Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@16:00:19 GMT

طنین نغمه های همایونی در پایتخت

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۱۸۵۵۱

طنین نغمه های همایونی در پایتخت

همایون شجریان، نخستین اجرای کنسرت جدیدش را در شهر تهران برگزار کرد.

روزنامه ایران: کنسرتی با عنوان «رنگ صدا» با رهبری آرش گوران و با همراهی گروه موسیقی «سیاوش». گروهی به سرپرستی و خوانندگی همایون شجریان که چند سالی است اجراهای متعددی در ایران و خارج از ایران برگزار می‌‌کنند.


روزهای شلوغ خیابان‌های منتهی به سالن وزارت کشور
اولین شب کنسرت، چهارشنبه یکم تیرماه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچه به ساعت‌های اجرا نزدیک‌تر می‌شدیم، خیابان‌های منتهی به سالن وزارت کشور که محل برگزاری این اجرا بود، با حجم ترافیک عجیبی روبه‌رو می‌‌شد. طبق اعلام مسئولان برنامه، این کنسرت قرار بود ساعت 18:30 برگزار شود، اما پرشدن تمامی صندلی‌های سالن، ساعت اجرا را به 19 کشاند و سرانجام با تشویق‌های پی در پی حاضران و مشتاقان، ابتدا گروه سیاوش و بعد از آن همایون شجریان و آرش گوران روی صحنه حاضر شدند. دیداری که بعد از مدت‌ها تازه شد. همایون در ابتدای صحبت‌هایش، ضمن عرض سلام و خوشامدگویی در جملاتی کوتاه گفت: «بسیار خوشحالیم این سعادت به دست آمد و بار دیگر در خدمت شما مردم عزیز هستیم و اولین شب از 30 شب اجرا را با شما برگزار می‌کنیم.»اجرایی که همایون آن را به دو استاد بزرگ محمدرضا شجریان و پرویز مشکاتیان تقدیم کرد و با تشویق‌های حاضران در سالن روبه‌رو شد. بعد از فوت استاد شجریان این نخستین برنامه‌ای است که همایون به یاد و نام پدر برگزار می‌کند تا با نواختن برخی از آواها و نواهای او، شبی خاطره‌انگیز برای علاقه‌مندان موسیقی آوازی پدید آورد.


از خورشید آرزو تا مرغ سحر
اولین قطعه اجرایی تصنیف «خورشید آرزو» نام داشت، با شعری معروف از فریدون مشیری «بگذار سر به سینه من تا که بشنوی/ آهنگ اشتیاق دلی دردمند را...» به آهنگسازی سعید فرج پوری. اجرایی که مورد استقبال علاقه‌مندان قرارگرفت. بعد از آن نوبت به بداهه نوازی سازهای کوبه‌ای رسید و هنرنمایی همایون نصیری، حسین رضایی نیا و همچنین آیین مشکاتیان که البته در ادامه این همنوازی‌ها، سازهای سنتور، عود، تار و کمانچه هم به آن پیوستند تا پیش درآمدی باشد برای آغاز تصنیف «زلف بربادمده» با آهنگسازی سعید فرج پوری و شعر زیبای حضرت حافظ تا شاهد یک اجرای دیگر از ساز و آواز باشیم.اثر بعدی «آسمان ابری» نام داشت، با مطلع «نبودی و نشنیدی دلم به گریه نشسته میان خاطره‌هایت... موسیقی برای تیتراژ سریال «می‌خواهم زنده بمانم» به کارگردانی شهرام شاه حسینی، به آهنگسازی غلامرضا صادقی و شعری از حسین منزوی و غلامرضا طریقی که روایتگر یک اجرای ارکسترال زیبا با همراهی سازهای زهی بود.


«یک نفس آرزوی تو» به آهنگسازی سعید فرج پوری، تصنیف دیگری بود که به اجرا درآمد با شعری از کمال جعفری امامزاده
«ای که همه نگاه من خورده گره به روی تو / تا نرود نفس ز تن پا نکشم‌ ز کوی تو...» این قطعه سال قبل برای سریال «می‌خواهم زنده بمانم» منتشر شد و دو قطعه‌ای بود که برای اولین بار اجرا می‌‌شد.اجرای این تصانیف و سکوتی که در سالن حکمفرما بود، حاضران را آرام آرام، به شنیدن یک آواز اصیل دعوت می‌‌کرد تا در هجمه فراموشی این هنر زیبا و کهن، بار دیگر مخاطبان گوش جان به ساز و آواز بسپارند، آوازی در مایه دشتی با شعری از هوشنگ ابتهاج
«نشود فاش کسی آنچه میان من و توست/ تا اشارات نظر نامه رسان من و توست...» که در این بخش مهیار طریحی نوازنده سنتور همایون را همراهی کرد.
«اشک مهتاب» تصنیفی معروف در مایه دشتی، ساخته یوسف زمانی قطعه دیگراین کنسرت بود که به اجرا درآمد و با استقبال بسیار روبه‌رو شد. شعر این کار از سیاوش کسرایی است با مطلع «به من گفتی که دل دریا کن ای دوست / همه دریا از آن ما کن ای دوست / دلم دریا شد و دادم به دستت /مکش دریا به خون، پروا کن ای دوست...» اشک مهتاب اثری قدیمی است با آهنگسازی یوسف زمانی و تنظیم فرامرزپایور، که دی‌ماه سال 1355 در پنجاه و هفتمین برنامه گلچین هفته، توسط ارکستر بزرگ رادیو تلویزیون ملی ایران به رهبری فرهاد فخرالدینی و آواز شجریان اجرا شد. «هوای زمزمه‌هایت» به آهنگسازی غلامرضا صادقی که فروردین ماه سال گذشته منتشر شد، مانند دیگر قطعاتی که به تازگی منتشر شده بود، اولین اجرای خود را تجربه کرد. شعر این آهنگ از سروده‌های حسین منزوی و هوشنگ ابتهاج انتخاب شده و در قطعه منتشر شده، سه‌تار این اثر را همایون شجریان نواخته است. «دلستان» یا شعرمعروف حضرت سعدی «ای ساربان آهسته ران کارام جانم می‌‌رود/ وان دل که با خود داشتم با دلستانم می‌‌رود... «قطعه دیگری بود که همایون شجریان اجرا کرد. اثری ارکسترال در مایه آواز بیات اصفهان که همایون سال‌ها قبل آن را آهنگسازی کرده و با صدای علیرضا افتخاری اجرا و منتشر شد که البته در این کنسرت با تنظیمی متفاوت آن را روی صحنه برد.


اثر بعدی تصنیف ماندگار و خاطره انگیز «سروچمان» بود، تصنیفی زیبا در دستگاه ماهور به آهنگسازی محمدرضا شجریان که سال ۱۳۷۰ منتشر شد و این بار همایون فرزند خلف استاد، به نام پدر، این اثر زیبا را درمیان چشمان مشتاقی که به سوی او بود، زمزمه کرد.بخش آخر این کنسرت اختصاص داشت به چهار مضراب استاد پرویز مشکاتیان که با همنوازی زیبا و بسیار دلنشین عود، سنتور، تار و کمانچه همراه بود تا بار دیگر فضا را به سوی دیگر اثرمعروف و ماندگارو جاویدان مشکاتیان با نام «دود عود» هدایت کند.شعراین کار سروده حضرت مولاناست با مطلع «ای یوسف خوشنام ما، خوش می‌روی بر بام ما / ای درشکسته جام ما، ای بردریده دام ما ...» که بسیار مورد توجه حاضران قرار گرفت و دقایقی به صورت ایستاده همایون شجریان را تشویق کردند. نکته قابل توجه و زیبا در اجرای این قطعه نمایش تصاویر مختلف و خاطره‌انگیز از استادان محمدرضا شجریان و پرویز مشکاتیان بود، تا بار دیگر یاد این دو استاد بزرگ موسیقی را که این کنسرت، با نام‌شان آغاز شد زنده کند. تصویرهایی که به صورت ویدئو مپینگ روی دکور صحنه نمایان شد و بسیار مورد توجه قرار گرفت.


قطعه آخر «دیار عاشقی‌هایم» نام داشت: «به نام نامی ایران به نام نامی انسان به آیین وفاداران به راه و رسم بیداران...» ساخته غلامرضا صادقی، با شعری از: اسحاق انور و بهمن محمدزاده. که با اجرای تصاویری از ایران زیبا همراه بود که این اثر هم با تشویق‌های پی در پی حاضران در سالن همراه شد؛ اما عاشقان و علاقه‌مندان همایون شجریان همچنان مشتاق شنیدن نغمه‌ای ماندگار و فراموش نشدنی از همایون بودند تا آنکه سرانجام همایون در قطعه بیز (قطعه اى خارج از رپرتوار کنسرت) تصنیف جاویدان «مرغ سحر» را که با خانواده شجریان پیوند خورده است اجرا کند، اما این بار در نبود پدر بود و این اثر پایانی شد در شبی زیبا و همایونی که با کنسرت «رنگ صدا» آن را نواخت.آرمین قضاتی، بهار فلسفی، پدرام فریوسفی، دانیال جورابچی، علیرضا چهره قانی، فرشاد شیرانی، میثم مروستی، نیلوفر محبی (نوازندگان ساز ویلن)، مازیار ظهیرالدینی، پرهام میلانی، پیمان ابوالحسنی (نوازندگان ویلن آلتو)، آیین مشکاتیان (نوازنده سازهای تنبک کوزه کاخن)، امیر دارابی (نوازنده پیانو)، حسین رضایی نیا (نوازنده سازهای دف، طبل باس، بندیر شیکر)، مهدی عبدی (نوازنده ویلنسل)، مهرزاد اعظمی کیا (نوازنده کمانچه)، مهیار طریحی (نوازنده سنتور)، ‌هادی اسماعیلی (نوازنده کنترباس)، همایون نصیری نوازنده سازهای (بندیرباس، کاخن، کوزه، اسنیر، درام، راید، ‌های هت)، یاسمن کوزه‌گر (نوازنده ویولنسل) و آزاد میرزاپور (نوازنده تار و سه تار) اعضای این ارکستر را تشکیل می‌‌دادند. طراحی و کارگردانی این برنامه برعهده رضا موسوی بود.هومن سیدی، حامد بهداد، سحر دولتشاهی،‌ هانا کامکار، فردین خلعتبری و یلدا رجبی از میهنانان شب نخست این کنسرت بودند.


تمام حواشی یک استقبال
آخرین اجرای همایون در تهران، مربوط به آبان سال 96 بود، کنسرتی با حضور برادران پورناظری در سالن وزارت کشور. بعد از این اجرا، اغلب کنسرت‌های همایون در خارج از ایران بود تا آنکه کرونا آرام آرام فروکش کرد و بار دیگر خواننده شناخته شده و موفق ایران، توانست میزبان علاقه‌مندانش در پایتخت باشد.
اما نخستین کنسرت همایون شجریان، بعد از مدت‌ها دوری بدون حاشیه نماند و از همان ساعات ابتدایی اعلام این برنامه، خبرهای بسیار و گاهی تعجب برانگیز درفضای مجازی دست به دست می‌‌چرخید. از اختصاص دادن صندلی‌های VIP این کنسرت به صورت رایگان برای دانشجویان، تا حجم بسیار بالا و بی سابقه درخواست علاقه‌مندان برای خرید بلیت که نزدیک به 33 هزار تا فروش بوده، موجب شد، کنسرت «رنگ صدا» تقریباً اکثر شب‌های تیر و مردادماه را به خود اختصاص بدهد. نکته دیگر اینکه این حجم بسیار بالای تعداد مخاطبان برای خرید موجب گردید چند ساعتی سایت فروش بلیت متوقف شود و علاوه برآن بازار سیاهی برای خرید آن ایجاد شد، تا آنجا که بلیت‌های بالای یک میلیون تومان هم خریداری شده است.

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: همایون شجریان علاقه مندان بار دیگر منتشر شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۸۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سروده نغمه مستشارنظامی در استقبال از غزل رهبر انقلاب

در آستانه عملیات تنبیهی «وعده صادق» علیه رژیم صهیونیستی، رهبر انقلاب در یکی از جلسات مرتبط، یک بیت شعر از غزلی که چندسال پیش با تلمیح از آیات قرآن سروده بودند، برای این عملیات خواند .

به گزارش مشرق، در آستانه عملیات تنبیهی «وعده صادق» علیه رژیم صهیونیستی، رهبر انقلاب در یکی از جلسات مرتبط، یک بیت شعر از غزلی که چندسال پیش با تلمیح از آیات قرآن مجید درباره رویارویی حضرت موسی علیه‌السلام با فرعون و ساحرانِ فرعونی سروده بودند، برای این عملیات خواند:

تو را است معجزه در کف زِ ساحران مهراس

عصا بیفکن و از بیم اژدها مگریز

در پی انتشار این سروده، خانم نغمه مستشارنظامی از شاعران برجسته کشور با سرودن مخمسی به استقبال شعر رهبر انقلاب رفته که ابیات پایانی هر بند آن برگرفته از غزل رهبر انقلاب است.

رسانه‌ی نگار متن این شعر را به شرح زیر منتشر میکند:

در امتحان محبت، از ابتلا مگریز

غریبگی مکن ای دل از آشنا مگریز

درین طریقت از آیین اولیا مگریز

"دلا! ز معرکه‌ی محنت و بلا مگریز!

چو گردباد، به هم پیچ و چون صبا مگریز!"

مترس از شب طوفان و از خزان مهراس

علی‌ست یار تو از بدر و نهروان مهراس

ز آستین ید بیضا نما عیان، مهراس

"توراست معجزه در کف، ز ساحران مهراس!

عصا بیفکن و از بیم اژدها مگریز!"

عصا فکندی و در دل نمانده صبر و قرار-

که جلوه گر شود اعجاز حیدر کرار

عنایتی کن و غم از دل جهان بردار

"تو موج غیرت و عزمی! ز بحر، بیم مدار!

حذر ز غرّش طوفان مکن! ز جا مگریز!"

شکوه طائر عرشی تو بال‌بسته مشو

مسافر سفر قاف باش و خسته مشو

ز ریسمان ولایت دمی گسسته مشو

"ز سست‌عهدی ایام، دل‌شکسته مشو!

نشانه باش چو پرچم! ز بادها مگریز!"

نشانه باش چو پرچم، در اهتزاز شکوه

سترگ و قله نشین همچو بیرقی بشکوه

مباد ثانیه ای بر دلت رسد اندوه

"چو صخره باش و مکن تکیه جز به دامن کوه!

به حق سپار دل خویش و از دعا مگریز!"

شب است و "وعده‌ی صادق" عجب شب قدری

که وعده داده شد از جانب گرانقدری

تو در میان خبرهای خوب، در صدری

"تو از تبار دلیران خیبر و بدری

چو ذوالفقار و چو حیدر بزن صلا! مگریز!"

به نام نامی یزدان صلا بزن چو امیر

به نام آل نبی عشق می شود تکثیر

ولایت علوی گشته است عالمگیر

"به نیشخند منافق، ز ره، کناره مگیر!

به زهرخند معاند، به انزوا مگریز"

مصاف آتش و عشق است، هم‌نوردی کن

"عماد" و "آرش" و "سجیل" شو نبردی کن

به راه خون شهیدان "شهاب‌"گردی کن

"چو ره به قبله‌ی امن است، پایمردی کن!

خطا مکن! ز توهّم به ناکجا مگریز!"

دلا تو درّ خوشابی، درین صدف بنشین

امید، کشتی نوح است، لاتخف، بنشین

چنان کمان به مصاف عدو به کف بنشین

"چو تیر، راه هدف گیر و بر هدف بنشین!

ز کج‌روی به حذر باش و از خدا مگریز!"

دلا تو آینه‌ای جلوه‌گاه رحمان باش

به بزم زنده‌دلان، روح باش و ریحان باش

چراغدار ره کاروان ایمان باش

"امین خلق و امانت‌گزار یزدان باش!

به صدق کوش و خطر کن! ز مدعا مگریز!"

نغمه مستشارنظامی

اردیبهشت ۱۴۰۳

دیگر خبرها

  • آهنگ جدید فرزاد فرزین برای سریالی که خودش بازیگر آن است
  • موسیقی لرستان در تالار وحدت طنین انداز می‌شود
  • (ویدئو) آهنگ جدید فرزاد فرزین برای سریالی که خودش بازیگر آن است
  • آهنگ جدید فرزاد فرزین برای سریالی که خودش بازیگر آن است | ویدئو
  • عاشقانه‌های مولانا در تالار وحدت پراقبال شد/وقتی موسیقی سنتی رنگ و بوی تازه می‌گیرد+فیلم
  • تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • طنین زنگ سلامت در مدارس دورود
  • قطعه پنج باند دوم مسیر خاش به زاهدان در حال اجرا است
  • شعر جدید نغمه مستشار نظامی در استقبال از سروده رهبر انقلاب
  • سروده نغمه مستشارنظامی در استقبال از غزل رهبر انقلاب