Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@12:51:35 GMT

نسل‌های جدید ، مجله‌های جدید

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۱۹۲۸۴

نسل‌های جدید ، مجله‌های جدید

کامیار عابدی در نوشتاری به بررسی جریان رو به رشد مجله‌های ادبی و فرهنگی در سال‌های اخیر پرداخته است.

این پژوهشگر و منتقد ادبی در یادداشتی که در اختیار ایسنا قرار داده، به انتشار مجله‌های ادبی و فرهنگی در سال‌های اخیر پرداخته است.

در متن این یادداشت آمده است: «نُضج و رشد فضای مجازی که از دهه ۱۳۸۰ در کشورمان آغاز شد، هم ویژگی‌های مثبت و هم ویژگی‌های منفی داشت؛ یکی از ویژگی‌های مثبت این فضا در حوزه ادبیات و فرهنگ و هنر آن بود که به گسترش آگاهی‌های پایه و نشر آرای علاقه‌مندان در هر سطحی از دانایی و توانایی انجامید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به اصطلاح امروز، فضای مجازی «درسرعتِ اطلاع‌رسانی حرف اول را می‌زند». در مقابل، به طبع، این نکته به نوعی بحران ارزش‌های ادبی و هنری و فرهنگی در میان مخاطبان نیز دامن زده است. در واقع، نسبیت‌اندیشی بی‌حد و حصر و تاثیرگذاری لحظه‌ای سبب شده که وظیفه تعالی‌اندیشی و فرازجویی که در ذات فرهنگ مستتر است، کمتر به یاد آورده شود.

بدبختانه در کنار این ویژگی، رنج‌ها و دشواری‌های اجتماعی و اقتصادی و سیاسی هم زیست ادبی و هنری را با مخاطره‌های جدی و وسیعی روبه‌رو کرده است: کم می‌خوانیم، کم می‌اندیشیم و به گذران دقیقه‌ها در فضای مجازی خو کرده‌ایم. از این رو اغلب غافلیم که شمارگان کتاب سال به سال در حال پایین آمدن است. با این همه، مایلم نیمه پر لیوان را هم ببینم. دست کم در حوزه ترجمه آثار ادبی و فکری و تاریخی و هنری جهان به نظرم تنوع و تعداد کتاب‌های منتشر شده در هر سال در حد بسیار قابل توجهی است این‌گونه متون ترجمه شده بخش وسیعی از کتابفروشی‌ها را به خود اختصاص داده است. البته، امیدواری ما نسبت به این نهضت طبیعی ترجمه در ایران در دهه‌های نخست سده بیست و یکم میلادی هنگامی کامل خواهد شد که در آینده‌ای نه‌چندان دور با گسترش جریان سالم و خردمندانه تالیف تکمیل شود.

علاوه بر این، یک نکته مثبت دیگر در سال‌های منتهی به پایان دهه ۱۳۹۰ شمسی، ورود مجله‌های جدید در حوزه فرهنگ به فضای انتشارات ایران است. این مجل‌ ها از نیاز نسل جدیدی در ایران حکایت می‌کند که از فضای مجازی کسب اطلاع می‌کند اما برای مواد و مطالب خواندنی و اندیشه برانگیز و علمی به قلمرو مطالعه کاغذی دلبسته است. نکته جالب توجه این است که اغلب سردبیران این مجله‌ها ،که گاه صاحب امتیاز مجله هم هستند و گاه نه، متولد اواخر دهه ۱۳۵۰ و دهه ۱۳۶۰ هستند. یعنی کسانی که بیش از نسل‌های قبل از خود در معرض استفاده از فضای مجازی بوده‌اند. به نام چند نمونه از این نشریه‌ها اشاره می‌کنم: «دیلمان» (مهدی بازرگانی)، «وزن دنیا» (پوریا سوری)، «فرهنگ بان» (محمدرضا هاشمی‌پور)، «نگاه آفتاب» (مریم موسوی)، «طبل/پوشه» (مهسا طهرانی)، «تجربه» (دوره جدید: پژمان موسوی)، «قلمیاران» (آذر ارکانی)، «جُنگ هنرمِس» (مجتبی احمدی)، «آنگاه» (آرش تنهایی)، «سیاه مشق» (سیروس ممبینی)، «رازان» ( لیلا خوانساری)، «ثانیه» (عقابِ علی احمدی)، «سان» (آرش صادق بیگی)، «آگاهی نو» (محمد قوچانی)، «استارآباد» (علی بایزی)، «برگ هنر» (اقبال معتضدی)، «مامطیر»(حسن اکبریان طبری).

تصور می‌کنم آرزوی همه اهل ادبیات و فرهنگ و هنر آن است که مجله‌هایی از این دست بتوانند در کنار مجله‌های قدیم‌تر با انتشار دیرپا در آینده فرهنگی این مرز و بوم نقشی ماندنی بر عهده گیرند.

 انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کامیار عابدی فرهنگ بان دیلمان آگاهی نو نگاه آفتاب فضای مجازی مجله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۹۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضای مجازی سبب شده تا از تربیت فرزندان غفلت شود

نماینده ولی فقیه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه فضای مجازی سبب شده تا از تربیت فرزندان غفلت شود، گفت: معلمان باید دین خود را به دانش آموزان و جامعه ادا کنند و در جهت راهنمایی و ارشاد آنها اقدام کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، آیت الله محمدرضا ناصری صبح امروز در مراسم تقدیر از پیشکسوتان و معلمان برگزیده مجتمع خاتم الانبیاء با تبریک روز معلم و قدردانی از معلمانی که در مسیر تربیت و آموزش فرزندان این مرز و بوم تلاش می کنند، اظهار کرد: معلم رسالتی دارد که این رسالت، هدایت و ارشاد است و علاوه بر تعلیم، تربیت را نیز باید مدنظر داشته باشد و این دو را با هم جلو ببرد. 

وی عنوان کرد: اگر تعلیم و  تربیت به عنوان دو بال انسان با هم جلو بروند و آنگاه انسان به کمال خواهد رسید. 

امام جمعه یزد ادامه داد: اگر امروز بسیاری از انسان‌ها از حرکت در این مسیر جا مانده اند، به این دلیل است که تعلیم و تربیت همزمان حرکت نمی‌کنند ضمن اینکه هدف زندگی را نیز فراموش کرده ایم در حالی که اگر هدف زندگی روشن شود، سبک زندگی خود مشخص می‌شود. 

 ناصری با اشاره به آیاتی از کلام الله مجید بیان کرد: خداوند تمام عالم و هر آنچه در این عالم موجود است را برای بشر خلق کرده بنابراین جهان آفرینش هدف دارد و هدف آن رسیدن بشر به کمال الهی است. 

وی با بیان اینکه یکی از راه های رسیدن به کمال، کسب رضایت الهی و حرکت در مسیر الهی است، عنوان کرد: باید هر حرکتی که انجام می‌دهیم فقط به خاطر خدا باشد و فقط رضایت خدا را مدنظر داشته باشیم. 

نماینده ولی فقیه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه فضای مجازی سبب شده تا از تربیت فرزندان غفلت شود، افزود: معلمان باید دین خود را به دانش آموزان و جامعه ادا کنند و در جهت راهنمایی و ارشاد آنها اقدام کنند. 

ناصری با بیان اینکه دانش آموزان باید با خدا مأنوس شوند، تاکید کرد: همه ما در برابر فرزندان این مرز و بوم وظایفی داریم که باید به درستی آن را انجام دهیم و بدانیم که کودکان، بندگان معصوم خدا هستند و والدین و معلمان هر کدام به سهم خود وظایفی در زمینه تربیت آنها داریم. 

وی تصریح کرد: باید ارزش های این کودکان را شکوفا و استعدادهای آ‌نها را کشف کنیم نه اینکه آنها را در فضای مجازی به حال خود رها کنیم تا دشمنان هر گونه که خود صلاح می دانند از آنها بهره برداری کنند. 

امام جمعه یزد یادآور شد: نقش معلمان در واقع همان نقشی است که خداوند متعال از حضرت موسی(ع) طلب کرد و از او خواست تا خدا را به نحوی به بندگانش معرفی کند که بندگان، دوستدار و محب الهی شوند. 

وی تاکید کرد: معلم شدن سعادت می خواهد و افتخار بزرگی است و باید مراقبت کنیم معلمی باشیم که حرکت او مورد قبول و رضایت درگاه احدیت است.  

فرمانده سپاه الغدیر نیز در این مراسم با اشاره به دغدغه نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد در زمینه تقویت تفکر، تعقل و تدین در مدارس و نقش موثر معلمان در این زمینه اظهار کرد: تلاش ما در مجتمع آموزشی خاتم الانبیاء، جذب معلمانی با این ویژگی و حرکت در مسیر رفع دغدغه نماینده ولی فقیه در استان یزد است. 

سردار حسین زارع کمالی با اشاره به محورهای مدنظر رهبر معظم انقلاب در مورد معلمان عنوان کرد: همه ما قدردان تلاش های معلمان هستیم و امیدواریم معلمان در زمینه رفع دغدغه های رهبر معظم انقلاب گام بردارند. 

در این مراسم از معلمان برگزیده و پیشکسوتان مجتمع خاتم الانبیاء یزد تجلیل شد.

انتهای پیام/781/.

دیگر خبرها

  • ببینید/شادی جالب یک جفت لک‌لک‌ بعد از اولین تخم‌گذاری
  • (ویدیو) احضار برخی چهره‌های فضای مجازی
  • وزیر ارشاد: به کنسرت رپ مجوز ندادیم
  • فضای مجازی سبب شده تا از تربیت فرزندان غفلت شود
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • ترانه کودکان که ترند شد: ببعی چقدر باهوشی!
  • شعری که در فضای مجازی ۱۰ میلیون بازدیدکننده داشت
  • انفصال از خدمت شهردار گلستان صحت ندارد
  • فیلم پربـازدید فضای مجازی؛ سخنرانی اقتصادی رئیسی در جنوب تهـران!
  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج