Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست درباره آخرین طرحهای این سازمان برای احیای جمعیت یوزپلنگ ایرانی اظهار کرد: برنامه‌های حفاظت از یوزپلنگ از گذشته در سازمان وجود داشته اما مجدداً برنامه‌ عملی را با مشورت متخصصین و در نظر گرفتن برنامه‌های گذشته و تجاربی که به دست آمده، تعریف کرده‌ایم که در این برنامه اقدامات و فعالیت‌های عملی برای احیای جمعیت یوز از جمله تأمین تجهیزات حفاظتی، تقویت محیط‌بانان و همیاران آن‌ها، ایمن‌سازی جاده‌ها، پایش و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. در آن دیده شده است.

وی ادامه داد: موضوع تکثیر یوز در اسارت نیز از جمله اقداماتی است که در این برنامه به منظور پشتوانه‌ای برای حفظ ژنوم گونه یوز دیده شده است و با توجه به اینکه وضع یوز خوب نیست باید بالاجبار از این روش نیز استفاده کنیم. من بارها تأکید کرده‌ام که نباید انتظار داشته باشیم که اگر یوزی در شرایط اسارت تکثیر شد، توانایی زیست در طبیعت را داشته باشد و بتواند جمعیت یوزهای موجود در طبیعت ما را تقویت کند. حیوانی که در اسارت بزرگ شده بسیاری از رفتارهای مربوط به زندگی در طبیعت را یاد نمی‌گیرد که شکار نیز از جمله این موارد است.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست گفت: شرایط حاکم بر طبیعت ما از جمله تأثیر تغییر اقلیم, کاهش طعمه‌های یوز و افزایش تعارضات گونه با انسان از جمله جاده، معادن و افزایش سگ‌های گله در قلمرو یوز، بازگشت یوزهای در اسارت به طبیعت را دشوار کرده است. یک از دلایلی که یوزپلنگ در طبیعت ما به این آمار رسیده است، این است که زمانی که یوز پای خود را از مناطق حفاظت‌شده بیرون می‌گذارد با تعارضاتی رو به رو می‌شود که از نظر تکاملی راهکاری برای آن‌ها ندارد.

آخرین وضعیت جسمی «ایران»

اکبری درباره آخرین وضعیت «ایران» یوزپلنگ ماده مرکز تکثیر یوز توران توضیح داد: حال ایران خوب است و به شرایط قبلی خود بازگشته است. به توصیه دامپزشک اهل آفریقا جنوبی که ایران را معاینه کرد به دلیل اینکه ایران کمی چاق شده است تغییراتی را در رژیم غذایی آن ایجاد کرده‌ایم. دکتر کالدِول نگران بود که این چربی اضافه توانایی باروری آن‌ را پایین بیاورد.

وی ادامه داد: طبیعتاً بعد از این زایمان توصیه می‌شود که تا ۵ تا ۶ ماه یوزپلنگ جفت‌گیری مجدد نداشته باشد و حتی اگر آمادگی برای جفت‌گیری در یوز وجود داشته باشد و دوره فحلی نیز برسد باید صبر کنیم تا دوره زادآوری آن به طور کامل طی شود و بعد از آن شانس مجدد جفت‌گیری به یوز داده شود.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست درباره تأمین بودجه طرح احیای جمعیت یوزپلنگ ایرانی گفت: با وجود اینکه پیگیری بودجه هر بخش با معاونت بودجه سازمان است اما شخصاً چندین‌بار به سازمان برنامه و بودجه مراجعه کرده‌ام و برنامه احیای یوز را برای آن‌ها تشریح کرده‌ام اما سازمان برنامه و بودجه معتقد است که بودجه ۱۴۰۱ بسته شده است و ما باید از همان بودجه‌ای که برای بخش تنوع زیستی سازمان در نظر گرفته شده, نقدینگی لازم برای احیای یوز را تأمین کنیم.

اکبری عدم تأمین بودجه برای احیای جمعیت یوز و سایر گونه‌های در حال انقراض حیات وحش کشور را نوعی خیانت دانست و بیان کرد: این بودجه برای حفظ گونه‌های متنوع کشور ما کافی نیست و اگر ما بخواهیم از مقدار بودجه تأمین شده بخش اضافه تری را برای احیای یوز اختصاص دهیم, حفاظت از سایر گونه‌ها در سراسر کشور با مشکل رو به رو خواهد شد.

وی اظهار کرد: در این مورد رایزنی‌هایی با صندوق ملی محیط زیست داشته‌ایم و در این مورد قول‌هایی به ما داده‌اند. همچنین به مکاتبات خود با سازمان برنامه و بودجه هم ادامه می‌دهیم اما حقیقت این است که به کمک سازمان برنامه و بودجه خوش‌بین نیستیم.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست در رابطه با کمک‌های مالی مؤسسات بین‌المللی توضیح داد: با نمایندگان UNDP (برنامه عمران سازمان ملل) و مؤسسه "Cat Specialist Group" جلسات متعددی در این مورد داشته‌ایم و با وجود اینکه این گروه‌ها در حوزه‌های فنی و راهبردی برای کمک ابراز تمایل کرده‌اند, در حوزه مالی هنوز چراغ سبزی را آنان دریافت نکرده‌ایم. ضمن اینکه ما به دلایل تحریم‌های بین‌المللی برای تأمین منابع مالی با مؤسسات خارجی با مشکل مواجه هستیم.

اکبری یادآور شد: ما پیگیری منابع بین‌المللی هستیم اما روی آن حسابی باز نکرده‌ایم و در حال حاضر، روی منابع اعتباری خود سازمان و کمک‌های صندوق ملی محیط زیست حساب کرده‌ایم.

کد خبر 685609 منبع: تسنیم برچسب‌ها حیوانات - حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست حیوانات - یوزپلنگ آسیایی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: حیوانات حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست حیوانات یوزپلنگ آسیایی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست سازمان برنامه و بودجه برای احیای جفت گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۳۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله

 به گزارش تابناک، اجرای طرح گردشگری و طبیعت‌گردی در میانکاله و شبه‌جزیره آشوراده از ۲۵سال گذشته مطرح شد، اما اجرای این طرح بار‌ها با مخالفت کارشناسان و حامیان محیط‌زیست به تعویق افتاد. در سال ۱۳۹۷دولت وقت این طرح را آغاز کرد، اما کش و قوس میان حامیان محیط‌زیست و مدیران اجرایی استان باز هم سبب توقف این طرح شد.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از سفر استانی رئیس‌جمهور به استان گلستان و بازدید از منطقه، رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع مشکلات پیش روی اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده تأکید کرد و بلافاصله جلسات مستمری توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و با همکاری دستگاه‌های مربوطه ازجمله استانداری گلستان برگزار و قرار شد اجرای هرگونه طرح گردشگری در این ذخیره‌گاه مهم زیست‌کره با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شود.

مردادماه سال گذشته، سیزدهمین نشست کمیته ملی طبیعت‌گردی که با حضور علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به‌عنوان اعضای کمیته ملی طبیعت‌گردی برگزار شد، موضوع پروژه طبیعت‌گردی جزیره آشوراده منطبق با معیار‌های محیط‌زیستی در محدوده ۲۲ هکتاری به‌عنوان یکی از موضوعات مهم و دارای اولویت از سوی شخص رئیس‌جمهور در سفر استانی گلستان، مطرح شد و مورد تأیید نهایی اعضا قرار گرفت. سفر رئیس قوه قضاییه استان گلستان هم دستور ویژه حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای را برای رفع جنبه‌های حقوقی و قضایی مسائل و مشکلات استان ازجمله مسئله «طرح گردشگری جزیره آشوراده» را در پی داشت و طرح گردشگری آشوراده ضمن توجه به جوانب و ملاحظات زیست‌محیطی، به لحاظ حقوقی و قضایی هم تعیین تکلیف شد.

ماجرا از چه قرار است؟
فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در این باره گفت: «اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشت که با ممانعت محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه جلوگیری و قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.»

سرهنگ جمشید محبت‌خانی افزود: «یک اثر تاریخی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن برعهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط‌بانان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند. دستگاه دولتی برای انجام هرگونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد. با توجه به اینکه مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.»

او ادامه داد: «برخلاف برخی مباحث مطرح شده، وقوع درگیری بین محیط‌بانان و کارکنان میراث فرهنگی به هیچ عنوان رخ نداده است بلکه بحث جزئی بین طرفین به‌وجود آمده بود که درنهایت آقای تقی‌پور، مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل رفت و بعد از نیم ساعت حضور در پاسگاه، موضوع با صحبت حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط‌زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند. تأکید می‌کنم که بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.»

آذرماه سال گذشته نیز انتشار تصاویر درگیری لفظی محمدجوادساروی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان با یک محیط‌بان در جزیره آشوراده خبر ساز شده بود که واکنش مدیران سازمان حفاظت محیط زیست را به دنبال داشت.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • شکار یک پلنگ ایرانی در توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • برگزاری مسابقه نقاشی و جمع آوری زباله در شهر همدان
  • لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • سفر معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه به تایلند
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • محیط زیست به مثابه تمام دولت/تلنگری به طرفداران گفتمان سازش/نگرانی تمام‌نشدنی یک واگذاری