Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-02@12:09:30 GMT

آیا آلمان به انرژی هسته‌ای بازخواهد گشت؟

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۱۸۷۲۲

آیا آلمان به انرژی هسته‌ای بازخواهد گشت؟

فرارو- در حالی که آلمان در حال حرکت برای قطع وابستگی خود به انرژی روسیه است سیاستمداران در حال بحث در مورد توقف برنامه ریزی صورت گرفته به منظور پایان دادن به برنامه هسته‌ای آن کشور هستند. با این وجود، کارشناسان هشدار می‌دهند که ممکن است این کار چندان آسان نباشد.

به گزارش فرارو به نقل از دویچه وله، آلمان در حالی وارد یک بحران انرژی می‌شود که روسیه در تلافی تحریم‌ها به دلیل حمله به اوکراین عرضه گاز خود را کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«کریستین لیندنر» وزیر دارایی آلمان این هفته هشدار داد که کشورش در آستانه یک «بحران اقتصادی بسیار جدی» قرار دارد و دولت باید همه راه‌ها را برای رفع شکاف‌های موجود در تامین انرژی کشور بررسی کند.

برای این منظور اعضای حزب دموکرات آزاد (FDP) از جمله لیندر که کوچک‌ترین حزب در ائتلاف حاکم بر برلین در کنار حزب سبز و سوسیال دموکرات‌های چپ میانه (SPD) محسوب می‌شود خواستار به تعویق انداختن توقف برنامه هسته‌ای آلمان شده اند. پس از چندین بار تعطیلی در سال ۲۰۲۱ میلادی آلمان در حال حاضر هنوز دارای سه نیروگاه هسته‌ای است که ۱۱ درصد برق کشور را تامین می‌کنند. قرار است طبق برنامه ریزی صورت گرفته روند کار تمام آن نیروگاه‌ها تا پایان سال متوقف شود.

مخالفت آلمان با انرژی هسته‌ای

استفاده از انرژی هسته‌ای به عنوان یک جایگزین «سبز» برای سوخت‌های فسیلی در آلمان بحث برانگیز است. حزب سبزها برای دهه‌ها استدلال کرده که خطرات زیست محیطی دفع زباله‌های هسته‌ای بسیار بیش‌تر از مزایای آن است. هنگامی که آنان در سال ۱۹۹۸ میلادی در یک دولت ائتلافی تحت رهبری صدر اعظم وقت «گرهارد شرودر» از حزب سوسیال دموکرات به قدرت رسیدند با موفقیت برای حذف تدریجی انرژی هسته‌ای تلاش کردند.

دولت محافظه کار بعدی تحت رهبری «آنگلا مرکل» صدراعظم دموکرات مسیحی راست میانه ابتدا جدول زمانی را به عقب انداخت اما فاجعه هسته‌ای فوکو شیما در ژاپن در سال ۲۰۱۱ میلادی دوباره جریان را تغییر داد. مرکل حزب خود را به سمت متوقف‌سازی تدریجی فعالیت نیروگاه‌های هسته‌ای سوق داد.

حزب دموکرات مسیحی اکنون بزرگترین حزب اپوزیسیون آلمان است و خواستار لغو مرحله‌ای فعالیت نیروگاه‌های هسته‌ای آن کشور شده است. «فریدریش مرز» رئیس حزب دموکرات مسیحی روز سه شنبه گفت: «از نظر فنی و قانونی ممکن است سه رآکتور باقی مانده پس از پایان سال جاری به فعالیت خود ادامه دهند».

او با نظر «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان از حزب سوسیال دموکرات مخالف است. شولتز استدلال کرده بود که تامین به موقع میله‌های سوخت هسته‌ای ضروری کار بسیار دشواری است. شولتز گفت که «هیچ کس برنامه‌ای عملی برای افزایش سریع تولید سه نیروگاه هسته‌ای باقیمانده آلمان که در حال حاضر تنها ۱۱ درصد از برق کشور را تامین می‌کند به من ارائه نکرده است.»

سازمانی به نام Branchenverband Kernenergie فعال در زمینه انرژی هسته‌ای در آلمان به روزنامه آلمانی «مونشنر مرکور» گفته که تمدید کار نیروگاه‌های هسته‌ای آلمان امکان‌پذیر است اما خواستار تصمیم گیری سریع در این باره شد زیرا آن نیروگاه‌ها در حال تعطیل شدن هستند.

به گفته «کریستین فون هیرشهاوزن» کارشناس انرژی و زیرساخت در موسسه تحقیقات اقتصادی آلمان (DIW)، شولتز از نظر علمی معتبرترین درک را از وضعیت را دارد. فون هیرشهاوزن به «دویچه وله» گفت که بازگرداندن انرژی هسته‌ای از نظر فنی و قانونی «غیرممکن» است. او گفت که به دلیل زمان لازم برای سفارش، تحویل و نصب تجهیزات و هم چنین غنی سازی اورانیوم، هیچ راهی برای بازگرداندن فرآیند از رده خارج کردن نیروگاه‌ها در ۱۸ ماه آینده وجود ندارد.

فون هیرشهاوزن افزود: «آنان هم چنین باید مجموعه جدیدی از استانداردها و بررسی‌های ایمنی را اجرا کنند تا جایگزین استانداردهایی شوند که در سالیان اخیر به دلیل توقف تدریجی نیروگاه‌ها اجرایی نشده‌اند و قوانین جدیدی برای کنترل استفاده از نیروگاه‌ها وضع و اعمال شود».

با کاهش استفاده از انرژی هسته‌ای در دهه گذشته، اتکای آلمان به منابع انرژی روسیه افزایش یافت. تقریبا تمام صنایع سنگین کشور به گاز طبیعی متکی است، همانطور که حدود نیمی از خانه‌های آلمانی برای منبع گرمایش خود متکی به گاز هستند.

در اوایل سال جاری، حدود ۶۵ درصد گاز طبیعی آلمان از روسیه تامین می‌شد. اکنون این رقم به زیر ۴۰ درصد رسیده است. در سال ۲۰۲۱ میلادی حدود ۵۳ درصد از زغال سنگ مورد نیاز آلمان برای تولید برق و تولید صنعتی از روسیه وارد شد که قرار است پس از اجرای ممنوعیت اتحادیه اروپا در ماه آگوست به صفر کاهش یابد. به منظور جلوگیری از بحران انرژی، برلین به دنبال آن است که ذخایر گاز خود را از ۶۰ درصد فعلی به حداقل ۸۰ درصد تا اکتبر و به کل ظرفیت قبل از زمستان برساند.

این طرح باعث شده تا سیاستمداران تلاش کنند تا شرکای وارداتی جدیدی برای نفت و گاز و سرعت بخشیدن به گسترش انرژی خورشیدی و بادی به دست آورند. آنان هم چنین با اکراه عمر نیروگاه‌های زغال سنگ کشور را افزایش داده‌اند علیرغم وعده‌هایی که برای حذف کامل زغال سنگ تا سال ۲۰۳۰ میلادی را داده‌اند.

«تورستن هربست» نماینده حزب دموکرات آزاد آلمان و «مارکوس سودر» نخست وزیر ایالت راست میانه باواریا به دولت بر این پیشنهاد کردند ممنوعیت فرکینگ یا روشی برای استخراج گاز شِیل در امریکا ک محبوب بوده اما در مورد میزان متان نشت آن به آب‌های زیرزمینی بسیار بحث برانگیز است در دستور کار قرار گیرد. «رابرت هابک» وزیر اقتصاد آلمان از حزب سبز هم چنان مخالف انرژی هسته‌ای و فرکینگ است و برایش دشوار است از پیشنهادی چون استفاده از زغال سنگ که برای آب و هوا مخرب حمایت به عمل آورد.

«فون هیرشهاوزن» می‌گوید: «افزایش استفاده از زغال سنگ تنها یک اقدام موقتی است. اگر بخواهیم ذخایری ایجاد کنیم، منطقی است. به طوری که کمبودهای عمده‌ای در تامین انرژی وجود نداشته باشند».

هابک در مصاحبه‌ای با پخش عمومی شبکه ZDF روز سه شنبه قول داد که برنامه بلندپروازانه دولت برای خروج کامل زغال سنگ در هشت سال آینده هنوز در مسیر درست قرار دارد.

دولت ائتلافی فعلی آلمان قرار است در دو هفته آینده راه‌های جلوگیری از کمبود بالقوه فاجعه بار تامین انرژی را با چشم انداز ارائه یک طرح جدید در آغاز ماه جولای مورد بحث و بررسی قرار دهد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: انرژی هسته ای آلمان انرژی هسته ای حزب دموکرات هسته ای نیروگاه ها زغال سنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۸۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد

سنای آمریکا لایحه ممنوعیت واردات اورانیوم از روسیه را تصویب کرد.

به گزارش ایرنا، این لایحه هیچ مخالفی نداشت و همه سناتور‌های حاضر در جلسه به آن رای موافق دادند. مجلس نمایندگان آمریکا پیشتر در ماه دسامبر این لایحه را تصویب کرده بود.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارشی اعلام کرد که نیروگاه‌های برق هسته‌ای ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۲ درصد از اورانیوم مورد نیاز خود را از روسیه وارد کردند. جان باروسو سناتور جمهوریخواه از ایالت وایومینگ در بیانیه‌ای اعلام کرد: وایومینگ اورانیوم کافی برای جایگزین کردن اورانیوم روسیه را دارد و آماده‌ایم که از آن استفاده کنیم.

وی افزود: لایحه دوحزبی ما کمک می‌کند که بودجه ماشین جنگی روسیه را کم کرده، تولید اورانیوم آمریکا را احیا کرده و سرمایه‌گذاری در چرخه عرضه سوخت هسته‌ای آمریکا را افزایش دهیم.

یک مقام ارشد آمریکایی با تاکید بر افزایش تولید داخلی سوخت هسته‌ای ایالات متحده، از مصرف‌کنندگان خارجی نیز خواست که وابستگی خود به روسیه در حوزه انرژی هسته‌ای را کاهش دهند. «کاترین هاف» دستیار وزیر انرژی آمریکا در حوزه هسته‌ای ماه مارس در مصاحبه با رویترز گفت که کشور‌های شرکت‌کننده در اجلاس هسته‌ای بروکسل تلاش کردند تا سرمایه‌گذاری در زمینه تولید سوخت هسته‌ای را افزایش دهند.

وی افزود که آمریکا، ژاپن، فرانسه، کانادا و انگلیس متعهد شده‌اند ۴.۲ میلیارد دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند که سهم آمریکا ۲.۷ میلیارد دلار است که «گامی تاریخی» به شمار می‌آید. شرکت هسته‌ای روس‌اتم می‌گوید که ۱۷ درصد از سوخت هسته‌ای دنیا را تامین می‌کند.

دیگر خبرها

  • آژانس به مسیر عقلانیت باز می گردد؟
  • فروش برق با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی
  • اسلامی: بیش از ۱۳۰ بازرس آژانس مجازند در ایران حضور داشته باشند
  • تعطیلی آخرین نیروگاه زغال‌سنگ بریتانیا برای پیشبرد هدف کربن‌صفر
  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • توافق گروه ۷ برای تعطیلی نیروگاه‌های زغال سوز تا ۲۰۳۵
  • «رافائل گروسی» به ایران سفر می کند
  • روسیه در آستانه ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان
  • خورشید: ساختار و چرخه حیات تنها ستاره منظومه شمسی