Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@23:36:08 GMT

سنگی که بر سفره مردم بیجار نان می شود

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۲۱۳۳۴

سنگی که بر سفره مردم بیجار نان می شود

ایسنا/کردستان اگر چه کردستان همواره مورد بی توجهی قرار گرفته و از آن به عنوان استان کم برخوردار یاد می شود، اما سپاس لطف بیکران الهی را که قلب زمین های این دیار را آکنده از زر ناب کرده است.

 کردستان، شاید از امکانات رفاهی محروم باشد اما خداوند لطف خود را از این مردم دریغ نکرده و فقط کافی است مردمان کمر همت ببندند و نان خود را از دل همین زمین گسترده بیرون بکشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وجود ۴۳ معدن در شهرستان بیجار که کم از زر و سیم ندارد، با مردانی همت بلند که راه را برای پر کردن سفره مردم هموار می کنند باعث شده بیش از پیش چشم امید به ایجاد اشتغال و پیشرفت شهرستان داشته باشیم.

آن زمان که قدم در منطقه حسن آباد یاسوکند بیجار می گذاریم می ببینیم چگونه می شود از سنگ، نان بر سر سفره ها آورد.

معدن "سنگ آهن قره کند" یکی از معادن غنی این شهرستان است که با فراوری اولیه به واقع توانسته با به کارگیری حدود ۲۰۰ نفر از جوانان منطقه نقش بسزایی در ایجاد اشتغال و پیشرفت شهرستان داشته باشد.

حسین محمود خانی، مدیرعامل و نایب رئیس شرکت "کانی کاوان زرینه اوباتو" در نشست خبری با اصحاب رسانه عنوان کرد: اکتشافات معدن قره کند از سال ۱۳۸۹ آغاز و در سال ۱۳۹۲ با اخذ پروانه بهره برداری از سوی سازمان صمت، استخراج از معدن شروع شد؛ اما از همان سال به علت رکود بازار سنگ آهن فعالیت معدن متوقف و از دو سال پیش مجدداً استخراج از سر گرفته شد.

مدیرعامل شرکت کانی کاوان زرینه اوباتو بیان کرد: وجود سه کارخانه کنسانتره آهن در مقابل ۱۲ کارخانه موجود در این زمینه در استان زنجان با وجود ظرفیت ۳ برابری استان کردستان از لحاظ ذخایر معدنی به ویژه سنگ آهن باعث شده است که محصول نهایی معدن به استان های زنجان، اصفهان و حتی استان خراسان رضوی جهت فرآوری نهایی صادر شود.

 وی خاطرنشان کرد: ۸۰ درصد نیروهای به کار گرفته شده در معدن قره کند از نیروهای بومی منطقه بوده که این خود کمک شایانی به ایجاد اشتغال در منطقه کرده و در آینده نزدیک در حال راه اندازی دفتر این شرکت در مرکز استان و به طبع آن ایجاد اشتغال برای عده‌ای از جوانان مستعد استان نیز هستیم.

محمود خانی، با اشاره به مشارکت در عمران و آبادانی منطقه طبق قانون معادن و اختصاص یک درصدی از عوارض فروش معادن به عمران و آبادانی مناطق معدنی اظهار کرد: از همان سال های ابتدایی آغاز فعالیت معدن، بهبود معیشت منطقه مد نظر مدیران معدن قره کند بوده است و اقداماتی از جمله بازسازی مسجد و مدرسه روستای قره کند و اعطای کمک تحصیلات به دانش آموزان نیازمند منطقه و نیز پرداخت اعتبارات درمانی به برخی مراکز بهداشت شهرستان بیجار در حد وسع انجام گرفته و آسفالت راه روستایی و دستیابی به معدن را نیز در دستور کار خود قرار داده ایم.

مدیرعامل شرکت کانی کاوان زرینه اوباتو تصریح کرد: بر خلاف برخی معدنکاران سطح شهرستان تمامی مالیات و حقوق دولتی این معدن در استان کردستان پرداخت می‌شود و این انتظار از مسئولان می‌رود که با درخواست و مطالبات آنان این اعتبارات جهت پیشرفت هر چه بیشتر به کردستان باز گردد.

وی در پاسخ سوالی در خصوص دریافت تسهیلات نیز بیان کرد: شرکت کانی کاوان زرینه اوباتو تا به امروز هیچ گونه تسهیلاتی از سوی دولت دریافت نکرده و این در حالی است که این شرکت از پیشنهاد دهندگان احداث کارخانه کنسانتره آهن در منطقه نیز بوده تا بتوانیم ارزش افزوده حاصل از معادن را در استان کردستان صرف کنیم.

محمود خانی اشاره ای هم به معدن قلعه گاه منطقه لیلاخ در ۸ کیلومتری موچش داشت و افزود: با وجود قول های مساعد جهت به کارگیری نیروهای بومی منطقه و مشارکت در آبادانی، عده‌ای از اهالی روستا اختلالاتی در اقدامات معدن ایجاد کردند که پرونده در مرحله رسیدگی قضایی است.

علی فتحی مسئول استخراج و فنی معدن قره کند نیز در ادامه این بازدید عنوان کرد: معدن سنگ آهن قره کند با ظرفیت قطعی یک میلیون و ۵۰۰ هزار و ظرفیت احتمالی یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن فعالیت خود را از دو سال پیش آغاز و ماهانه در حدود ۱۲۰ هزار تن کلوخه خام استخراج می نماید که از این میزان ۱۰۰ هزار تن باطله معدنی و ۲۰ هزار تن کلوخه سنگ آهن با عیار ۳۰ درصد تولید می شود.

وی اظهار کرد: کلوخه استخراج شده وارد مرحله فرآوری در محل معدن شده که خروجی آن تولید ماهانه حدود ۱۰ هزار تن و سالانه ۱۳۰ هزار تن سنگ آهن با عیار ۴۵ و ریکاوری ۵۰ درصد است که البته برای این مقدار تولید باید ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزارتن باطله معدنی استخراج شود.

فتحی اشاره‌ای هم به تعداد کارگران معدن داشت و افزود: ۳۰ الی ۴۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۰۰ الی ۱۵۰ نفر به صورت غیر مستقیم مشغول فعالیت در این معدن هستند که اکثر آنها از نیروهای بومی منطقه می باشند.

کرمیان مشاور معدنی شرکت کانی کاوان زرینه اوباتو در پاسخ به سوالات خبرنگاران در خصوص حواشی ایجاد شده در معدن قلعه گاه منطقه لیلاخ نیز اظهار کرد: تمام اقدامات معدن قلعه گاه تا به امروز قانونی بوده و صدور مجوز از سوی سازمان صمت پس از بررسی تمامی امتیازات فنی و نیز نظارت ارگان هایی از جمله سازمان منابع طبیعی، محیط زیست سازمان انرژی اتمی و میراث فرهنگی صورت می پذیرد از این رو رعایت مسائل زیست محیطی و همجواری زمین های کشاورزی و معدن به عینه قابل مشاهده بوده و فعالیت معدن هیچ گونه آسیبی به بخش کشاورزی وارد نمی کند.

وی با اشاره به راه‌اندازی قریب الوقوع معدن قلعه گاه نیز اظهار کرد: وجود معادن در هر نقطه‌ای قطعاً مزایا و معایبی برای آن منطقه به همراه دارد اما ایجاد اشتغال ۷۰۰ نفری در معدن قلعه گاه از نقاط قوت احداث این معدن است و امید است با مشارکت مردم منطقه هر چه زودتر شاهد راه اندازی و فعالیت این معدن نیز باشیم.

در پایان بهرامی مدیر امور مالی شرکت کانی کاوان زرینه اوباتو با اشاره به اقدامات فرهنگی، اجتماعی و... از محل درآمد معدن قره کند اظهار کرد: تمامی حساب های بانکی و گردش مالی این شرکت در استان کردستان اتفاق می‌افتد و هدف فعالیت های معدن از ابتدا استان کردستان بوده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها استان کردستان ایجاد اشتغال معدن قره هزار تن سنگ آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۱۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر | طبیعت بهاری کردستان

آفتاب‌‌نیوز :

استان کردستان منطقه‌ای کوهستانی است که با ارتفاع حدود دو هزار متر از سطح دریا از مرتفع‌ترین استان‌های کشور به شمار می‌آید، میانگین سالانه بارندگی در استان معادل ۵۰۰ میلیمتر است و اختلاف ارتفاع بین بلندترین و پست‌ترین نقاط استان حدود ۲۴۰۰ متر است.

کوه شاهو در جنوب غربی استان با ارتفاع ۳۳۰۰ متر بلندترین و منطقه آلوت در بانه با ارتفاع حدود ۹۰۰ متر کم ارتفاع‌ترین نقطه استان محسوب می‌شوند.

این اختلاف ارتفاع موجب به وجود آمدن اقلیم‌های متفاوت شده و این موضوع از نظر گردشگری حایز اهمیت است چرا که از نظر تنوع اقلیمی و وجود عوارض طبیعی و توپوگرافی، استان کردستان دارای جاذبه‌های متنوع و ارزشمندی است.

بی‌شک استان کردستان دارای جاذبه‌های طبیعی و گردشگری بسیاری است که مسافران را وا می‌دارد تا برای تماشای رنگین کمان رنگ‌های بهاری در فصل زیبای بیداری طبیعت به این استان زیبا سفر کنند و از آن بهره ببردند.

دیگر خبرها

  • بر سر سفره بزرگ فقهی، کلامی و عقلی امام صادق (ع)نشسته‌ایم
  • تشکر معاون استاندار خوزستان از شرکت توسعه نیشکر برای کمک به کشاورزان منطقه
  • انحراف خودرو و حادثه تصادف حاصل جاده خاکی برخی از روستا‌های انابد + تصاویر
  • شرکت بیش از ۱۲ هزار نفر در آزمون استخدامی آموزش و پرورش کردستان
  • صدور مجوز زیست‌محیطی برای معدن آلبلاغ خراسان شمالی مصوب شد
  • بهره‌برداری از معدن آلبلاغ برکات زیادی برای مردم دارد
  • تصاویر | طبیعت بهاری کردستان
  • زخم معدن کاری بر پیکر شاهوار
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی