Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباسعلی نهاردانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه اقدام‌های نخست ایجاد باغ مادری در شاهرود انجام شده است، افزود: ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال کمک بلاعوض به منظور خرید هسته‌های اولیه این باغ از سوی جهاد کشاورزی پرداخت شد.

وی با اشاره به محدود بودن تعداد باغ‌های مادری در ایران، اظهار داشت: باغ‌های مادری به این منظور ایجاد می‌شوند که بتوانند نهال‌هایی عاری از ویروس، سالم و دارای اصالت تولید کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود یادآور شد: هسته‌های اولیه نهال در باغ‌های مادری بیشتر وارداتی است و قیمت بالایی دارد.

به گفته وی، آلودگی و بیماری در این باغ‌های مادری در حد صفر است و پایه‌های این درختان که شامل میوه‌های وارداتی و داخلی است به منظور تولید نهال مرغوب جداسازی می‌شود.

نهاردانی با اشاره به اینکه شاهرود بیشترین نهال استان سمنان را تولید می‌کند، تصریح کرد: هشت نهالستان دارای مجوز در این شهرستان نهال را بر پایه خوداظهاری تولید می‌کنند.

وی همچنین با اشاره به انجام سرشاخه کاری در باغ‌های شاهرود ابراز کرد: برای نخستین بار در استان سمنان ۵۰۰ اصله نهال گردو در شهرستان شاهرود سرشاخه کاری شد.

سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود اضافه کرد: هم اکنون سرشاخه کاری درختان پسته شهرستان درحال انجام است و این کار به زودی در باغ‌های سیب و زردآلو نیز انجام می‌شود.

نهاردانی بیان کرد: برای نخستین بار بلوبری گلخانه‌ای در شاهرود تولید می‌شود که نهال‌های آن به صورت کشت بافت خریداری شد.

وی راهبرد کلی جهاد کشاورزی در بخش باغبانی را کشت گیاهان دارویی و کم آب‌بَر عنوان داشت و ابراز کرد: کشت جایگزین زردآلو در دستور کار قرار دارد و در این راستا باغداران بیشتر به ایجاد باغ‌های انگور روی آوردند.

سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود درباره طرح اراضی شیب دار نیز توضیح داد: در این طرح برای ایجاد باغ‌ها و کشت گیاهان دارویی به شرطی که بهره‌برداران سامانه آب‌گیر را نصب کرده باشند، کمک‌های بلاعوض ۱۰۰ میلیون ریالی از سوی جهاد کشاورزی داده می‌شود.

نهاردانی به خرید پنج دستگاه ضد تگرگ اشاره کرد و گفت: یکی از آسیب‌های باغ‌های میوه در شهرستان شاهرود تگرگ است که در سال‌های گذشته حتی در زمان رسیدن محصولات نیز به بهره‌برداران خسارت زیادی وارد کرد.

وی از پرداخت تسهیلات به کشاورزان برای خرید ماشین آلات کشاورزی نیز خبر داد و ابراز کرد: سال گذشته ۸۴ دستگاه تراکتور سبک و سنگین و انواع کمباین در بین کشاورزان شهرستان شاهرود توزیع شد.

 شهرستان شاهرود در شرق استان سمنان ۲۱ هزار و ۷۱ هکتار باغ دارد. 

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی کاشت نهال شاهرود بسطام

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کاشت نهال شاهرود وزارت جهاد کشاورزی کاشت نهال شاهرود بسطام شهرستان شاهرود باغ های مادری جهاد کشاورزی استان سمنان ایجاد باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۱۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود

حمید قلی پور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی شهرستان خنداب گفت: ۱۳ هزار هکتار باغ در این شهرستان وجود دارد که ۷۲۰۰ هکتار آن تاکستان انگور است.

مدیر جهاد کشاورزی خنداب گفت: با توجه به ظرفیت بالای تولید انگور در این شهرستان، کارگاه‌های آموزشی در طول سال به منظور افزایش دانش کشاورزان، ارزآوری برای کشور و شهرستان و افزایش میزان تولید محصولات باغی به فراخور زمان برگزار می‌شود.

قلی پور افزود: اواخر سال گذشته، نخستین همایش تخصصی انگور با حضور یک پژوهشگر برتر متخصص حوزه انگور کشور و عضو مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس در غالب کارگاه، به صورت تئوری و عملی با حضور باغداران در روستای ای جان برگزار شد که خوشبختانه بازخورد قابل قبولی به همراه داشت.

وی با اشاره به محتویات آموزشی این همایش گفت: اصول تغذیه، اصول کود دهی، فرم دهی، مبارزه با هرس و ایجاد باغات داربستی بخشی از موارد آموزشی این کارگاه بود.

۱۳ هزار تن گندم مازاد تولید شد

مدیر جهاد کشاورزی خنداب تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۲، نزدیک به ۱۳ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان، تولید شد که توسط مراکز خرید این شهرستان خریداری شد و خوشبختانه رکورد خوبی در حوزه تولید محصولات زارعی (گندم) بود.

قلی پور با اشاره به کشت پاییزه در شهرستان خنداب گفت: در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳، به میزان ۳ هزار تن گندم آبی، ۵۷۰۰ هکتار گندم دیم، ۳ هزار هکتار جوآبی و نزدیک به ۹۰ هکتار کلزا کشت شد.

وی با بیان اینکه شهرستان خنداب در حوزه کشاورزی جایگاه ویژه ای دارد، گفت: در صورت نبود بلایای طبیعی سالیانه به طور میانگین ۲۵ تا ۳۰ هزارتن کشمش برداشت می‌شود و این میزان تولید شهرستان خنداب را در سطح کشور حائز رتبه کرده است.

فعالیت ۲ مرکز فعال صنایع تبدیلی در خنداب

مدیر جهاد کشاورزی خنداب در خصوص مراکز صنایع تولیدی در این شهرستان گفت: در سطح شهرستان خنداب ۲ مرکز فعال صنایع تبدیلی با ظرفیت ۷ هزار تن مستقر است اما تولید محصول در این شهرستان، بیش از ظرفیت این صنایع تبدیلی است که در این راستا یک واحد صنایع تبدیلی در روستای آغداش در حال ساخت است.

قلی پور ادامه داد: ۲ واحد صنایع تبدیلی نیمه کاره نیز در حال ساخت است که امید می‌رود از محل تبصره ماده ۱۸ که امسال ابلاغ می‌شود این واحدها تکمیل و وارد چرخه تولید شوند.

وی در خصوص فعالیت کارگاه‌های میوه خشک کن در شهرستان خنداب نیز گفت: این کارگاه‌ها در غالب مشاغل خرد خانگی در سطح شهرستان در حال احداث است که کار فرآوری کشمش را انجام می‌دهند.

مدیر جهاد کشاورزی خنداب افزود: همچنین در خصوص سایر فرآورده‌ها همچون شیره انگور اقدامات خوبی در حال انجام است و علاوه بر کارگاه‌هایی که در غالب مشاغل خانگی خرد در حوزه شیره انگور فعال هستند، یک واحد تولیدی شیره انگور و سایر فرآورده‌های آن در حال راه اندازی است.

صادرات کشمش از طریق ۲ واحد تولیدی

مدیر جهاد کشاورزی خنداب گفت: صادرات کشمش از طریق ۲ واحد تولیدی که در سطح شهرستان فعال هستند، انجام می‌شود که به طور حتم ارز آوری بالایی برای شهر و کشور خواهد داشت.

قلی پور افزود: ظرفیت تولید این ۲ واحد تولیدی حداقل ۷ هزار تن است اما تولید شهرستان بیش از این مقدار است که به کشورهای روسیه، ترکمنستان و حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از اقدامات قابل توجه در راستای حمایت از منافع کشاورزان و هویت بخشی کشاورزان، راه اندازی اتاق صنف کشاورزان این شهرستان است که با این اقدام، نماینده این قشر می‌تواند در مجامع ملی و استانی به منظور پیگیری مشکلات آنها حضور داشته باشد و مسؤولان به عنوان تسهیلگر در کنار باغداران خواهند بود.

مدیر جهاد کشاورزی خنداب همچنین از راه اندازی اتاق فکر کشاورزان در محل جهاد کشاورزی این شهرستان با حضور کشاورزان پیشرو و عضو اتحادیه در بهار امسال به منظور حمایت از بخش کشاورزی این شهرستان خبر داد.

کد خبر 6097736

دیگر خبرها

  • اجرای مانور مبارزه با بیماری زنگ زرد گندم در مزارع پلدشت 
  • اردبیل در صدور اسناد اراضی کشاورزی رتبه اول را کسب کرد
  • نانوایی‌های پدافندی در یزد ایجاد شد
  • پیش‌بینی برداشت ۱۴۰ تن گل محمدی از باغات گناباد
  • خسارت ۱۳ میلیارد تومانی سیل در شهرستان فیروزه
  • رفع تداخل ۲۱۹۷ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • افتتاح ۲۱۳ نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس در روستاهای سمنان
  • صادرات سیر پارس‌آباد به روسیه و آذربایجان
  • سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد