Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

وضعیت اقتصادی مردم خوب نیست و هیچ فرد منصفی نمی‌تواند این واقعیت را انکار کند اما راهکار چیست؟ آیا دولت می‌توانست در شیوه مدیریت اقتصادی طوری عمل کند که دست‌ِکم قدری اوضاع مردم بهتر از وضعیت کنونی می‌شد؟

ابوذر ندیمی، نماینده اسبق مجلس و تحلیلگر مسائل اقتصادی، درباره این موضوع گفت: «در برخورد با هر پدیده‌ای باید تمام زوایای آن بررسی شود و نمی‌شود نگاهی تک‌بعدی داشت؛ یعنی وقتی می‌پوییم گرانی چرا به وجود می‌آید، باید بدانیم که گرانی یا معلول سیاست‌هاست یا ناشی از بودجه است یا ایراد در مدیریت اجرایی وجود دارد یا سیاست‌های پولی و تقینینی ایراد دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یا آنکه حوزه نظارت ضعیف است یا آنکه جمع این عوامل با هم باعث بروز گرانی‌ها شده است».

او ادامه داد: «دولت میل به سرعت دارد؛ یعنی وقتی می‌گوید ارز ترجیحی باید حذف شود، به سرعت این کار را می‌کند و به مردم هم می‌گوید مشغول جراحی بزرگ اقتصادی هستیم و باید صبر کنید. مردم هم می‌گویند این همه سال که صبر کرده‌ایم چه شد؟ و دولت می‌گوید من با دولت‌های قبل فرق می‌کنم و من آمده‌ام که اوضاع را درست کنم و مردم هم می‌گویند همه دولت‌ها همین را می‌گفتند. پس مردم قانع نشده‌اند که چرا باید این میزان گرانی را تحمل کنیم که خود این موضوع بسیار مهم است. افزون بر این دولت در بسیاری از موارد صرفا تماشاگر است و اتفاقا تماشاگر کم‌حوصله‌ و بی‌برنامه‌ای است. برخرود با گران‌فروشی که صرفا با سخنرانی در میان اصناف عملی نمی‌شود».

این تحلیلگر مسائل اقتصادی همچنین بیان کرد: «یکی دیگر از مشکلات دولت در کنترل اوضاع اقتصادی نداشتن مدیران کاربلد است؛ یعنی علاوه بر آنکه برنامه ویژه‌ای وجود ندارد، مدیران هم تازه آمده‌اند آزمون و خطا کنند و همه مشکلات را هم منتسب به مدیران پیش از خود در دولت‌های قبل می‌کنند».

او درباره مذاکرات احیای برجام هم اظهار کرد: «در همین موضوع برجام عده‌ای مخالف هستند و می‌گویند با چین و روسیه به بهترین شکل می‌شود مبادلات تجاری بین‌المللی را حل و فصل کرد و اصلا نیازی به کشورهای دیگر نداریم و غافل از این هستند که در تمام این سال‌ها روسیه و چین چه رفتاری با ما داشته‌امد؛ پول‌هایمان را بلوکه کرده‌اند، پول را می‌گیرند و جنس را تحویل نمی‌دهند و ده‌ها مورد دیگر که اکنون ما را به این نتیجه رسانده است که نباید با طناب پوسیده کمونیسم و مارکسیسم-لنینیسم پیش برویم. نمی‌شود با نگاه به دو کشور، تمام دنیا را انکار کرد».

ندیمی در پایان گفت: «اکنون اقشار مختلفی نسبت به حقوق صنفی خود اعتراض می‌کنند و اگر به این اعتراضات توجه نشود و پاسخ مناسبی به آنها داده نشود، سطح آن از صنفی فراتر می‌رود. بخش قابل توجهی از مردم وضعیت اصلا خوبی از نظر اقتصادی ندارند و به سرعت باید کاری کرد».

منبع: فردانیوز

منبع: آفتاب

کلیدواژه: وضعیت اقتصادی کشور اقتصاد دولت رئیسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۸۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش عجیب طراح برنامه اقتصادی رییسی به وضعیت هزینه‌کرد دولت/ جبراییلی هم به شادی بی‌دلیل خبرگزاری دولت اعتراض کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، جبراییلی که از وی به عنوان یکی از طراحان برنامه‌های اقتصادی سید ابراهیم رییسی یاد شده است، در نوشتاری در شبکه فیلتر شده ایکس نوشت: ‏خبرگزاری دولت در گزارشی با استناد به گزارش جدید صندوق بین‌المللی پول، اظهار شادمانی و افتخار کرده است که دولت ایران کم خرج‌ترین دولت در میان کشورهای در حال توسعه است. ‏البته گزارش را ناقص داده‌اند. دولت ایران از حیث مخارج ناچیزش نسبت به تولید ناخالص داخلی، فقط میان کشورهای درحال توسعه رتبه اول را کسب نکرده است. دولت ایران پس از هائیتی، لبنان، ونزوئلا و یمن، کم‌خرج‌ترین دولت جهان است.

او از زاویه‌ای کارشناسی مساله را مورد بررسی قرار داده و تاکید کرده است: ‏لکن نسبت اندک مخارج دولت به GDP یک دستاورد و مایه افتخار نیست، یک فاجعه تمام عیار است. عدد ۱۳.۵ درصد برای نسبت مخارج دولت به GDP یعنی از کیک بزرگ اقتصاد ایران، تنها ۱۳.۵ درصد توسط دولت صرف هزینه‌های آموزش و پرورش، سلامت، امنیت، زیرساخت و... در یک کلمه «رفاه عمومی» می‌شود.

در ادامه این رشته توییت امده است: سهم بسیار اندک سلامت و آموزش و پروش در تولید ناخالص داخلی ایران در مقایسه با میانگین جهانی، از تبعات این پروژه کوچک‌سازی دولت است‌ که سال‌هاست در دستور کار دولت‌های مختلف ماست. حقوق ناچیز و نامکفی کارمندان دولت، یکی دیگر از نتایج‏ این سیاست است؛ به نحوی که مکرر می‌شنویم نخبگان نه تنها تمایلی به خدمت در دولت ندارند، بلکه در حال ترک دولت نیز هستند. ‏هرچه نسبت مخارج دولت به GDP کمتر باشد، رفاه عمومی در آن کشور کمتر است. و این رتبه که خبرگزاری دولت به آن می‌بالد، رتبه داشتن کمترین رفاه عمومی است!

وی سپس نسبت مخارج دولت به تولید ناخالص داخلی در برخی کشورها به شرح ذیل است:

نام کشور

نسبت مخارج دولت به تولید ناخالص داخلی

فرانسه

۵۸

ایتالیا

۵۶

اتریش

۵۲

آلمان

۴۹

سوئد

۴۷

برزیل

۴۶

پرتغال

۴۴

انگلیس

۴۴

ژاپن

۴۴

کویت

۴۱

کانادا

۴۱

آمریکا

۳۶

چین

۳۳

ایران

۱۳.۵

وی در ابتدای این نوشتار حکایتی از مولانا را نیز مورد اشاره قرار داده و تاکید کرده است: مولانا در مثنوی روایت می‌کند که یک صوفی مسافر در راه به خانقاهی رسید و شب آنجا ماند. خرش را آب و علف داد و در طویله بست و به جمع صوفیان رفت. صوفیان که فقیر و گرسنه بودند، پنهانی خر مسافر را فروختند و غذا و خوردنی خریدند و آن شب جشن مفّصلی بر پا کردند. مسافر خسته را نیز به این میهمانی دعوت کردند. پس از صرف غذا، رقص و سماع آغاز کردند. مُطرب آهنگِ سنگینی آغاز کرد و این‌گونه خواند: «خر برفت و خر برفت و خر برفت». ‏مسافر که نمی‌دانست منظور از خر در ترانه، همان خر اوست، تصور می کرد که ترانه صوفیان زیباست؛ لذا او نیز همراه دیگران شروع به خواندن شعر خر برفت کرد: «از ره تقلید، آن صوفی همین/ خر برفت، آغاز کرد، اندر حنین» ‏صبح که مسافر داستان عزم سفر کرد، تازه فهمید که خر خودش بود که برفت.

لازم به توضیح است جبراییلی در سال گذشته به عنوان رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص منصوب شد.

۲۲۳۲۲۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903064

دیگر خبرها

  • هنری که لاکچری شده!
  • حاشیه‌های دیدار استقلال - ذوب‌آهن؛ فریاد‌های نکونام در آزادی
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • واکنش عجیب طراح برنامه اقتصادی رییسی به وضعیت هزینه‌کرد دولت/ جبراییلی هم به شادی بی‌دلیل خبرگزاری دولت اعتراض کرد
  • رفع مشکلات مردم، تکلیف مدیران در دولت سیزدهم است
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند