف قیمتی که بین بنزین و سی‌ان‌جی وجود داشت و با توجه به نزدیک‌بودن قیمت بنزین به قیمت‌های جهانی، استقبال برای استفاده از سی‌ان‌جی بیشتر بود.

وی با تاکید بر اینکه همچنان فاصله قیمتی بین بنزین و سی‌ان‌جی وجود دارد، ادامه داد: اکنون با توجه به افزایش قیمت‌های جهانی و همچنین تورم موجود، این فاصله قیمتی جذابیت خود  را از دست داده و از همین رو مراجعه برای تبدیل خودروها کمتر شده است.

باقری افزود: در حال حاضر همچنان قیمت سی‌ان‌جی یک سوم قیمت بنزین یارانه‌ای و یک ششم قیمت بنزین آزاد است و هر متر مکعب سی‌ان‌جی ۴۵۳ تومان در جایگاه‌ها عرضه می‌شود و این در شرایطی است که هر لیتر بنزین یارانه‌ای یک هزار و ۵۰۰ تومان و بنزین آزاد نیز ۳ هزار تومان است.

وی با تاکید بر اینکه استفاده از سی‌ان‌جی به جای سوخت مایع علاوه بر کمک به اقتصاد کشور و خانوار، در حفظ محیط‌زیست نیز موثر است، گفت: سی‌ان‌جی در کاهش آلودگی هوا نقش مهمی را بازی می‌کند.

مدیر طرح سی‌ان‌جی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران ادامه داد: اکنون مالکان خودروهای شخصی نیز برای تبدیل خودروهای خود به گازسوز ابراز تمایل کرده‌اند و اگر مصوبه شورای اقتصاد اصلاح شود می‌توانیم این طرح را به خودروهای شخصی نیز تسری دهیم.

به گفته باقری با تبدیل ۲۰۰ هزار خودروی عمومی، سالانه حدود ۳۵۰ میلیون لیتر در مصرف بنزین کشور صرفه‌جویی شده و این میزان مصرف با سی‌ان‌جی جایگزین شده است.

وی گفت: با جایگزین کردن سی‌ان‌جی به جای بنزین در سبد سوخت کشور، می‌توان در شرایط مازاد تولید، صادرات را افزایش دهیم و همچنین از واردات بنزین نیز جلوگیری کنیم.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: وزارت کشور ، شورای اقتصاد ، بنزین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: وزارت کشور شورای اقتصاد بنزین مصوبه شورای اقتصاد خودروهای عمومی ۲۰۰ هزار خودرو سی ان جی بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۶۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نبود سبد سوخت یکی از دلایل ناترازی بنزین

مهرداد عباد عضو اتاق بازرگانی در گفت وگو با خبرنگار مهر، درباره علت بروز ناترازی بنزین و راه کار برون رفت از این معضل گفت: کشور ما هم اکنون در چند جبهه «بنزین، گاز و برق» با ناترازی انرژی رو به رو است. این ناترازی به چند عامل برمی گردد که یکی از این عوامل عدم سرمایه گذاری خودروسازان در تحقیق و توسعه برای ورود تکنولوژی‌های جدید به صنعت خودروسازی و مهمتر از آن عدم سرمایه گذاری دولت بر روی متنوع کردن سبد سوخت است.

عباد در ادامه بیان کرد: ما چند پژوهشگاه داریم که در ارتباط با صنعت نفت و گاز و تکنولوژی خودروها کار می‌کنند و تحقیقات خوبی هم داشته اند اما متأسفانه از آنها استفاده‌ای که باید نشده است.

این عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی افزود: متأسفانه در چند ۱۰ سال اخیر بودجه‌های آنها به شدت پایین آمده است ولی با این وجود کارهای تحقیقاتی زیادی در این پژوهشگاه‌ها انجام شده که همچنان خاک می‌خورد. در این پژوهشگاه‌ها به خیلی از تکنولوژی‌های روز دنیا برای تولید خودروهای با تکنولوژی پیشرفته به صورت آزمایشگاهی دست پیدا کرده ایم، می‌توانیم تولید خودروهای پاک و سبز را هم در دستور کار داشته باشیم تا سبد سوخت ما متنوع شود ولی متأسفانه به این سمت و سو سوق پیدا نکرده ایم.

عباد گفت: ما متأسفانه برنامه ریزی خوبی در چند ۱۰ سال اخیر برای سرمایه گذاری در سبد سوخت نداشته ایم و هرازگاهی به واسطه معروف شدن یک کار در برخی حوزه‌ها سرمایه گذاری می‌کردیم که خیلی هم تأثیر گذار نبود. در حالی که در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد سبد سوخت ما وابسته به بنزین است کشورهای نه چندان توسعه یافته از سوخت‌های دیگر برای تردد وسایل نقلیه خود استفاده می‌کنند.

عباد خاطرنشان کرد: از سوی دیگر قدیمی تر شدن تجهیزات این پالایشگاه‌ها و تجهیزات سر چاهی و همچنین قدیمی شدن مخازن نفت و گاز باعث شده که عملاً راندمان تولید بنزین پایین بیاید.

عضو کمیسیون بهبود محیط کسب و کار اتاق تهران توضیح داد: در کشور نیاز داریم که از خودروهای جدید و با تکنولوژی روز دنیا استفاده کنیم ولی متأسفانه همچنان از خودروهای بی کیفیت استفاده می‌شود.

وی بیان کرد: ما زمانی حدود ۵ تا ۱۰ سال پیش تصورمان این بود که بنزین، گاز و نفت همیشه به اندازه کافی در دسترس هست، در آن زمان هنوز با این مشکلات سیستمی رو به رو نبودیم. در حال حاضر نیاز به اصلاح در صنعت ساخت خودروها داریم تا بتوانیم راندمان مصرف بنزین را پایین بیاوریم و در نتیجه با ناترازی بنزین مقابله کنیم.

کد خبر 6096856 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • انتقال تجربیات اعضای ادوار شورا برای بالندگی شهر/ لزوم صرفه‌جویی در هزینه‌کرد اعتبارات
  • کاهش ۱۰۰ میلیمتری بارش برف و باران در تهران/ لزوم صرفه‌جویی در مصرف آب
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟!
  • نبود سبد سوخت یکی از دلایل ناترازی بنزین
  • آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت؛ این وسیله غول‌پیکر کف دریا می‌خوابد! | تصویر
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • کاهش ۵ درصدی ذخیره آب سد یامچی اردبیل
  • (تصویر) آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت