Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد اصغرزاده، مدیرکل دامپزشکی خراسان‌جنوبی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بیرجند، اظهار داشت: یکی از اقدامات مهم دامپزشکی واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری‌های مختلف است.

وی با اشاره به بیماری تب‌برفکی که یک بیماری عفونی و گاهی کشنده ویروسی بوده و موجب بیمار شدن حیوانات زوج سم از جمله گاو وگوسفند می‌شود، تصریح کرد: در راستای حفظ و حراست از سرمایه‌های دامی و پیشگیری از خسارت‌های وارده به دامداران هر شش ماه یک بار طرح واکسیناسیون تب‌برفکی انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دامپزشکی خراسان‌جنوبی از آغاز مرحله نخست واکسیناسیون تب‌برفکی در سال جاری از ۲۱ خردادماه سال جاری در استان خبر داد و افزود: از اول مرداد تا آخر شهریور تمامی دام‌ها در استان مایه‌کوبی می‌شوند.

اصغرزاده ادامه داد: مایه‌کوبی تب ‌برفکی تا پایان تیر توسط بخش دولتی برای یک‌هزار و ۴۹۸ رأس و توسط بخش خصوصی برای ۳۰۵ رأس گاو و گوساله انجام شده است.

وی با بیان اینکه این طرح توسط ۳۲ اکیپ دولتی شامل ۶۷ نفر نیروی مایه‌کوب در ۱۱ شهرستان استان در حال انجام است، افزود: بیماری تب‌برفکی از لحاظ اقتصادی یکی از موانع اصلی در تأمین بهداشت و تولید دام و فرآورده‌های خام دامی است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان‌جنوبی مطرح کرد: یکی از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری، انجام به موقع واکسیناسیون بوده که در این راستا دامپزشکی استان تمام تلاش خود را در راستای تأمین و تزریق واکسن برای دام های روستایی و عشایری انجام می‌دهد.

اصغرزاده با بیان اینکه در حال حاضر استان عاری از بیماری تب‌برفکی بوده در خصوص وضعیت و برنامه واکسیناسیون دام‌ها، گفت: در سال گذشته تعداد یک‌میلیون و ۲۰۱ هزار و ۵۹۶ رأس دام سبک و ۴۷ هزار و ۹۸۸ رأس دام سنگین در استان علیه این بیماری واکسینه شده است.

وی با اشاره به اینکه پیش‌بینی می‌شود در مرحله نخست این طرح ۱۸ هزار راس دام سنگین روستایی و عشایری تحت پوشش  مایه‌کوبی قرار گیرد، اضافه کرد: براساس دستورالعمل اجرایی، دام سبک استان در طول سال جاری دو نوبت تحت پوشش مایه کوبی قرار خواهند گرفت.

مدیرکل دامپزشکی خراسان‌جنوبی به تب خونریزی دهنده کریمه‌کنگو اشاره کرد و افزود: این بیماری حاد تب‌دار و خونریزی دهنده بوده که از طریق گزش کنه و یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود.

وی بیان داشت: این ویروس از طریق تماس مستقیم با خون یا ترشحات بیمار، لاشه حیوان آلوده (انتقال به قصاب‌ها و سلاخ‌ها) نیز سبب ایجاد بیماری می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی خراسان‌جنوبی اضافه کرد: این بیماری در فصول گرم سال از اواخر فروردین تا اواخر شهریور (زمان رشد و تکثیر کنه‌ها) شیوع پیدا می‌کند.

اصغرزاده در خصوص عملکرد پیشگیرانه از این بیماری خطرناک در استان توسط دامپزشکی، گفت: با توجه به اینکه از بین بردن کنه از مهم‌ترین راه‌های مبارزه و پیشگیری با این بیماری بوده توزیع ۴ هزار لیتر سم از ابتدای سال جهت سمپاشی جایگاه و اماکن دامی و بدن دام در ۱۱ شهرستان استان انجام شده است.

وی تصریح کرد: از ابتدای سال تا پایان خردادماه امسال ۲۴۱ هزار و ۷۰۰ متر مربع جایگاه دام و بدن تعداد ۲۷ هزار و ۱۴۵ رأس گوسفند و بز و ۵۳۲ رأس گاو و گوساله در استان سمپاشی شده است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: طرح سم پاشی جایگاه و بدن دام با سرعت بیشتر از قبل با اولویت دام عشایر و نقاط پرخطر در حال اجرا بوده و به‌زودی محموله دیگری از سم جهت ادامه طرح پیشگیری از بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه‌کنگو در استان توزیع می‌شود.

انتهای پیام/۶۹۰۲۷/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: دامپزشکی تب برفکی خراسان جنوبی اصغرزاده مدیرکل دامپزشکی مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی بیماری تب برفکی مایه کوبی دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۲۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرسه سگ‌های ولگرد در شهر؛ ترحم، ترس، هاری

ایسنا/خراسان شمالی سگ های ولگرد همه جا هستند، کوچه، خیابان های حاشیه شهر و حتی در مرکز اصلی شهر هم سگ های ولگرد در حال پرسه زنی هستند.

با وجود اینکه ستاد اتلاف سگ های ولگرد در شهر بجنورد ایجاد و دستگاه های مختلف عضو این ستاد هستند اما همچنان این مشکل در شهر وجود دارد.

مدتی است که خبرهایی از افزایش بیماری هاری در میان جمعیت حیوانی(سگ‌ها) در خراسان شمالی شنیده می شود و بیم آن می رود که مبادا سگ هایی که در حال پرسه زنی در قسمت های مختلف شهر هستند به هاری مبتلا بوده و به انسان منتقل شود.

شناسایی ۱۵ کانون بیماری هاری در خراسان شمالی

دکتر حسن قاسمی فرد رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی از شناسایی ۱۵ کانون بیماری هاری در میان سگ‌های صاحب‌دار این استان در سال گذشته خبر داد.

وی اظهار کرد: روند شیوع بیماری هاری در چند سال اخیر در میان سگ‌های استان رو به افزایش بوده، به‌طوری که سال ۱۴۰۱، ۱۴ کانون و سال گذشته ۱۵ کانون از این بیماری شناسایی شد. امسال نیز یک کانون از این بیماری شناسایی شد.

قاسمی فرد ادامه داد: با بررسی‌های انجام‌شده این بیماری در میان جمعیت گربه‌ها نیز روبه افزایش است به‌طوری که از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰، هیچ کانونی از بیماری هاری در میان جمعیت گربه در این استان دیده نشده بود، اما از سال ۱۴۰۰ تا آبان ماه سال گذشته شش کانون از این بیماری در میان گربه‌ها دیده شده است.

وی گفت: پنج کانون از این تعداد در شهرستان بجنورد و یک کانون نیز در شهرستان گرمه دیده شده است.

قاسمی فرد بیان کرد: یکی از عوامل شیوع بیماری هاری در میان سگ‌های صاحب‌دار در این استان سگ‌های ولگرد بود و تاثیر این بیماری از طریق سگ‌های ولگرد وجود دارد. ستاد «اتلاف سگ‌های ولگرد» باید نسبت به جمع‌آوری این سگ‌ها جدی‌تر وارد عمل شود.

وی با اشاره به اینکه در این استان ۲۴ هزار سگ صاحب‌دار وجود دارد، گفت: واکسیناسیون ۱۸ هزار و ۵۰۳ قلاده سگ پیش‌بینی سالانه در این استان است که سال گذشته ۲۰ هزار و ۴۷۷ قلاده سگ واکسینه شدند.

این مقام مسئول گفت: هاری بیماری حاد ویروسی و یکی از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین بیماری‌های ویروسی قابل انتقال از حیوان به انسان است. اهمیت بیماری هم به‌دلیل میزان کشندگی بالاست.

مورد مثبتی از بیماری هاری در انسان مشاهده نشده است

هادی نیستانی کارشناس مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در ادامه در گفت و گو با ایسنا، بیان کرد: هاری یک بیماری ویروسی کشنده است که این ویروس در بزاق حیوان بیمار وجود دارد و در صورت تماس این بزاق از طریق گزش و یا خراش به انسان منتقل و سبب مرگ انسان می‌شود.

وی تاکید کرد: طی چند سال اخیر هیچ نمونه مثبتی از بیماری هاری در انسان در این استان مشاهده نشده است.

نیستانی با بیان اینکه منبع اصلی این بیماری سگ و گربه و حیواناتی همچون روباه و ... هستند، گفت: در صورت تماس بزاق حیوان هار با حیواناتی همچون گوسفند آن‌ها نیز بیمار می‌شوند و اگر بزاق این حیوانات به انسان منتقل شود، انسان نیز بیمار می‌شود.

وی افزود: در سال گذشته ۵۰۰۰ حیوان گزیدگی در این استان وجود داشته که ۹۰ درصد آن مربوط به سگ و مابقی مربوط به سایر حیوانات بوده است.

کارشناس مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در واقع اگر سگ و یا گربه مبتلا به بیماری هاری نباشد حالت تهاجمی ندارد بنابراین بیشتر حیوان گزیدگی از سوی سگ و گربه بر اثر اذیت و آزار انسان است.

عدم رسیدگی روستاییان به سگ‌ها علت اصلی پرسه زنی سگ‌های ولگرد در داخل شهرها

هادی قربانی رئیس سازمان پسماند خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا، بیان کرد: یکی از عوامل مهم پرسه زنی سگ‌ها در شهر بجنورد، روستاهای اطراف و نزدیکی تعدادی از روستاها به شهر است.

وی گفت: در واقع تعدادی از روستاییان به سگ‌های خود آب و غذا نمی‌دهند و سگ‌ها برای رفع گرسنگی وارد شهر می‌شوند.

قربانی افزود: از سوی دیگر در گذشته مواردی همچون عقیم سازی سگ‌ها و یا اقداماتی برای کاهش تولید تعداد سگ‌ها انجام می‌شد که این اقدام اکنون انجام نمی‌شود و بالا بودن تعداد زاد و ولد سگ‌ها سبب شده تا تعداد سگ‌های ولگرد در داخل شهرها افزایش یابد.

وی ادامه داد: ترحم بیش از حد به سگ‌ها سبب شده تا تعداد سگ‌های ولگرد در این شهر زیاد شود و با وجود اینکه پیمانکار هر روز در حال جمع کردن سگ‌های ولگرد است اما بازهم هر روز شاهد پرسه زنی سگ‌ها هستیم.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه مکانی برای جمع آوری سگ‌های ولگرد در بجنورد جانمایی شده است، گفت: هم اکنون حدود ۴۰۰ قلاده سگ ولگرد در شهر جمع آوری و به این مکان ارجاع داده شده است. روزانه به طور میانگین ۱۰ قلاده سگ ولگرد گرفته می‌شود.

وی با بیان اینکه مساحت این مکان ۵۰۰۰ متر مربع است، افزود: در سال گذشته فقط ۲۰۰ میلیون تومان برای مناسب سازی این مکان همچون سایه‌بان هزینه شده است.

رئیس سازمان پسماند خراسان شمالی در پاسخ به این سوال که در نهایت تکلیف سگ‌های ولگرد جمع آوری و انتقال داده شده به این مکان چه چیزی است، ادامه داد: در این مکان اقداماتی همچون عقیم سازی، دادن آب و غذا انجام می‌شود اما در نهایت تکلیف مشخص نیست که با آن‌ها چه کرد!

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پرسه سگ‌های ولگرد در شهر؛ ترحم، ترس، هاری
  • واکسیناسیون ۱۰ هزار و ۷۴۴ قلاده سگ در قزوین
  • خراسان جنوبی زیر رگبار رعد و برق
  • تا کنون موردی از بیماری «تب کریمه کنگو» در لرستان مشاهده نشده است
  • اجرای طرح ملی ورزش با مردم در خراسان جنوبی
  • موردی از تب کریمه کنگو در لرستان مشاهده نشده است
  • گوشت قرمز از مراکز معتبر و موردتایید دامپزشکی تهیه شود
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود
  • کاهش کانون‌های بیماری آبله در استان ایلام