Web Analytics Made Easy - Statcounter

از شب گذشته رسانه های اوکراینی از صدور دستور عقب نشینی قوای این کشور از دو شهر سورودونتسک و لیسیچانسک در استان لوهانسک توسط فرماندهی ارتش اوکراین خبر دادند.

سرویس جهان مشرق _ با ورود به پنجمین ماه از آغاز جنگ در اوکراین، ارتش روسیه گام مهمی را در تعیین تکلیف جبهه شرقی و منطقه دونباس برداشته است.

تحولات روز صد و نوزدهم جنگ اوکراین:

میهمانی ویژه توپخانه روسیه برای هویتزرهای امریکایی/ دلیل اصرار مسکو بر ادامه حضور در "جزیره مار" چیست؟ +نقشه و تصاویر

از شب گذشته رسانه های اوکراینی از صدور دستور عقب نشینی قوای این کشور از دو شهر سورودونتسک و لیسیچانسک در استان لوهانسک توسط فرماندهی ارتش اوکراین خبر دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نبرد بر سر شهر سورودونتسک تقریبا از ۳ ماه پیش و با انتقال واحدهای درگیر در شمال کی‌یف به جبهه شرقی آغاز شد. ارتش روسیه اگرچه از ابتدای نبرد در حال پیشروی در سراسر جبهه شرقی بود اما زمان نسبتا زیادی را برای تصرف شهر سورودونتسک و کنترل کامل استان لوهانسک هزینه کرد.

ارتش اوکراین به کمک دریافت تجهیزات سنگین توپخانه ای و زرهی از متحدان غربی خود و البته فدا کردن جان هزاران سرباز اوکراینی، دفاع سرسختانه و طولانی از این منطقه کرد تا فرصت برای ارسال تجهیزات بیشتر از سوی ناتو سازماندهی خطوط دفاعی برای جلوگیری از سقوط دو شهر استراتژیک اسلاویانسک و کراماتورسک وجود داشته باشد. در سوی مقابل نیز تصرف دو شهر نامبرده برای ارتش روسیه از ابتدای عملیات به عنوان هدف اصلی محسوب شده و موفقیت مسکو در این امر حتی می تواند به معنی پیروزی قطعی این کشور در جبهه شرقی اوکراین باشد زیرا اسلاویانسک و کراماتورسک در واقع مراکز اصلی فرماندهی ارتش اوکراین در استان دونتسک محسوب می شوند که با سقوط احتمالی آنها عملا پس از استان لوهانسک، کنترل کامل استان دونتسک نیز در اختیار ارتش روسیه قرار می گیرد.

کنگره امریکا به دنبال ارسال جنگنده های پیشرفته برای اوکراین

تعدادی از نمایندگان کنگره آمریکا، از جمله آدام کینزینگر، نماینده جمهوریخواه کنگره و کهنه سرباز نیروی هوایی ایالات متحده و کریسی هولاهان، نماینده دموکرات کنگره، لایحه ای را برای آموزش خلبانان و خدمه اکراینی با جنگنده های آمریکایی را ارائه کردند.

در نامه نمایندگان کنگره به لوید آستین وزیر دفاع ایالات متحده آمده است که کمک های نظامی ایالات متحده و سایر کشورهای ناتو به اوکراین، این توانایی را به این کشور میدهد تا از سقوط کی‌یف و سرکار آمدن یک رژیم دست نشانده توسط روسیه جلوگیری کند.

در این نامه آمده است، ما به عنوان کهنه سربازان نیروی هوایی، این موضوع رو خوب می‌دانیم که در جنگ یکی از اولین و مهم ترین اقدامات ایجاد برتری هوایی است و نه روس ها و نه اوکراینی ها هنوز برتری هوایی کامل را ایجاد نکرده اند و تحویل جنگنده و آموزش خلبانان و خدمه اوکراینی توسط ما (آمریکا) و متحدان ما در ناتو می‌تواند به اوکراین کمک کند تا وضعیت را در حوزه هوایی تغییر دهد.

نماینده هولاهان گفت: «مردم مقاوم اوکراین در برابر جنگ پوتین بهتر از آن چیزی که بیشتر دنیا تصور می‌کردند از خود دفاع می‌کنند، دقیقاً به همین دلیل است که ما باید حمایت خود را در این لحظه حساس حفظ کنیم». از آنجایی که این درگیری همچنان ادامه دارد، ما باید در برنامه ریزی استراتژیک بلندمدت خود برای کمک به متحدان اوکراینی خود تجدید نظر کنیم. طبق بیانیه مطبوعاتی آدام کینزینگر، این لایحه به ایالات متحده اجازه می دهد تا آموزش خلبانان و خدمه ا. کراینی بر اساس جنگنده های F-۱۵ و F-۱۶ را آغاز کند.

علاوه بر این، اوکراین در ۸ مارس نامه ای به کنگره ارسال کرده بود که در آن اعلام کرد اکراین به هواپیماها و تسلیحات اضافی ساخت غرب برای ادامه این جنگ نیاز دارد.

اما این ادعا از سوی کارشناسان از دیدگاه فنی جای تردید زیادی دارد؛ مشخصا تحویل، آموزش و نگهداری جنگنده های نیروی هوایی قابل قیاس با سایر کمک های تسلیحاتی به ارتش اوکراین نیست؛ به طور مثال دوره آموزشی نیروهای اوکراینی برای کار با هویتزرهای کششی M-۷۷۷ امریکایی تنها ۳ هفته زمان برد و بلافاصله تجهیزات و تیم های فنی مورد نظر از خاک امریکا به اوکراین اعزام شدند. اما حتی اگر خلبانان باتجربه اوکراینی که تجربه کاربری جنگنده های میگ۲۹ و سوخو۲۷ این کشور را دارند به منظور آموزش پرواز با جنگنده های امریکایی در نظر بگیریم، به دلیل تفاوت های ماهیتی تجهیزات شرقی و غربی، این امر حداقل بین ۶ ماه تا ۱ سال زمان خواهد برد که بعید به نظر می رسد در آن زمان هنوز نبرد میان روسیه و اوکراین ادامه داشته باشد.

همچنین بعید به نظر می رسد با توجه به از بین رفتن بخش قابل توجهی از زیرساخت ها و پایگاه های هوایی ارتش اوکراین در حملات موشکی روسیه، این کشور توانایی کاربری تعداد زیادی جنگنده غربی را داشته باشد و احتمالا این تعداد از ۲۰ یا ۳۰ فروند فراتر نخواهد رفت.

اگرچه مدل های به روز جنگنده های امریکایی نظیر F۱۵ برتری هایی نسبت به رقبای روسی خود دارند اما پرواز چند عدد این از این جنگنده ها در شرایطی که نیروی هوایی روسیه صدها جنگنده و تعداد قابل توجهی هواپیمای پشتیبانی، سوخترسان و آواکس را در اختیار دارد و تحت پوشش پدافند هوایی دوربرد خودی نیز هست قادر به ایجاد برتری هوایی برای کی‌یف نخواهد بود و حتی اگر آنها موفق به سرنگونی چند فروند جنگنده روسی نیز شوند در نهایت مغلوب برتری عددی شدید رقیب خواهند شد.

بسته جدید کمک های تسلیحاتی امریکا برای اوکراین

ایالات متحده آمریکا یک بسته ۴۵۰ میلیون دلاری برای کمک تسلیحاتی به اوکراین تصویب کرد که شامل موارد زیر می شود:



۴راکت انداز M۱۴۲ هیمارس
۳۶۰۰۰ گلوله ۱۵۵م. م
۱۸خودروی تاکتیکی برای حمل هویتزر های ۱۵۵م. م
۱۲۰۰نارنجک انداز
۲۰۰۰۰مسلسل
۱۸ قایق گشت ساحلی/رودخانه ای و قطعات یدکی

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت ارتش اوکراین کنگره امریکا لوید آستین منطقه دونباس ناتو پوتین نیروی هوایی ایالات متحده اف 16 هیمارس سورودونتسک هویتزر اخبار داغ تحولات جنگ اوکراین خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت شهر سورودونتسک استان لوهانسک ارتش اوکراین ایالات متحده نیروی هوایی ارتش روسیه جبهه شرقی جنگنده ها دو شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۹۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها

به گزارش قدس آنلاین، تارنمای این رسانه آمریکایی با انتشار این خبر به نقل از کی‌یف پست (Kyiv Post) نوشت: (در مجموع) ارزش خرید این جنگنده ها حدود یک میلیارد تنگه (واحد پول قزاقستان) معادل ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار آمریکا است.

بنابراین گزارش، قزاقستان که درصدد به روز رسانی ناوگان نیروی هوایی خود است، اقدام به حراج ۱۱۷ فروند جنگنده بمب افکن های دوران شوروی سابق از جمله میگ-۳۱، میگ-۲۷، میگ-۲۹ و سوخو-۲۴ متعلق به دهه های ۱۹۷۰ تا ۱۹۸۰ کرده است.

این گزارش حاکی است: هرفروند از جنگنده های منسوخ دوران شوروی سابق که توسط آمریکا خریداری شده به قیمت ۱۹ هزار و ۳۰۰ دلار بوده است.

تارنمای این رسانه آمریکایی نوشت: هرچند قصد آمریکا از این خرید که توسط شرکت های واسط خارجی صورت گرفته، هنوز مشخص نیست اما انتظار می رود تا جنگنده های خریداری شده توسط آمریکا از قزاقستان به عنوان منبعی برای قطعات یدکی جنگنده های کنونی اوکراین که همچنان درحال انجام ماموریت هستند و یا به عنوان جنگنده های «فریبگر» بر روی زمین در مناطق جنگی مورد استفاده قرار گیرند.

بیزینس اینسایدر در ادامه این گزارش نوشت: قزاقستان که پیشتر به صورت رسمی بخشی از اتحاد جماهیر شوروی سابق بود، بعدها همکاری نزدیک خود را با روسیه به عنوان یکی از متحدان دیرینه (مسکو) حفظ کرد اما از زمان حمله روسیه به اوکراین، قزاقستان هرچه بیشتر به سمت غرب تمایل پیدا کرده است.

بنا بر تحلیل کی‌یف پست، تلاش‌های این کشور آسیای مرکزی برای ارتقای قابلیت‌های نظامی‌اش همزمان با تعامل فزاینده آن با کشورهای غربی، نشانگر دور شدن از روابط تاریخی خود با مسکو است.

قزاقستان معضل بعدی روسیه پس از اوکراین؟

تارنمای خبری بیزینس اینسایدر نوشت: برخی از ناظران داخلی روسیه، توجه مسکو به جریانات قزاقستان در کنار تقابل با اوکراین را خواستار شدند.

در همین ارتباط، ولادیمیر سولوویوف (Vladimir Solovyov) مفسر و تحلیلگر روس هشدار داده است که کشورش باید به این واقعیت که قزاقستان مشکل بعدی روسیه است، توجه کند؛ چراکه به گفته وی این کشور می تواند همان روند نازی [شدن] که در اوکراین رخ داد را در آنجا (قزاقستان) آغاز کند.

گفتنی است؛ رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ۱۴۰۰) عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • پدافند روسیه ۱۰ پهپاد اوکراینی و ۶ «اتاکمز»آمریکایی را سرنگون کرد
  • چرا سوخو-۳۵ روسیه از اف-۱۶ آمریکا پیشرفته تر است؟
  • پیشروی گسترده ارتش روسیه در 3 منطقه شرقی اوکراین/منطقه دونباس اوکراین به زودی سقوط می کند
  • کمک تسلیحاتی آمریکا به ارتش اوکراین با خرید جنگنده‌های قزاقستان
  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها
  • ۸۰۵ نظامی اوکراینی در یک روز کشته شدند
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • دوئل جنگنده‌ها؛ افعی آمریکایی بهتر است یا مهاجم روسی؟
  • مسکو: روسیه «نووباخموتوکا» را آزاد کرد/ دفع ۱۳ ضدحمله اوکراینی‌ها
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین در سه منطقه/ اعزام خلبانان اوکراینی به فرانسه برای آموزش جنگنده اف-۱۶