Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با توجه به پلتفرم‌های خودرویی موجود در کشور، عمده واردات خودرو مربوط به محصولات کمتر از 10 هزار دلار خواهد بود تا هم سبد محصولات ما کامل شود و هم قابلیت داخلی‌سازی تدریجی داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری آریا، «سیدرضا فاطمی امین» امروز (شنبه) در پایان نشست خبری در پاسخ به خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: آیین نامه واردات خودرو 10 بندی است که در دولت مطرح شده و بر سر یکی از بندهای آن بحث و بررسی وجود داشت که در حال رفع و رجوع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی پیش بینی کرد: از زمان ابلاغ آیین نامه خودرو، واردات نخستین دسته از خودروها دست‌کم دو ماه به طول بینجامد. وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: واردات خودرو با دو دلیل پر کردن شکاف عرضه و تقاضا و همچنین کامل کردن سبد محصولات داخلی در دستور کار است.
فاطمی‌امین بیان داشت: سال گذشته کمتر از 900 هزار دستگاه خودرو در کشور تولید شد، اما تقاضا بین 1.5 تا 1.6 میلیون دستگاه بود، همچنین عدم انجام واردات از سال 97 و وجود چندین میلیون خودرو فرسوده در کشور یک تقاضای انباشته را برای آن ایجاد کرده است به تفاوت قیمت 40 تا 100 درصدی قیمت کارخانه‌ای و بازاری در برخی از خودروها انجامیده است.
وی گفت: امسال برای تولید بیش از یک میلیون و 600 هزار دستگاه خودروی سواری، وانت، تجاری و سنگین برنامه از خودروسازان گرفته شده است که بخشی از تقاضا را تامین خواهد کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: سبد محصولات موجود در کشور ناقص است، با توجه به اینکه سه پلتفرم خوب مربوط به خودروهای شاهین، تارا و ال 90 در کشور داریم که اتفاقاً همین محصولات قیمت‌های بالایی دارند و دیگر پلتفرم ها قابل توسعه نیستند، بنابراین در نظر داریم محصولات اقتصادی به طور مثال زیر 10 هزار دلار که با قدرت خرید مردم تناسب داشته باشند، وارد کنیم.
وی ادامه‌داد: اینکه این خودروها از کدام کشور وارد شود کار وزارت صنعت، معدن و تجارت نیست، اما باید چند قید همچکن خدمات پس از فروش، انتقال فناوری و کیفیت و استاندارد لازم را داشته باشد.
فاطمی‌امین تصریح کرد: واردات خودروهای دست دوم و کارکرده ممنوع است.
تعرفه واردات خودروها
وی درباره تعرفه واردات خودروها نیز گفت: تعرفه واردات برای خودروهای برقی و هیبریدی 10 درصد و برای سایر خودروها بالای 45 درصد خواهد بود.
فاطمی‌امین ادامه‌داد: همچنین تعرفه واردات پایینی برای خودروهای اقتصادی در نظر رگفته می‌شود تا هزینه‌ها به مردم منتقل نشود.
وی در خصوص برخی خودورهای دپو شده در گمرکات، یادآور شد: ‌این خودروها بدون ثبت سفارش گمرکی هستند و به همین دلیل پس از مدتی تحویل سازمان اموال تملیکی خواهند شد.
وزیر صنعت تصریح‌کرد: وزارت صمت هیچ برنامه‌ای برای این خودروها ندارد.
همکاری مشترک خودرویی با روسیه
وی اظهار داشت: صنعت خودروی روسیه پس از جنگ این کشور با اوکراین به‌شدت دچار مشکل شده و طرف‌های تجاری خارجی از این کشور خارج شده اند.
فاطمی‌امین گفت: با توجه به اینکه خودرویی نظیر ال90 در این کشور تولید می شد که در ایران هم سابقه تولید دارد، اکنون مذاکراتی بین قطعه سازان دو کشور برای همکاری‌های مشترک قطعه‌ای شکل گرفته است و به هیچ عنوان موضوع پلتفرم مشترک مطرح نیست.
مخالف عرصه خودرو در بورس کالا نیستیم
وی افزود: عرصه خودرو در بورس کالا در هیچ کجای جهان سابقه ندارد و هرچند این موضوع حرفه‌ای نیست، اما مخالفتی هم با این مساله نداریم و معتقدی می‌توان از ساز و کار آن استفاده کرد.
این عضو کابینه دولت سیزدهم با اشاره به توقف عرصه دو خودروی گروه بهمن در بورس کالا، تصریح‌کرد: در این زمینه رانت زیادی وجود داشت و از مدت‌ها قبل هشدار داده بودیم تا اینکه در نهایت یک روز مانده به عرضه آنها در بورس طی نامه‌ای، خواستار متوقف شدن عرضه آنها شدیم.
وی گفت: در این زمینه رانتخواران ناراضی با قوت ورود کردند و به فضاسازی منفی علیه وزارت صمت در رسانه‌ها پرداختند، در حالی که ما مانع از ایجاد رانت شده بودیم.
قرعه‌کشی خودرو
وزیر صمت درخصوص قرعه‌کشی خودروها خاطرنشان‌کرد: وزارت صمت هیچ سامانه جدیدی در این زمینه ایجاد نکرده، بلکه پیش از این ایران‌خودرو و سایپا دو سامانه مجزا برای این مهم داشتند که به دلیل تخلفات و سوءاستفاده‌هایی که انجام می‌شد، اعتراضاتی در این زمینه وجود داشت.
وی بیان‌داشت: ‌وزارت صنعت در این زمینه دو کار انجام داد، نخست؛ به‌جای عرضه خودروها به صورت قطره‌چکانی و هفتگی در دو سامانه، قرعه کشی را به صورت چند ماه در میان با عرضه بیش از 170 هزار خودرو انجام می‌دهد و دوم؛ بر فرآیند عرضه و فروش خودرو نظارت دارد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: خودرو تعرفه واردات واردات خودرو معدن و تجارت فاطمی امین وزیر صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۴۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر جدید وزیر صمت درباره واردات خودرو | مردم هم می توانند این خودروها را ثبت نام و خریداری کنند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، عباس علی‌آبادی در گفت‌وگوی تلویزیونی با اشاره به افزایش تولید خودرو در کشور به ۵ هزار دستگاه در روز گفت: تلاش داریم که این رقم را حدود ۲۰ درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است.

وی اظهار کرد: اجلاس آفریقا را داشتیم و بزرگترین نمایشگاه دستاوردهای کشور برای معرفی به بیش از ۲ هزار بازرگان و تاجر بین‌المللی برگزار خواهد شد و می‌تواند تبعات خوبی داشته باشد. اجلاس آفریقا با تعداد زیادی از مقامات ارشد سیاسی آفریقا به خوبی برگزار شد که می‌تواند تاثیرات خوبی در رفاه و اقتصاد کشور داشته باشد.

علی‌آبادی افزود: آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای بازرگانان و تجار ما است. از جمله مهمترین این فرصت توسعه‌نیافتگی کامل آفریقا است. البته آفریقایی‌ها به صورت جامع برنامه‌هایی را برای توسعه پیگیری می‌کنند و در این برنامه فرصت‌های برای تجار ما وجود دارد. برای تحقق جهش تولید باید دروازه صادرات باز شود. خیلی از کالاهایی که تولید می‌کنیم به جهت اینکه بازار صادراتی ندارد، مجبور هستیم تولید را محدود کنیم. به عنوان مثال در لوازم خانگی رشد خوبی در کیفیت و کمیت داشتیم، اما همچنان در تهدید کالاهای قاچاق هستیم.

جزئیات تازه درباره مجوز واردات خودروهای کارکرده

وزیر صمت ادامه داد: از جمله چالش‌هایی که در آفریقا داریم، نبود زیرساخت است که البته این موضوع با توجه به ظرفیت‌های خوبی که در توسعه زیرساخت حوزه‌های انرژی و حمل و نقل داریم یک فرصت محسوب می‌شود. نرخ رشد اقتصادی در آفریقا از متوسط جهانی بیشتر است و این به معنای فرصت است و ما باید از آن استفاده کنیم. تلاش می‌کنیم تا پایان امسال در تمام یا حداقل بخشی از کشورهای آفریقایی که محوریت دارند، نمایشگاه‌های دائمی برای کالاهای ایرانی را فراهم کنیم و همچنین به آفریقایی‌ها فرصت دهیم که در کشور ما پایگاه معرفی خود را داشته باشند. تراز تجاری ما با آفریقا کاملاً مثبت است و رویکرد ما این است که واردات خود را نیز از آفریقا افزایش دهیم. تا پایان امسال تعداد رایزن‌های بازرگانی ما در آفریقا به ۱۲ مورد می‌رسد و تعداد مراکز بازرگانی به ۱۵ مرکز خواهد رسید.

او در خصوص چالش‌های توسعه تجارت با آفریقا گفت: مهم‌ترین چالش‌ها رقبا هستند که تلاش می‌کنند پس از حضور ما در آفریقا با ابزارهای مختلفی مانند تحریم جلوی این موضوع را بگیرند. برنامه وزارت صمت این است که میزان تجارت ایران اعم از صادرات و واردات نسبت به شرایط فعلی دو برابر شود.

علی‌آبادی افزود: باید ظرفیت‌های مالی و اقتصادی خود را به نفع صادرات بسیج کنیم و هر مانعی که در مسیر صادرات است را برداریم. ما به شرکت‌هایی اولویت می‌دهیم که صادرات محور و دانش‌بنیان هستند. شرکت‌هایی که حداقل ارزبری و بیشترین میزان ارزآوری را دارند. مشارکت مردم زمانی رخ می‌دهد که بتوانیم از سرمایه‌های خرد مردم استفاده کنیم.

او افزود: در حال تعریف پروژه‌هایی هستیم که بر اساس آنها بتوانیم صندوق‌های پروژه را تأسیس کنیم که مردم با سرمایه‌های خرد خود در پروژه‌های ملی مشارکت کنند. به زودی اطلاعیه‌ها در این باره منتشر خواهد شد. اگر بتوانیم این هدف را محقق کنیم، بخش مشارکت مردم در شعار سال را به معنای واقعی و الگوی تازه محقق کنیم.

آمار جدید از ورود خودروهای وارداتی به کشور | وزیر صنعت: مردم برای خرید خودرو خارجی عجله نکنند؛ سرعت تحویل به زودی افزایش می‌یابد

علی‌آبادی گفت: رقبای ایران حتماً برای ایران مزاحمت ایجاد خواهند کرد. یکی از کارهای مهمی که باید انجام دهیم ابزار تجارت را فراهم کنیم که مهمترین آن حمل و نقل است. برای شرق و شمال آفریقا نسبت خوبی داریم و طبق دستور رئیس‌جمهور برای غرب و جنوبی آفریقا هم از لحاظ حمل‌ونقل پوشش دهیم که کارهای سختی است و حتماً انجام خواهیم داد.

وزیر صمت افزود: آفریقا فرصت خوبی برای صنایع دانش‌بنیان ایران است و کشورهای آفریقایی هم در حوزه آموزش هدف‌گذاری کرده‌اند و ایران باید از این فرصت استفاده کند. همچنین شرکت‌های مهندسی و زیرساخت ایران هم می‌توانند پروژه‌های بزرگی در آفریقا اجرا کنند. کشورهای آفریقایی علاقه‌مند هستند از خودروهای روز استفاده کنند و این فرصتی برای ایران است.

وی تاکید کرد: تلاش خواهیم کرد به کسانی در اولویت ارز، ارز بدهیم که به سمت تجارت و صادرات بروند به‌ویژه به مقاصد صادراتی ایران از جمله آفریقا.

علی آبادی همچنین درباره برنامه های وزارت صمت در خصوص صنعت خودرو گفت: ما برنامه گسترده داریم و امسال تلاش خواهیم کرد که ظرفیت تولید را افزایش دهیم. ما به ظرفیت تولید ۵ هزار خودرو در روز رسیدیم و تلاش داریم که این را حدود ۲۰ درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است.

وی افزود: در بحث واردات خودرو باید گفت: این موضوع را در دستور کار داریم تا به این وسیله تعادل بهتری در تامین تقاضای بازار و بحث ناترازی به وجود بیاوریم و اخبار خیلی خوبی در این زمینه داریم. تاکسی‌های برقی را واردات کرده ایم و مردم می‌توانند ثبت نام کرده و بخرند.

کد خبر 847353 برچسب‌ها واردات خودرو خبر مهم واردات وزارت صنعت، تجارت و معدن علی آبادی ایران آفریقا

دیگر خبرها

  • خبر جدید وزیر صمت درباره واردات خودرو | مردم هم می توانند این خودروها را ثبت نام و خریداری کنند
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • گاف دولتی در اعلام خودرو‌های وارداتی دپویی
  • صادرات ۵۰۰ میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته
  • واردات قهوه ۷۵ درصد افزایش یافت
  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید
  • از احمدی‌نژاد تا رییسی/چه کسی پای رانت را به بازار خودرو باز کرد؟
  • گیر واردات خودروهای کارکرده کجاست؟
  • هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی خودرو پکن: نمایش به روز ترین محصولات خودرویی جهان در چین (+گزارش تصویری)
  • هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی خودرو پکن: نمایش به روزترین محصولات خودرویی جان در چین (+گزارش تصویری)