Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین رویوران گفت: سلطه غرب در دنیا با تشکل‌های جدید مانند «بریکس پلاس» و «شانگهای» تعدیل می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛حسین رویوران، کارشناس ارشد مسائل منطقه در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سیاسی شبکه خبری تهران‌نیوز با تحلیل دعوت «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین از حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان برای حضور و سخنرانی در اجلاس سران «بریکس پلاس» به‌عنوان اقتصادهای نوظهور جهان در راستا تغییر موازنه قدرت از غرب به شرق و نظم نوین جهانی اظهار کرد: بریکس پلاس یک سازمان فراقاره‌ای و فراحوزه‌ای بوده و مانند شانگهای که مربوط به تبادلات اقتصادی و سیاسی است، نیست، بلکه یک سازمان فراقاره‌ای است و مهم‌ترین شاخص‌های نظام بین‌المللی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: به عبارتی سلطه غرب در دنیا با تشکل‌های جدید مانند «بریکس پلاس» و «شانگهای» تعدیل می‌شود و نشان می‌دهد که در دنیا با دو نیرو مواجه هستیم، نخست نیروهای بالارونده مانند چین، هندوستان، روسیه و ایران و نیروی بعدی نیز پایین‌رونده‌ها هستند که از اروپا تا آمریکا را شامل می‌شود.

این کارشناس ارشد مسائل منطقه عنوان کرد: سلطه غرب در نظام بین‌الملل طی چند صد نسل گذشته حاکم بوده، اما اکنون شاهد تحول اساسی در نظام جهانی هستیم، به طوری که بسیاری از تحلیلگران اقتصادی عنوان می‌کنند که تولید ناخالص چین در سال ۲۰۲۶ از آمریکا عبور خواهد کرد.

رویوران با طرح این پرسش که آمریکا در مقابل چه انتخاب‌هایی خواهد داشت؟ خاطرنشان کرد: انتخاب نخست آمریکا آن است که دوباره رشد کند و این در حال حاضر مقدور نیست، چراکه نظام اقتصادی آمریکا نسبتاً پیر بوده و دچار رکود بی‌سابقه شده است.

وی افزود: این در حالی است که اقتصاد چین رشد یافته و سالیانه ۸ درصد رشد دارد و این ۸ درصد در اقتصاد چین به معنای افزایش یک‌هزار میلیارد دلاری در تمامی عرصه‌های اقتصادی است و آمریکا در حال حاضر توان رشد ندارد و تنها کار رژیم آمریکا تحت فشار گذاشتن چین است.

این کارشناس ارشد مسائل منطقه تشریح کرد: آنچه که در اوکراین اتفاق افتاد ناشی از فشار غرب برای تشدید جنگ و فتنه‌سازی علیه روسیه بود و پیش از آن تلاش داشتند هنگ‌کنگ را علیه چین بشورانند.

رویوران متذکر شد: اکنون نیز موضوع تایوان مطرح شده، در حالی که دنیا تایوان را بخشی از چین می‌داند، حتی رژیم آمریکا، اما این رژیم علیه چین فتنه‌انگیزی می‌کند، چراکه غرب قادر به گذشتن از چین نیست و دنبال بحران‌سازی است.

وی تصریح کرد: رژیم آمریکا و غرب در صورتی که در بحران‌سازی علیه چین شکست بخورند ممکن است دست به جنگ بزند و اکنون دنیا در خطر ریسکی است که غرب ممکن است انجام دهد و «بریکس پلاس» اجلاسی است که رهبری غرب را زیرسوال می‌برد و آمریکا و غرب احساس خطر بیشتری می‌کند و شاید غرب به رهبری آمریکا برای ناامن کردن جهان جنگ جهانی سوم را راه بیندازد.

این کارشناس ارشد مسائل منطقه تشریح کرد: بنابراین نظام بین‌الملل در حال تحول جدی است و کسی قادر نیست شاخصه‌های این تحول را نادیده بگیرد، اما آمریکایی‌ها دنبال این هستند که این تحول را با زور و جنگ کُند یا متوقف کنند و این تهدید برای جهان محسوب می‌شود.

انتهای پیام/*

منبع: دانا

کلیدواژه: کارشناس ارشد مسائل منطقه بریکس پلاس سلطه غرب نظام بین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۵۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الجزایر در آستانه پیوستن به بانک بریکس

وزیر دارایی الجزایر گفت که پیوستن کشورش به بانک « بریکس» به مرحله نهایی خود رسیده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، « عزیز فاید» وزیر دارایی الجزایر با اشاره به دیدار اخیرش با رئیس بانک گروه بریکس موسوم به « بانک توسعه جدید» اظهار داشت: با این مقام بانکی درخصوص روند پیوستن الجزایر به این موسسه مالی بین‌المللی گفت‌وگو کردم.

وی با بیان اینکه  روند پیوستن الجزایر به بانک گروه بریکس طبق یک جدول زمانی مورد توافق ادامه دارد، تصریح کرد: اقدامات قانونی مربوط به پیوستن الجزایر به بانک گروه بریکس به مرحله نهایی خود رسیده‌ است.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، به رغم حمایت روسیه و چین از پیوستن الجزایر به گروه بریکس، نام این کشور به طور ناگهانی از فهرست کشورهایی که تابستان سال گذشته به بریکس پیوستند، حذف شد.

پیش از برگزاری نشست سران بریکس در آفریقای جنوبی ( اوت 2023 ) عربستان، امارات، مصر و الجزایر شانس بسیاری برای پیوستن به بریکس داشتند اما در فهرست اعضای جدید بریکس از این چهار کشور عربی نامی از الجزایر نبود.

بریکس یک گروه اقتصادی سیاسی است که در سال 2009 توسط روسیه ، برازیل، هند و چین به اضافه آفریقای جنوبی پایه گذاری شده است.

بانک بریکس ممکن است 5 عضو جدید بپذیرد

وزیر دارایی الجزایر درباره ذخایر ارزی کشورش گفت: این ذخایر در پایان آذر ماه گذشته به 69 میلیارد دلار یعنی معادل 16 ماه واردات رسیده است.

به گفته مقامات بانک بریکس 15 کشور خواهان پیوستن به  این موسسه مالی هستند.

بانک گروه بریکس موسوم به « بانک توسعه جدید» در سال 2014 با هدف تامین بودجه برای پروژه‌های زیرساختی در کشورهای عضو این گروه راه اندازی شده است.

کاهش اتکا به دلار و اولویت دادن به ارزهای محلی از جمله برنامه‌های است که بانک بریکس در دستورکار خود دارد.

انتهای پیام/

 

 

دیگر خبرها

  • بیداری دنیا در قبال مسئله فلسطین مرهون جبهه مقاومت است
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد
  • غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است
  • فرصت خدمتگزاری به مردم بسیار محدود است
  • نعیمه نظام‌دوست: دوست دارم با مهران مدیری ازدواج کنم؛ واکنش مدیری را ببینید | ویدئو
  • معلمان محور و مدار توسعه و تحول در کشور هستند
  • بیانیه شورایعالی انقلاب فرهنگی در حمایت از دانشجویان آمریکا
  • بیانیه شورای عالی انقلاب فرهنگی درحمایت از دانشجویان آمریکایی
  • الجزایر در آستانه پیوستن به بانک بریکس