Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@02:28:23 GMT

فاز دوم پتروشیمی خراسان شمالی با جدیت آغاز شود

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۰۹۶۳۲

فاز دوم پتروشیمی خراسان شمالی با جدیت آغاز شود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی عصر پنج شنبه در شورای اداری خراسان شمالی اظهار کرد: مردم خراسان شمالی ولایتمداری خود را اثبات کرده‌اند و این مسئله مسئولیت دولت در قبال این استان را مضاعف می‌کند لذا خدمتگزاری برای مردم استان یک افتخار است.

رئیس جمهور ادامه داد: نظام جمهوری اسلامی بر مبنای توحید است لذا ارتباط مردم باید بر اساس عدالت باشد؛ از این رو دولت باید عدالت را پیاده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در شرایط فعلی عمل به قانون و از بین رفتن فقر، فساد و تبعیض شاخص عدالت هستند.

رئیسی گفت: باید فاصله وضع موجود با وضع خوب را کاهش دهیم و این مسئله نیازمند عزم و اراده همگان است.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه شورای اداری پس از بررسی مشکلات شکل می‌گیرد، بیان کرد: مدیران بدانند اجرای مصوبات به دست آنها است.

وی افزود: مردم انتظار ندارند در گام دوم انقلاب، شاهد نیمه تمام ماندن پروژه‌ها باشند؛ این مسئله زیبنده نیست.

رئیسی داشتن روحیه تحولی را لازمه اجرای پروژه‌ها دانست و گفت: اگر این روحیه نباشد صرفاً به زدن یک و دو نامه و زنگ اکتفا می‌کنیم.

رئیس جمهور تاکید کرد: مدیر کارآمد تحول خواه و تحول آفرین در صدر ویژگی‌های پیشرفت است؛ برای اعتبارات نقش قائل هستم اما نقش مدیران بیشتر است.

وی عقب ماندگی خراسان شمالی در شاخص‌ها را تأیید کرد و افزود: قطعاً پس از استان شدن خراسان شمالی، اتفاقاتی رخ داده اما همچنان در زیرساخت‌ها مشکل وجود دارد.

رئیسی گفت: دولت سیزدهم دولت حل مسئله است و نه پاک کردن مسئله؛ در غیر این صورت می‌توانستیم از کنار پروژه‌های به راحتی عبور کنیم.

رئیس جمهور بر کنار زدن مسئولان بی تفاوت تاکید کرد و ادامه داد: این افراد را کنار بگذارید تا راه پیشرفت باز شود.

وی با اشاره به بازدید از منطقه جوادیه، افزود: دستگاه‌ها همواره گزارش عملکرد دارند؛ اما در میدان چه خبر است؟ نمی‌گوییم گزارشات دروغ است اما شرایط در میدان متفاوت است.

حجت الاسلام رئیسی بر ضرورت زمینه سازی رشد نیروهای بومی تاکید کرد و گفت: سلسله مراتب اداری را قبول داریم اما باید توجه داشت که استانداری اختیارات زیادی دارد لذا نباید استان را معطل مرکز گذاشت.

رئیس جمهور با اشاره به استفاده از آب شرب توسط پتروشیمی خراسان، تاکید کرد: مگر نمی‌شود در این مجموعه پساب استفاده کرد؟ مدیران تلاش کنند تا آخر سال مسئله را رفع کنند.

وی این مسئله را مصداق عدم مدیریت آب دانست و افزود: استفاده از پساب را به صورت جدی پیگیری می‌کنیم لذا وعده دادند ظرف چند ماه آینده پساب جایگزین آب چاه‌های پتروشیمی شود.

رئیسی اذعان کرد: صنایع تبدیلی نیاز خراسان شمالی است لذا در قطب دامداری باید صنایع لبنی رونق یابد.

رئیس جمهور با اشاره به برگزاری جلسات با رئیس جمهور ترکمنستان، گفت: حجم مبادلات با این کشور کاهش پیدا کرده است و بازار ما را برخی دیگر کشورها تصاحب کرده‌اند؛ اما باید این مسئله تغییر کند زیرا طرف مقابل نیز آمادگی تجارت با ایران را دارد.

وی با اشاره به رقم بالای بیکاری در استان، افزود: ایجاد بازار دائمی برای صنایع دستی خراسان شمالی در اولویت قرار بگیرد و این خواسته ما از استاندار است.

رئیسی گفت: راه آهن گرگان مشهد سال‌هاست که مطرح می‌باشد که باید اجرا شود.

رئیس جمهور از وزارت جهاد کشاورزی خواست خرید تضمینی محصولات دامی مردم خراسان شمالی را پیگیری کند و بیان داشت: باید زنجیره تأمین تکمیل شود.

وی افزود: سیمان سمنگان از طریق آستان قدس پیگیری شود زیرا تبدیل به یک مسئله شده لذا باید موضوع را به نقطه قطعی برسانیم.

رئیسی با تاکید بر اینکه بروکراسی اداری خسته کننده است، تصریح کرد: برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصد جذب سرمایه گذاری و افزایش بهره‌وری واجب است؛ اما افزایش بهره‌وری با این بروکراسی اداری در تضاد است.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: رفع بروکراسی اداری با مدیران انقلابی، کارآمد و تحول آفرین ممکن است.

وی سیاست دولت را میدان دادن به بخش خصوصی دانست و گفت: نظارت، هدایت و حمایت وظیفه دولت است.

وی افزود: باید به مردم نقش دهیم؛ هر جا به مردم نقش دادیم موفق شدیم و هر جایی که خواستیم خودمان کار کنیم موفقیتی به دست نیاوردیم.

رئیسی گفت: فاز دوم پتروشیمی خراسان با جدیت آغاز شود زیرا منجر به اشتغال بالا خواهد شد.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: تنها وزارت کار متصدی ایجاد کار نیست بلکه تمامی دستگاه‌ها باید اشتغال‌زا باشند.

وی افزود: با استخدام نیرو در دستگاه‌ها و بزرگ کردن دولت نمی‌توان بیکاری را رفع کرد بلکه باید خط تولید راه اندازی شود؛ لذا به دنبال آمار اشتغال غیر واقعی نیستیم؛ اگر هم نتوانستید به مردم بگویید که کار ایجاد نشده؛ نه اینکه با آمار غلط کار خود را توجیه کنیم.

کد خبر 5522014

منبع: مهر

کلیدواژه: سیدابراهیم رئیسی بجنورد استانداری خراسان شمالی بوشهر سازمان تبلیغات اسلامی کرمانشاه خراسان رضوی اردبیل مشهد آمار کرونا سفر استانی بیرجند ویروس کرونا بجنورد ایلام سنندج خراسان شمالی رئیس جمهور رئیسی گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۹۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند؛ مجلس در زمینه چای دبش و پتروشیمی باختر کوتاهی کرد

رئیس فراکسیون مجلس یازدهم می‌گوید: دولت احساس می‌کند برای ریاست مجلس رقبایی وجود دارند و مانند مجلس قبل نیست. در حال حاضر ۵ نفر از منتخبین به صورت مستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند، بنابراین شرایط مجلس دوازدهم مانند مجلس قبل نیست.

به گزارش خبرآنلاین، جلال محمودزاده که به واسطه ردصلاحیت از حضور در مجلس دوازدهم بازمانده، می‌گوید؛ «مجلس یازدهم چشم خود را بر روی اشتباهات دولت بسته بود و به دلیل نبودن نظارت فساد در دولت رسوخ کرده است.»

این نماینده مجلس شورای اسلامی در قسمتی در دیگر از گفتگوی خود به نامه اخیر سید محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیسی به قالیباف اشاره می‌کند و می‌گوید؛ «دولت اگر برنامه‌ای برای حل مشکلات فعلی اقتصاد داشت برنامه‌ای ۳ مرحله‌ای به مجلس ارائه می‌کرد و به جای سر هم کردن آمارها در پاسخ به ضرب‌الاجل قالیباف برنامه جامعی می‌داد.»

در ادامه گفتگوی جلال محمودزاده، رئیس فراکسیون اهل سنت مجلس شورای اسلامی را می‌خوانید:

آقای محمودزاده! به نظر شما دولت با علنی کردن اختلافات با مجلس چه هدفی را دنبال می‌کند؟

در حال حاضر اقتصاد کشور در وضعیت بسیار نامطلوبی بعد از انقلاب قرار دارد، فشار اقتصادی به مردم، گرانی کالاهای اساسی و کوچک شدن سفره مردم، همگی از جمله مواردی هستند که مشاهده می‌کنیم. مردم کاملاً تحت فشار اقتصادی هستند، در این دو سال طیف خانواده‌هایی که زیر خط فقر قرار گرفتند، بسیار افزایش پیدا کرده، تا جایی که خانواده‌های حاضر در قشر متوسط حذف شدند و به سمت خط فقر رفتند.

مجلس باید به دولت اخطار دهد

شرایط به نحوی است که یک خانواده برای تامین نیازهای خود نیاز به حداقل ۳۰ میلیون تومان درآمد ماهیانه دارد، یعنی درآمد زیر ۳۰ میلیون زیر خط فقر است. در صورتی که خانواده‌هایی در جامعه حضور دارند که با ۸ و ۱۰ میلیون تومان حقوق زندگی خود را مدیریت می‌کنند، این شرایط باعث شده که فشار اقتصادی به شدت به مردم وارد شود.

از آن طرف هم مجلس وظیفه نظارتی دارد و باید اخطارهای لازم را به دولت بدهد و اگر دولت از مسیر اصلی در اداره کشور خارج شود، مجلس باید از طریق ابزارهای نظارتی که در اختیار دارد، دولت را به ریل اصلی برگرداند. وظیفه رئیس مجلس هم همین است که نظارت کند اما در حال حاضر دولت گفتار درمانی می‌کند و آمارهایی می‌دهد که کارشناسی شده نیستند و واقعیت ندارند و با واقعیت جامعه در تضاد است.

تیم اقتصادی دولت بسیار ضعیف است و توانایی مدیریت وضعیت فعلی را ندارد

بنابراین وظیفه مجلس این است که از بعد نظارتی ورود پیدا کند و از دولت بخواهد که برنامه‌های خود برای حل این مشکل در بازه زمانی کوتاه مدت، متوسط و بلند مدت، ارائه کند. اما دولت حاضر نیست این اقدام را انجام دهد چراکه تیم اقتصادی دولت برنامه‌ای برای ارائه به مجلس ندارد چراکه اگر برنامه‌ای داشت وضعیت کشور به این ترتیب نمی‌شد، بنابراین تیم اقتصادی دولت تیم بسیار ضعیفی است، توانمندی مدیریت وضعیت موجود را ندارد لذا برنامه‌ای برای اصلاح وضعیت ندارد.

در مجموع دولت به این دلیل که برنامه ندارد خطاب به رئیس مجلس نامه نوشته و حرف‌های معمولی خود را در آن نوشته و برای انتشار به رسانه‌ها داده است.

رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند

با توجه به اینکه حدود ۳ هفته به پایان عمر مجلس یازدهم باقی مانده، هدف دولت از علنی کردن اختلافاتش با مجلس چیست؟

دولت احساس می‌کند برای ریاست مجلس رقبایی وجود دارند و مانند مجلس قبل نیست. در حال حاضر ۵ نفر از منتخبین به صورت مستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند، بنابراین شرایط مجلس دوازدهم مانند مجلس قبل نیست که قالیباف تنها کاندیدای ریاست مجلس باشد.

لذا دولت این نکته را دریافت کرده کما اینکه از میان داوطلبین ریاست مجلس چهره‌هایی حضور دارند که از قالیباف بیشتر به دولت نزدیک هستند. لذا یکی از دلایل علنی کردن اختلافات دولت و مجلس همین نکته است. دلیل عمده هم این است که دولت برنامه اقتصادی برای ارائه ندارد.

حتی رئیسی هم نمی‌تواند مانع فعالیت‌های مجلس یازدهم شود

بنابراین دولت احساس بی‌نیازی به مجلس کرده و آن را جدی نمی‌گیرد…

حدود ۱۱۰ نفر از نمایندگان مجلس تغییر کردند و اکثریت منتخین از جناح دولت هستند یا تجربه چندانی برای شروع حرکت جدی در مجلس ندارند. اینها مواردی است که دولت مشاهده می‌کند. لذا خود را موظف نمی‌داند که در فاصله آمدن افراد دیگر به جای قالیباف، برنامه‌ای ارائه دهد.

در صورتی که مجلس تا روز آخر یعنی تا روز ۶ خردادماه مجلس مسئولیت دارد و باید وظیفه نظارتی خود را پیگیری کند و هیچ‌کس حتی شخص رئیس جمهور، معاون‌های او و وزرایش نمی‌تواند مانع اجرای مسئولیت مجلس یازدهم تا روز آخر شوند.

دولت به رئیس مجلس آینده نیم‌نگاهی دارد

منظور شما این است که مثلا دولت به ریاست رسایی بر مجلس بیشتر روی خوش نشان می‌دهد تا ریاست قالیباف؟

اسامی که برای ریاست مجلس مطرح هستند نسبت به قالیباف، به دولت نزدیک‌تر هستند و این واقعیت است که دولت نیم‌نگاهی به این موضوع دارد اما اینکه دولت تا چه اندازه موفق شود به نظر نمایندگان مجلس دوازدهم بستگی دارد.

برای شما که عضوی از مجلس یازدهم هستید، این نکته عجیب نیست، رئیسی که همین نمایندگان از او دعوت کردند که وارد عرصه رقابت ریاست جمهوری شود، حالا با این ادبیات پاسخ نمایندگان را می‌دهد و رئیس همین مجلس را تخریب می‌کند؟

مجلس یازدهم در برخی از زمینه‌های نظارتی کوتاه آمد و رعایت حال دولت را کرد، در صورتی که اقدام اشتباهی بود. به عبارت دیگر مجلس یازدهم با هدف همکاری، از اشتباهات دولت گذشت و پیگیری نکرد، که اقدام مناسبی نبود.

برای مثال در قضیه چای دبش مجلس می‌توانست خیلی بهتر وارد شود اما متاسفانه وارد نشد و یا در مورد واگذاری پتروشیمی باختر به بخش خصوصی که تحقیق و تفحص آن انجام شده، اما هیئت رئیسه مجلس اجازه طرح موضوع در صحن علنی را ندادند، یا درباره خرید میوه شب عید وزارت جهاد و کشاورزی و شرکت آریو تجارت سهیل که تخلفات بسیار گسترده‌ای انجام داد، مجلس کوتاهی کرد، از موضوع هم گذشت و همین باعث شد مجلس در برخی مقاطع بازوی نظارتی خود را از دولت بردارد و تخلفاتی در بدنه دولت صورت بگیرد که به دلیل همین ضعف نظارتی مجلس بود.

دیگر خبرها

  • رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند؛ مجلس در زمینه چای دبش و پتروشیمی باختر کوتاهی کرد
  • حکم رئیس دانشگاه تهران برای جمیله علم الهدی، همسر ابراهیم رئیسی
  • اجرای بزرگ‌ترین پروژه درمانی خراسان شمالی آغاز شد
  • آغاز بزرگ‌ترین پروژه درمانی خراسان شمالی/ کلنگی که در نهایت بر زمین خورد
  • دستور رئیسی برای برخورد قاطع با متخلفین در محیط زیست
  • درویشیان: گشت ارشاد مدیران با جدیت اجرا شده است
  • معاون پارلمانی رئیسی: از مجلس آینده انتظار داریم همکاری خوبی با دولت داشته باشد؛ البته ما از مجلس فعلی هم راضی هستیم
  • سومین دور مسابقات کشتی با چوخه در شیروان برگزار شد
  • حکم رئیس دانشگاه تهران برای جمیله علم‌الهدی، همسر ابراهیم رئیسی
  • پتروشیمی خراسان واحد نمونه ملی شد