Web Analytics Made Easy - Statcounter

عفونت­های گوارشی در فصل گرما امری شایع و معمول است عامل عفونت­های گوارشی فقط ویروس‌ها نیستند در عفونت­‌های گوارشی چه افرادی و چه زمانی به پزشک مراجعه کنند؟ مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک، ممنوع رعایت بهداشت، کلید کمک به سلامتی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، علیرضا فاطمی با اشاره به اینکه در برخی از پیک‌های کوویدـ۱۹ در ایران شاهد رخ دادن علائم گوارشی همراه با ابتلای بیماری کووید 19 بودیم،‌ اظهار کرد: در حال حاضر آمار ابتلا به کوویدـ۱۹ بسیار کاهش پیدا کرده است،‌ اما هنوز آمار مبتلایان صفر نشده است و زمانی پزشکان به ابتلای فرد به کوویدـ۱۹ شک می‌کنند که شاهد مجموعه‌ای از علائم مثلا علائم تنفسی، تب، لرز، بی‌حالی، ‌خستگی مفرط و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. با یا بدون علائم گوارشی باشند؛‌ که در این حالت درخواست تست کووید 19 می‌دهیم تا مطمئن شویم فرد به کرونا مبتلا شده یا صرفا یک بیماری گوارشی است.

عفونت­های گوارشی در فصل گرما امری شایع و معمول است

وی در ادامه افزود: در صورت مشاهده علائمی چون دل درد، اسهال با یا بدون تهوع، در فقدان علائم دیگر کمتر به کووید 19 شک می‌کنیم،‌ از طرفی همیشه در فصل تابستان و گرما با توجه به احتمال افزایش فاسد و خراب شدن مواد غذایی افرادی مبتلا به گاستروانتریت (التهاب دستگاه گوارشی) یا عفونت گوارشی وجود داشته است.

این متخصص عفونی با اشاره به اینکه الان(در فصل تابستان) شیوع گاستروانتریت‌ها دور از انتظار نبوده و نیست، تصریح کرد: وقتی در خانواده یک نفر مبتلا شود امکان ابتلای سایر افراد خانواده به علت استفاده از غذای آلوده مشترک یا تمیز نبودن دستان و ... وجود دارد. شاید امسال نیز با توجه شیوع کرونا در دو سال گذشته و محدودیت‌های ناشی از آن، اکنون مقداری حساسیت مردم به سلامتی خود و مشاهده هر نوع علامتی بیشتر شده باشد و این قضیه موجب نگرانی آن‌ها شود.

عامل عفونت­های گوارشی فقط ویروس‌ها نیستند

فاطمی با بیان اینکه گاستروانتریت یک اصطلاح کلی است و به هر عاملی که باعث التهاب سیستم گوارشی و  روده‌ها شود،‌ گاستروانتریت گفته می‌شود، ‌توضیح داد: لذا هر عاملی اعم از ویروس‌ها یا باکتری‌ها می‌تواند التهاب و علائم گوارشی را ایجاد کنند.

این متخصص عفونی ضمن یادآوری اینکه فقط ویروس‌ها عامل گاستروانتریت‌ها نیستند،‌ تصریح کرد: اگر بیمار مبتلا به تب بالا باشد و  خون در اسهال دیده شود، احتمال عامل باکتریایی افزایش می­‌یابد.

در عفونت­‌های گوارشی چه افرادی و چه زمانی به پزشک مراجعه کنند؟

فاطمی با بیان اینکه اگر علائم بیماری خفیف است و بیمار قابلیت مصرف مایعات کافی و .. را دارد در منزل استراحت کند و مایعات مختلف شامل آب و حتی او آر اس(ORS) که به صورت پودر در بازار موجود است، مصرف کند،‌ افزود: معمولا در عرض یک الی دو روز علائم برطرف می‌شود، اما  اگر علائم به قدری شدید است که حتی نمی‌تواند آب بخورد و توانایی انجام کارهای روزانه را ندارد باید به پزشک مراجعه کند.

وی با اشاره به اینکه اگر اسهال بعد از 48 ساعت متوقف نشد،‌ حتما بیمار باید به پزشک مراجه کند،‌ بیان کرد: در این هنگام بنا به تشخیص پزشک نیاز به آزمایش مدفوع و حتی تجویز دارو است.

فاطمی در ادامه تاکید کرد: علاوه بر وجود تب، در صورت مشاهده خون در مدفوع،‌ اسهال افراد با سن بالا، افراد با نقص سیستم ایمنی که دچار اسهال می‌شوند حتی همان دو  روز را هم در منزل صبر نکنند و در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنند.

مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک، ممنوع

استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه اکثر بیماری‌ها به خصوص اگر از نوع ویروسی باشند نیاز به مصرف آنتی بیوتیک نیست، ‌توضیح داد: در بیماری‌های گوارشی در صورت مشاهده علائمی همچون وجود خون در اسهال و ... احتمال عفونت باکتریایی وجود دارد که آن هم باید زیر نظر پزشک دارو صرف شود. متاسفانه در کشور ما مصرف خودسرانه داروه‌ها به ویژه آنتی‌بیوتیک‌ها بسیار بالاست که اگر خلاف موازین علمی مصرف شوند در دراز مدت باعث عوارض جبران ناپذیری می‌گردد.

رعایت بهداشت، کلید کمک به سلامتی

این متخصص عفونی با بیان اینکه در برابر بیماری‌های عفونی که قابلیت سرایت دارند همیشه رعایت بهداشت کمک اصلی را در جلوگیری از ابتلا می‌کند،‌ یادآور شد: برای مثال در بیماری تنفسی مثل کووید_19 توصیه به زدن ماسک می‌کنیم، در خصوص بیماری‌های گوارشی نیز چون انتقال بیماری از راه دهان است، لذا شست‌وشوی دست  قبل از خوردن هر گونه مواد غذایی توصیه می‌شود. همچنین افراد تا حد ممکن در بیرون از منزل غذا نخورند،‌ در صورت لزوم از جاهای مطمئن و بهداشتی غذا تهیه شود.  آب مصرفی تصفیه شده و مطمئن  باشد. اگر افراد همین نکات ساده را رعایت کنند با اطمینان بالایی می‌توان گفت که به بیماری‌های گوارشی مبتلا نخواهند شد.

منبع: ايسنا

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: عفونت گوارشی عفونت های گوارشی پزشک مراجعه آنتی بیوتیک بیماری ها ویروس ها کووید 19

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۱۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرما موجب افزایش افسردگی و خشونت

آفتاب‌‌نیوز :

علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سمپوزیوم بررسی چالش‌های فرهنگی و اجرایی برنامه پزشکی خانواده، گفت: در طرح ملی پزشک خانواده، اقناع همکاران، مردم و فرهنگ عمومی پیش نیاز موفقیت اجرای آن خواهد بود. از طرفی مداخلات بزرگ در عرصه سلامت باید با متانت و دور از شتابزدگی انجام شوند.

وی، به هنگام سازی ماژول‌های مورد نیاز حوزه سلامت را برای اجرای این طرح ملی ضروری دانست و اظهار کرد: سالمندی جامعه ایرانی یکی از مهمترین مسائلی است که باید در قالب طرح ملی پزشک خانواده مد نظر قرار گیرد. طبق تعریف اگر هفت درصد جامعه‌ای بالای ۶۵ سال سن داشته باشند، آن جامعه را سالمند می‌نامند.

زالی افزود: سالمندی دوران سخت و پررنجی است که می‌توان با ترویج فرهنگ سلامت سالمندی و اقدام برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری‌ها در نوجوانی همچون داشتن تغذیه سالم و ورزش، دوران سالمندی آسوده‌تری داشت.

وی ادامه داد: سالمندی و سالخوردگی شرایط متفاوتی را به افراد تحمیل می‌کند؛ بنابراین برنامه ریزی اجرای طرح ملی پزشک خانواده باید عمیق‌تر، دقیق‌تر و جامع‌تر، در قالب بسته خدماتی متفاوت‌تر از قبل با ساختار بومی ایرانی انجام شود.

زالی به تغییر در میزان شیوع سندرم متابولیک نیز به عنوان دیگر عامل مهم در نظام سلامت اشاره کرد و گفت: افزایش یا کاهش ریسک فاکتور‌هایی نظیر فشارخون، دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی به سبک زندگی افراد وابسته است و تغییر در آن بسیار زمان بر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ۱۸ درصد از جمعیت تهران به فشارخون مبتلا هستند، از طرفی مصرف نمک در ایران ۳ تا ۷ برابر و مصرف شکر ۴.۵ برابر سرانه مصرف جهانی است. شناسایی، تغییر در ریسک فاکتورها، توجه به تغذیه و سبک زندگی از اهمیت بالایی برای کنترل شیوع سندرم متابولیک محسوب می‌شود.

زالی در ادامه به تأثیر تغییرات آب و هوا و وجود پدیده‌های بیولوژیک نظیر آلاینده‌ها بر سلامت مردم نیز اشاره کرد و گفت: مطالعات نشان می‌دهند گرما موجب افزایش میزان افسردگی و خشونت در افراد جامعه به ویژه زنان می‌شود.

وی تصریح کرد: احتمال شیوع بیماری‌های نوپدید عفونی نظیر کرونا از دیگر عواملی است که نظام سلامت را دچار بحران می‌کند. یکی از مهمترین عوامل در شیوع بیماری‌های ویروسی نزدیک شدن بیشتر بشر به زیستگاه حیوانات و گسترش طبیعت گردی است.

بر اهمیت توجه به تجارب تلخ گذشته در اجرای طرح پزشک خانواده تاکید کرد و گفت: در دوره قبل اجرای این طرح، دو استان اقدام به تجربه‌نگاری کردند، تحلیل و ارزیابی آن تجارب در عملکرد این دوره بسیار مؤثر خواهد بود؛ نگاه عمیق و واکاوانه، مطالعه مقالات و مستندات، ایجاد نظام ارزیابی مبتنی بر شواهد و آسیب شناسی در ادامه مسیر، به اجرای موفق طرح پزشک خانواده کمک می‌کند.

 زالی همچنین مطالعه عمیق در خصوص ساختار سلامت در کشور، توان نظام مراقبت‌های بهداشتی اولیه (PHC)، کمبود نیروی انسانی، بهسازی و نوسازی زیرساخت‌های فرسوده و تأمین فضای فیزیکی مورد نیاز را از اقدامات لازم برای آغاز اجرای طرح اعلام کرد و گفت: تأمین اعتبارات و بودجه مکفی نیز برای اجرای آن باید انجام شود.

وی با بیان مسائل موجود در حوزه بهداشت، افزود: طرح پزشکی خانواده، طرحی ملی است و باید با همکاری تمامی ارگان‌ها اجرایی شود تا به ثمر نشیند.

زالی از اجرای فاز اول این طرح در سه شهرستان فیروزکوه، اسلامشهر و شهر قدس در استان تهران خبر داد و گفت: پیش بینی می‌شود در فاز اول اجرا بالغ بر ۱۱ میلیون نفر تحت پوشش طرح قرار گیرند که با توجه به فعالیت ۲ هزار و ۷۲۰ مراقب سلامت و ۲ هزار و ۳۳۰ پزشک، با کمبود نیروی انسانی مواجه خواهیم شد.

وی در پایان بر لزوم مراقبت از نظام PHC، هماهنگی با تغییرات داینامیک سلامت محور، تعریف بسته خدمتی متفاوت نسبت به قبل، تأمین اعتبارات و همکاری تمام ارگان‌ها در سطوح ملی تاکید کرد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • چرا برای کاهش وزن نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • چرا نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • نامطمئن بودن روش پیکر تراشی برای لاغری
  • چرا برای کاهش ‌وزن‌ نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • مسمومیت تعدادی از مردم به دلیل مصرف قارچ‌های سمی در لرستان
  • گرما موجب افزایش افسردگی و خشونت
  • بهترین زمان برای مصرف قهوه
  • بهترین زمان نوشیدن قهوه برای مبتلایان به کبدچرب
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟