Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، رقیه وکیلی؛  شهر ارومیه مرکز استان آذربایجان‌غربی به عنوان دهمین شهر پرجمعیت کشور و دومین شهر بزرگ شمال غرب به حساب می‌آید و این شهر در دهه‌های گذشته همگام با دیگر شهرهای ایران شاهد تغییرات وسیع و گسترده‌ای در ساختار بافت و کالبد سنتی خود بوده است و پدافند غیرعامل از جمله موضوعاتی است که در بررسی و ارزیابی ایمنی و امنیت شهرها، نحوه­ پراکنش کاربری‌­ها، موقعیت استقرار زیرساخت­‌ها و تاسیسات شهرها را مورد بررسی بررسی قرار می­‌دهد که علاوه بر کاهش هزینه‌­های شهری، ایمنی و امنیت شهروندان را تضمین می­‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهر ارومیه که به عنوان یک کلان شهر مطرح می‌شود از لحاظ زیرساخت‌ها مانند بسیاری از شهرها و مراکز استان‌ها دچار ضعف‌ها مشکلات عدیده‌ای است و عدم مدیریت مناسب بر بحث ترافیک‌ها و راهبندان‌های فراوان پس از بارندگی‌ها کاملا گویای مطلب است.

طی سال گذشته در شهر ارومیه چند بار شاهد ترکیدگی لوله‌های آب و هدر رفت آب در مناطقی از شهر ارومیه بوده‌ایم اما آنچه که مطرح است عمر شبکه آبرسانی در آذربایجان‌غربی می‌باشد که در بسیاری از مناطق به بیش از ۵۰ سال می‌رسد به طوری که در بخش عمده‌ای از شهر ارومیه شاهد فرسودگی لوله‌های آب استان هستیم که این امر سبب می‌شود تا این لوله اصلی آب به فاصله‌های مکانی و زمانی مختلف دچار حادثه شود.

علاوه بر ترکیدگی لوله‌های آب در ارومیه در فصل‌های بارندگی شاهد آبگرفتگی معابر عمومی و مشکل ایجاد ترافیک در سطح شهر هستیم که همگی این عوامل دست به دست هم داده و نارضایتی مردم در بحث مدیریت شهری را به وجود می‌آورد .

بنابراین خبرنگار فارس برای بررسی و در جریان قرار گرفتن آخرین وضعیت موجود در بحث زیرساخت‌های آب و فاضلاب شهری مصاحبه‌ای با مسوولان مربوطه انجام داده که در ادامه باهم می‌خوانیم.

شبکه فاضلاب ارومیه مستهلک نشده است 

بهزاد علیزاده سرپرست معاونت بهره‌برداری و توسعه فاضلاب استان آذربایجان‌غربی اظهار داشت:  با توجه به رشد روز افزون جمعیت به خصوص در شهرهای بزرگ و نیاز به حفاظت کیفی منابع آب و محیط زیست، اجرای پروژه‌های فاضلاب و بهره‌برداری صحیح از تاسیسات و تصفیه خانه‌های فاضلاب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی ادامه داد: دفع اصولی و بهداشتی فاضلاب شهری یکی از اساسی‌ترین و مهمترین موضوعات است که در این راستا شرکت آب و فاضلاب استان با تاکیدات مدیرعامل شرکت، علی‌رغم شرایط نامناسب اقتصادی، با استفاده از ظرفیت‌های بومی و استانی و برنامه‌ریزی‌های مدون، برتسریع در اجرا و بهسازی و ارتقای تاسیسات فاضلاب، توجه و اهتمام ویژه‌ای شده است.

علیزاده اضافه کرد: تاسیسات فاضلاب ارومیه در سال ۱۳۷۴ پایه‌ریزی شده است و افق طرح برای جمعیت بالغ بر یک میلیون نفر تا سال ۱۴۲۰ می‌باشد.

وی ادامه داد: یک هزار ۶۰۰ کیلومتر شبکه اصلی و فرعی و خطی پیش‌بینی شده است و در حدود یک هزار ۳۰۰ کیلومتر آن کار شده است و مابقی با توجه به اعتبارات تخصیص یافته به تدریج انجام می‌شود بنابراین تجهیزات فاضلاب در شهر ارومیه مستهلک نشده و ما وظیفه نگهداری از تجهیزات را داریم.

سرپرست معاونت بهره‌برداری و توسعه فاضلاب استان آذربایجان‌غربی تصریح کرد: آن‌چیزی که ممکن است باعث ایجاد خرابی و مستهلک شدن تجهیزات شود عدم ایجاد تجهیزاتی برای دفع آب‌های سطحی است که یکی از اصلی‌ترین معضل در شبکه مدرن فاضلاب شهری در ارومیه است.

وی یادآور شد: باید در نظر داشت شبکه فاضلاب فقط برای دفع فاضلاب خانگی طراحی شده نه برای دفع آب‌های سطحی که اکثر معابر عمومی در هنگام بارندگی با ورود آب‌های سطحی به شبکه دفع فاضلاب باعث ایجاد مشکل و پس‌زدگی آب می‌شوند .

علیزاده گفت: هدایت حجم بسیاری آب‌های سطحی به شبکه فاضلاب شهری باعث پس‌زدگی آب می‌شود و متاسفانه با ورود ماسه و زباله به شبکه ظرفیت فاضلاب پر می‌شود .

وی خاطرنشان کرد: شهرداری به عنوان متولی تاسیسات می‌توانند برای دفع آب‌های سطحی طرحی را برنامه‌ریزی کرده و مانع هدایت آب‌های سطحی به شبکه فاضلاب شود در این راستا عمر تاسیسات شبکه فاضلاب طولانی خواهد بود .

این مقام مسوول اذعان کرد: وظیفه شرکت آب و فاضلاب بر این اساس است که هر ساله ۶۰ تا ۷۰ درصد تاسیسات را شست‌وشو داده و تجهیزات را به روز نگه دارد.

علیزاده عنوان کرد: در شهر ارومیه ۲ مدول تصفیه فاضلاب  با ظرفیت ۴۰ هزار متر مکعب وجود دارد و مدول سوم با ظرفیت ۶۰ هزار متر مکعب در حال ساخت است و طی سفر ریاست جمهور به استان و در صورت تخصیص اعتبار  به بهره برداری رسیده و فرآیند تصفیه در ارومیه به نقطه سر به سر خواهد رسید.

وی افزود: پس از اتمام تصفیه خانه مدول سوم اقدام به ساخت تصفیه خانه۶۰ هزار متر مکعبی خواهیم کرد.

این مقام مسوول اذعان کرد: آب‌های باران نباید به شبکه فاضلاب شهری هدایت شود و شهروندان آگاهی کافی در این خصوص را ندارند و با هدایت آب‌های بارنگی به شبکه باعث ایجاد مشکل می‌شود.

علیزاده عنوان کرد: استفاده غیر مجاز از شبکه از دیگر معضلات و آسیب‌های وارده شبکه فاضلاب است و با کوچکترین بارندگی باعث پس زدگی آب و انسداد می‌شود که لازم است برای پیشگیری از مشکلات احتمالی از اتصال غیرمجاز به شبکه فاضلاب جلوگیری شود.

سرپرست معاونت بهره‌برداری و توسعه فاضلاب استان آذربایجان‌غربی تصریح کرد: هزینه نگهداری از تاسیسات آب و فاضلاب بسیار بالا بوده و با توجه تعرفه‌های تصویب شده که به صورت حاکمیتی  و ابلاغی است اما هزینه‌ها بازاری است به همین خاطر هزینه‌های نگهداری و بهره‌برداری دچار مشکل بوده و ممکن است این عوامل باعث ایجاد فرسودگی و مستهلک شدن بعد از ۱۵ سال شود.

وی عنوان کرد: با گذشت زمان این تجهیزات نیاز به شست و شو و نگهداری دارد اما با وضعیت بالا بودن هزینه‌ها شرکت آب و فاضلاب پاسخ‌گویی این موضوع نخواهد بود.

علیزاده تاکید کرد: متولی دفع آب‌های سطحی شهرداری است و از شهرداری ارومیه درخواست می‌شود به طور حتم تدابیر لازم برای جمع‌آوری آب‌های سطحی را در نظر بگیرد تا بیش از باعث آسیب‌رسانی به شبکه فاضلاب نشود.

سرپرست معاونت بهره‌برداری و توسعه فاضلاب استان آذربایجان‌غربی اذعان کرد: باید در طراحی و ساخت و ساز منطقه و کوچه و معابر دقت لازم را داشته باشند که همشهریان مجبور نشوند برای دفع آب‌های سطحی آب را به شبکه فاضلاب شهری هدایت کنند.

فرسودگی شبکه آب به علت قدمت زیادتاسیسات 

توماج وحید افشار به خبرنگار فارس در خصوص زیرساخت‌های آب و فاضلاب شهری اظهار داشت: اصولا شرکت‌های خدمات‌رسان باید ذیل مدیریت شهری و با سیاست‌گذاری شورای شهر باشد ولی عملا چنین نیست و امروزه فرسودگی شبکه آب و فاضلاب خارج از حدود اختیارات شورا است در این میان می‌توان بیان کرد فرسودگی بیشتر در شبکه آب به دلیل قدمت شبکه آب می‌باشد.

وی  در خصوص مواجه شدن در مواقع بحران اضافه کرد: بحران‌ها همه به دلیل فرسودگی ایجاد نمی‌شود ممکن است به دلیل سیل و زلزله یا خشکسالی با بحران مواجه شویم که برای هر کدام باید برنامه‌ریزی کرد و بحث مدیریت بحران و پدافند غیر عامل همین موضوعات را پوشش می‌دهند.

توماج افشار تصریح کرد: شبکه فاضلاب معمولا در زمان بارندگی‌های شدید پس زدگی در شبکه و خطوط انتقال و شوک به تصفیه خانه فاضلاب ایجاد می‌شود .

وی خاطرنشان کرد: طی سال گذشته ۲بار در تقاطع مدرس به علت فرسودگی باعث شکستگی لوله و هدر رفت آب شده است به نظر می‌آید اصولی‌ترین کار این است که تمام شبکه‌های آب و فاضلاب و سایر زیرساخت‌های موجود با نرم افزار مدلسازی و با آزمایش‌های میدانی مدل ایجاد شده کالیبره شود تا در نهایت نقاط ضعف و قوت شبکه مشخص و قبل از وقوع حادثه و بحران بشود پیشگیری کرد که به هر دلیل این روش چندان مورد توجه نبوده است .

سخنگوی شورای اسلامی شهر ارومیه خاطرنشان کرد: تاکنون مبحث مدیریت بحران در حال حاضر بر روی اقدامات بعد از بحران متمرکز شده هر چند خیلی مهم و لازم است اما چیزی که کمتر توجه شده پیشگیری از وقوع بحران است.

وی خاطرنشان کرد: گاهی وقوع بحران مانند اتفاقات طبیعی  اجتناب ناپذیر است اما در بسیاری مواقع هم قابل پیش‌بینی و پیشگیری می‌باشد.

توحید علی‌نژاد دبیر اول شورای اسلامی شهر ارومیه در خصوص فرسودگی شبکه آب و فاضلاب با بیان اینکه این موضوع در حیطه اختیارات شهرداری نمی‌باشد گفت: در حدود هشت سال است که بحث مدیریت یکپارچه شهر در مجلس مطرح شده اما فعلا به مرحله تصویب نرسیده است .

وی عنوان کرد: مدیریت یکپارچه شهری تمام دستگاه‌های خدمات رسان ذیل شهرداری قرار خواهند گرفت و این موضوع یک اتفاقی مهمی خواهد بود چرا که اکثر مواردی که باعث به وجود آمدن ناراحتی مردم از پاس کاری‌های ایجاد شده بین دستگاهها و شرکت‌های خدمات رسان هستند اگر یکپارچه سازی انجام شود بسیاری از مشکلات رفع خواهد شد.

اتمام مدول۳تصفیه خانه ارومیه طی امسال 

یاسر رهبردین معاون امور هماهنگی استانداری آذربایجان‌غربی در خصوص زیر ساخت‌های آب و فاضلاب شهری به خبرنگار فارس گفت: در خصوص فرسودگی و نگهداری تاسیسات 2 بحث مطرح است که مربووط به آب شرب و آب و فاضلاب می‌شود.

وی ادامه داد: در بحث آب شرب احداث مخازن تاثیر بسیار مناسبی درر بحث تامین آب پایدار و قطعی آب خواهد گذاشت.

رهبردین تصریح کرد: یکی از برنامه های منااسب در این حوزه استفاده از منابع آب سطحی است و از سد زولا برای تامین آب مصرفی شهرستان سلماس استفاده میکنیم که از لحاظ کیفیت و کمی بسیار مناسب بوده و سعی بر این است در سایر شهرستان‌ها نیز آب سدها برای تامین آب مصرفی استفاده کنیم.

وی ادامه داد: دربحث فرسودگی تاسیسات هم از اعتبارات استانی و ملی سر جمع آب و فاضلاب ملی میتوانیم استفاده کنیم.

این مقام مسوول خاطرنشان کرد: طی امسال با تخصیص اعتبارات لازم سعی در بهبود اوضاع  آب و فاضلاب و کاهش تلفات آب که یکی از دلایل فرسودگی است گام موثری برداریم .

رهبردین یادآور شد: جز برنامه‌های اصلی آب و فاضلاب در استان اصلاح شبکه‌های فرسوده است و طی امسال سعی می‌شود با اتمام مدول ۳ تصفیه خانه سعی می‌شود آب را به صورت تصفیه شده به پیکره دریاچه ارومیه انتقال داده و بوی نامطبوع و آلودگی ایجاد شده در منطقه نیز کاهش یابد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: پدافند غیر عامل زیرساخت شهری فاضلاب مناطق محروم برای دفع آب های سطحی آب و فاضلاب شبکه فاضلاب فاضلاب شهری باعث ایجاد تصفیه خانه شهر ارومیه بحث مدیریت زیرساخت ها پس زدگی شبکه آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۷۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از طرح آب‌رسانی به دو شهر و ۱۰ روستا در شهرستان شازند مرکزی

با حضور مدیرعامل شرکت مهندسی آب وفاضلاب کشور، استاندار مرکزی و نماینده مردم شهرستان شازند در مجلس شورای اسلامی، طرح آب‌رسانی مجتمع شهید سلیمانی شامل آب‌رسانی به دو شهر شازند و آستانه و ۱۰ روستا با اعتباری بالغ بر ۱۳۰۰ میلیارد ریال به بهره‌برداری رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی و به نقل از روابط عمومی آب و فاضلاب استان، هاشم امینی امروز _دوشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در مراسم بهره‌برداری از طرح آبرسانی مجتمع شهید سلیمانی اظهار کرد: خدمتگزاری به مردم در کشور سرعت گرفته و در استان مرکزی نیز خدمت به مردم با نگاه جهادی در جریان است.

وی افزود: صنعت آب و فاضلاب وظیفه تأمین آب شرب بهداشتی مردم و جمع‌آوری فاضلاب را به عهده دارد که در این دولت با کار شبانه‌روزی و ایجاد زیرساخت‌های مناسب رفاه و آسایش مردم تأمین شده است.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تصریح کرد: امروز نصب انشعاب فاضلاب در شهرهای شازند و آستانه آغاز خواهد شد و مردم این مناطق از خدمات جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب بهره‌مند می‌شوند.

امینی ادامه داد: جهاد آبرسانی در کشور یک اتفاق بزرگ از سوی دولت بود که با هدف تأمین آب پایدار در ۱۰۰۰۰ روستا رقم خورد که تا به امروز ٥٢٠٠ روستا آبرسانی و در سال جاری با همکاری شرکت‌های آب و فاضلاب، قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) خیرین و بخش خصوصی به بهره برداری خواهد رسید.

وی از همکاری صنایع شهرستان در بازچرخانی پساب فاضلاب قدردانی کرد و افزود: استفاده از ظرفیت پساب به پایداری چرخ صنعت و عدم آلودگی آب شرب در منطقه نقش به‌سزایی دارد.

در بخشی دیگر نیز فرزاد مخلص‌الائمه استاندار مرکزی اظهار کرد: پروژه‌های آبرسانی از بزرگ‌ترین پروژه‌های عمرانی در کنار حوزه‌های مختلف در سطح استان است.

وی با اشاره به جهاد آبرسانی به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین اقدامات دولت سیزدهم در کشور اظهار کرد: در فاز اول ٦٧ روستا و در فاز دوم ١٣١ روستا استان مرکزی که مشکل آب داشتند با همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در حال انجام است.

وی تصریح کرد: دولت به تأمین مهم‌ترین موضوع رفاهی مردم که آب است توجه ویژه‌ای دارد و از مردم انتظار می‌رود به صورت بهینه آب را مصرف کنند.

حشمت‌الله عباسی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان هم با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم به موضوع منابع آب پایدار و شرب بهداشتی و همچنین جهاد آبرسانی به روستاها اهمیت ویژه‌ای قائل شده است، اظهار کرد: این طرح شامل ساخت تصفیه خانه آب با ظرفیت ۱۲۰ لیتر بر ثانیه، احداث دو باب مخزن ذخیره آب با مجموع ظرفیت ۲۰۰۰ متر مکعب، اجرای ۳۷.۵ کیلومتر خط انتقال آب است.

وی افزود: در این طرح همچنین احداث یک باب ایستگاه پمپاژ با ظرفیت ۳۵ لیتر ثانیه، احداث یک باب سوله، احداث پست برق ۱۶۰ کیلو ولت آمپر، با صرف هزینه‌ای بالغ بر هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال انجام گرفته است.

عباسی ادامه داد: در راستای اجرای خدمات جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب، و همچنین واگذاری پساب به صنایع نصب انشعاب فاضلاب در شهرهای شازند و آستانه انجام می‌شود.

به گزارش ایمنا، در ادامه این آئین نصب انشعاب فاضلاب در شهرهای شازند و آستانه آغاز شد.

کد خبر 749843

دیگر خبرها

  • کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب
  • بهره‌برداری از طرح آب‌رسانی به دو شهر و ۱۰ روستا در شهرستان شازند مرکزی
  • تعریف ۷۵ پروژه در قالب ۵۲ تصفیه‌خانه برای ۹.۳ میلیون نفر
  • مجتمع فرشته جنوبی تبریز امسال به بهره برداری می‌رسد
  • آماده سازی شبکه های آبرسانی البرز برای ورود به تابستان ۱۴۰۳
  • آمادگی ایستگاه‌های پمپاژ برای دفع آب‌های سطحی در خوزستان
  • بهره مندی هشت روستای مجتمع امام علی (ع) شهرستان کرمانشاه از آب آشامیدنی
  • بازدید معاونت بهره‌برداری و توسعه فاضلاب از تاسیسات فاضلاب شهرستان سلماس
  • روایت ۲۰۰۰ نفری که بعد از چند دهه صاحب «آب» شدند
  • یک مرکز معاینه فنی سنگین در پایانه شرق ایجاد می شود