Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام محمد مصدق معاون اول قوه قضائیه در برنامه صف اول با بیان اینکه، پرونده ورودی به دادگستری زیر ۶ میلیون پرونده است، گفت: عملکرد قوه قضائیه حدود ۲۰ میلیون پرونده است.

وی افزود: اگر مجلس لایحه قضازدایی را تصویب کند یک میلیون پرونده ما کم می‌شود.

مصدق با بیان اینکه برخی پرونده‌های ورودی به دستگاه قضا مربوط به رانندگی است که آمار بسیار بالایی دارند، اظهار کرد: اگر یک پنجم از پرونده‌های ما کم شود همکاران ما، در دادگستری بهتر می‌توانند وقت برای سایر پرونده‌ها بگذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: در دوره اخیر در مواردی که قانون اجازه داده رویکرد قضات ما استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس است و از مجتهدان و فقهای نظام و مدرسین حوزه علمیه قم بویژه و اساتید دانشگاه درخواست دارم با ما همکاری کنند که ما یک سیاست جنایی کامل برای قانون مجازات اسلامی بنویسم که قانون هم بر اساس آن سیاست جنایی تصویب شود.

مصدق افزود: ما باید زمینه جرایم را در جامعه خودمان از بین ببریم، این دیگر خیلی ارتباطی به قوه قضائیه ندارد.

وی با بیان اینکه در خصوص پیشگیری از وقوع تخلف و جرایم همه باهم باید پیش برویم، یعنی سه قوه باید کارهایی را انجام دهیم، تاکید کرد: همت دستگاه قضائی، مدیران عالیه و قوا به ویژه رئیس قوه قضائیه، همچنین تأکیدات رهبر انقلاب، آن است که در برخورد با مجرمان به ویژه مجرمانی که به نوعی منتسب به حاکمیت هستند برخورد جدی داشته باشیم.

معاون اول قوه قضائیه گفت: واقعیت این است که امروز این موضوع در دستور کار ما است.

حجت الاسلام مصدق درباره بحث تشدید مجازات گفت: باید برخورد با مجرمانی که مرتکب تکرار جرم می‌شوند، تشدید مجازات در نظر گرفته می‌شود. مجازات کسی برای بار اول مرتکب جرم می‌شود با کسی که برای بار دوم سوم مرتکب جرم می‌شود فرق دارد.

وی افزود: خوشبختانه این رویکرد در سال ۱۳۹۲ ایجاد شد و ماده ۱۳۶ به بعد که مربوط به تکرار جرم هست، بسیار پررنگ و مجازات، تشدید شده است و حتی در تبصره ماده ۱۳۹ آمده اگر کسی سه بار مرتکب یک جرم شده از نهادهای ارفاقی از جمله تخفیف مجازات نمی‌تواند استفاده کند.

به گفته وی، سیستم قضائی و سیستم تقنینی از لحاظ تشدید مجازات به وظیفه خود عمل می‌کند اما اغلب اوقات برخی افراد با حبس متنبه نمی‌شوند.

معاون اول قوه قضائیه خاطرنشان کرد: ما چند وظیفه داریم یکی اینکه در زندان مباحث معرفتی و شناختی و اسلامی انجام شود و بعد اینکه زمینه این جرایم را در جامعه خود از بین ببریم که وظیفه دوم با قوه قضائیه ارتباط چندانی ندارد. سه قوه باید کارهایی برای این امر انجام بدهند و باهم پیش بروند.

در برخورد با منتسبان حکومت جدی تر هستیم

مصدق در پاسخ به اینکه مردم فکر می‌کنند صاحب نفوذانی که در چنگال عدالت گرفتار می‌شوند راحت تر می‌توانند نسبت با کسانی که توان و نفوذ ندارند از عدالت عبور کنند، گفت: همت قوه قضائیه و تأکیدات رهبر معظم انقلاب این است که در برخورد با مجرمان به ویژه مجرمانی که به نوعی منتسب به حکومت است جدی باشد. کار قبیح از هر کسی صادر شود قبیح است و اگر از کارگزاران نظام باشد قبیح تر است. عملاً هم در این چند سال اخیر نشان دادیم که در برخورد منتسبان با حکومت جدی تر هستیم.

وی افزود: البته اساساً مبارزه با مفاسد اقتصادی بالذات از اینها شروع شده است یعنی از کسانی که از اسم، رانت و سمت خود استفاده می‌کنند. شاهد ما همین رسیدگی‌های ماست که افراد محکوم شدند و الان در حال تحمل کیفر هستند و اینها افراد درجه یک دو و سه هستند که حبس را تحمل می‌کنند.

حجت الاسلام مصدق درباره حساسیت شغل قضاوت و مشکل تأمین معیشتی و مالی این قشر، گفت: قوه قضائیه به عنوان نیروی حاکمیتی محض با ساختار نیروی انسانی منحصر به فرد خود، نیروی انسانی حرفه‌ای است و این شاکله قوه قضائیه است.

وی ادامه داد: در سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۱، تأمین مالی و نیازهای قوه قضائیه در زمینه‌های مالی، استخدامی و تشکیلاتی متعدد مورد تاکید قرار گرفته و رهبری به صراحت فرمودند سیاست نظام این است از لحاظ امور استخدامی و از حیث ساختاری، قوه قضائیه باید تأمین شود.

وی افزود: از سوی دیگر مردم انتظار به حق دارند که پرونده‌ای که در مرحله رسیدگی در دادگستری قرار دارد در فرصت مناسب و در کمترین زمان ممکن و به صورت متقن رسیدگی شود؛ از سویی حجم پرونده‌ها متناسب با عده و عُده ما نیست. نظام قضائی خود را با هر نظام بیگانه مقایسه کنیم عده و عُده ما برای رسیدگی به این حجم از پرونده‌ها بسیار ناچیز است.

شرمنده وضعیت معیشت همکارانمان هستیم

این مقام قضائی اضافه کرد: وقتی که روی میز آقای قاضی ۲۰۰ تا ۲۵۰ پرونده وجود دارد، و افراد دعوا انتظار دارند قاضی وقت بگذارد، مطالعه کند، حرف‌ها را گوش دهد بعد به صورت متقن رأی صادر کند، این چگونه ممکن است به اضافه اینکه قاضی ما درگیر مسائل معیشتی است و به او می‌گوئیم در شأن قاضی نیست که بخواهد شغل دوم داشته باشد. در حالیکه قبل از انقلاب هم قضات مصونیت ویژه داشتند.

وی ادامه داد: واقعیت این است که شرمنده وضعیت معیشت همکارانمان هستیم و اعتراف کنم وضعیت قوه قضائیه و همکاران قضائی و اداری که اداری بسیار بدتر است و نتوانستیم خواسته ناچیز آنها را جامه عمل بپوشانیم. در رابطه با قضات تنها فردی است که از دیدگاه امیرالمومنین باید آنقدر بدهیم که چشمداشتی نداشته باشد و این جمله در رابطه با هیچ کارگزار، وزیر، نماینده مجلس، رئیس جمهور و وکیل گفته نشده است.

معاون اول قوه قضائیه خاطرنشان کرد: قضات سالم ما در برابر به ندرت افرادی که دو سه نفر می‌شوند قابل مقایسه نیست. افتخار می‌کنم در خصوص اینکه جامعه قضائی ما یکی از سالم‌ترین صنوفی است که در کشور خدمت می‌کند. ۳۰ سال یک معلم بودم الان هم معلم هستم و افتخار می‌کنم به لباس معلمی پس حرفی که می‌زنم از جایگاه سمتم نیست.

بودجه قوه قضائیه در مقایسه با برخی نهادها بسیار کم است

وی اضافه کرد: وجود این همه افراد سالم و ایثارگر که در حال خدمت هستند و با سلامت در دستگاه قضائی کار می‌کنند، جای قدردانی است چه بسا ما قضات مجرب و بیش از ۱۰۰ نفر کارمند را در ایام کرونا از دست دادیم و این افتخار دستگاه قضائی است اما این موارد متأسفانه دیده نمی‌شود.

معاون اول قوه قضائیه خطاب به مجلس شورای اسلامی و نمایندگان گفت: از مجلس و دولت تشکر می‌کنم که اواخر سال گذشته مبلغی به عنوان مسکًن به همکاران ما پرداخت شد. موضوع اینکه این مبلغ کجا باید پرداخت شود هم مشخص بود. مشکل ما با این مسکن‌ها حل شدنی نیست اینکه بودجه ما را ۱۰ درصد ۳۰ تا ۵۰ درصد اضافه کند مشکل ما حل نمی‌شود حرفم این است از چند ده سال قبل بودجه قوه قضائیه وقتی که تصویب می‌شد در مقایسه با برخی از نهادهای مدیریتی بسیار کم بوده است.

وی اضافه کرد: پارسال بسیار درگیر این مسئله بودم و به برخی گفتم خواسته قوه قضائیه این است سازمانی که تعدادی کارمند دارد، حداقل نصف آن مبلغ را به قوه قضائیه هم پرداخت کنید. بالاخره کاری جهادی از این مجلس انقلابی یک روز باید اتفاق بیفتد و این وضعیت از کف به بالا بیاید تا مشکل معیشتی همکاران ما حل شود.

مصدق با قدردانی از دولت و شخص رئیس جمهور و معاون اول ایشان گفت: برای امسال هم کاری در حال انجام است که اعلام نمی‌کنم اما قول دادند که کمک می‌کنند تا وضعیت معیشتی همکارانم کمی بهتر شود و اضافه گردد.

حمایت از تولید داخلی در دستور کار قوه قضائیه قرار دارد

معاون اول قوه قضائیه در ارتباط با حمایت از تولید و اشتغال در جامعه از سوی دستگاه قضائی گفت: حمایت از تولید داخلی به عنوان یک سیاست قطعی نظام در دستور کار قوه قضائیه قرار دارد و در قوه قضائیه ستادی به نام ستاد پیگیری سیاستهای اقتصاد مقاومتی وجود دارد که اعضای آن از مسئولان رده بالای قوه قضائیه و برخی از مدیران عالی دولت مانند رئیس سازمان تعزیرات حکومتی هستند.

وی افزود: خوشبختانه در یک سال اخیر جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی به طور منظم و جدی در حال برگزاری است. معاون اول قوه قضائیه، رئیس ستاد و دادستان کل کشور دبیر آن است. در سال جاری مقرر شد جلسات به صورت جدی برگزار شود که تاکنون هر ماه یک جلسه برگزار شده است در هر جلسه سعی شد موضوعی مطرح و مشکلات مرتبط با آن موضوع در کل کشور حل شود.

به گفته وی، متناظر این ستاد در همه استان‌ها وجود دارد و فعال است. در یک جلسه نشستی با دعوت از رئیس سازمان بورس برگزار شد و مشکلات مردم در این زمینه و چالش‌ها را مطرح و راهکارها را ارائه کردیم رئیس سازمان بورس هم مطالب خود را مطرح کرد و تصمیماتی اتخاذ شد که این تصمیمات در حال پیگیری است.

معاون اول قوه قضائیه ادامه داد: در یکی از جلسات مربوط به تملیک مسئولان دولتی را دعوت کردیم که هم از دولت‌مردان قدردانی می‌کنم. با دقتی که رئیس قوه قضائیه داشت و دولت ورود کرد شاهد پیشرفت جدی در این زمینه هستیم و انبارهای سنتی ما در حال تبدیل شدن به انبارهای مدرن و دارای استاندارد هستند و امیدواریم تا پایان سال مشکلی در خصوص اموال تملیکی نداشته باشیم.

مصدق خاطرنشان کرد: لازم می‌دانم از همکار تلاشگر خود جناب آقای عمرانی معاون دادستان کل کشور قدردانی داشته باشم که ورود جهادی و میدانی دارد و در همه جلسات نقش ایفا می‌کند و سایر دوستان هم پای کار هستند.

وی ادامه داد: مشکلات بیش از ۳۵۰۰ شرکت و بنگاه تولیدی و سرمایه گذاری مورد بررسی قرار گرفت موارد متعددی از ملاقات‌های حضوری در بازدیدهایی توسط افراد انجام شده است دادگاه ویژه رسیدگی به دعاوی تجاری در دادگستری‌ها رسیدگی شده و شعب ویژه برای این امر اختصاص داده شد تا به صورت جدی و متقن رأی صادر و پرونده‌ها مشخص باشد. در سال ۱۴۰۰ در بخش‌های مختلف حدود دو هزار واحد تولیدی و کارخانه احیا و یا از تعطیلی آن جلوگیری شده است.

مدیر متخلف محاکمه شود اما کارخانه نباید تعطیل شود

معاون اول قوه قضائیه تصریح کرد: یکی از سیاست‌های ما در قوه قضائیه این است و به همه همکاران به ویژه داستان‌های سراسر کشور ابلاغ شده است که اگر جرمی از تولیدکننده سر زد، به جرم او رسیدگی شود صرفاً ولی هیچ وقت نباید واحد تولیدی تعطیل و ۳۰۰ نیرو بیکار شود. نمونه‌هایی برای مجازات تولیدکننده متخلف وجود دارد اما کارخانه نباید تعطیل شود و ریاست قوه قضائیه بارها تاکید کرد دادستان خوب کسی است که مدیر متخلف را تعقیب و محاکمه کند اما کار کارخانه باید ادامه یابد.

حجت الاسلام والمسلمین مصدق در بخش دیگری از سخنانش از سرمایه گذاران خواست تا در کشور خود سرمایه گذاری کنند و اعلام کرد این مملکت مال خودشان است و وطن آنهاست.

وی گفت: راه برای سرمایه گذاران ایرانی که در خارج از کشور زندگی می‌کنند و دوست دارند در کشور سرمایه گذاری کنند، باز است و هم دولت و هم قوه قضائیه می‌پذیرد و هیچ مشکلی وجود ندارد. اگر هم به فرض مشکلی بود آمادگی داریم آن را حل کنیم.

معاون اول قوه قضائیه با اشاره به تدبیر دستگاه قضائی در بخش بین الملل گفت: امروز معاونت بین الملل قوه قضائیه مشغول کار است باید مظلومیت مردم ایران را به دنیا نشان دهیم. جامعه ایرانی از این جهت مظلومند که ۱۷ هزار قربانی ترور داریم ما مبارز اصلی تروریست هستیم نه مدعیان حقوق بشر.

وی ادامه داد: الحمدالله معاون بین الملل ما فعال است و از دفتر نشر مقام معظم رهبری هم تشکر می‌کنم که همایش‌های مستمری به نام حقوق بشر آمریکایی برگزار می‌کنند و امسال در این همایش شرکت داشتم. این همایش چهره کریه آمریکا را نشان می‌دهد.

حجت الاسلام و المسلمین مصدق از اصحاب قلم دعوت کرد تا بررسی کنند چه کسی حقوق یشر را رعایت می‌کند.

پرونده کیفری عاملان شهادت سردار سلیمانی تا چند ماه آینده صادر می‌شود

وی در ارتباط با سردار دل‌ها شهید سلیمانی اظهار کرد: شهید سلیمانی واقعاً مظلومانه شهید شد کسی که مدعو کشور عراق بود را ترور کردند و این در کدام قاموس وجود دارد.

حجت الاسلام والمسلمین مصدق بیان کرد: در محافل علمی همه حقوقدان‌های منصف موضوع را بررسی کردند اما هیچکدام این کار را توجیه نکردند و آن را مصداق قتل هدفمند و خودسرانه گذاشتند. ما در مباحث حقوقی اسم آن را قتل نمی‌گذاریم بلکه جنایت علیه امنیت حقوق بشر می‌دانیم. حقوقدانان می‌گویند اگر بگوییم قتل است در جایی دیگر رسیدگی می‌شود و اگر بگوییم علیه امنیت و استقلال یک کشور است طبق ماده ۵ قانون مجازات صلاحیت رسیدگی داریم و حتماً پیگیری می‌کنیم.

وی اضافه کرد: ۱۵۴ نفر از عوامل این جنایت اعم از مباشر، عوامل و آمران شناسایی و اقدامات تعقیبی بین المللی شروع شده است. ۱۱ مورد نیابت قضائی به ۹ کشور همسایه داده شده است و یک کمیته مشترک تحقیقاتی بین ایران و عراق با وظیفه برسی تعقیب این موضوع تشکیل شد و امیدوارم تا چند ماه آینده پرونده کیفری صادر شود و محق رسیدگی در دادگاه باشد.

معاون اول قوه قضائیه درباره سند تحول قضائی با قدردانی ویژه از مقام معظم رهبری به نیابت از همکاران خود که برای دومین بار مسئول دستگاه قضائی و رئیس دستگاه عدلیه را از متن قوه قضائیه انتخاب کرده‌اند، گفت: نفر نخست آیت الله رئیسی بود که اولین کارش همین موضوع سند تحول قضائی بود و دومی حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای است که ۴ دهه فعالیت قضائی دارد و بر همگان روشن است وقتی رئیس دستگاه قضائی پرونده‌ای را از قفسه بیرون می‌کشد می‌داند چقدر روی آن کار شده است. وقتی بازرسی می‌رود و طرف حرف می‌زند همه مطالب را می‌داند و رئیس فعلی قوه قضائیه اشراف کامل بر موضوعات دارد.

وی افزود: سند تحول قضائی سند ارزشمند و بر گرفته از نظرات نخبگان است. در زمان آیت الله رئیسی این سند نوشته شد و از اساتید دانشگاهی و پیشکسوتان قضائی نظرخواهی و تبدیل به سند شد در تدوین سند ما نقش داشتیم و رئیس قوه قضائیه هم نقش اساسی داشت. امروز یکی از همت‌های قضائی این ست که این سند عملیاتی شود.

معاون اول قوه قضائیه گفت: قضائیه در اجرای سند تحول قضائی در بازه زمانی کوتاه مدت ۹۰ درصد و میان مدت ۷۰ درصد پیشرفت دارد.

حجت الاسلام والمسلمین مصدق یادآور شد: یکی از مسائلی که در سال جاری به دادگستری‌ها اعلام کردم، برنامه عملیاتی محور براساس این سند و براساس محور اعلامی رهبر در حکم انتصاب آقای محسنی اژه ای است البته این همپوشانی دارد.

وی اضافه کرد: قوه قضائیه از این سند با توجه به سه زمان بندی انجام شده کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت عقب نیست و در زمان کوتاه مدت ۹۰ درصد و میان مدت ۷۰ درصد پیشرفت دارد و دربلند مدت هم جلو است و تا ۱۴۰۲ فرصت دارد.

کد خبر 5522202 مهسا شمس

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری محمد مصدق قاسم سلیمانی معاون اول قوه قضاییه شهرداری تهران شورای شهر تهران حج تمتع هلال احمر جمهوری اسلامی ایران قوه قضاییه غلامحسین محسنی اژه ای علیرضا زاکانی سازمان تامین اجتماعی پزشکی قانونی شهر تهران مترو آلودگی هوا شورای شهر مواد مخدر معاون اول قوه قضائیه سند تحول قضائی قوه قضائیه حجت الاسلام دستگاه قضائی قوه قضائیه پرونده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۲۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری عوامل درگیری دسته جمعی در کمتر از ۶ ساعت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، سرهنگ محسن سلیمانی گفت: در پی وقوع یک مورد نزاع و درگیری دسته جمعی در یکی از مناطق روستایی چالوس که منجر به تیراندازی و مجروح شدن ۲ نفر از اهالی این روستا شده بود، موضوع در دستور کار ماموران قرار گرفت.

فرمانده انتظامی شهرستان چالوس افزود: پس از هماهنگی‌های قضائی ۷ نفر از عوامل این درگیری با انجام اقدامات اطلاعاتی توسط ماموران پلیس اطلاعات و امنیت عمومی شناسایی و در کمتر از ۶ ساعت دستگیر شدند.

سرهنگ سلیمانی از دستگیری یکی دیگر از عاملان این درگیری که قصد فرار به استان‌های شرقی کشور را داشت خبر داد و گفت: در بازرسی از خودروی متهم یک قبضه سلاح شکاری غیرمجاز به همراه ۱۶ عدد فشنگ ساچمه‌ای کشف شد.

او با بیان این که متهمان پس از تشکیل پرونده به مرجع قضائی معرفی شدند، افزود: امنیت مردم خط قرمز پلیس بوده و با کسانی که بخواهند آن را خدشته دار کنند با برخوردی قاطعانه مواجه خواهند شد.

دیگر خبرها

  • تجدید پیمان دختران و مادران نصف‌جهان با سردار دل‌ها
  • فیلم| واکنش شهید سردار سلیمانی به یک تصمیم در فصل پنجم سریال پایتخت
  • معرفی ۶ نفر از عاملان آلودگی محیط زیست کرج به مراجع قضایی
  • کشف اشیای تاریخی دوره ساسانی و هخامنشی در چالوس
  • کشف گنج هخامنشی و ساسانی از قاچاقچی عتیقه در چالوس
  • دستگیری عوامل نزاع دسته جمعی + عکس
  • دستگیری عوامل درگیری دسته جمعی در کمتر از ۶ ساعت
  • دستگیری عاملان توهین به وینیسیوس در ال‌کلاسیکو
  • تأکید رئیس قوه قضائیه بر تدوین پیوست رسانه‌ای در آرا و تصمیمات قضائی
  • مقدمات برگزاری «دادگاه‌های صلح» در لرستان فراهم شود