Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: کل و بز کوهی که در اصطلاح محلی لرستانی‌ها از آن با عنوان «اِشکار» یاد می‌شود این روزها حال‌وروز خوشی ندارد و هرروز خبر شکار آن از جای‌جای طبیعت بکر این دیار به گوش می‌رسد تا نگرانی دوستداران محیط‌زیست دوچندان شود.

این در حالیست که طی سال‌های گذشته یکی از گونه‌هایی که همواره مورد هجمه شکارچیان قرار گرفته است کل و بز کوهی بوده تا جایی که ردپای شکارچیان این گونه در جای جای استان ثبت و گزارش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شکار سلطان صخره‌های زاگرس در «سفید کوه»

علی سالاروند مدیرکل حفاظت از محیط زیست لرستان در این رابطه با اشاره به دستگیری متخلفین شکار غیر مجاز بز وحشی گفت: به دنبال کسب اطلاعاتی مبنی حضور شکارچیان غیرمجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد، بلافاصله محیط‌بانان این منطقه حفاظت‌شده، برای بررسی و پیگیری موضوع به محل گزارش اعزام شده که پس از پایش منطقه، متوجه شکار و خروج متخلفین از منطقه شده‌اند.

وی افزود: نیروهای محیط‌بانان منطقه حفاظت سفید کوه خرم آباد بلافاصله با رصد اطلاعاتی و کمک گرفتن از همیاران، موفق به شناسایی محل اختفا متخلفین شده و پس از اخذ نیابت قضائی به همراه یگان حفاظت اداره کل، اقدام به بازرسی از منزل این افراد متخلف کرده که در جریان این بازرسی و تفتیش مقداری گوشت و اجزای بدن بز وحشی کشف و ضبط شد.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست لرستان گفت: پرونده این متخلفین پس از صورت جلسه اولیه و پیوست مستندات موجود، برای سیر مراحل قضائی به دادگستری خرم آباد ارجاع شد که بلافاصله این متخلفین با دستور مقام قضائی بازداشت شدند.

جریمه ۷۵۰ میلیون ریالی متخلفان

سالاروند در ادامه گفت: قانون گذار برای جلوگیری از شکار غیر مجاز و حفاظت از گونه‌های حیات‌وحش، جرایم بسیار سنگینی برای متخلفین شکار و صید حیات وحش در نظر گرفته است. لذا متخلفین شکار این بز وحشی علاوه بر جرایم کیفری پیش بینی شده در قانون مانند حبس و جریمه نقدی در حق صندوق دولت، می‌بایست بر اساس آخرین نرخ بهای جانوران وحشی به لحاظ مطالبه ضرر و زیان وارده به محیط زیست، مبلغ ۷۵۰ میلیون ریال بابت شکار هر رأس بز وحشی به حساب دولت واریز کنند.

وی از تلاش شبانه روزی همکاران محیط‌بان در حفاظت از گونه‌های در خطر انقراض استان تشکر کرد و گفت همه باید محیط‌بان و همیار طبیعت باشند تا بتوانیم طبیعت و گونه‌های در خطر انقراض آن را مجدد احیا کنیم.

بنا بر این گزارش،، امروز با افزایش روند شکار کل و بز کوهی در کوهستان‌های زاگرس دیگر سفید کوه و اشترانکوه از «کوه کلا» و «کیالو» گرفته تا «بلومان» و «هرور» خالی از رد سم «اشکار» شده تا اذهان را اینگونه نهیب زند که دیگر سلطان صخره‌های لرستان در حال تبدیل شدن به خاطره‌ای خاک گرفته است.

کد خبر 5523059

منبع: مهر

کلیدواژه: محیط زیست لرستان علی سالاروند شکارچی بوشهر سازمان تبلیغات اسلامی خطبه های نماز جمعه کرمانشاه اردبیل خراسان رضوی هفته قوه قضاییه آمار کرونا قوه قضاییه سنندج سفر استانی مشهد بیرجند محیط زیست بز وحشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۱۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد

 به گزارش تابناک، سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: «سیر درمان «ارس» تنها پلنگ باغ وحش مشهد با همکاری دامپزشکان و متخصصان در حال انجام است.»

دکتر جواد نباتی،  سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: اواخر سال ۱۴۰۲، لنگش تداوم‌دار در دست این گونه ارزشمند مشاهده شد که علت آن تشنج ارس در ادامه بیماری عصبی اش تشخیص داده شد.

او ادامه داد: در عین حال گرفتن عکس از دست حیوان تحت بیهوشی در دستور کار قرار گرفت و طبق عکس اخذ شده، شکستگی دست چپ ارس مشاهده و توسط رادیولوژیست تایید شد.

سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: با توجه به جوش خوردگی نسبی استخوان و وضعیت خاص حیوان با سابقه تشنج و نظر به طولانی بودن مدت عمل و مراقبت‌های خاص بعد از جراحی که ریسک بالایی دارد تلاش می‌شود تصمیم به این کار ناشی از خرد جمعی دامپزشکان تیم درمان باشد.

نباتی ادامه داد: هر تصمیمی چه عمل جراحی و چه ادامه حیات با این حال خطرات و ریسک‌های خودش را به همراه دارد.

«ارس» توله پلنگ ایرانی است در سال ۱۳۹۱ از متخلفان شکار و صید زنده‌گیری شد و در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ بود که این گونه ارزشمند که همچنان تنها پلنگ باغ وحش مشهد است، به دلایل نامشخص دچار حملات تشنجی و عصبی شد.

پلنگ ۱۰ ساله ایرانی که آن زمان ۶ سال سن داشت، با حضور تیم تخصصی دامپزشکی و محیط زیست خراسان رضوی عکسبرداری‌های اولیه، سونوگرافی، معاینه کامل و نمونه برداری‌های مختلف شد و انجام ام. آر. آی نیز گام دوم تشخیص بیماری این پلنگ بود که صورت گرفت.

این گونه چندین سال است که سیر درمانش زیر نظر جدی دامپزشکان متخصص و دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد در جریان است.

ابهام در پرونده پزشکی این پلنگ جوان در باغ وحش مشهد، شرایط، محیط نگهداری و فضای زندگی گونه‌های جانوری در این مجموعه، مشکلات و ضعف‌های تغذیه و بهداشت محیط زیست جانوران در کنار غیراستاندارد بودن فضا و ضعف جدی مدیریت و کنترل سلامت گونه‌های مختلف بخشی از مشکلات مورد تاکید اساتید صاحبنظر و متخصصان حیات وحش در سال ۱۳۹۷ بود.

«پلنگ ایرانی» هم اکنون در لیست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت (red list) طبقه‌بندی شده و در کنار «اردک سرسفید» جزو گونه‌های در معرض خطر یا (ENDANGERED) به شمار می‌رود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در شهرستان سنندج
  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در سنندج
  • دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو
  • دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران