Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیاست شرکت‌های نرم افزاری در هماهنگی با شرکت‌های تولید کننده دستگاه‌های سخت افزاری به شکلی قرار گرفته است که ما مجبوریم هر چند سال یک بار تلفن همراه هوشمند و یا رایانه خودمان را تعویض کرده و یک دستگاه نو خریداری کنیم. حل این مشکل به علاوه در نظرگرفتن پارمترهای غیرقابل گذری نظیر امنیت اطلاعات و جنگ نرم ضرورت ایجاد یک سیستم عامل بومی تلفن‌های همراه و حتی رایانه‌ها را گوشزد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ همه ما این تجربه را داشتیم که از حدود 10 -13 سال پیش که تلفن‌های همراه هوشمند روانه بازار شد و موج استفاده از این تلفن‌های لمسی آغاز شد، با این وجود که ظرفیت بسیار محدودتری نسبت به تلفن‌های امروزی داشتند اما کلی برنامه در آن‌ها نصب می‌شد.

اما هر چه جلوتر آمدیم با آمدن تلفن‌های جدیدتر، اپلیکیشن‌های اندروید یا ios به روزرسانی‌های پیدا کردند که سبب می‌شود حجم این اپلیکیشن‌ها افزایش قابل توجهی پیدا کرده و رفته رفته سر و کله خطای تکمیل ظرفیت ذخیره گوشی بر روی تلفن‌های همراه ظاهر شود و این افزایش حجم‌ها به جایی می‌رسد که دیگر امکان نصب آن‌ها بر روی گوشی میسر نیست و کاربران این تلفن‌های همراه مجبور هستند دستگاهی را که دو یا سه سال پیش خریداری کردند را به فروش رسانده و یک مدل جدیدتر آن را با صرف هزینه بیشتر خریداری کنند.

این چرخه از یک زمان به بعد در سیستم‌های رایانه‌ای وجود داشته و قبل از ظهور تلفن‌های همراه هوشمند، رایانهها چنین مشکلاتی را داشتند و رایانه‌ای که روزی ده‌ها نرم افزار را می‌شد بر روی آن نصب کرده و از آن استفاده کرد، با هر به روز رسانی نرم افزاری کندتر و هنگ‌تر می‌شد تا این که دیگر قابل استفاده نبود.

تلفن همراهی که تا چند سال پیش انواع و اقسام بازی‌ها و اپلیکیشن‌ها را میزبانی می‌کرد امروز حتی ظرفیت داشتن یک اپلیکیشن ساده مثل واتساپ را نیز ندارد و کاربر مجبور به تعویض آن با یک تلفن همراه جدید است که البته این تلفن همراه جدید هم با روند کنونی تا چند سال قابل استفاده خواهد بود و بعد از چند سال غیرقابل استفاده شده و دوباره باید تعویض شود.

 

به نظر می‌رسد این مسأله بیش از آن یک به مسأله پیشرفت در مبحث نرم افزاری برگردد به سیاستی برمی‌گردد تا کاربران جهان را مجبور کند چه در مورد رایانهها و چه در مورد تلفن‌های همراه، دستگاه خود را تعویض کنند و کار و کاسبی تولیدکنندگان این دستگاه‌ها همواره رونق خود را داشته باشد.

اکثر اپلیکیشن‌ها هر هفته یا هر ماه یک بروزرسانی دارند که در نتیجه این بروزرسانی حجمشان افزایش پیدا می‌کند و هیچ کس هم متوجه نمی‌شود در این بروزرسانی چه اتفاقی افتاد و چه چیزی به اپلیکیشن وی اضافه شده است.

این سیاست اجباری سبب شده است میلیاردها دلار از سرمایه مردم جهان دور ریخته شده و به سمت کارخانه‌های ساخت تلفن‌های هوشمند و دستگاه‌های رایانه‌ای روانه شود در حالی که اگر تولیدکنندگان بزرگ نرم افزار و به ویژه سیستم عامل‌ها از این سیاست پیروی نمی‌کردند اکثر مردم به این زودی تصمیم به تعویض دستگاه‌های خود نمی‌گرفتند و مبلغ زیادی از سرمایه مردم ذخیره می‌شد.

این مسأله به ویژه برای کشورهای مصرف کننده سیستم‌های رایانه‌ای نظیر ایران بسیار خسارت‌بارتر است. هر ساله میلیاردها دلار ارز بابت خرید گوشی و رایانه جدید از کشور ما خارج می‌شود که اگر چنین سیاستی توسط شرکت‌های بزرگ سخت افزاری و نرم افزاری دنیا دنبال نمی‌شد این اتفاق نمی‌افتاد.

 

اما سوای مبحث اقتصادی جای تأمل است که چرا با وجود اعمال همه نوع تحریم ظالمانه و سخت علیه کشور ما که حتی اجازه ورود غذا و دارو را به ایران نمی‌دهد، صادرات تلفن همراه به کشورمان هنوز تحریم نشده است و هر کسی آزادانه می‌تواند هر نوع تلفن همراهی را وارد کشور کرده و یا در ایران خریداری کند. نهایت تحریم‌ها در ایران برمی‌گردد به چند اپلیکیشن ساده و غیرضروری که بود و نبودش خیلی برای کاربران ایرانی تفاوتی ندارد.

سؤالی که با توجه به شرارت و دشمنی آمریکا و هم پیمانانش که بازار تلفن‌های هوشمند و سیستم‌های رایانه‌ای را در دست دارند دو پاسخ را به ذهن متبادر می‌کند. یکی موضوع امنیت و جاسوسی اطلاعات و دیگری موضوع جنگ نرم را.

راستی چه کسی می‌داند زمانی که با تلفن همراه هوشمند خود به اینترنت متصل می‌شویم ممکن در پس زمینه آن چه در گوشی خود می‌بینیم چه اطلاعاتی از تلفن‌های ما برای نقاط نامعلوم یا معلومی از دنیا ارسال شود؟ آیا نمونه‌های فاش شده از این دست را شنیده‌اید و یا در ذهن دارید؟

البته موضوع این یادداشت پرداختن به این دو بحث نیست اما اشاره‌ای به این دو موضوع، به نتیجه گیری پایانی کمک خواهد کرد.

اگر در کشور ما توسط شرکت‌های دانش بنیان مستقل و یا حتی دولتی، سیستم عاملی برای تلفن‌های هوشمند طراحی و ساخته شود بسیار می‌تواند در هر سه مورد بالا اثربخش باشد. هم در موضوع اقتصادی، هم در موضوع جنگ نرم و هم در موضوع بسیار مهمی نظیر امنیت اطلاعات.

به نظر می‌رسد این یک مسأله استراتژیک باشد چه این که فضای مجازی امروزه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است در دست داشتن بستر این فضا خود بسیار حائز اهمیت است و چه این که دولت مسئول جلوگیری از هدر رفت این حجم از سرمایه‌های مردم است و باید فکری برای آن بکند.

اگر چنین سیستم عاملی ساخته و بر روی تلفن‌های همراه نصب شود و متناظر با آن اپلیکیشن‌های مورد نیاز جامعه ساخته شوند، شاهد آن خواهیم بود که حتی بر روی یک دستگاه مدل پایین می‌توان ده‌ها نرم افزار نصب کرد بدون این که مشکلی به وجود آمده و یا نیاز باشد بعد از چند سال دستگاه خودمان را بالاجبار تعویض کنیم و سرمایه خود را در این راه هدر دهیم.

انتهای پیام/

 

 

منبع: دانا

کلیدواژه: تلفن های همراه رایانه ای همراه هوشمند اپلیکیشن ها نرم افزاری تلفن همراه دستگاه ها چند سال بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۴۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی فیبر نوری در ۳۴ روستای رشت

به گزارش خبرنگار مهر، کیا عاشوری ظهر یکشنبه در نشست شناسایی و رفع مشکلات بستر اینترنت تلفن همراه در سطح شهرستان رشت با گرامیداشت روز شوراها اظهار کرد: شوراهای اسلامی پل ارتباطی بین نظام، دولت و حاکمیت با مردم هستند و نقش بسزایی در توسعه و پیشرفت ایفا می‌کنند.

فرماندار رشت با اشاره به چالش‌های ارتباطی در این شهرستان بیان کرد: قطعی‌های مکرر تلفن و اینترنت به دلیل سرقت‌های گاه بی گاه اتفاق می‌افتد.

عاشوری با اشاره به دست درازی سارقان به زیرساخت‌های ارتباطی گیلان و رشت اضافه کرد: با توجه به ارزشمند بودن سیم‌های مسی در شبکه ارتباطی مورد توجه سارقان قرار می‌گیرد.

وی، برخورداری از تلفن ثابت را جزو ملزومات خانوارها برشمرد و افزود: اگرچه ورود تلفن همراه در عرصه ارتباط طیف گسترده‌ای از نیازها را پاسخ داده است اما بهره مندی از تلفن ثابت از ضروریات خانوارها به شمار می‌رود.

فرماندار رشت با تاکید بر لزوم تقویت زیرساخت‌های ارتباطی در این شهرستان بیان کرد: تمام نقاط رشت دارای دسترسی‌های مکالمه‌ای است که این مهم باید تقویت شود.

عاشوری با اشاره به خسارت‌های جبران ناپذیر سرقت به شبکه ارتباطی اضافه کرد: تلفن ثابت برخی روستاهای رشت به دلیل سرقت‌های مکرر قطع است.

وی با تاکید بر لزوم گسترش فیبر نوری در رشت افزود: برای جلوگیری از دست درازی سارقان نیاز است که فیبر نوری جایگزین کابل‌های مسی شود.

فرماندار رشت از راه اندازی فیبر نوری در ۳۴ روستای این شهرستان خبر داد و اضافه کرد: این روستاها دارای بالای ۱۰۰ خانوار جمعیت هستند و با نصب فیبر نوری نیازهای های ارتباطی شأن برطرف می‌شود.

عاشوری با اشاره به تقویت تجارت الکترونیک در رشت بیان کرد: تقویت زیرساخت‌های ارتباطی تجارت الکترونیکی در روستاها را به همراه دارد.

کد خبر 6091035

دیگر خبرها

  • عامل ۴۶ درصد تصادفات ؛ یک عادت بد در رانندگی!
  • واردات ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه در یک ماه گذشته
  • در یک ماه گذشته ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه واردات شد
  • تولید نوکیای تقلبی متوقف می‌شود+ فیلم
  • راه اندازی فیبر نوری در ۳۴ روستای رشت
  • کاربردهای خلاقانه برای لپتاپ‌ها و کامپیوتر‌های قدیمی
  • کشف محموله گوشی تلفن همراه سرقتی در گرمسار
  • کلاهبرداری با ترفند رسیدساز جعلی
  • ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال/راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای
  • ببینید | تصاویری از دزدی تلفن همراه در پشت چراغ قرمز در کمتر از 30 ثانیه!