Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان خراسان شمالی با یکی از مهم‌ترین معضلات اجتماعی که پدیده حاشیه‌نشینی است٬ سال‌ها دست به گریبان است و با وجود وعده‌های مختلف مسئولان٬ نه تنها از میزان این آسیب اجتماعی کاسته نشده بلکه روز به روز شاهد افزایش این پدیده ناگوار هستیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرنگار تسنیم از  بجنورد، استان خراسان شمالی با یکی از مهم‌ترین معضلات اجتماعی که پدیده حاشیه‌نشینی است٬ سال‌ها دست به گریبان است و با وجود وعده‌های مختلف مسئولان٬ نه تنها از میزان این آسیب اجتماعی کاسته نشده بلکه روز به روز شاهد افزایش این پدیده ناگوار هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه نیز با وجود انباشت جمعیت حاشیه‌نشین در مرکز استان و حتی شهرستان‌ها شاهد افزایش معضلاتی همچون اعتیاد، سرقت، طلاق و چندین آسیب اجتماعی دیگر هستیم که سلامت جامعه را تهدید می‌کند. همچنین آمارها در مرکز استان نشان می‌دهد که یک سوم مرکز استان یعنی جمعتی بالغ بر 75 هزار نفر در سکونتگاه‌های غیررسمی و حاشیه‌ای زندگی می‌کنند.

این مناطق حاشیه‌ای در بعضی قسمت‌ها از حداقل خدمات شهری مانند فضای سبز، پارک‌ و سالن ورزشی نیز محروم هستند و این موضوع خود نگاه ویژه مسئولین امر را در جهت رفع این مشکلات و آسیب‌ها می‌طلبد.

توجه به معیشت روستائیان لازمه جلوگیری از پدیده حاشیه‌نشینی است

علیرضا باغچقی رئیس سابق کمیسیون خدمات و محیط زیست شورای اسلامی شهر بجنورد با بیان گوشه‌ای از وضعیت ناگوار حاشیه‌نشینی در خراسان شمالی٬  اظهار داشت: وجود مشکلات عدیده روستائیان و مهاجرت معکوس روستائیان سبب افزایش معضل حاشیه‌نشینی در شهرها شده است.

وی بیان کرد: اگر به وضعیت معیشت و رفاه زندگی مردم در روستاها رسیدگی شود دیگر کسی حاضر نمی‌شود محل زندگی خود را ترک کند و در حاشیه‌های شهر سکونت داشته باشد.

این عضو سابق شورای اسلامی شهر بجنورد گفت: این مهاجرت‌ها و ترک روستاها و سکونت در حاشیه شهرها، پذیرفتن مشکلات زندگی در حاشیه شهرها و بی بهره بودن از خدمات شهری٬ ریشه در اوضاع نامطلوب وضعیت اقتصادی مردم در روستاها دارد.

وی تاکید کرد: مهاجرت‌ها، نشانی از نبود خدمات‌رسانی در روستاها است و برای جلوگیری از این مهاجرت‌ها باید به روستاها و معیشت روستاییان بیشتر توجه شود.

دادستان اراک: برای رفع مشکلات حاشیه‌نشینی نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌‎های اجرایی هستیمحاشیه‌نشینی و تبعات استفاده از انشعابات غیرمجاز/ افرادی که بر اثر برق‌گرفتگی‌ جان می‌بازند

کمبود زیرساخت‌های بهداشتی یکی از مشکلات حاشیه شهر است.

حاشیه‌نشینی در بجنورد مرکز استان خراسان شمالی دیگر شامل مناطق دورافتاده از شهر نیست. حتی بافت‌های جدید شهری نیز به دلیل عدم توجه به زیرساخت‌های شهری٬ دچار معضل حاشیه‌نشینی شده‌اند. نمونه این وضعیت در شهرک گلستان بجنورد با 17000 خانوار ساکن که تنها 10 سال از عمر شکل‌گیری آن می‌گذرد٬ قابل مشاهده است.

یکی از ساکنان شهرک گلستان بجنورد در این باره اظهار داشت: با گذشت سال‌ها از فعال شدن این شهرک اما متاسفانه هنوز مردم این شهرک از حداقل امکانات رفاهی همچون آسفالت مناسب، مبلمان شهری، پارک و فضای‌های سبز مناسب محرم هستند در صورتی که با اندکی همت مسئولین و توجه دستگاه‌های مربوطه این مشکلات به راحتی قابل حل است.

وی افزود: وسایل نقلیه عمومی نیز یکی دیگر از مشکلات مردم در این شهرک است که متاسفانه با وجود گسترش این شهرک هنوز سرویس‌دهی به تمام نقاط این شهرک انجام نمی‌شود و مردم برای جابه‌جایی با مشکل مواجه هستند. همچنین کمبود امکانات درمانی مانند بیمارستان و درمانگاه‌ها نیز از دیگر مشکلات این شهرک با بیش از 20 هزار نفر جمعیت است که این مهم نیز نیازمند هر چه بیشتر مسئولین استانی را می‌طلبد.

یکی دیگر از ساکنین محله باقرخان بجنورد می‌گوید: کمبود زیرساخت‌های بهداشتی نیز یکی دیگر از مشکلات مردم در این محله است که خود تهدیدی برای کودکان به شمار می‌رود. آلودگی زباله‌ها و فاضلاب‌های منازل که گاهی در کوچه‌ها جاری می‌شوند مشکل بهداشتی و زیست محیطی فراوانی را برای مردم ساکن در این محله‌ها ایجاد کرده است.

وی گفت: علی‌رغم تمامی مشکلاتی که مردم این مناطق با آن مواجه هستند، مسائل فرهنگی و آسیب‌های اجتماعی  شهروندان را بیش از سایر مشکلات رنج می‌دهد. بسیاری از منازل این منطقه به مکان خرده فروشی مواد مخدر تبدیل شده است و این زنگ خطری برای جوانان و نوجوانان این مناطق است. با وجود همه این مشکلات٬ هیچ مکانی برای انجام فعالیت‌های فرهنگی و هنری و یا مرکزی که به جمع‌آوری انرژی جوانان تبدیل شود٬ وجود ندارد. از شهرداری امکانات نمی‌خواهیم٬ فقط کمی توجه و احساس نیاز برای راه‌اندازی مراکز فرهنگی٬ بسیاری از مشکلات ما را حل می‌کند.

مناطق حاشیه‌ای شهر نیازمند نگاه ویژه‌ی فرهنگی است

یوسف مغروری٬ عضو شورای شهر بجنورد با اشاره به علل افزایش حاشیه‌نشینی اظهار داشت: علت افزایش حاشیه‌نشینی را کمبود امکانات در زمینه‌های اقتصادی‌ و رفاهی در روستاها است. نارسایی‌ها در سیاست‌های اقتصادی سبب شده است تا شاهد فاصله زیاد در رفاه اجتماعی شهر و روستا باشیم و در همین راستا روستاها نه تنها برای ساکنانش جاذبه ندارد بلکه دافعه نیز دارد و همین موضوع سبب مهاجرت روستائیان به شهرها می‌شود.

این عضو شورای اسلامی شهر بجنورد با اشاره به موضوع کم برخورداری مردمان حاشیه شهر خدمات رفاهی شهری، گفت: بیش از یک سوم جمعیت بجنورد در حاشیه‌های شهر ساکن هستند اما طبق بررسی‌ها بیش از آن که نیاز به ساماندهی داشته باشند، نیاز به توانمندسازی دارند و باید در زمینه‌های مختلف توانمند شوند.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه تاکنون به توانمندسازی مناطق حاشیه‌ای کمتر پراخته شده است و این موضوع نگاه ویژه دستگاه‌های فرهنگی را بیش از پیش می‌طلبد.

با نگاهی کلی به این موضوع در می‌یابیم که آسیب‌های اجتماعی حاشیه شهر نه تنها برای من ساکن در این مناطق است بلکه این آسییب‌ها زندگی همه مردم جامعه را به خطر می‌اندازد و اگر هر چه زودتر فکری برای آن نشود شاهد پیامدهای غیرقابل جبران آن خواهیم بود.

حال باید دید با توجه به جمعیت ساکن در حاشیه شهر و آسیب‌های اجتماعی که هر روز در حال بیشتر شدن است، مسئولان متولی امر همتی برای از میان برداشتن این مشکلات خواهند داشت یا خیر؟

انتهای پیام/314/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آسیب های اجتماعی خراسان شمالی حاشیه شهر حاشیه نشینی شهر بجنورد مرکز استان حاشیه ای آسیب ها نه تنها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۷۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخی شهرهای استان مرکزی با پدیده حاشیه‌نشینی روبرو است

استاندار مرکزی با بیان اینکه مدیران استان ملزم به تکریم شورا و صیانت از جایگاه شوراها هستند گفت: به اندازه ۱۳ سال در حوزه عمران سلامت استان مرکزی کار شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، فرزاد مخلص‌الائمه پیش از ظهر امروز در همایش شوراهای استان و روز بزرگداشت شوراها اظهار داشت: سال گذشته بالغ بر یک هزار میلیارد تومان در روستاها و دهیاری‌ها هزینه شده است. استان مرکزی استان پهناور و پر روستایی نیست و تنها 1.8 درصد از مساحت کل کشور مربوط به استان است و 2درصد تولیدات کشاورزی به استان اختصاص دارد و با این وضعیت رتبه دوم در اجرای پروژه‌ها در سطح کشور و رتبه نخست در تعریف پروژه‌های جدید و راهبردی برای استان مرکزی است.

وی افزود: در سطح شهرها بالغ بر 100 هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری هزینه شده است و لزوماً طرح عمرانی نبوده است. سال 1401 نیز 5 هزار و 24 میلیارد تومان دولت در بخش عمرانی هزینه کرد که 20 درصد بیشتر از مجموعه بودجه عمرانی سال قبل هزینه کرده است و برای امسال 7 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است.

استاندار مرکزی بیان کرد: از سال 95 تا 1400 طی شش سال تنها 3 هزار و 200 میلیارد تومان بودجه عمرانی وارد استان شد، اما در سال 1401 نیز 60 درصد بیش از شش سال گذشته بودجه عمرانی وارد استان شده است. برای نخستین بار در تاریخ استان به اندازه 10 سال در حوزه راهداری و به اندازه 13 سال در حوزه عمران سلامت استان کار شده است و تعدادی از پروژه‌ها شبانه‌روزی شدند.

وی تأکید کرد: هر چند زبان شوراها و مدیریت شهرها هم مانند زبان دولت در بیان موفقیت‌ها نارسا است به طوری که پروژه امام خمینی(ره) اراک به عنوان بزرگ‌ترین پروژه تاریخ مدیریت استان و شهری بدون مراسم افتتاح شد که این نارسایی و عدم اطلاع رسانی مناسب را نشان می‌دهد.

مخلص‌الائمه بیان کرد: مدیران استان ملزم به تکریم شورا و صیانت از جایگاه شوراها هستند. شوراها نمایندگان مردم هستند و ارتباط بسیار قوی با مردم دارند بنابراین فرمانداران باید به شوراها توجه ویژه داشته باشند.

وی با بیان اینکه گفتمان نظام اداری؛ نظام مسئله‌محور نتیجه‌گراست و این مهم در استان دنبال شده است، گفت: هر موفقیتی در سطح استان، شهر و روستاها داشته باشیم موفقیت نظام جمهوری اسلامی است و هر عدم موفقیت نیز در کارنامه نظام ثبت می‌شود. شوراها باید در بیان دستاورهای جامعه در سطح شهر و روستا برنامه داشته باشند. برای ایجاد رقابت در سطح استان نیاز است شوراها برنامه‌های روستاهای مربوطه را اطلاع‌رسانی کنند و اطلاع‌رسانی باید پیوست تبلیغاتی داشته باشد.

استاندار مرکزی بیان کرد: استان مرکزی در اجرای طرح نهضت ملی جزو کم‌مشکل‌ترین استان‌ها در بحث تأمین زیرساخت‌ها است، اما همچنان پیگیری‌ها در حوزه مسکن انجام می‌شود. تعداد اندکی از استان‌ها نگاه کسب درآمد سنگینی را بر بحث نهضت ملی حاکم می‌کنند، اما به طور کلی نگاه خوبی بر نهضت ملی مسکن وجود داشته است.

وی با اشاره به خسارتی که معادن وارد می‌کنند عنوان کرد: یکی از مشکلات شورای معادن روستا و کشور این است که شکایت از برخی معادن را ثبت نکردند، در حالی که باید پیگیری و شکایت شود. شوراها باید از معادنی که خسارت به همراه دارند نیز شکایت کنند.

استاندار مرکزی با اشاره به توجه به مناطق حاشیه‌نشین خاطرنشان کرد: برخی از شهرها با پدیده حاشیه‌نشینی به صورت جدی درگیر هستند. توجه به مناطق حاشیه‌ای جزو سیاست‌های مهم نظام است و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

802 شورای استان 645 شورا شناسه ملی دریافت کرده اند

علی اکبر اسدی در این نشست اظهار داشت: از 802 شورای استان 645 شورا شناسه ملی دریافت کرده‌اند اما آنها مراحل بودجه‌نویسی را انجام نداده اند که حق‌الجلسه دریافت کنند و کوتاهی از سمت شوراها بوده است.

سرپرست امور عمرانی استانداری مرکزی تصریح کرد: کارت شوراها از وزارت کشور پیگیری شده است و این کارت به برخی از شوراها تحویل و مابقی به زودی تحویل می‌شود.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • دستگیری کلاهبردار دارای اعلان قرمز پلیس بین‌الملل در بجنورد
  • تخصیص جدید اعتبارات سفر ریاست جمهوری به خراسان شمالی
  • ۷۰۰ میلیارد تومان به خراسان شمالی تخصیص یافت
  • ۷۰۰ میلیارد به خراسان شمالی تخصیص یافت
  • ۶ محله در حاشیه مشهد میزبان رویداد یکصدا ایران شدند
  • برخی شهرهای استان مرکزی با پدیده حاشیه‌نشینی روبرو است
  • تغییر زیاد در مدیریت شهری آسیب‌ جدی به شهر وارد می‌کند
  • جایابی بیمارستان مادر و کودک خراسان شمالی اشتباه است
  • تاسیس انجمن در جهت کاهش آسیب اجتماعی در بین دانش‌آموزان
  • بجنورد میزبان جشنواره ملی نوا‌های رضوی