Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش قدس آنلاین، «جو بایدن» رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا از زمان روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، ایالات متحده دستخوش ناآرامی‌ها و خشونت‌های مدنی بوده است و سیاست‌های دولت وی در بسیاری از موارد خشم عمومی را برانگیخته و اعتراضات گسترده‌ای را به همراه داشته که در نهایت به خشونت کشیده است.

در کنار آن، تصمیم دیوان عالی ایالات متحده بر خشم مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن دامن زده به طوریکه بازوی اطلاعاتی وزارت امنیت داخلی آمریکا روز گذشته طی یادداشتی هشدار داد که احتمال افراط‌گرایی خشونت‌آمیز در داخل آمریکا در واکنش به این تصمیم دادگاه فدرال آمریکا وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماجرای آغاز دور جدید ناآرامی‌ها در آمریکا

ماجرا از آن جایی شروع شد که دیوان عالی آمریکا حکم تاریخی ۵۰ ساله «رو در برابر وید» را مبنی بر قانونی بودن سقط جنین را لغو کرد تا مطابق آن تصمیم برای اعطای حق سقط جنین به اجازه هر ایالت وابسته خواهد شد.

در پی صدور حکم مذکور، خشم بسیاری از مردم آمریکا که طبق گزارش‌ها با تورم بی‌سابقه و بیکاری و افزایش قیمت بنزین و سوخت مواجه هستند، برانگیخت و آن‌ها را به خیابان‌ها کشید تا اعتراض خود را به سیاست‌های دولت بایدن نشان دهند.

رسانه‌های آمریکایی گزارش کردند که در پی تصمیم دیوان عالی ایالات متحده آمریکا اعتراضات در «واشنگتن دی سی» و صدها شهر دیگر آغاز شد.

از طرف دیگر، وبگاه «اکسیوس» به نقل از یادداشت محرمانه وزارت امنیت داخلی ایالات متحده گزارش کرد که احتمالاً خشونت‌ها در چندین نقطه از سراسر آمریکا برای مدت چندین هفته ادامه داشته باشد.

در این یادداشت آمده است که معترضان احتمالاً مقام‌های دولتی از جمله قضات دیوان عالی را هدف اعتراضات خود قرار خواهند داد و این مقام‌ها در معرض بیشتری خطر قرار دارند.

این هشدار در حالی صادر شده است که اخیراً گروهی از حامیان سقط جنین در ایالات متحده موسوم به «انتقام جین» برای قتل «برت کاوانا» قاضی دیوان عالی ایالات متحده آمریکا نقشه کشیده بودند.

گزارش‌های منتشر شده در وب‌سایت‌ها حکایت از امنیتی شدن شهرهای ایالات متحده دارد به طوریکه وبگاه «ورلد سوشالیست» در این خصوص گزارش کرد که نیروهای پلیس به طور گسترده با توسل به خشونت‌های عجولانه به اعتراضات مسالمت‌آمیز مردم آمریکا واکنش نشان دادند.

طبق این گزارش، در شهر «لس آنجلس»، جوخه‌های ضدشورش پلیس شب گذشته به سمت معترضان و خبرنگاران حمله کردند.

ویدئوهایی که در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود، نشان می‌دهد که نیروی پلیس لس آنجلس علاوه بر شلیک گاز اشک‌آور به سمت معترضان، یک معترض را که به دستانش دستبند زده شده است، روی زمین می‌کشند.

برخی خبرها نیز از بازداشت تعدادی از معترضان و خبرنگاران حکایت دارد اما مشخص نیست که تعداد دقیق آن‌ها چند نفر هستند. مسئله قابل توجه آن است که خشونت پلیس به شلیک گاز اشک‌آور ختم نمی‌شود و ویدئویی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، نشان می‌دهد که پلیس آمریکا به حداقل یک معترض غیرمسلح از فاصله نزدیک با استفاده از سلاح غیرکشنده تیراندازی کرده است.

*شهرهایی که دستخوش ناآرامی و خشونت شده است

«واشنگتن‌ دی سی»- پایتخت ایالات متحده به خصوص محل دیوان عالی آمریکا یکی از مکان‌هایی بود که هزاران نفر مقابل آن تجمع کردند تا اعتراض خود را به تصمیم دولت بایدن ابراز کنند.

«نیویورک»- شهر نیویورک‌ نیز دستخوش ناآرامی‌هایی بود به طوریکه گزارش‌ها نشان می‌دهد بیش از ۱۰ هزار نفر در اعتراض به تصمیم دیوان عالی ایالات متحده در پارک میدان واشنگتن در شهر نیویورک تجمع کردند و دموکرات‌ها را مسئول وضعیت فعلی در ایالات متحده دانستند.

«شیکاگو»- از طرف دیگر، هزاران معترض آمریکایی در میدان فدرال شیکاگو تظاهرات برپا کردند و در گفت‌وگو با رسانه‌ها گفتند که دولت بایدن به حقوق دموکراتیک آن‌ها حمله کرده است و از تصمیم دیوان عالی ایالات متحده ابراز نگرانی کردند. جوان‌ها نیز تابلونوشته‌هایی را با خود حمل می‌کردند که بر روی آن‌ها نوشته شده بود: «کار آن‌ها محدود به این‌جا نمی‌شود و «آن‌ها در رو متوقف نخواهند شد».

گزارش‌ها همچنین نشان می‌دهد که اعتراضات در حالی در شهرهای مختلف آمریکا رو به گسترش است که طبق گزارش وبگاه «ورلد سوشالیست»، بی اعتمادی عمیقی در بین معترضان نسبت به حزب دموکرات مشاهده می‌شود.

«دیترویت»- در شهر «دیترویت» ایالت میشیگان نیز حدود ۵۰۰ معترض آمریکایی در مقابل دادگاه فدرال «تئودور لوین» تجمع کردند و به سمت مرکز شهر راهپیمایی کردند که البته با استقرار شدید نیروهای پلیس و موانع آن‌ها که در اطراف ساختمان دادگاه قرار گرفته بود، مواجه شدند.

«آریزونا»- نیروهای امنیتی در «فینیکس» ایالت آریزونا نیز برای متفرق کردن جمعیت معترضان به استفاده از گاز اشک‌آور که مقابل ساختمان سنای ایالتی تجمع کرده بودند، متوسل شدند.

واکنش‌های داخلی و خارجی به یک تصمیم در آمریکا

حجم اعتراضات در شهرهای آمریکا به اندازه‌ای گسترده بود که واکنش بایدن و «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور جنجالی سابق ایالات متحده آمریکا را به همراه داشت.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا کسانی را که قصد دارند در واکنش به حکم دیوان عالی آمریکا برای لغو حق آزادی سقط جنین تظاهرات‌کنند را به آرامش دعوت کرد.

بایدن گفت: «همه تظاهرات‌ها را مسالمت‌آمیز نگاه دارید. خشونت هرگز قابل قبول نیست».

رئیس‌جمهور آمریکا علاوه بر این سعی کرد حکم دیوان عالی درباره سقط جنین را به یک موضوع انتخاباتی تبدیل کند. او گفت مسئله حق سقط جنین یکی از مسائلی است که رأی‌دهندگان باید در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره صدایشان را به گوش مسئولان برسانند.

 ترامپ نیز که دائماً از سیاست‌های دولت بایدن انتقاد می‌کند و  او را مسئول بحران فعلی ایالات متحده می‌داند، این بار همسو با دولت وی کار کرد و با حمایت از تصمیم دیوان عالی ایالات متحده آمریکا گفت: «این پیروی از قانون اساسی و حقوق را در حالی بازمی‌گرداند که خیلی وقت پیش‌ها باید این اتفاق می‌افتاد».

واکنش‌ها و اعتراضات در ایالات متحده آمریکا تاحدی زیاد بود که رهبران برخی کشورهای جهان از جمله فرانسه و کانادا نیز به آن واکنش نشان دادند.

«جاستین ترودو» نخست‌وزیر کانادا در پیامی که در صفحه توییتری خود منتشر کرد در این خصوص گفت: «اخبار بیرون آمده از ایالات متحده هولناک است. قلبم برای میلیون‌ها زن آمریکایی می‌تپد که هم‌اکنون قرار است حق قانونی خود برای سقط جنین را از  دست بدهند».

«امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه نیز در صفحه توییتری خود در واکنشی مشابه ترودو نوشت: «سقط جنین یک حق اساسی برای تمامی زنان است. باید از آن محافظت شود. من اتحاد خود را با زنانی که آزادی‌های آن‌ها امروز به وسیله دیوان عالی ایالات متحده آمریکا به چالش کشیده شده است، ابراز می‌کنم».

«میشل باشله» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز از معترضان آمریکایی حمایت کرد و در یک بیانیه‌ رسانه‌ای گفت: «دسترسی به سقط جنین ایمن، قانونی و کارآمد ریشه محکمی در قوانین بین‌المللی حقوق بشر دارد و هسته‌ اصلی استقلال و توانایی دختران زنان است تا بدون تبعیض و خشونت و اجبار، برای بدن و زندگی‌اشان تصمیم بگیرند و انتخاب داشته باشند».

گزارش‌ها نشان می‌دهد تا از غروب روز گذشته (جمعه)،  برخی ایالات آمریکایی در پی حکم دیوان عالی فدرال آمریکا، سقط جنین را ممنوع کردند که شامل آلاباما، آرکانزاس، کنتاکی، لوئیزیانا، میزوری، اوکلاهما، آیداهو، می‌سی‌سی‌پی، داکتوتای شمالی، داکوتای جنوبی، تنسی، تگزاس، یوتا و ویومینگ می‌شود.

ناآرامی در آمریکا به کدام سو می‌رود؟

بار دیگر جرقه‌ای در ایالات متحده آمریکا در حال تبدیل به آتشی گسترده در سراسر این کشور است. تاکنون هیچ‌ یک از کارشناسان و تحلیلگران داخلی انتهای جاده موج جدید خشونت‌ها در آمریکا را پیش‌بینی نکرده‌اند و مشخص نیست که آیا این اعتراضات بهانه‌ای برای ادامه اعتراضات آمریکایی‌ها به موضوعات و سیاست‌های دیگر بایدن خواهد شد یا خیر.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آمریکا سقط جنین سقط جنین در آمریکا لغو قانون سقط جنین در آمریکا دیوان عالی آمریکا دیوان عالی ایالات متحده آمریکا ایالات متحده سقط جنین نشان می دهد رئیس جمهور دولت بایدن خشونت ها گزارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۲۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیفا در آستانه تغییر یک قانون مهم؛ لغو ممنوعیت برگزاری لیگ‌های داخلی در خارج از کشور

فیفا در آستانه تغییر قوانین برای برگزاری مسابقات لیگ‌های داخلی در خارج از آن کشور است.

طرفداری | فیفا پس از چهار سال به فکر تغییر یکی از قوانین مهم خودش است. لغو ممنوعیت برگزاری بازی‌های لیگ‌های داخلی در خارج از آن کشور.

به گزارش اتلتیک، فیفا در حال بررسی تغییر قوانینی است که می‌تواند به طور قابل توجهی نحوه عملکرد فوتبال باشگاهی در سطح بین‌المللی، به خصوص در ایالات متحده را تغییر دهد. در حال حاضر، قوانین فیفا برگزاری مسابقات لیگ داخلی را در خارج از خاک کشور محل استقرار لیگ ممنوع می‌کند. با این حال، در یک تحول اخیر، فیفا اعلام کرده است که ممکن است این قانون را تا پایان سال ۲۰۲۴ تغییر دهد.

این تغییر در پاسخ به یک دعوای حقوقی ضد انحصاری است که توسط شرکت تبلیغات ورزشی Relevent Sports علیه فیفا و فدراسیون فوتبال ایالات متحده (USSF) مطرح شده است. Relevent Sports که پیش از این مسابقات دوستانه پیش‌فصل بین‌المللی باشگاه‌ها موسوم به جام قهرمانان بین‌المللی را برگزار کرده بود، در سال ۲۰۱۸ خواستار برگزاری یک بازی لیگ داخلی اروپا در خاک ایالات متحده بود. با این حال، USSF با استناد به قوانین فیفا، از این اقدام جلوگیری کرد.

Relevent Sports سپس از فیفا و USSF به دلیل نقض قوانین ضد انحصار ایالات متحده که از تبانی یا انحصار ناعادلانه جلوگیری می‌کند، شکایت کرد. در ماه آوریل ۲۰۲۴، Relevent و فیفا به توافقی رسیدند که به موجب آن فیفا به عنوان یکی از متهمان از پرونده کنار گذاشته شد. با این حال، جزئیات این توافق به طور علنی فاش نشده است. اگر فیفا قوانین خود را تغییر دهد، اساس دعوای ضد انحصاری Relevent ممکن است از بین برود. زیرا قوانینی که USSF مدعی بود برای جلوگیری از برگزاری مسابقات خارجی Relevent در سال ۲۰۱۸ از آنها پیروی کرده است، دیگر قابل اجرا نخواهد بود.

راه درآمدزایی بیشتر برای باشگاه‌های بزرگ باز می‌شود

فیفا چهار سال قبل برگزاری بازی‌های لیگ داخلی در کشورهای دیگر را ممنوع کرده بود. در آن زمان این ممنوعیت، خبر ناگواری برای لالیگا بود؛ چراکه آنها تلاش زیادی برای انجام چند بازی از این لیگ، در کشورهای دیگر برای درآمدزایی کرده بودند. تصمیم فیفا، تیم‌ها را ملزم می‌کند که در خانه خود از تیم حریف میزبانی کنند و هر اقدامی که مانع این کار شود، روح این رقابت‌ها را می‌شکند.

اما اگر این قانون مهم فیفا لغو شود، تیم‌هایی همانند رئال مادرید و بارسلونا می‌توانند چند بازی از لالیگا و حتی ال‌کلاسیکو را در کشورهای ثروتمندی چون ایالات متحده برگزار کنند تا از این راه درآمد بیشتری بدست آورند.

از دست ندهید ????????????????????????

جای خسرو حیدری بودم پیشنهاد منچسترسیتی را قبول می‌کردم! مرد هزار چهره؛ یورگن کلوپ مشاور مالی شد (فیلم) خوشحالی باورنکردنی جیمی کرگر در دیوار زرد! (فیلم) لیونل مسی در شکل‌وشمایلی که هرگز ندیده‌اید! (عکس)

دیگر خبرها

  • بازداشت دستکم ۲۱۰۰ نفر در تظاهرات حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا
  • فیفا در آستانه تغییر یک قانون مهم؛ لغو ممنوعیت برگزاری لیگ‌های داخلی در خارج از کشور
  • خیزش دانشجویان جهان مهر تأییدی بر متخاصم بودن صهیونیست ها است
  • واکنش بایدن به خیزش دانشجویی ضدصهیونیستی
  • چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند
  • یک شبکه می‌خواهد لیگ برتر را به آمریکا ببرد!
  • درجا زدن فدرال رزرو آمریکا نردبان طلای جهانی شد
  • آنتونوف: اتهام‌زنی آمریکا درباره تسلیحات شیمیایی نفرت‌انگیز است
  • کره شمالی تازه‌ترین تحریم‌ها علیه تهران را غیرقانونی و غیرانسانی خواند
  • واکنش کره شمالی به تازه‌ترین تحریم‌ها علیه تهران