Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهمن ۱۴۰۰ بود که با کمک بسیج سازندگی، چاه آب کشاورزی روستا کوشه سفلی شهرستان خوسف دوباره به جریان افتاد و کشاورزان بعد از ۳۵ سال بی آبی، زمین‌های خشک و بایر را زیر کشت بردند.

آبی که آبادانی را به ارمغان آورد

بیل کشاورزی در دست دارد و از کنار مزارع خود عبور و خدا را شکر می‌کند و آوازی از سر شادی از این نعمت سر می‌دهد؛ گویا دل کشاورزان این روز‌ها خوش است و سخت مشغول کشت و کار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صفری که از کشاورزان زحمتکش این روستا است به ما می‌گوید: در حال برداشت اولین محصول گندم خود بعد از ۳۵ سال خشکسالی هستم و خدا را شاکرم که با احیای چاه آب، کشت و کار و کشاورزی دوباره در این روستا رونق گرفته است.

او می‌گوید: این روستا دارای مزارع حاصلخیز کشاورزی و باغ‌ها است که با آب چاه احیا شده این روستا سیراب می‌شوند.

به گفته صفری وجود باغ‌ها و زمین‌های کشاورزی در این روستا علاوه بر تولید محصولات، رنگ بیکاری را هم از چهره این روستا زدوده است.

صدای خوش برداشت از دل مزارع روستا

صدایی که این روز‌ها از دل مزارع روستا شنیده می‌شود حکایت از برداشت محصولاتی مرغوب همچون جو و گندم دارد.

آقای اکبری از کشاورزان روستای کوشه سفلی می‌گوید: رقم‌هایی که در اینجا کشت می‌شود رقم جو روشن و فجر است که بسیار محصول خوبی است.

بیشتر بخوانید

اجرای ۳۵۷ هکتار سامانه آبیاری نوین در شهرستان درمیان آب را گل کنید کشاورزی رونق می‌یابد/ بلده، نابلد در شیوه‌های نوین آبیاری سدی که دریا شد/پرورش ماهیان دریایی در سد فرخی قاین

او می‌گوید: به لطف خدا عملکرد قابل قبولی در برداشت محصولات کشاورزی داشته ایم.

به گفته این کشاورز، گندم و جو در روستا به دو صورت مکانیزه و سنتی برداشت می‌شود و یک مرکز خرید، گندم مازاد بر مصرف کشاورزان را به صورت تضمینی خریداری می‌کند.

اینجا کشت تعطیل نیست

کشاورزان روستای کوشه سفلی برداشت گندم و جو را از اوایل خرداد آغاز کرده اند.

آقای رضایی که ۳ هکتار از محصول جو و گندم خودش را برداشت کرده به ما می‌گوید: کشت در این روستا تعطیلی ندارد.

این کشاورز می‌گوید: من محصول خود را برداشت کرده و حالا مزارعم را زیر کشت پنبه برده ام و دوباره بعد از برداشت پنبه زمین‌ها را زیر کشت چغندر قند، گاورس و یونجه خواهم برد.

او در حالی که شکرگزار خداوند است می‌گوید: در این روستا فرد بیکاری وجود ندارد و همه یا در حال برداشت و یا کشت محصولاتشان هستند.

کشاورز دیگری به زمینی که پشت سرش هست اشاره می‌کند و می‌گوید: این زمین حدود ۳۵ سال خشک بوده و الان در آن درخت انجیر، انگور و عناب کاشته ام.

به بارنشستن ۲۰ تن جو و گندم در مزارع روستا

با احیای چاه آب ۱۰۰ هکتار از مزارع این روستا به کشت انواع محصولات زراعی و باغی اختصاص یافته است که پیش بینی می‌شود امسال برای اولین بار ۲۰ تُن جو و گندم از آن برداشت شود.

همچنین با احیای چاه آب در این روستا ۷۰ خانوار از نعمت آبدهی بهره‌مند شده اند.

انتقال آب با لوله به مزارع راه نجات کشاورزی

هر چند با احیای چاه آب کشاورزی، رونق به روستای کوشه سفلی بازگشته است، اما این آب به روش سنتی و از طریق کانال‌های خاکی به مزارع و باغ‌ها می‌رسد که بخشی از آن تبخیر و به هدر می‌رود.

هدایت آب برای جلوگیری از هدر رفت آن، مهمترین خواسته مردم این روستا است که با لوله کشی این کار انجام پذیر است.

به گفته کشاورزان، با انتقال آب از طریق لوله، آب از مخزن چاه وارد شبکه لوله می‌شود و در مسیر بعد از رسیدن به مزرعه، وارد مزارع و باغ‌ها می‌شود؛ با این کار از تبخیر و هدر رفت آن جلوگیری می‌شود.

گزارش از سمیرا گنجی

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رونق کشاورزی خرید تضمینی گندم و جو احیای چاه آب کوشه سفلی جو و گندم باغ ها ۳۵ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۶۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید

علیقلی ایمانی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون بیش از ۶۰۰ هزارتن گندم با ارزش بالای ۱۰ همت از گندمکاران خریداری شده که به دلیل افزایش دما و شرایط بارندگی، رشد فیزیولوژی گیاه بالا رفته است که این امر در کنار افزایش عملکرد در واحد سطح موجب شده تا میزان خرید نسبت به سال قبل ۳۰ تا ۴۰ درصد رشد یابد.

به گفته او، علی رغم گذشت یک ماه از فصل برداشت، هنوز ریالی بابت مطالبات به حساب گندمکاران واریز نشده است و کماکان افق روشنی پیش رو نیست.

ایمانی ادامه داد: تاخیر در پرداخت مطالبات منجر به دلسردی و نگرانی گندمکاران و ورود دلالان به عرصه خرید شده است که انتظار می رود ردیف اعتباری که در بودجه دیده شده به نقدینگی تبدیل شود و در اختیار کشاورزان قرار بگیرد.

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه به پیک برداشت گندم رسیده ایم، افزود: هم اکنون برداشت گندم از استان های سیستان و بلوچستان، بوشهر، هرمزگان، جنوب کرمان، خوزستان و ایلام در حال انجام است، از این رو دولت باید به فکر تامین منابع باشد تا همانند سال گذشته مطالبات کشاورزان با تاخیر ۴ تا ۵ ماهه پرداخت نشود.

به گفته او، با توجه به شرایط اقلیمی و بارش های پیش رو برآورد می شود که تولید گندم به بالای ۱۳ تا ۱۳.۵ میلیون تن و خرید تضمینی به ۱۱ میلیون تن برسد.

این مقام مسئول با تاکید بر اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم گفت: بنابر مصوبه شورا در ۲۲ شهریور نرخ هرکیلو گندم ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شد که کشاورزان به امید آن اقدام به کشت کردند، درحالیکه بعد از گذشت بیش از ۴ ماه از آغاز سال زراعی وزیر جهاد نرخ را ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان ابلاغ کرد. از این رو بنیاد ملی گندمکاران طی نامه ای به رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس خواستار اصلاح قیمت یا تغییر نرخ در قالب جایزه تحویل است تا گندم تولیدی به هدر نرود.

او گفت: با توجه به آنکه ۲ نفز از اعضای کمیسیون کشاورزی به عنوان ناظر در جلسه شورا حضور دارند و رئیس کمیسیون کشاورزی هم نرخ ۱۹ هزارو ۵۰۰ تومان را قبل از ابلاغ نرخ توسط وزیر جهاد در رسانه ها اعلام کردند، لذا انتظار می رود که به عنوان بخش نظارتی به این موضوع ورود کنند و هرچه سریع تر مشکل گندمکاران را مرتفع نمایند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • آغاز برداشت خوشه‌های طلایی از مزارع کازرون از فردا
  • خرید بیش از ۱۲ هزار تن گندم در خرمشهر
  • ۴۰ هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت می‌شود
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی
  • پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان
  • برداشت حدود ۹۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان