Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@17:05:07 GMT

ویروس آبله میمون ۵۰ تنوع ژنتیکی ایجاد کرده است

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۱۹۶۰۲

ویروس آبله میمون ۵۰ تنوع ژنتیکی ایجاد کرده است

ایسنا/خراسان رضوی به گفته محققان پرتغالی با افزایش موارد ابتلا در بریتانیا و ایالات متحده ویروس آبله میمون ممکن است بیش از حد انتظار در حال جهش باشد.

به نقل از نیوز، دانشمندان می‌گویند آخرین گونه آبله میمون که زمانی به بخش‌هایی از آفریقا محدود می‌شد در مقایسه با ویروس‌های مرتبطی که در سال های ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ در گردش بود، حدود ۵۰ تنوع ژنتیکی دارد و بر اساس نتایج تحقیقات جدید، محققان دریافتند ویروس در طول شیوع کنونی از جمله تعدادی تغییرات کوچک در کد ژنتیکی، انواع ژن‌های جزئی و یک ژن حذف‌ شده، همچنان به تکامل خود ادامه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جوآئو پائولو گومز، از موسسه ملی بهداشت لیسبون و یکی از محققان این تحقیق، گفت: پیدا کردن جهش‌های زیادی در ویروس آبله میمون ۲۰۲۲ کاملا غیرمنتظره بود زیرا بر اساس ویژگی‌های ژنومی این نوع ویروس احتمالا هر سال نباید بیش از یک یا دو جهش داشته باشد.

ویروس آبله میمون نسبت به ویروس کرونا که باعث کووید ۱۹ می‌شود، پایدارتر و کندتر جهش می‌یابد. در گذشته آبله میمون به راحتی از فردی به فرد دیگر سرایت نمی‌کرد و هنوز هم مشخص نیست که چگونه جهش‌های مشاهده شده در ویروس آبله میمون فعلی ممکن است هر یک از این ویژگی‌ها یا شدت بیماری ناشی از آن را تغییر دهد.

به گفته محققان برای درک بهتر تغییرات ویروس به تحقیقات بیشتری نیاز است.

آبله میمون که از گروه ویروس آبله است، معمولا علائمی شبیه آنفلوآنزا ایجاد می‌کند و به دنبال آن بثوراتی مشاهده خواهد شد که اغلب از صورت آغاز و در بدن پخش می‌شود. این بیماری در برخی موارد می‌تواند کشنده باشد.

مقامات در سراسر جهان در حال ردیابی تکامل شیوع آبله میمون هستند و واکسیناسیون را به گروه‌های در معرض خطر بیشتری گسترش می‌دهند تا سعی کنند شیوع این ویروس را مهار کنند. در زمان نگارش این مطلب بیش از ۳۳۰۰ مورد در سراسر جهان گزارش شده است.

انتظار می‌رود کمیته اضطراری سازمان بهداشت جهانی به زودی اعلام کند که آیا شیوع بیماری را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی با نگرانی بین‌المللی(بالاترین سطح هشدار آن) می‌داند یا خیر.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده دنبال گسترش استفاده از واکسن آبله میمون برای کودکان است و در این مورد می‌گوید که این ویروس همان‌طور که انتظار می‌رود، رفتار می‌کند.

گرگوری آرمسترانگ، مدیر دفتر تشخیص مولکولی پیشرفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده در مرکز ملی بیماری‌های نوظهور و زئونوز، در این زمینه گفت: ما در حال تعیین توالی تمام نمونه‌هایی هستیم که می‌توانیم به آن دست پیدا کنیم.  

وی افزود: مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده در حال دریافت نمونه از آزمایشگاه‌های بهداشت عمومی است.

وی تاکید کرد: همه شواهد تاکنون نشان می‌دهد که ویروس همان‌طور که ما پیش‌بینی می‌کردیم رفتار می‌کند. این ویروس بسیار پایدارتر از تعداد زیادی از ویروس‌هاست و ما پیش‌بینی نمی‌کنیم که با سرعت سارس کوو ۲جهش پیدا کند.

نتایج این تحقیق در نشریه Nature Medicine منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی آبله میمونی سازمان بهداشت جهانی کووید 19 کروناویروس ویروس آبله میمون ایالات متحده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۹۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان

به گزارش خبرگزاری مهر، زهرا سید معملی افزود: سلامت دهان و دندان به نوعی سر منشأ سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می‌تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی ادامه داد: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه‌ها و رده‌های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستاها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان اینکه عواملی که می‌توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می‌توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری‌های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت‌های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مسئله تنها وظیفه بهداشت کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مسئله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می‌کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام اینکه ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می‌شود، گفت: در این سه روز برنامه‌های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی، دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

کد خبر 6089908 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • کاهش کانون‌های بیماری آبله در استان ایلام
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • واکسیناسیون بیش از ۴۰۰۰ رأس دام علیه بیماری آبله گوسفندی در بدره
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • ۱۰ فیلم جنگی پادآرمانشهری جذاب و پرتنش که باید ببینید