Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید جاوید بخت روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بالغ بر ۵۲ هزار هکتار از اراضی استان  به برگخوار بلوط و جوانه خوار آلوده شده  که از این میزان حدود ۲۰ هزار و ۴۰۰ هکتار آفت برگخوار بلوط و ۳۱ هزار و ۶۰۰ هکتار آن آلوده به آفت جوانه خوار بلوط است.

مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه بر اساس ارزیابی هایی که اخیرا انجام شده این رقم به حدود ۶۰ هزار هکتار رسیده است اظهار داشت: علت های متعددی این آفات دارند و در سطح استان آفت برگخوار در مناطق زیادی شیوع پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: گرچه هم اکنون مرکز آفت برگخوار جنگل های بلوط شهرستان باشت است ولی شهرهای دیگری در منطقه چاروسا و دشمن زیاری در شهرستان کهگیلویه و لنده نیز در بحث افت برگخوار نیز مبتلا است و  در بحث جوانه خوار بلوط در شهرستان بویراحمد و دنا عمدتا در منطقه لوداب است.

وی تاکید کرد: در بحث برگخوار بلوط که بیشتر اوج این آفت در شهرستان باشت بوده و برگ های درختان در آن منطقه خشک شده اند بالغ بر ۱۵ هزار هکتار در آن منطقه دچار افت شده است.

جاوید بخت تصریح کرد: پیگیری های متعددی برای مبارزه با این آفات انجام شده و علاوه بر پایش انجام شده در سطح استان و اعزام  چهار تیم کارشناسی مختلف به منطقه  ، مسئولان و کارشناسان کشوری نیز از منطقه بازدید داشته اند. 
وی از پایش  افزون بر ۳۵۰ هزار هکتار در سطح عرصه های استان خبر داد و گفت : در این پایش بالغ بر ۵۲ هزار هکتار از این ۳۵۰ هزار هکتار آلوده بوده و بر اساس ارزیابی های جدید به ۶۰ هزار هکتار رسیده است.

جاوید بخت عنوان کرد: در این مدت فعالیت های کارشناسی تیم گیاه پزشکی فعال شده است و کارگروه گیاه پزشکی متشکل از اساتید دانشگاه، مرکز تحقیقات، حفظ نباتات و منابع طبیعی تشکیل شده است.

مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: این تیم علاوه بر تشکیل جلسات اداری بازدید های میدانی هم انجام دادند.

وی تاکید کرد: فعالیت های این افت برگ خوار بلوط به شکل چهار مرحله زیستی است که عمدتا پایش و ارزیابی آن ها انجام شده است.

جاوید بخت ابراز داشت: در بحث مبارزه با آفات اعتبارات زیادی را می طلبد و عزم ملی را نیاز دارد.

مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: این آفت تنها مختص استان کهگیلویه و بویراحمد نیست و دربرگیری در تمام حوزه زاگرس را دارد و مشکلی بوده که در استان های حوزه زاگرس این آفت شیوع پیدا کرده است.

جاوید بخت تاکید کرد: در استان سید علی احمدزاده استاندار به جد پیگیر مشکلات موجود است و منابع طبیعی چندین مرحله بازدید میدانی، پیگیری های جدی و مکاتبات مختلف با سازمان داشته است.

وی بیان کرد: موضوعی که وجود دارد این است که مبارزه با این آفت باید در زمان خاصی باید باشد ‌و البته با توجه به مبارزات بیولوژیکی که در سطح عرصه ها انجام شده، به نظر می رسد در این فصل بازدهی لازم را برای مقابله ندارد.

مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بنابراین تلاش منابع طبیعی ادامه دارد و با حساسیت هایی که در سطح ملی ایجاد شده و مجموعه تیم های کارشناسی و مجموعه سازمان بتوانیم در آینده علاوه بر بحث پیشگیری از شیوع و انتشار بیشتر آن جلوگیری بکنیم و در زمان مناسب مبارزات بهتری در اسفندماه انجام شود.

وی ادامه داد: از سازمان برنامه و بودجه خواهان تامین اعتبار هستیم و از همه مردم استان درخواست کمک داریم.

جاوید بخت تصریح کرد: علی رغم پیگیری های انجام شده تاکنون در بحث اعتبارات ۱۴۰۱ منابع طبیعی استان، نتوانسته منابعی دریافت کند اما با جدیت پیگیر موضوع هستیم.

مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: بر اساس حساسیت های ایجاد شده، استانداران حوزه زاگرس برنامه ای برای جنگل های زاگرس دیده اند.

وی افزود: این برنامه در سطح استانداران و معاون اول رئیس جمهور در دست پیگیری است.

جاوید بخت تصریح کرد: امید است با نگاه ویژه دولت مردمی سیزدهم نسبت به موضوع و پیگیری های استان بتوانیم گزارش خوبی را به مردم بدهیم و دغدغه های پیش رو  را رفع کنیم.

وی در خاتمه ضمن ابراز خرسندی از دغدغه مندی های لازم نسبت به رفع این چالش زیست محیطی که در استان از سوی مسئولان مختلف پدید آمده ابراز داشت: این قول را می دهم با جدیت، با حساسیت و با احساس مسئولیت پیگیر خواهم بود تا در جهت رفع دغدغه مردم قدم مثبتی برداریم.

برچسب‌ها کهگیلویه و بویراحمد یاسوج منابع طبیعی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کهگیلویه و بویراحمد یاسوج منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد یاسوج منابع طبیعی مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد هزار هکتار انجام شده جاوید بخت خوار بلوط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۹۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست سودجویان از ۱۱ هکتار زمین‌های ملی شاهرود کوتاه شد

کشاورزیان گفت: در پی شناسایی و تشکیل پرونده برای ۱۲ مورد تصرف زمین توسط سودجویان، چهار هزار و ۴۶۸ هکتار منابع طبیعی شاهرود با دستور مقام قضایی رفع تصرف شد.

وی به قانون تبصره یک ماده ۵۵ سازمان منابع طبیعی کشور اشاره کرد و گفت: بر اساس قانون، منابع طبیعی مکلف است توسط ماموران حفاظتی خود به هنگام اطلاع از تصرف زمین‌های ملی، برای رفع تجاوز ورود کند.

کشاورزیان به اجرای مستقیم ۱۰ مورد رفع تصرف در حوزه استحفاظی شهرستان شاهرود اشاره کرد و افزود: سند هفت هزار و ۱۰۷ هکتار از زمین‌های ملی تصرف‌شده طی سال گذشته بدون تشکیل پرونده و پس از آزادسازی به نام دولت صادر شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • آفت ملخ در تاغزارهای چند شهرستان خراسان رضوی طغیان کرد
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • خسارت ۱۳۰۰ میلیاردی سیل به کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی
  • دست سودجویان از ۱۱ هکتار زمین‌های ملی شاهرود کوتاه شد
  • مهار سیلاب‌ با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر + فیلم
  • مهار ۸۰ درصد از سیلاب‌ها با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر+ فیلم
  • تمهیدات جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد برای برداشت گندم و جو
  • آغاز مبارزه بیولوژیکی با آفت برگ خوار بلوط