Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگردان و تهیه‌کننده رادیو کمپر، از سفر به شهرهای اطراف و نقاط دورتر از مرکز شهر همدان در راستای برگزاری کارگاه‌های نمایش رادیویی برای کودکان و نوجوانان خبر داد. - اخبار استانها -

صادق داوری‌فر کارگردان و تهیه‌کننده رادیو سیار در گفتگو با خبرنگار تسنیم در همدان، درباره برگزاری کارگاه‌های نمایش بداهه برای کودکان و نوجوانان شهرهای اطراف همدان گفت: کمپر، یک خودروی مسافرتی است که علاوه بر قابلیت پخش فیلم و رادیو، امکانات بازی‌خانه سیار را نیز داراست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در این دوره از جشنواره دو قابلیت بازی‌خانه سیار و رادیو نمایش کمپر، برای برگزاری کارگاه‌های نمایش بداهه در شهرهای اطراف استان همدان مورد استفاده قرار می‌گیرد تا بتوانیم جشنواره را فراتر از مرکز استان و به بخش‌هایی با امکانات کمتر نیز سوق دهیم.

کارگردان و تهیه‌کننده رادیو کمپر، درباره نحوه کارکرد این بخش گفت: در این کمپر، کودکان و نوجوانان به واسطه بازی‌خانه، اطراف ماشین جمع می‌شوند و با استفاده از ساده‌ترین نوع نمایش رادیویی، با مفهوم نمایش آشنا می‌شوند. در واقع درون این کارگاه بچه‌ها با ایده، بازیگری، متن و ابعاد مختلف یک نمایش آشنا می‌شوند.

داوری‌فر، ادامه داد: هدف ما از اجرای رادیو کمپر، این است که بتوانیم جشنواره را به فراتر از مرکز شهر نیز سوق دهیم و بتوانیم در نقاط مختلف، شامل شهرها و روستاهای اطراف همدان نیز، به اجرای نمایش بپردازیم. بنابراین در تمام شش روز جشنواره، ما در یکی از مناطق اطراف شهر اجرا خواهیم داشت.

وی افزود: هدف کلی ما این است که بتوانیم به توسعه و گسترش فرهنگ و هنر، در یک جریان سیال و سیار، کمک کنیم بنابراین همیشه مقصد ما شهرستان‌ها، و روستاهای دور افتاده و کم برخوردار هستند. مسئله اینجاست که بسیاری از افراد سفر را از مبدأ برای علاقه و لذت انتخاب می‌کنند؛ اما تلاش ما این است که بتوانیم مردمان مقصد را نیز در لذت سفر شریک کنیم. البته این لذت از جنس نمایش و تئاتر است، بنابراین تعاملی که بین رادیو سیار با کودکان و نوجوانان شکل می‌گیرد، یکی از اهداف کلی ماست.

کارگردان و تهیه‌کننده رادیو کمپر تصریح کرد: در این کارگاه ایده نمایش و قصه آن، از دل گفت‌وگوهایی که با کودکان و نوجوانان حاضر در صحنه داریم، به دست می‌آید. علی جانب‌الهی به عنوان یک بازیگر با بچه‌ها بازی خلاق انجام می‌دهد و سپس آنها را برای اجرای نمایش آماده می‌کند؛ بنابراین در طول دو یا سه ساعتی که کارگاه برگزار می‌شود، سعی می‌کنیم که دغدغه‌های بچه‌ها را شناسایی کنیم؛ زیرا این مسائل پس از گفتگو و بررسی، تبدیل به ایده بداهه و در نهایت یک قصه واحد می‌شود که می‌تواند شکل کلی و ساده نمایش را به آنان نشان دهد.

وی افزود: شرکت‌کنندگان ورک‌شاپ نمایش رادیویی، سپس نمایش‌های کوتاه رادیویی خودشان را به صفحه رادیوکمپر می‌فرستند تا در روز آخر به عنوان پروژه مشترک پخش شود.

داوری‌فر از ساخت مستند بزرگداشت جشنواره تئاتر کودک و نوجوان خبر داد و گفت: این نخستین دوره است که ما در این جشنواره حضور داریم، البته قبلاً در رویدادهای دیگری نظیر جشنواره فیلم مستند و جشنواره فیلم فجر نیز حضور داشته‌ایم. تفاوت این رویداد برای ما در این است که ساخت مستندهای بزرگداشت جشنواره، با یک ایده خلاقه در مسیر سفر، به ما سپرده شده است، بنابراین تمام رویدادهایی که در طول سفر و کارگاه‌ها شکل می‌گیرد، بخشی از این مستندات، خواهد بود.

جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک ـ همدان| تریلی نمایش «شهر پرندگان» به جشنواره رسیدجشنواره بین‌المللی تئاتر کودک ـ همدان| عروسک‌های غول‌پیکر به روی صحنه رفتندجشنواره بین‌المللی تئاتر کودک ـ همدان| تئاتر «کاشف گیج» بخشی از تاریخ را برای کودکان روایت می‌کند

بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان، از اول تا ششم تیرماه سال 1401 با شعار «تئاتر، پرواز پروانه‌های خیال» در شهر تاریخی همدان برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جشنواره بین المللی تئاتر کودک ـ همدان کودکان و نوجوانان شهرهای اطراف کارگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۲۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این صدا برای بچه‌های ایران است/ جزییات یک کنسرت باتربیت!

عَبِد آتشانی آهنگساز، بازیگر، خواننده و سرپرست گروه موسیقی «بامانی» که طی روزهای گذشته اولین کنسرت موسیقی تئاتر کودکان و خردسالان را پیش روی مخاطبان قرار داده بود، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر ضمن ارایه توضیحاتی درباره نحوه برگزاری این پروژه موسیقایی که با حمایت معنوی انجمن صنفی سراسری موسیقی تئاتر ایران روی صحنه رفته است، بیان کرد: عبارت «بامانی» که برای فعالیت های گروه موسیقی مان انتخاب کردیم مشتمل و برگرفته از سه واژه «بابا»، «مامان» و «نی نی» است که همین موضوع به خودی خود موید تمرکز و توجه ما روی گروه سنی کودک و خردسال است که بتوانیم با زبان موسیقی و نمایش علاوه بر اجرای یک فضای کمتر تجربه شده در ایران و ایجاد یک فضای سرگرم کننده برای کودکان ایران، مفاهیم تربیتی و آموزشی را در قالب یک کنسرت ارایه دهیم.

وی که طی سال های اخیر در پروژه های مختلف تئاتری و تلویزیونی مرتبط با گروه سنی کودک و نوجوان فعالیت های زیادی را در عرصه آهنگسازی و بازیگری انجام داده، درباره انگیزه برگزاری کنسرت ویژه گروه سنی خردسال و کودک گفت: در این سال ها همواره به این موضوع فکر می کردم که ای کاش شرایطی فراهم می شد تا آن دسته از خردسالان و کودکانی که با والدین خود به کنسرت های پاپ و سنتی می روند، فضایی را پیش روی خود داشته باشند که کنسرت هایی ویژه گروه سنی آنها وجود داشته باشد. مسیری که متاسفانه در کشور ما از سابقه چندانی برخوردار نیست و آثار موسیقایی که در حوزه کودک اجرا می شوند اغلب مرتبط با جُنگ های شادی است که یک دستگاه کیبورد روی صحنه و پلی بک خوانی هم محتوای اصلی آن را تشکیل می دهد. شرایطی که می تواند در قالبی منسجم تر با یک ارکستر کامل به گوش بچه های ایران برسد.

این آهنگساز و بازیگر تاکید کرد: موضوعی که به آن اشاره کردم برای من بسیار مهم بود زیرا همواره دغدغه این را داشتم و دارم که بتوانم به سهم خودم در عین اینکه موسیقی سرگرم کننده ای را به گوش مخاطب برسانم، مفاهیم تربیتی و تعلیمی را با موسیقی سالم و غیرمخرب هم تولید کنم. مسیری که بچه ها در قالب یک کنسرت ویژه گروه سنی خردسال و کودک سازها را روی صحنه ببینند، با گروه بخوانند و در عین تعامل شنونده یک موسیقی کامل باشند. فرآیندی که بسیار هم مشکل است و تا همین جا هم ما را با مشکلات زیادی روبه‌رو کرده است. اتفاقا در تدارک اجرایی کردن چنین رویکردی بودم که به پیشنهاد سعید ذهنی رییس انجمن صنفی موسیقی تئاتر تصمیم گرفتم برخی از آثارم در حوزه آثار نمایشی مرتبط با تئاتر کودک را تنظیم و برای اجرای زنده آماده کنم. اتفاقی که بسیار هم جذاب شد و ما را وارد مسیری کرد که بتوانیم مجموعه کنسرت هایی را با گروه «بامانی» اجرا کنیم.

آتشانی ادامه داد: مجموعه کنسرت های ما ابتدا در تالار هنر و سپس در پردیس تئاتر شهرزاد پیش روی مخاطبان قرار گرفت و خوشبختانه با استقبال بسیار خوبی هم مواجه شد. مسیری که در هم جواری تئاتر و موسیقی علاوه بر خلق لحظاتی شاد و سرگرم کننده برای کودکان عزیز، مشتمل بر انتقال مفاهیم تربیتی و آموزشی از جمله «بازیافت»، «احترام به بزرگ ترها» و مواردی از این دست بدون شعار و کلیشه های رایج شد و توانست لحظات خوبی را برای مخاطبان رقم بزند.

این بازیگر و خواننده در بخش دیگری از صحبت های خود با قدردانی از والدین برای حضور در این کنسرت ها تصریح کرد: یکی از مهم ترین رویکردهایی که در این کنسرت ها به دنبال آن هستم، معرفی سازهای ایرانی و اساسا موسیقی ایرانی به مخاطبان است. البته آنچه ما در این کنسرت ها ارایه دادیم، عمدتا متمرکز بر موسیقی پاپ بود اما در این مسیر تلاش کردیم با اضافه کردن سازهای ایرانی و سازهای مرتبط با موسیقی نواحی ایران به تدریج نقش پررنگ تری را برای معرفی سازهای ایرانی طراحی کنیم. از این رو در کنسرت های پیش رو تلاش می شود که مجموعه برنامه هایی به صورت کاملا زنده و مبتنی بر سازهای ایرانی پیش روی مخاطبان قرار گیرد که مطمئنم می‌تواند با استقبال بچه ها مواجه شود.

وی در پایان با تاکید برنقش مولفه های آموزشی و تربیتی در این کنسرت‌ها گفت: در این اجراها تعامل، خنده و سرگرمی، پذیرش مفاهیم تربیتی، همراهی کودکان و مسایلی از این دست برای ما حرف اول را می زند و چه قدر خوب که در این چند کنسرت شاهد تحقق چنین رویکرد تعامل گرایانه ای بودیم. موضوع مهمی که آرزو می کنم روزی بتوانم برای همه بچه های سرزمینم آن را اجرا کنم. مسیری که هیچ پلی بکی در آن وجود ندارد و آنچه روی صحنه اجرا می شود همچون قلب راستین و پاک بچه ها اجرای واقعی از موسیقی است که ساز در آن مهم ترین نقش را دارد. مسیری که امیدوارم بتوانم در گام های بعدی آن را پخته تر، سنجیده تر و منسجم تر اجرا کنیم. شرایطی که اگرچه هنوز هیچ اسپانسر و حامی ندارد اما باور دارم به مدد قلب پاک کودکان سرزمینم و نیتی که داریم می تواند مسیر روشنی را برای ما ترسیم کند.

کد خبر 6090425 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی به شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیکتر شد
  • اضافه‌شدن ۶ نمایش به جشنواره تئاتر رضوی برای اجرا در دهه کرامت
  • آیین اختتامیه دومین جشنواره ملی دوست من کتاب برگزار می‌شود
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند
  • همدان میزبان جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی می شود
  • راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور
  • تئاتر ۲ روز تعطیل می‌شود
  • برگزاری چهل و دومین جشنواره فرهنگی - هنری «امید فردا» در همدان
  • سالن‌های تئاتر ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت اجرا ندارند
  • این صدا برای بچه‌های ایران است/ جزییات یک کنسرت باتربیت!