Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-27@21:07:46 GMT

نحوه کاشت هسته انبه چگونه است؟

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۱۲۹۵۶

نحوه کاشت هسته انبه چگونه است؟

به گزارش صدای ایران،یکی از لذت بخش‌ترین کار‌های دنیا پرورش گیاهان در خانه است. شما برخی از درختان را می‌توانید در خانه و در گلدان بکارید و از رشد و به ثمر رسیدن آن لذت ببرید. انبه یکی از آن درختانی است که می‌توانید به راحتی و با استفاده از هسته در گلدان پرورش دهید و به آن رسیدگی کنید تا میوه‌های خوشمزه اش را به شما تقدیم کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای کاشت انبه کافیست مراحل صحیح کاشت هسته انبه در گلدان را به سبکی که در این بخش می‌گوییم انجام دهید.



وسایل مورد نیاز برای کاشت انبه


پوست انبه خشک با دانه داخل آن، چاقو یا قیچی، دستمال کاغذی، ماژیک، پلاستیک، ظرف در دار


آموزش کاشت هسته انبه در گلدان

مراحل کاشت انبه در منزل

برای آنکه بتوانید در منزل، کاشت انبه را با موفقیت انجام دهید باید مرحله به مرحله طبق آنچه در ادامه خواهید خواند پیش بروید.



مرحله ۱



ابتدا یک انبه رسیده بخرید. انبه شما باید کاملا رسیده باشد، زیرا در انبه نارس دانه درونی به اندازه کافی بالغ نشده و برای کاشت آماده نیست.



مرحله ۲



درون هر میوه انبه یک هسته وجود دارد که به وسیله پوشش سخت بیرونی احاطه شده است. شما باید میوه انبه را نوش جان کنید و هسته انبه را خارج کرده و در کناری قرار دهید.
 
آموزش کاشت هسته انبه در گلدان

 

مرحله ۳



در این مرحله شما باید هسته انبه را از تکه‌های میوه پاک کنید، زیرا اگر گوشت انبه را از هسته جدا کنید، هسته سریع‌تر خشک شده و باز کردن آن آسان‌تر است. پس از تمیز کردن هسته انبه، آن را در آفتاب به مدت ۱ تا ۲ روز قرار دهید تا خشک شود. در این مدت هسته را به طرف دیگرنیز برگردانید تا دو طرف هسته کاملا خشک شود.

 


مرحله ۴


با یک چاقو و یا قیچی هسته را به دقت باز کنید و دانه انبه را بیرون بیاورید. در حین این کار مراقب باشید تا به دانه آسیب نرسانید. با باز شدن هسته می‌توانید دانه درون آن را ببینید.
 

 

مرحله ۵



دانه را به آرامی از هسته خارج نمایید. در صورت چروکیده یا پوسیده بودن دانه آن را نکارید. بعد از خارج نمودن هسته هر لایه اضافی روی آن را جدا نمایید. باید بدانید بعضی از انبه‌ها چندین دانه و بعضی فقط یک دانه تولید می‌کنند. دانه داخل هسته باید مایل به زرد و شاداب به نظر برسد.
 


مرحله ۶



یک ورقه کاغذ یا دستمال کاغذی را مرطوب کنید نه آن قدر مرطوب که باعث پوسیدگی شود. آن را فشار دهید و دانه را درون آن بپیچید. (در این مرحله می‌توانید، دانه را به مدت یک روز در آب گرم خیس کنید و بعد در دستمال مرطوب قرار دهید.)
 


بعد از قرار دادن دانه درون کیسه مرطوب آن را درون کیسه پلاستیکی قرار دهید تا رطوبت آن بالا برود. کیسه پلاستیکی را در ظرفی پلاستیکی قرار دهید. این ظرف، به گلخانه‌ی قابل حمل تبدیل می‌شود که می‌توانید آن را درون کشو تاریک و یا هر مکان تاریک دیگر قرار دهید که مزاحمتی برایتان ایجاد نشود. حتما کیسه و ظرف تان را برچسب گذاری کنید. هر روز به دانه سر بزنید تا تغییرات آن را بررسی نمایید و مطمئن شوید دستمال مرطوب است.
 

مرحله ۷



دانه انبه بعد از چند هفته شروع به جوانه زدن می‌کند. پس از جوانه زنی، ریشه‌های جوانه نیز به تدریج قابل دیدن می‌شوند. بعد از مشاهده ریشه‌ها و وقتی اندازه گیاه به حدود ۸ سانتی متر رسید می‌توانید آن را به گلدان منتقل کنید و در خاک بکارید.
 


مرحله ۸



برای کاشت دانه انبه شما به کود، خاک گلدان خوب زهکشی شده، گلدان، آب نیاز دارید.
 


مرحله ۹



گلدان انتخابی شما باید حداقل چند سانتی متر بزرگتر از دانه و حتما دارای سوراخ‌های زهکش باشد. اطمینان یابید که سوراخ‌ها باز هستند.

گلدان را ۲ /۳ با خاک گلدان، کود پر کنید، به طوری که ۵ سانتی متر از روی گلدان خالی باشد. سپس خاک را با آب خیس کنید.
 


مرحله ۱۰


دانه را روی خاک بگذارید و روی آن حدود ۲ سانتی متر خاک بریزید و به آرامی فشار دهید. هنگام کاشت مراقب باشید، زیرا نباید هیچ یک از ریشه‌های ظریف و یا رشد جدید هسته را بشکنید.
 
آموزش کاشت هسته انبه در گلدان

گلدان را بیرون زیر بخشی از نور خورشید قرار دهید و آبیاری را مرتبا انجام دهید تا خاک همیشه مقداری رطوبت داشته باشد و گیاهتان رشد کند. انبه درخت بومی مناطق استوایی بوده و از آب و هوای گرم و مرطوب لذت می‌برد.

اگر از مقدار متناسب آبیاری خود مطمئن هستید، اما مدتی پس از رشد، برگ‌های آن حالت افتاده به خود گرفت و برگ هایش آویزان شدند، نگران نباشید، افتادگی برگ‌ها طبیعی است و با رشد بیشتر گیاه برطرف می‌شود.
 
آموزش کاشت هسته انبه در گلدان

گیاه چند هفته پس از کاشت به خوبی رشد می‌کند و برگ‌های جدید گیاه می‌رویند. نهال انبه در مراحل اولیه بسیار آسیب پذیر است بنابراین بهتر است در ابتدا بذر را در یک گلدان پرورش دهید تا بتوانید نوردهی، دما را کنترل کنید و وقتی بزرگتر شد به باغچه منتقل کنید. حداقل ۵ تا ۸ سال طول می‌کشد تا یک درخت انبه میوه دهد. برای اینکه گیاهتان سریع‌تر میوه بدهد، باید یک نهال چندساله انبه تهیه کرده و آن را بکارید.


شرایط نگهداری نهال انبه



درخت انبه برای رشد و باردهی به نور کامل نیاز دارد، اما نباید گیاه را در نور مستقیم قرار داد. بعد از رشد نهال انبه آن را به فضای بیرون منتقل کنید تا مشکلی از نظر دریافت نور نداشته باشد.

بعد از کاشت انبه در گلدان، گیاه را به صورت منظم آبیاری کنید و هر وقت رویه خاک کمی خشک شد، آن را آبیاری کنید.

انبه به دما‌های پایین حساسیت دارد و دمای ۲۱ تا ۲۵ درجه سانتیگراد بهترین دما برای نگهداری نهال انبه است.

مخلوط خاک معمولی و خاک برگ به نسبت‌های مساوی بهترین خاک برای نگهداری درخت انبه در گلدان است. برای انبه از ترکیب کوکوپیت، پرلیت و پیت ماس استفاده کنید.

در طول سال ماهی یک بار برای تقویت گیاه به آن کود بدهید.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: سانتی متر قرار دهید نهال انبه برای کاشت برگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۲۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران

ایسنا/ایلام مدیر جهاد کشاورزی دهلران ضمن اشاره به رکورد تاریخی تولید کلزا در شهرستان دهلران گفت: امسال بیش از ۱۹ هزارتن دانه روغنی از مزارع کلزا تولید شده که این میزان در طول تاریخ کشاورزی شهرستان دهلران بی سابقه است.

«جلال یوسفی» در گفت‌وگو با ایسنا از آغاز برداشت محصول استراتژیک گندم از مزارع آبی و دیم شهرستان دهلران خبر داد و گفت: در سال زراعی جاری  ۶۷ هزار هکتار از اراضی زراعی  شهرستان به کشت گندم اختصاص یافته است.
مدیر جهاد کشاورزی دهلران عنوان کرد: تا امروز بیش از ۲۵ هزار تن  از این مزارع استحصال گردیده که پیش‌بینی می‌شود  این میزان به ۲۳۰ هزار تن برسد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ۱۷ مرکز خرید فعال در این شهرستان آماده خرید گندم از کشاورزان منطقه است و همچنین هماهنگی‌های لازم به منظور تامین سوخت کمباین‌ها و انجام معاینه فنی انجام گرفته است.
یوسفی افزود: در حال حاضر ۲۵۰ کمباین در مزارع شهرستان جهت برداشت محصول مشغول فعالیت هستند و هماهنگی‌های لازم برای ورود کمباین‌های  بیشتر به منطقه صورت گرفته  که بزودی در شهرستان مستقر خواهند شد و با توجه به اینکه نرخ برداشت غلات توسط کمباین از همان روزهای ابتدایی برداشت به طرق  مختلف به سمع کشاورزان و کمباین داران رسیده است، کشاورزان عزیز می توانند در صورت مشاهده  هرگونه تخلف به جهاد کشاورزی مراجعه  تا از طریق مراجع قانونی و تعزیرات حکومتی  برخورد گردد.
مدیر جهاد کشاورزی دهلران  ضمن اشاره به رکورد تاریخی تولید کلزا  در این شهرستان بیان کرد: امسال بیش از ۱۹ هزارتن دانه روغنی از مزارع  کلزا تولید شده است که این میزان در طول تاریخ  کشاورزی شهرستان دهلران بی‌سابقه است.
یوسفی در پایان با تاکید بر صدمات جبران ناپذیر آتش زدن بقایا از کشاورزان تاکید کرد و گفت: با توجه به تاثیرات مخرب این عمل بر کاهش جذب عناصر غذایی توسط ریشه، کاهش ظرفیت نگهداری آب، کاهش میکروارگانیسم‌های مفید خاک و همچنین افزایش فشردگی و سله بندی خاک(سفت شدن بافت خاک) از سوزاندن کاه و کلش و بقایای گیاهی در مزارع جداً خودداری نمایند.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • نحوه پرورش درخت انبه با کمک میوه آن در گلدان خانگی (فیلم)
  • غنی‌ترین منابع طبیعی کلسیم
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • نحوه دریافت کارت ورود به جلسه آزمون اعطای مدرک به حافظان قرآن
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • راز نگه‌داشتن گل طبیعی به مدت طولانی را می‌دانید؟
  • با اسیدیته قهوه، یکی از اصلی‌ترین خصوصیات قهوه آشنا شوید
  • برداشت کلزا در بهبهان