Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، علی باقری کنی معاون سیاسی وزارت امورخارجه، رئیس تیم مذاکره کننده برجام و دبیر سابق ستاد حقوق بشر، پس از تماشای فیلم سینمایی «هناس» که روایتی پرتلاطم از زندگی داریوش رضایی‌نژاد از شهدای ترور هسته‌ای، همسر و فرزندش را به تصویر می‌کشد، درباره این فیلم سینمایی نظراتی را بیان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باقری کنی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در پاسخ به این سوال که «هناس» چه میزان توانست بیانگر مظلومیت جمهوری اسلامی و حقوق ملت ایران در عرصه بین‌الملل باشد، گفت: همانطور که می‌دانید، ما در طول چهار دهه گذشته یکی از قربانیان بزرگ جریان تروریسم در عرصه بین‌الملل، با بیش از هفده هزار شهید ترور بوده‌ایم که توسط جریان‌های مختلف در داخل کشور ترور شده‌اند.

وی افزود: ما درحالی‌ از قربانیان بزرگ تروریسم به حساب می‌آیم که توسط قدرت‌های بزرگ به حمایت و طرفداری تروریسم متهم می‌شویم. این نشان‌دهنده این است که ما در عرصه به نمایش کشیدن واقعیت‌های موجود در جامعه‌مان و نسبت به افکار عمومی دچار یک لختی یا سستی هستیم. از این رو دشمن توانسته علیرغم این واقعیت عینی( مبنی بر اینکه قربانیان بزرگ تروریسم هستیم) موضوع را برعکس جلوه دهد.

باقری کنی با اشاره به اینکه «هناس» می‌تواند گامی جدی در عرصه بازنمایی واقعیت باشد، بیان کرد: کارکرد اصلی هنر این است که بتواند واقعیت‌ها را با روش‌های ماندگار، در ذهن‌ها ماندگار کند و آنها را به شکل پایدار در افکار عمومی متجلی کند.

رئیس تیم مذاکره کننده برجام، در ادامه این بحث عنوان کرد: از دیدگاه من «هناس» نشان داد که ترور یک ابزار شیطانی‌ست که توسط قدرت‌ها به کار گرفته شده است و هدف آن ممانعت از پیشرفت ملت‌هاست. همچنین تعبیر من این است که ترور به عنوان یکی از ابزار حکمرانی استکبار و ابرقدرتها به ویژه آمریکاست و دقیقا زمانیکه از دستیابی به اهداف متجاوزانه خود ناکام شوند، دست به ترور میزنند و این بزدلانه‌ترین شیوه برای اعمال نظر و تأمین هدفشان است.

وی در پاسخ به این سوال که «هناس» چه میزان در نشان دادن حقانیت و مظلومیت ایران برای دستیابی به حقوق و تامین منافع موفق بوده است، بیان کرد: به عقیده من «هناس» یک هنرنمایی هوشمندانه هم در نشان دادن حقانیت و مظلومیت ایران برای دستیابی به حقوق و تأمین منافع خود و هم در نشان‌دهی رذالت و کینه دشمنان نسبت به ملت ایران است.

باقری کنی اضافه کرد: «هناس» دو روی این واقعیت که یکی از آن‌ها شهادت است و سعادتی که نصیب شهید رضایی‌نژاد شد و روی دیگر که شقاوت است و جنایتی است که توسط دشمنان ایران هدایت و عملیاتی شد، را به نحو خوبی بازنمایی می‌کند.

او پیرامون این موضوع که با توجه به گذشت چندین سال از ترور دانشمندان شهدای هسته‌ای، هنوز هم در کوچه و خیابان‌ها شاهد ترور دانشمندان و افراد نخبه هستیم، در توافقات ۵+۱ باید چگونه پیش برویم تا دیگر شرمنده خون شهدا نباشیم، توضیح داد: همانطور که عرض کردم کاراصلی ترور که توسط دشمنان ما هدایت و اجرا می‌شود، ممانعت از پیشرفت ملت ایران است و ما باید با ساز و کارهایی‌ که در عرصه‌های مختلف تعبیه و ایجاد میکنیم، اجازه ندهیم که دشمنان از این ابزار استفاده کنند. باید تلاش کنیم کشور و به ویژه کسانی‌که هدف ترور هستند را به گونه‌ای ساماندهی کنیم که در نهایت، ایجاد یک بازدارندگی درونی شود و دشمن نتواند اهداف خود را عملیاتی کند.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه تاکید کرد: زمانی‌که ما می‌خواهیم به عنوان یک قدرت در عرصه‌های علمی، منطقه‌ای و فناوری در سطح منطقه و جهان جلوه‌گری کنیم، این طبیعی است که عده‌ای موافق این نوع جلوه‌گری نباشند؛ به این دلیل که این مهم، هویت استقلالی ملت ایران را تثبیت می‌کند و آن‌ها همیشه به دنبال این هستند که ما را به سمتی هدایت کنند که به آن‌ها وابسته باشیم. هنگامی‌که این مؤلفه‌های قدرت ما را به مرزهای استقلال نزدیک می‌کند، آن‌ها اقداماتی می‌کنند که ما دورتر شویم.

وی درباره ویژگی‌های فیلم «هناس» که می‌تواند مخاطبان مختلف را به سینما بکشاند، گفت: نکات مهمی در این فیلم سینمایی وجود دارد که از جمله آن‌ها این است که بستر این فیلم کاملا اجتماعی و متمرکز بر عنصر خانواده است و این می‌تواند ارتباط خیلی نزدیک با توده‌ مردم برقرار کند، زیرا هر کدام از افرادی که در جامعه هستند در واقع بخشی از یک خانواده‌اند. از این جهت مخاطب می‌تواند با این فیلم ارتباط خوبی برقرار کند که خود بستریست که فیلم بتواند گام‌های جدی در تسخیر ذهن مخاطب بردارد.

باقری کنی توضیح داد: موضوع ترور علیرغم اینکه در طول چهار دهه گذشته یکی از موضوعات مهم جامعه ما بوده است، اما پرداخت هنری به‌سزایی به آن نشده و هنوز هم جای خالی بسیار زیادی در ساحت هنر به ویژه در سینما برای پرداختن به موضوع ترور وجود دارد و این نشان دهنده این است که ملت ما در عرصه‌های مختلف در مقابل تعدیات دشمن از خود مقاومت و پایداری نشان داده‌اند. 

معاون سیاسی وزارت امور خارجه در آخر گفت: نکته مهمتر اینکه با توجه به موضوع ترور در کشورهای دیگر که فقط متوجه مقام‌های سیاسی شده‌، در کشور ما اینگونه نبوده است. بلکه در کشور ما متوجه یک میوه فروش، دانش‌آموز، استاد دانشگاه، روحانی و حتی یک خانم فعال در محل یا مسجد نیز بوده و این طیف ترور شوندگان هم بیانگر مؤلفه‌های قدرت ماست و هم نشان‌دهنده چهره جنایتکار دشمن که هردو مؤلفه بروز و نمود جلوه‌های هنری است که هم نسل کنونی و هم نسل آینده باید بدانند که میراث‌دار چه تاریخ و هویتی است.

فیلم‌سینمایی «هناس» به کارگردانی حسین دارابی و تهیه کنندگی محمدرضا شفاه با پرداخت به زندگی شهید داریوش رضایی نژاد از دانشمندان هسته‌ای ایران و ترور هولناک او در مقابل همسر و فرزندش، از ۱۸ خرداد اکران خود را در سینماهای سراسر کشور آغاز کرده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت هناس بازنمایی ترور معاون سیاسی وزارت فیلم سینمایی ملت ایران باقری کنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۰۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در جنگ‌ روایت‌ها به رسانه‌ها جدی‌تر توجه کنیم

ایسنا/گیلان معاون سیاسی و امنیتی استانداری گیلان با بیان اینکه آنطور که در شأن رسانه بوده به رسانه نپرداختیم و توجه نکردیم، گفت: در جنگ روایت‌ها آنگونه که شایسته است به رسانه‌های‌مان توجه نکردیم و کاری انجام ندادیم لذا باید جبران کنیم و رسانه‌ها را جدی‌تر ببینیم.

محمد جلائی امروز، ۱۰ اردیبهشت‌ماه در اختتامیه جشنواره رسانه‌ای «در مسیر انتخاب» و جشنواره «فصلی رسانه‌های گیلان» که در تالار مرکزی رشت برگزار شد، با بیان اینکه اصحاب رسانه در یک کلام به عنوان رساننده پیام رسالت مهمی را بر عهده دارند، اظهار کرد: جشنواره رسانه‌ای «در مسیر انتخاب» فرصتی است تا از تلاش رسانه‌های استان در ایام برگزاری انتخابات و دعوت سرمایه‌های اجتماعی به مشارکت حداکثری پای صندوق‌های رای، تجلیل و قدردانی کنیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان افزود: نقش رسانه در بمباران اخبار و تحلیل‌ها و هجمه‌ رسانه‌های معاند که می‌توانست مانع مشارکت و حضور مردم در انتخابات شود، بسیار اثرگذار و مشهود بود.

جلائی گفت: به سبب تولیدات مختلف رسانه‌ای بالاترین مشارکت در آستارا با حضور ۷۲ درصدی مردم پای صندوق‌های رای رقم خورد و شهرستان تالش هم بیشترین انگیزه رقابتی را با ۶ داوطلب فعال در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی داشت.

معاون سیاسی استانداری گیلان بیان کرد: در شهرستان مرزی آستارا پویشی توسط یک فرد با نگاه ویژه راه افتاد که ۴۸ ساعت قبل از برگزاری انتخابات خیلی در دعوت و مشارکت مردم اثرگذار بود، در این پویش که به صورت کلیپ ۳ دقیقه‌ای تهیه شده بود اقشار مختلف با جملات «من رای می‌دهم برای وطنم، من رای می‌دهم برای آستارا، من رای می‌دهم برای حاج قاسم و غیره» علت حضور خود را عنوان می‌کردند و به همین دلیل آستارا شهر اول در مشارکت شد.

وی ادامه داد: اگر اینجا هستیم باید بدانیم آنچه که امروز اتفاق می‌افتد ثابت می‌کند رسانه در دو مسیر حکمت و موعظه حسنه در حرکت است؛ چرا کشورهای غربی حامی و دارنده رسانه با ابزار تمام عیار نتوانستند افکار عمومی را در حمایت از رژیم اشغالگر جذب کنند یا افکار عمومی را در خصوص فلسطین اقناع کنند زیرا در کنار حکمت، خرد و اندیشه، در نظر گرفتن عاطفه و احساس هم مهم است.

جلائی با اشاره به آیات ۵۴ و ۵۶ سوره زخرف بیان کرد: جلوه‌های دنیایی که امروز در محضر مدیا جلوه می‌کند در جهت تحقیر است، دشمنِ رسانه‌های با جهان بینی، رسانه‌هایی هستند که جامعه هدف‌شان را بدون در نظر گرفتن احساس تحقیر می‌کنند و زمینه پذیرش محتوای‌شان را باورمند می‌کنند. امروز در جهان فسادهای گوناگون را می‌بینید و رسانه‌هایی که در نکوهش ارزش‌ها، بی ارزشی را تبلیغ و ترویج می‌کنند و با این کار الگو و سرمشق جدید را معرفی می‌کنند مثلا اگر انسان پول زیاد نداشته باشد، اگر نتواند به زیباترین‌ها دست یابد.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری گیلان با تاکید بر اینکه در ملاک ارزش‌گذاری در نظام جمهوری اسلامی ایران تقوا باید سرلوحه باشد، تصریح کرد: توجه به خوبی‌ها و ارزش‌ها در رسانه یک فن است و باید در تولید محتواها هوشیارانه عمل کنیم.

وی با بیان اینکه آنطور که در شأن رسانه بوده به رسانه نپرداخته‌ایم و توجه نکردیم، ادامه داد: در جنگ روایت‌ها و آنگونه که شایسته است به رسانه‌های‌مان توجه نکردیم و کاری انجام ندادیم لذا باید جبران کنیم.

جلائی یادآور شد: امروز رژیم اشغالگر قدس، آمریکا، انگلیس و فرانسه شکست خورده در حوزه مدیا هستند زیرا انسان‌ها امروز در دنیا یک رسانه شدند و موج آزادی‌خواهی فلسطین و حمایت از مردم مظلوم فلسطین در دنیا راه افتاده است.

معاون سیاسی استانداری گیلان با تاکید بر اینکه باید جلسات با جراید و اصحاب رسانه مستمر برگزار شود، گفت: آسیب‌هایی وجود دارد که رسانه باید شناسایی، تحلیل و بررسی کند و راهکار تخصصی ارائه دهد. رسانه باید به نواقص و کاستی‌ها ورود کند و حتی به صورت تخصصی به حوزه‌های مختلف عمران، انتخابات، راه، کشاورزی، تصادف، جمعیت، فرزندآوری و غیره بپردازد، پس باید رسانه‌ها را جدی‌تر ببینیم.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • (ویدیو) رئیسی: ما پای کار ایرانیم؛ کارگران ایران با روحیه جهادی پای کار ایران هستند
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • (تصاویر) بازنمایی اصفهان قدیم
  • بازنمایی اصفهان قدیم (عکس)
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • در جنگ‌ روایت‌ها به رسانه‌ها جدی‌تر توجه کنیم
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است
  • دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان