Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحرکات چین در شاخ آفریقا و بازداشت نخست وزیر اسبق تونس برای دومین بار ظرف دوماه اخیر از تحولات مهم قاره سیاه است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، منابع مختلف از اقدام نیروهای امنیتی تونس در بازداشت نخست وزیر اسبق این کشور برای دومین بار ظرف دو ماه اخیر خبر می‌دهند.

صفحه رسمی «حمادی الجبالی»، نخست وزیر اسبق تونس در شبکه اجتماعی فیسبوک با انتشار پیامی، اعلام کرد:  یک تیم امنیتی وی را در شهر ساحلی «سوسه» در شمال شرق این کشور بازداشت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تیم امنیتی مذکور الجبالی که از دسامبر 2011 تا فوریه 2013 به عنوان نخست وزیر تونس فعالیت کرده و برای انتخابات ریاست جمهوری سال 2019 این کشور نیز نامزد شده بود را به مکان نامعلومی بردند در حالی که تلفن همراه وی و همسرش را نیز ضبط کردند.

صفحه رسمی نخست وزیر اسبق تونس که وابسته به جنبش اسلام گرای «النهضه»  است، در اینباره همچنین افزود: نیروهای امنیتی دلیل دستگیری الجبالی را نداشتن کارت شناسایی ملی عنوان کردند که از دریافت آن هنگامی که چند ماه پیش برای تمدید آن به همراه گذرنامه درخواست داد، جلوگیری شد.

خانواده الجبالی نیز به نوبه خود مسئولیت کامل امنیت جسمی و روانی وی را بر عهده شخص «قیس سعید»، رئیس جمهوری تونس گذاشتند و از جامعه مدنی و سازمان های حقوق بشری درخواست کردند که در برابر این اقدامات سرکوبگرانه و تعرض های غیر انسانی به حقوق و آزادی های تضمین شده در قانون اساسی بایستند.

در همن حال، رادیو «موزاییک» تونس نیز در این باره گزارش داد که دادستانی عمومی بخش قضایی مبارزه با تروریسم این کشور، شامگاه پنج شنبه مجوز بازداشت الجبالی برای انجام تحقیقات مربوط به شبهه پولشویی منتسب به اعضای یک انجمن خیریه را صادر کرد.

این در حالی است که وزارت کشور تونس دوازدهم ماه گذشته میلادی اعلام کرده بود که نخست وزیر اسبق این کشور و همسرش را به اتهام داشتن مواد خطرناک دستگیر کرده با این حال وی در همان روز و به دنبال برخی فشارهای حقوق بشری، آزاد شد.

درخواست اوکراین از کشورهای قاره سیاه

«دیمترو کولیبا» وزیر خارجه اوکراین خواستار حمایت کشورهای آفریقایی از این کشور در سایه نگرانی از مخاطرات غذایی جهانی بر قاره سیاه شد.

وی تاکید کرد: منطقی است که آفریقایی ها در کنار اوکراین قرار گیرند. ما در حل مشکل کمک کنید. کشورهای آفریقایی به روسیه برای ایجاد گذرگاهی امن برای صادرات اوکراین به قاره آفریقا تحت فشار قرار دهند. این دهشتناک است که روسیه با ممانعت از صادرات مواد غذایی اوکراین، جهان را گرسنه نگه دارد.

وزیر خارجه اوکراین گفت: کشورهای آفریقایی می توانند نقش مهمی در این زمینه ایفا کنند زیرا این موضع گیری کشورهای قاره سیاه، بر موضع روسیه تاثیرگذار است.

پیش از این هم «ولادیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین خطاب به مقام‌های اتحادیه آفریقا این قاره را گروگان جنگ روسیه در اوکراین خوانده و گفته بود: آفریقا گروگان کسانی است که جنگ در کشور ما را آغاز کردند.

تحرکات چین در منطقه شاخ افریقا

اسکای نیوز در گزارشی آورده است: دولت چین برای افزایش نفوذ سیاسی در منطقه شاخ آفریقا، طرح‌های عمرانی در کشور‌های این منطقه اجرا می‌کند.

«طارق البردیسی» تحلیلگر سیاسی روابط بین الملل گفت: هدف راهبردی چین، تقویت سرمایه گذاری در شاخ آفریقاست. ترجمان این نقش دیر یا زود به بسط سیطره سیاسی و نظامی پکن بر این منطقه منجر خواهد شد.

البردیسی تاکید کرد: چین با قدرت به دنبال بسط امنیت در شاخ افریقاست تا تجارت خود را مورد حمایت قرار دهد به ویژه که این منطقه برای پکن از حیث تجاری اهمیت دارد. چین می داند که برخورد آتی با آمریکا حتمی است و از این رو در راستای بسط نفوذ خود نه تنها در شاخ افریقا بلکه در کل دنیاست. در حال حاضر در راستای تقویت نفوذ اقتصادی و سیاسی خود تلاش می کند.

«ایمن سمیر» کارشناس امور روابط بین الملل هم به اسکای نیوز گفت: چین نقطه مقابل آمریکا در قاره آفریقا حرکت می‌کند. در حالی که واشنگتن تحریم علیه برخی کشورهای آفریقایی از جمله اریتره اعمال کرده است، چین به کشورهای آفریقا اهتمام خاصی دارد و دخالت در امور داخلی کشورها و تحریم آمریکا را مورد مخالفت قرار داده است.

«محمد حسن» پژوهشگر و تحلیلگر مصری هم بیان کرد: چین اهتمام خاصی به منطقه شاخ آفریقا می‌دهد و توجه آن مانند توجه به دریای چین جنوبی است. شاخ آفریقا دروازه تجارت چین به سوی اروپاست. چین بزرگترین شریک تجاری آفریقاست و حجم مبادلات تجاری میان طرفین در سال 2019 به بیش از 200 میلیارد دلار رسیده است.

حمایت تل‌آویو از حاکمیت مغرب بر صحرای غربی/ تعلیق مشارکت اتحادیه آفریقا در گفت‌وگوهای سودانیغلات صادراتی به مقصد خاورمیانه، ترکیه و آفریقا وارد بندر اوکراینی شدآفریقا| قطع کمک غذایی سازمان ملل به گرسنگان سودان جنوبی/ برگزاری رزمایش شیر آفریقای 22

وی افزود: منطقه شاخ آفریقا شاهد رقابت شدید قدرت های بین المللی برای احداث پایگاه نظامی است. چین در جیبوتی پایگاه نظامی دارد اما آنرا برای تامین تجارت خود کافی نمی‌داند. حضور چین در شاخ افریقا از حیث سیاسی در حد قدرت اقتصادی نیست و از این رو تعیین فرستاده ویژه درراستای تقویت نفوذ در این منطقه است.

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قاره آفریقا قاره آفریقا کشورهای آفریقایی کشورهای آفریقا شاخ آفریقا قاره سیاه منطقه شاخ بین الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۳۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر جدید وزیر صنعت برای متقاضیان خودرو/ علی‌آبادی: این خودرو‌ها را وارد کردیم؛ می‌توانید ثبت‌نام کنید و بخرید

عباس علی‌آبادی در گفت‌وگوی تلویزیونی اظهار داشت: اجلاس آفریقا را داشتیم و بزرگترین نمایشگاه دستاورد‌های کشور برای معرفی به بیش از ۲ هزار بازرگان و تاجر بین‌المللی برگزار خواهد شد و می‌تواند تبعات خوبی داشته باشد. اجلاس آفریقا با تعداد زیادی از مقامات ارشد سیاسی آفریقا به خوبی برگزار شد که می‌تواند تاثیرات خوبی در رفاه و اقتصاد کشور داشته باشد.

او افزود: آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای بازرگانان و تجار ما است. از جمله مهمترین این فرصت توسعه‌نیافتگی کامل آفریقا است. البته آفریقایی‌ها به صورت جامع برنامه‌هایی را برای توسعه پیگیری می‌کنند و در این برنامه فرصت‌های برای تجار ما وجود دارد. برای تحقق جهش تولید باید دروازه صادرات باز شود. خیلی از کالا‌هایی که تولید می‌کنیم به جهت اینکه بازار صادراتی ندارد، مجبور هستیم تولید را محدود کنیم. به عنوان مثال در لوازم خانگی رشد خوبی در کیفیت و کمیت داشتیم، اما همچنان در تهدید کالا‌های قاچاق هستیم.

وزیر صمت ادامه داد: از جمله چالش‌هایی که در آفریقا داریم، نبود زیرساخت است که البته این موضوع با توجه به ظرفیت‌های خوبی که در توسعه زیرساخت حوزه‌های انرژی و حمل و نقل داریم یک فرصت محسوب می‌شود. نرخ رشد اقتصادی در آفریقا از متوسط جهانی بیشتر است و این به معنای فرصت است و ما باید از آن استفاده کنیم. تلاش می‌کنیم تا پایان امسال در تمام یا حداقل بخشی از کشور‌های آفریقایی که محوریت دارند، نمایشگاه‌های دائمی برای کالا‌های ایرانی را فراهم کنیم و همچنین به آفریقایی‌ها فرصت دهیم که در کشور ما پایگاه معرفی خود را داشته باشند. تراز تجاری ما با آفریقا کاملاً مثبت است و رویکرد ما این است که واردات خود را نیز از آفریقا افزایش دهیم. تا پایان امسال تعداد رایزن‌های بازرگانی ما در آفریقا به ۱۲ مورد می‌رسد و تعداد مراکز بازرگانی به ۱۵ مرکز خواهد رسید.

او در خصوص چالش‌های توسعه تجارت با آفریقا گفت: مهم‌ترین چالش‌ها رقبا هستند که تلاش می‌کنند پس از حضور ما در آفریقا با ابزار‌های مختلفی مانند تحریم جلوی این موضوع را بگیرند. برنامه وزارت صمت این است که میزان تجارت ایران اعم از صادرات و واردات نسبت به شرایط فعلی دو برابر شود.

علی‌آبادی افزود: باید ظرفیت‌های مالی و اقتصادی خود را به نفع صادرات بسیج کنیم و هر مانعی که در مسیر صادرات است را برداریم. ما به شرکت‌هایی اولویت می‌دهیم که صادرات محور و دانش‌بنیان هستند. شرکت‌هایی که حداقل ارزبری و بیشترین میزان ارزآوری را دارند. مشارکت مردم زمانی رخ می‌دهد که بتوانیم از سرمایه‌های خرد مردم استفاده کنیم.

او افزود: در حال تعریف پروژه‌هایی هستیم که بر اساس آنها بتوانیم صندوق‌های پروژه را تأسیس کنیم که مردم با سرمایه‌های خرد خود در پروژه‌های ملی مشارکت کنند. به زودی اطلاعیه‌ها در این باره منتشر خواهد شد. اگر بتوانیم این هدف را محقق کنیم، بخش مشارکت مردم در شعار سال را به معنای واقعی و الگوی تازه محقق کنیم.

علی‌آبادی گفت: رقبای ایران حتما برای ایران مزاحمت ایجاد خواهند کرد. یکی از کار‌های مهمی که باید انجام دهیم ابزار تجارت را فراهم کنیم که مهمترین آن حمل و نقل است. برای شرق و شمال آفریقا نسبت خوبی داریم و طبق دستور رئیس‌جمهور برای غرب و جنوبی آفریقا هم از لحاظ حمل‌ونقل پوشش دهیم که کار‌های سختی است و حتماً انجام خواهیم داد.

وزیر صمت افزود: آفریقا فرصت خوبی برای صنایع دانش‌بنیان ایران است و کشور‌های آفریقایی هم در حوزه آموزش هدف‌گذاری کرده‌اند و ایران باید از این فرصت استفاده کند. همچنین شرکت‌های مهندسی و زیرساخت ایران هم می‌توانند پروژه‌های بزرگی در آفریقا اجرا کنند. کشور‌های آفریقایی علاقه‌مند هستند از خودرو‌های روز استفاده کنند و این فرصتی برای ایران است.

وی تاکید کرد: تلاش خواهیم کرد به کسانی در اولویت ارز، ارز بدهیم که به سمت تجارت و صادرات بروند به‌ویژه به مقاصد صادراتی ایران از جمله آفریقا.

علی آبادی همچنین درباره برنامه‌های وزارت صمت در خصوص صنعت خودرو گفت: ما برنامه گسترده داریم و امسال تلاش خواهیم کرد که ظرفیت تولید را افزایش دهیم. ما به ظرفیت تولید ۵ هزار خودرو در روز رسیدیم و تلاش داریم که این را حدود ۲۰ درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است.

وی افزود: در بحث واردات خودرو باید گفت این موضوع را در دستور کار داریم تا به این وسیله تعادل بهتری در تامین تقاضای بازار و بحث ناترازی به وجود بیاوریم و اخبار خیلی خوبی در این زمینه داریم. تاکسی‌های برقی را واردات کرده ایم و مردم می‌توانند ثبت نام کرده و بخرند.

منبع: خبرآنلاین

tags # خودرو سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • بازداشت چند داعشی در استانبول
  • تمجید نخست‌وزیر بورکینافاسو از پیشرفت‌های ایران
  • منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» رتبه نخست کشور را کسب کرد
  • اوکراین: ۱۰۰ میلیون دلار کمک‌های تسلیحاتی استرالیا در راه است
  • بازداشت ۳۸ نفر به ظن همکاری با داعش در ترکیه
  • بسته کمکی ۶۵ میلیون دلاری استرالیا برای اوکراین
  • عکس| تصاویری از کنسرت خواننده عصر جدید در کشورهای عربی/خوانندگی احسان یاسین در تونس
  • خبر جدید وزیر صنعت برای متقاضیان خودرو/ علی‌آبادی: این خودرو‌ها را وارد کردیم؛ می‌توانید ثبت‌نام کنید و بخرید
  • نخست وزیر یونان: سیستم دفاع هوایی برای اوکراین نداریم
  • درخواست بلینکن از رئیس جمهور چین درباره ایران