Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، احمد آقایی در سخنان پیش از خطبه نماز جمعه این هفته رشت در مصلی این شهر با گرامیداشت هفته قوه قضاییه و یاد و نام شهدای قوه قضاییه و شهدای هفتم تیر ۱۳۶۰ اظهار کرد: شهادت آیت‌الله بهشتی بیانگر حقانیت و مظلومیت نظام اندیشمند اسلامی و مطلع چهره پلید گروه انسان‌کشی است که دست به این اقدام زده که جادارد برای نسل جدید این پرونده را بازخوانی و بازگشایی کرده و نعمت امنیت را تبیین کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه وارث گران‌بهای نعمت امنیت اجتماعی که با خون عزیزان به دست آمده هستیم و فرایند این نعمت را باید به نسل بعدی منتقل کرد، گفت: شهید بهشتی از چهره‌های درخشان نظام و از نظریه پردازان ساختار نظام حاکمیتی ما بود و امام خمینی (ره) فرموندند «شهید بهشتی یک ملت بوده است.»

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان با تاکید براینکه شهید بهشتی اسوه اخلاق و عمل و اسطوره خشوع بود که بر مدار پیشرفت و پیشگیری برنامه‌ریزی می‌کرد، افزود: شهید بهشتی عالمی بصیر، ژرف‌اندیش و فاضلی اندیشمند و آینده‌نگر بود و از این حیث موجب طمع‌ورزی دشمنان کوردل شد. 

آقایی با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب در تدوین قانون اساسی نقش موثری داشت، تصریح کرد: مهم‌ترین اقدامات شهید بهشتی که نظام ما را بیمه کرد اعلام بی‌کفایتی بنی صدر رئیس جمهور وقت بود که با هوشیاری این عالم بصیر شناسایی و در فرایند قانونی‌ عدم کفایت او بیان شد. 

وی با بیان اینکه معمار کبیر دستگاه قضا در سال ۶۰ همراه با ۷۲ تن از یاران انقلاب به شهادت رسیدند، افزود: قوه قضاییه در کنار دو قوه دیگر دارای شرح وظایفی است که بیش از ۱۹ اصل از بایدها و نباید‌ها برای دستگاه قضایی بیان شده است. 

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان با بیان اینکه رسالت قوه قضاییه تحقق بخشیدن به عدالت اجتماعی و قضایی است، گفت: دستگاه قضایی مظهر عدالت بوده و امنیت پایداری که در جامعه حاکم است حاصل تلاش فرزندان ملت به کمک سایر دستگاه‌هاینظامی، امنیتی، انتظامی و اطلاعاتی است. 

آقایی با بیان اینکه در جامعه‌ای که عدالت حاکم باشد، منجر به تعادل و نظم اجتماعی در جامعه شده و جلوی آسیب‌ها گرفته می‌شود، تصریح کرد: هدف از رسالت پیامبران، هدایت بشری و تعادل نظم اجتماعی است چرا که این بستر می‌تواند بستر عدالت در اجتماع باشد. 

وی با اذعان به اینکه شاکله دستگاه قضایی براساس عدالت هست و معیار عدالت نیز علم و حلم امیرالمومنین علیه‌السلام است، بیان کرد: قضاوت یک منصب الهی است و مبنای قضاوت هم در آیات و روایات بر مبنای حق است نه هوی و هوس لذا خداوند در قرآن مبنای قضاوت را حق و عدل دانستند. 

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان با تاکید بر اینکه رسالت دستگاه قضایی اجرای عدالت است، تصریح کرد: تلاش بر این است که در هفته قضایی، قانونمدی، حقوق شهروندی و دیگر رسالت دستگاه قضایی تبیین شود و در سال گذشته ۵۲۶ هزار پرونده بررسی و بیش از پنجاه هزار نفر در ملاقات مردمی خدمات گرفتند و این مراجعات مردم به دستگاه قضایی را به فال نیک می‌گیریم چرا که حسن اعتماد بین مردم را ایجاد کرده و نشان از شعور و درک بالای شهروندان است. 

آقایی با بیان اینکه دستگاه قضایی در حوزه اقتصاد مقاومتی از تعطیلی بیش از سیصد کارخانه‌های کوچک و بزرگ جلوگیری بعمل آورد، گفت: هزار و ۵۲۰ هکتار از اراضی ملی زمینی و آبی از تصرفات نجات داده و در بحث تغییر کاربری نیز با جدیت ورود کرده و صنایع نساجی از جمله پوشش و ابریشم راه افتاد. 

آقایی با اشاره به خشکسالی وکم‌آبی در استان بیان کرد: با توجه به اینکه امروز با کمبود آب مواجهیم اگر دستگاه قضا نبود وضعیت آب‌بندان‌ها وضعیت امروز را نداشت چرا که در گذشته برخی از شهرهای دیگر آمده بودند و در اختیار گرفته تا تغییر کاربری کنند. 

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان با بیان اینکه گروهی از صاحبان زر و زور وارد استان شدند و اراضی گیلان مرتع و سواحل را تصرف کردند در نتیجه خود را مکلف به مقابله دانستیم، تصریح کرد: ما خود را صیانت دار و امانت گذشتگان هستیم فرزندان ملت در سنگر عرصه عدالت، تلاش دارند و اگرچه همکاران قضایی نیز از تنگ دستی معیشتی مردم مستثنی نیستنداما قاطعانه خود را کنار مردم میدانند و از حقوق آنان دفاع می‌کنند. 

انتهای پیام/۸۴۰۰۸

منبع: فارس

کلیدواژه: آیت الله بهشتی شهید بهشتی دادگستری گیلان معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان دستگاه قضایی قوه قضاییه شهید بهشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۳۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ نکته مهم درباره برخورد دستگاه قضایی به دانه درشت ها

حسن نوروزی؛ نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس: مبارزه با مفسدان اقتصادی دانه درشت‌ یکی از رویکردهایی است که طی سال‌های اخیر به‌صورت قاطع در دستورکار دستگاه قضایی کشور قرار گرفته‌است؛ راهبردی که تاکنون با دستاوردهای قابل‌توجهی نیز همراه بوده و نشان‌ داده قوه قضاییه با عزمی جزم در راستای قطع دستان مفسدان اقتصادی از ساختارهای اقتصادی کشور گام برمی‌دارد. بررسی کارنامه دستگاه قضایی در این حوزه نمایانگر گام‌های مهم و مؤثری است که علاوه بر تأثیرهای اساسی آن در سالم‌سازی فضای اقتصادی کشور، افکار عمومی را بیش‌ازپیش به فسادستیزی در ساختارهای مختلف کشور امیدوار می‌کند. در رویکردهای دستگاه قضایی با هدف مبارزه مؤثر با مفسدان اقتصادی دانه‌درشت، برخی نکات بیشتر به چشم می‌آید که بررسی آنها دربردارنده نکات مهمی است که در ادامه به آنها اشاره می‌شود.

۱- یکی از مهم‌ترین نکاتی که در این زمینه باید به‌صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد، مبارزه پیگیرانه با مفسدان کلان اقتصادی، آن‌هم با شجاعت و درایت است. همین چندی قبل بود که انتشار خبر دستگیری فرزندان معاون‌اول سابق قوه قضاییه به‌ اتهام برخی مفاسد اقتصادی، نشان داد قوه قضاییه با شجاعت به‌دنبال خشکاندن ریشه‌های فساد، در هرجایی که باشد، است. استمرار چنین رویکردی می‌تواند آثار و تبعات بسیاری در راستای سالم‌سازی فعالیت‌های اقتصادی کشور داشته باشد.

۲- اثبات سیستماتیک‌نبودن مفاسد اقتصادی در کشور، یکی از مهم‌ترین نتایج برخورد قاطع قوه قضاییه با مفسدان دانه‌درشت اقتصادی به‌حساب می‌آید. اگرچه طی سال‌های اخیر برخی جریان‌ها و رسانه‌های معاند تلاش کرده‌اند اینگونه القا کنند که مفاسد اقتصادی در ایران سیستماتیک است، بررسی کارنامه اقدامات دستگاه قضایی در این حوزه خلاف این فضاسازی‌ها را به اثبات رسانده‌است. رسیدگی قاطع به پرونده فرزندان معاون‌اول سابق قوه قضاییه یکی از نمودهای اثبات این موضوع است. این در حالی است که طی سال‌های گذشته پرونده‌های مهم دیگری نیز از سوی قوه قضاییه به نتیجه رسیده‌است که ثابت می‌کند فساد اقتصادی نه‌تنها در ساختارهای مختلف کشور سیستماتیک نیست، بلکه محاکم قضایی با جدیت به این موارد وارد می‌شوند و تا رسیدن به نتیجه نهایی پیگیری می‌کنند. پرونده‌های متعدد رسیدگی به مفاسد دانه‌درشت‌ها طی دهه‌های اخیر اثباتی است بر این ادعا که مفاسد اقتصادی برخلاف برخی فضاسازی‌ها سیستماتیک نیست.

۳- نکته مهم دیگری که از بررسی کارنامه بیش‌از ۴ دهه‌ مبارزه با مفاسد اقتصادی دانه‌درشت‌ها به‌دست می‌آید، این است که طی این سال‌ها دستگاه قضایی کشور اقدام‌های مؤثری در این زمینه انجام داده‌ و به‌صورت مستمر با دانه‌درشت‌ها برخورد قاطع داشته‌است. در چنین شرایطی اگر گاهی کاستی‌هایی در این زمینه وجود داشته، بیش از هر چیز به‌دلیل پیچیدگی عملکرد مفسدان و متخلفان بوده‌است. با وجود این کارنامه اقدام‌های دستگاه قضایی در این عرصه قابل دفاع است.

۴- بازگرداندن اموال عمومی به بیت‌المال نکته مهم دیگری است که در نتایج پیگیری پرونده‌های مفسدان اقتصادی دانه‌درشت بیش‌ازپیش به‌چشم می‌آید. ایستادگی قوه قضاییه در این زمینه و انجام پیگیری‌های لازم تا رسیدن به نتیجه مطلوب از نکاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد. یکی از آخرین نمونه‌ها در این زمینه، تسویه بدهی‌های بابک زنجانی است که با بازگرداندن اموال خارج‌ازکشور او به ایران محقق شد.

۵- عدم‌وجود «خط قرمز» از دیگر رویکردهای محسوس در روند مبارزه با مفسدان اقتصادی دانه‌درشت از سوی دستگاه قضایی بوده‌است؛ رویکردی که در پرونده‌های مختلف سال‌های اخیر نمود داشته و ثابت کرده است مقام‌های قضایی کشور بدون هیچ‌گونه اغماضی به پرونده‌های اتهامی رسیدگی می‌کنند و فشارهای بیرونی نمی‌تواند در این زمینه خللی وارد آورد. روندها و رویکردهای موجود در این زمینه نشان می‌دهد «عدالت» اصل اساسی مورد توجه دستگاه قضایی است؛ اصلی که نشات‌گرفته از قانون اساسی جمهوری‌اسلامی است.

کد خبر 848497 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها شهرام جزایری خبر ویژه قوه قضائیه مفاسد اقتصادی مالی بابک زنجانی

دیگر خبرها

  • عکس| تغییر چهره بازیگر «بزرگ‌مرد کوچک» در کنار رامبد جوان
  • ۵ نکته مهم درباره برخورد دستگاه قضایی به دانه درشت ها
  • ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه قطع شد
  • ۱۵ تغییر کاربری غیرمجاز در آمل قلع و قمع شد
  • قطع ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه
  • جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود/ سند تحول قضائیه حلال مشکلات عدلیه
  • جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود
  • حمایت قضایی از تولید/ جلوگیری از بیکاری ۱۹۱ هزار ‌کارگر
  • حمایت دستگاه قضائی از کار و کارگر/ ۲ هزار و ۱۵۱ واحد تولیدی در سال ۱۴۰۲ احیا شد
  • حمایت دستگاه قضایی از کار و کارگر/ ۲ هزار و ۱۵۱ واحد تولیدی در سال ۱۴۰۲ احیا شد