Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس چند روزی است که پروژه تعویض سنگ فرش‌های صحن انقلاب حرم مطهر آغاز شده است تا این صحن تاریخی و خاطره‌ساز برای زائران، در نوروز ۱۴۰۲ با شکل و شمایلی جدید میزبان زائران بارگاه منور رضوی باشد.

محمود غفاریان عصادست معاون طرح و برنامه سازمان فنی و نگهداری حرم مطهر رضوی در گفت‌وگو با فارس به تشریح جزئیات بیشتری از این پروژه پرداخت و گفت: با توجه به ضرورت‌های فنی و عمرانی، بررسی طرح اصلاح و تعویض سنگ‌های کف صحن‌ انقلاب از سال ۹۴ در قالب یک طرح مطالعاتی تخصصی انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نفوذ آب باران به رواق زیر سطحی دارالحجه

وی  افزود: موضوع ایزوله کردن و اصلاح عایق رطوبتی صحن انقلاب نیز از دیگر موضوعاتی بود که از سال ۹۶ مطرح شد و در بازه‌های زمانی مختلف ترمیم‌های موردی روی آن انجام گرفت اما این اقدامات، به دلیل سطحی و محدود بودن عملیات، جوابگو نبود و با برطرف کردن یک نشتی، مدتی بعد نشتی از جای دیگری خود را نشان می داد و کار به جایی رسیده بود که در یک بازه زمانی، برای جمع‌آوری آب نفوذ کرده از نزولات آسمانی به رواق زیر سطحی دارالحجه مخازنی برای جمع‌آوری آب تعبیه شده بود.

وی با تبیین یکی دیگر از دلایل تعویض سنگفرش‌ صحن انقلاب ادامه داد: یکی از مسئولیت‌های سازمان فنی و نگهداری حرم مطهر رضوی، صیانت از ابنیه اماکن متبرکه است و باید از هرگونه آسیب و تهدید در این زمینه جلوگیری کنیم.

معاون طرح و برنامه سازمان فنی و نگهداری حرم مطهر رضوی گفت: تزئینات هنری رواق دارالحجه نیز بسیار فاخر است، لذا حفظ زیبایی و کیفیت معماری این رواق نیز از جمله تکالیف ما بود که دلیل دیگری برای انجام این اصلاحات زیر بنایی در صحن انقلاب را موجب می‌شد.

وی افزود: در اندک نقاط دیگری از حرم مطهر نیز نشتی‌های جزئی وجود دارد اما به دلیل اینکه فضای زیرسطحی آنها، حساسیت چندانی ندارد بهسازی آنها در اولویت قرار ندارد اما به دلیل قرار داشتن رواق دارالحجه در زیر صحن انقلاب، این پروژه بسیار مهم و حیاتی بود.

به پایان رسیدن عمر مفید ۲۰ ساله سنگ‌فرش‌ها

غفاریان، عمر مفید سنگ‌فرش را در حدود ۲۰ سال برآورد کرد و گفت: سنگفرش‌های این صحن قدیمی در سال ۸۱ به بهره‌برداری رسید و با وجود کیفیت سنگ‌ها، عمر مفید آنها نیز به پایان رسیده است و برای دوام بیشتر سنگ‌فرش این صحن برخی اقدامات از قبیل تردد ماشین‌های زائربر ممکن نبود.

انتخاب سنگ‌های بادوام‌تر

معاون طرح و برنامه سازمان فنی و نگهداری حرم مطهر رضوی ادامه داد: در طرح جدید برای سنگ‌فرش‌ صحن انقلاب، سنگ‌هایی با ضخامت بسیار خوبِ 5 سانتی متر در نظر گرفته شده تا دوام بیشتری داشته باشند. جنس سنگ علاوه بر مقاومت از نوعی است که بازتابش نور ملایم‌تری خواهد داشت ضمن اینکه ساب سنگ نیز از نوعی انتخاب شده که لغزندگی کمتری ایجاد کند.

دریافت نظارت دانشگاهیان در طراحی سنگ‌فرش جدید

وی افزود: در طراحی سنگ‌فرش صحن انقلاب از اساتید نامی و کاربلد دانشگاهی کشور دعوت و پیشنهادات تخصصی آنها دریافت شد و در نهایت دو طرح برتر مورد بررسی قرار گرفت و یکی از طرح‌ها داوری و انتخاب شد. در این طرح بر مسیرهای تشرفی، طراحی فضای پیرامونی سقاخانه و نیز مسیر تشرف به سمت پنجره فولاد تأکید ویژه‌ای شده و نقش سنگ فرش با مقیاس قابل درک برای انسان طراحی و در این مسیرها جانمایی خواهد شد.

تأمین هزینه پروژه از محل نذورات

غفاریان درباره اعتبار در نظر گرفته شده برای اجرای این پروژه هم گفت: با توجه به اینکه بسیاری از زائران حضرت، در طول سال نذرهایی را برای هزینه‌کرد در صحن و سرای امام رئوف پرداخت می‌کنند، اعتبار مورد نیاز این پروژه از محل نذورات تامین می‌شود.

زمان بندی برای تکمیل تا نوروز ۱۴۰۲

وی درباره دلیل زمان انتخاب شده برای اجرای پروژه نیز اظهار کرد: بنا بود پروژه از ابتدای سال جاری کلید بخورد اما به دلیل پیش‌بینی تشرف گسترده زائران در دهه کرامت امسال، با هدف تامین آسایش و رفاه حال آنها، اجرای پروژه را تا نیمه دوم خردادماه به تعویق انداختیم.

غفاریان افزود: در حال حاضر نیز عملیات تعویض سنگ‌فرش‌های صحن انقلاب، با دو نیم کردن صحن و به صورت ۲۴ ساعته در حال انجام است تا هم عملیات عمرانی با سرعت پیش برود و هم زائران بزرگوار امکان تشرف به این صحن را داشته باشند. طبق زمان‌بندی انجام شده، این پروژه تا نوروز سال ۱۴۰۲ به اتمام خواهد رسید تا شرایط برای میزبانی از خیل زائران در ایام نوروز فراهم شود.

دیگر اصلاحات عمرانی در صحن

غفاریان به برخی دیگر از ابعاد پروژه جامع صحن انقلاب اشاره و اظهار کرد: اصلاح سنگ‌فرش ورودی ایوان طلا، جانمایی درست و دقیق سایه‌بان‌های صحن انقلاب، افزایش شیرهای آب سقاخانه و افزایش تعداد شیرهای کُرگیری برای  تطهیر و نیز اصلاح سیستم لوله‌کشی سقاخانه به منظور جوابگویی بهتر به نیاز زائران، جانمایی تجهیزات اعلام و اطفاء حریق برای نخستین بار در یکی از فضاهای روباز حرم مطهر رضوی، اصلاح نورپردازی‌ها، تکمیل کتیبه‌های سنگ‌نوشته داخل غرفه‌های صحن انقلاب و نیز تکمیل عملیات راه‌اندازی آسانسور آسایشگاه کفشداران از دیگر بخش‌های پیش‌بینی شده در قالب این طرح بزرگ است.

تلاش برای استفاده مجدد از سنگ‌های جدا شده

وی به سرنوشت سنگ‌های تعویض شده نیز اشاره کرد و گفت: تلاش ما این است تا سنگ‌های پیشین صحن انقلاب، تا حد امکان سالم جدا شود تا همچون دیگر مصالح ساختمانی حرم مطهر برای استفاده مجدد برنامه‌ریزی شود و در سایر اماکن متبرکه حرم رضوی به کار گرفته شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: حرم امام رضا حرم امام رضا صحن انقلاب صحن انقلاب تعویض سنگ سنگ فرش فرش ها سنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۸۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه استاندار کرمانشاه با اشاره به افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر-کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده استان در دولت قبل، گفت: در مجموع این دو افتتاح نمایشی بیش از ۳۷۰۰ میلیارد تومان هزینه روی دست استان گذاشته است.

محمدطیب صحرایی، عصر امروز (هشتم اردیبهشت) در اولین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان در سال جاری، کتابخانه ها را نیاز ضروری برای داشتن یک جامعه زنده و پویا عنوان کرد و افزود: از هیچ تلاشی برای توسعه کتابخانه ها دریغ نمی کنیم.

وی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور و استان گفت: قطعا ساخت کتابخانه یک اولویت ضروری است، اما در شرایط فعلی وقتی در کنار سایر اولویت های دیگر قرار می گیرد شاید نتوانیم آنطور که باید به آن اعتبار اختصاص دهیم.

استاندار کرمانشاه با انتقاد از عملکرد دولت قبل در افتتاح نمایشی پروژه‌ها، گفت: متاسفانه اقداماتی در سال‌های گذشته صورت گرفته که بار مالی آن در حال حاضر به استان تحمیل می‌شود و همین امر موجب شده مجبور شویم این کارهای برزمین مانده و مهم را اولویت قرار دهیم.

صحرایی گفت: بطور مثال در گذشته جشن «پایان بازسازی مناطق زلزله زده» را برگزار کردند، درحالیکه کلی پروژه نیمه کاره از زلزله باقی مانده بود. برپایی این جشن مقارن شد با حذف ردیف اعتباری بازسازی مناطق زلزله استان در بودجه کشور و همین امر موجب شده نتوانیم برای ادامه بازسازی اعتبار بگیریم.

صحرایی گفت: بر اساس برآورد صورت گرفته برای تکمیل ساختمان‌های دولتی نیمه کاره در این مناطق حداقل به ۲۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و این درحالیست که دستمان در این شرایط به جایی بند نیست.

استاندار کرمانشاه گفت: اقدام دیگر بحث تاخیر در بازسازی فرودگاه کرمانشاه بود. فرودگاهی که می‌توانست با ۸۰ میلیارد تومان بازسازی شود و محلی برای تردد مردم، گردشگران و تجار شود، به دلایل سیاسی و انتخاباتی، انجام کار را به تاخیر انداخته و یک باند مچاله شده برایمان به جا گذاشتند که با وجود اینکه تاکنون ده ها میلیارد تومان خرج آن کرده ایم، اما هنوز کار آن تمام نشده و بازهم اعتبار می‌خواهد.

صحرایی به راه آهن ملایر-کرمانشاه هم اشاره و تصریح کرد: این پروژه هم درحالی افتتاح شد که کلی نواقص در خط آن وجود داشت و قطار به دلیل جوش کاری های نهایی که انجام نشده نمی‌تواند در برخی قسمت های مسیر با سرعت بیشتر از ۶۰ کیلومتر در ساعت حرکت کند و برای رفع این نواقص حداقل هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

استاندار کرمانشاه گفت: در این شرایط مجبور به اولویت بندی هستیم تا پروژه های ضروری را به سرانجام برسانیم، اما این به معنی نیست که کتابخانه ها را رها کنیم.

وی همچنین با اشاره به سفر دور دوم هیات دولت به استان، گفت: باید برای این سفر آماده شویم و به نظر می رسد یکی از پروژه های قابل طرح در این سفر، پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه باشد.

صحرایی از مسئولین نهاد کتابخانه های استان خواست تا پروژه کتابخانه های نیمه کاره در مناطق زلزله‌زده را هم در اولویت های بعدی برای طرح در این سفر قرار دهد.

استاندار کرمانشاه با تاکید بر لزوم پیگیری یک رویکرد ترکیبی در حوزه کتاب و کتابخوانی، گفت: در این رویکرد ترکیبی هم باید به مباحث فیزیکی و عمرانی در حوزه کتاب و کتابخوانی توجه شود و هم به مسائل نرم افزاری این حوزه پرداخت شود.

صحرایی گفت: در رویکرد ترکیبی، بخشی از کار پیگیری پروژه های عمرانی حوزه کتابخانه هاست. در این بخش می توان از ظرفیت سایر مراکز هم استفاده کرد، بطور مثال می‌توان در مناطق زلزله زده از ظرفیت مساجد در حوزه کتاب و کتابخوانی بهره گرفت.

استاندار کرمانشاه گفت: بخش دیگر کار در این حوزه باید در زمینه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی متمرکز شود. نباید معطل تکمیل زیرساخت ها باشیم و بعد از آن سراغ ترویج فرهنگ کتابخوانی برویم. باید از همین حالا اقدام کنیم و اگر تعداد مراجعان کتابخانه ها افزایش یابد قطعا مسیر برای ساخت کتابخانه های بیشتر هموار می‌شود.

صحرایی گفت: در این مسیر باید در و دیوار شهر هم فرهنگ کتابخوانی را تبلیغ کند و نیاز است که در این زمینه نهاد کتابخانه‌ها با شهرداری‌ها همکاری ویژه‌ای داشته باشد.

وی افزود: علاوه بر این اقدامات باید رویدادها و مسابقات خاص در حوزه کتاب و کتابخوانی توسعه یابد. همچنین باید چندین کتاب خاص بطور شاخص و از طرق مختلف در طول سال در سطح جامعه معرفی شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نیاز ۲۰ میلیاردی برای تکمیل شبکه آبیاری «حوضیان»
  • لزوم تأمین منابع مالی برای تکمیل پروژه‌های آبرسانی به مشهد مقدس
  • ۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه
  • مشکل تأمین برق ناشی از ناترازی درآمد و هزینه‌های شرکت برق است
  • آمریکا هزینه سنگینی برای بی حیایی دختران ایرانی در نظر گرفته است
  • حال ناخوش رانندگان تاکسی در گرگان
  • هزینه ۴۳ میلیارد تومانی پروژه ایمن سازی کندرو شرقی آزادگان
  • مثبت شدن تراز درآمد و هزینه تأمین اجتماعی
  • امنیت شغلی کارگران و معلمان باید تأمین شود
  • تکمیل راه‌آهن دورود - خرم‌آباد از منابع مختلف پیگیری می‌شود