Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایلنا، جلال محمودزاده درباره تشکیل وزارتخانه مستقل آب اظهار داشت: تشکیل یک وزارتخانه جدید در تناقض با قانون است، زیرا بر اساس قوانین موجود و اسناد بالادستی باید بدنه دولت را کوچک کنیم. موضوع دیگر اینکه بیش از ۸۰ تا ۸۵ درصد آب شیرین کشور را در بخش کشاورزی مصرف می‌کنیم یعنی اگر توزیع آب کشاورزی را به وزارت کشاورزی محول کنیم و مدیریت آب شرب هم در اختیار وزارت نیرو باشد بهتر است تا اینکه یک وزارتخانه جدید تشکیل دهیم که بخش کشاورزی و شرب دچار مشکل شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد: اگر مدیریت ۸۵ درصد آب بخش کشاورزی را از وزارت نیرو بگیریم و در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار دهیم تا این وزارتخانه خود برنامه‌ریزی کرده، مدیریت کشت داشته باشد و آبیاری تحت فشار و مدرن انجام دهد بهتر از این است که وزارتخانه جدید تشکیل دهیم.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس تصریح کرد: سهمیه محیط زیست مشخص است شهراری‌ها هم معمولا از آب چاه‌ها برداشت می‌کنند یعنی تالاب‌ها و کانال‌ها سهم خود را می‌گیرند، آنچه مهم است اینکه در بخش کشاورزی مشکل داریم، در حال حاضر به طور متوسط بیش از ۶۵ درصد آب کشاورزی هدر می‌رود و فقط ۳۵ درصد استفاده بهینه از آب را داریم و بقیه تبخیر شده و یا از کانال‌ها و استخرهای خاکی هدر رفته و از دسترس خارج می‌شوند. اگر مدیریت این بخش را در اختیار وزارت کشاورزی قرار دهیم حتی بتوانیم ۳۵ درصد بهره‌وری را به ۶۰ درصد هم رسانده و ۲۵ درصد مصرف بهینه از آب را افزایش دهیم این میزان برای شرب، محیط زیست و آب‌های زیرزمینی مثمرثمر خواهد بود. 

وی خاطرنشان کرد: مشکل ما عدم بهره‌وری در بخش کشاورزی است و این باعث شده در شرایط اقلیم خشک و نیمه خشک کشور آب زیادی را به صورت آبیاری سنتی از دست بدهیم و از طرفی هم برنامه‌ریزی خوبی برای کشت محصولات نداریم، چون مدیریت بخش آب کشاورزی در اختیار وزارت جهاد نیست. مثلا برای تولید یک هندوانه ۱۰ کیلویی ۳ هزار لیتر آب نیاز است اگر این هندوانه را به قیمت هر کیلو ۱۰ هزار تومان هم صادر کنیم یعنی در واقع ۳ هزار لیتر آب را با قیمت ۱۰۰هزار تومان صادر می‌کنیم و این به صلاح کشور نیست.

وی افزود: در این شرایط تنها راه ما این است که مدیریت آب بخش کشاورزی را وزارت جهاد کشاورزی بدهیم و بخش شرب را وزارت نیرو مدیریت کند، سهم شهرداری و محیط زیست هم در قالب کشاورزی قابل تعریف است. به این ترتیب بخشی از مشکلات آبی کشور که ناشی از هدررفت است حل می‌شود.

منبع: ایلنا

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اختیار وزارت بخش کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۸۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد امام جمعه اردبیل از وزارت نیرو در مدیریت سدها

‌امام جمعه اردبیل با انتقاد ‌از وزارت نیرو در مدیریت سدها گفت: وزارت نیرو مدیریت یکپارچه منابع آب را در استان های کشور اعمال کند تا حق زارعین نادیده گرفته نشود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، آیت‌الله سیدحسن عاملی در خطبه های این هفته نماز جمعه شهر اردبیل با تبیین آثار عدم مدیریت یکپارچه سد و کانال اظهار داشت: در شمال استان بحران آب جدی است هر سال در چنین موسمی که موسم بسیار خاص و محصول در آستانه رسیدگی است مشکل آب درست می‌شود و علت آن این است که وزارت نیرو در یک اشتباه بسیار آشکار مدیریت سد و مدیریت کانال را از هم جدا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: مدیریت سد خداآفرین در دست استان آذربایجان شرقی و مدیریت کانال و آبیاری اراضی دست اردبیل است معیشت حدود 350 هزار نفر در شمال استان منحصراً با کشاورزی آبی تامین می‌شود یعنی معیشت این جمعیت به دست استان دیگر است و این از عجائب مدیریت در ایران است ذخیره سازی سد و رهاسازی آب توسط آذر شرقی است در حالی که بهره‌برداری از شبکه توسط استان اردبیل است.

امام جمعه اردبیل ادامه داد: کاملاً روشن است که عدم مدیریت یکپارچه در توزیع آب بهره‌برداران را گرفتار و تولید نارضایتی می‌کند از این طرف شرکت آب منطقه‌ای اردبیل به مدیریت سد می‌گوید در حساس‌ترین لحظه آبیاری هستیم آب لازم را رها کنید آنها نیز باید بعد از هماهنگی‌های متعدد می توانند آب را باز کنند و در نتیجه هم با تاخیر باز می‌کنند هم کمتر از مورد نیاز! در حالی که کشاورز خرج سنگینی گذاشته پول سم، هزینه کود، هزینه کارگر، پول بذر و آخر سر با خسارت مطلق مواجه می‌شود.

آیت الله عاملی تصریح کرد: با دوگانه شدن مدیریت نه آب به موقع رها می‌شود و نه به اندازه رها می‌شود و گاهی آمار اطلاعات سدهای مخزنی هم به درستی اعلام نمی‌شود در نتیجه استان اردبیل در برنامه‌ریزی کاملاً با بن‌بست مواجه می‌شود که چقدر اجازه کشت بدهد در نتیجه خلف وعده درست می شود و نارضایتی‌ها و تنش‌های اجتماعی بزرگ صورت می‌گیرد.

وی اضافه کرد: این گونه مدیریت قطعاً مدیریت علمی نیست وقتی 100 درصد اراضی پایاب سد مخزنی ارس و 84 درصد اراضی پایاب سد مخزنی خدا آفرین در محدوده استان اردبیل واقع شده کدام عقل سلیم اجازه می‌دهد که عملیات بهره‌برداری و نگهداری از سدهای مخزنی ارس و خداآفرین و سد انحرافی قیزقلعه سی توسط شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی انجام گیرد.

خطیب جمعه اردبیل بیان کرد: جای تامل و تاسف است که امسال علیرغم ذخیره سازی مناسب آب در سدهای مخزنی ارس و خدا آفرین، رهاسازی متناسب با نیاز آبی شبکه 85 هزار هکتاری مغان صورت نمی‌گیرد و فرصت حساس کشت و زرع از دست می‌رود و نارضایتی وسیع صورت می‌گیرد.

عاملی گفت: یک ماه آینده حساس‌ترین زمان برای کشت است و اگر آب تامین نشود یک فاجعه در راه است این فاجعه مدیریتی باید برای همیشه حل شود اینجانب موضوع را با آقای رئیس جمهور مکاتبه خواهم کرد و از نمایندگان مجلس هم می‌خواهم با تمام توان به این موضوع ورود کنند.

امام جمعه اردبیل ادامه داد: در خود استان هم باید اقداماتی صورت گیرد طول کانال اصلی مغان 180 کیلومتر است ولی فقط 60 کیلومتر بتنی شده و 120 کیلومتر خاکی است در نتیجه هم هدر رفته آب درست می‌شود و هم اراضی زهدار می‌شود که اصلاح آن هزینه سنگینی دارد.

عاملی افزود: دولت اگر برای کشاورزی و عزت کشاورزان و برای استفاده بهینه از آب حساس است دستور دهد امسال حداقل 50 کیلومتر این کانال بتنی شود.

وی اظهار کرد: بیشترین کمبود آب در منطقه بیله سوار و جعفرآباد درست می‌شود چون در انتهای خط قرار گرفته اند کانال‌ قدیمی است در حالی که از بالا دست زمین های جدیدی زیر کشت و آبیاری رفته است یعنی تاوان آن را باید آخر خطی‌ها بدهند.

نماینده مردم اردبیل در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: گاهی شخصاً در همان منطقه با اعتراض و عصبانیت  بسیار شدید کشاورزانی که حقابه تاریخی دارند مواجه شده ام در حالی که هیچ کس جوابگو نیست به همین جهت برای حل مشکل بیله سوار و جعفرآباد باید یک سد در منطقه بیله سوار با ظرفیت 40 میلیون متر مکعب احداث گردد.

عاملی در بخش دیگری از خطبه ها با اشاره به یاوه گویی های جدید سفیر رژیم صهیونیستی خاطرنشان کرد: بعد از 35 هزار شهید که بسیاری از آنها زنان و کودکان هستند سفیر اسرائیل در آذربایجان حیا نکرده، خجالت نکشیده باز اقدام به مصاحبه کرده است.

وی ادامه داد: ظاهراً ما آذری‌ها را موجودات نادان فرض کرده که می‌تواند دروغ‌ها و وقاحت‌های خود را به ما بفروشد او یک جمله درستی گفته و آن اینکه "در پی اتفاقات اخیر جهانیان شاهد چهره واقعی ایران شدند" این را درست می‌گوید چون تمام جهانیان اقدام ایران را تحسین کردند هر سایت عربی می‌روید اعضاء آن می‌نویسند " کم اتمنی لو کنت ایرانیا"!چقدر آرزو دارم که ای کاش ایرانی بودم

امام جمعه اردبیل بیان کرد: قیام دانشجویان آمریکا و ندای دسته جمعی مرگ بر صهیونیسم صحت سخن این سفیر نادان را روشن‌تر کرد.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: تمامی ترورهای دانشمندان هسته‌ای ما توسط اسرائیل صورت گرفته یکی از آنها نیز در آذربایجان آموزش دیده بود اگر ترورهای اسرائیل را در این 75 سال جمع کنند ده‌ها و صدها کتاب باید تدوین شود نسل کشی فعلی که تا حال در آن 35 هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند خوب روشن می‌کند که تروریست کیست.

آیت الله عاملی گفت: او می‌گوید زمان آن فرا رسیده که مجامع بین المللی به حکومت ایران بگوید دیگر بس است او در آرزوی این جمله در حق ایران است ولی دنیا عملاً به اسرائیل می‌گوید 35هزار بی گناه را کشتید دیگر بس است کشاندن اسرائیل به محکمه بین المللی معنایش این است که دیگر بس است تظاهرات علیه اسرائیل در اکثر کشورهای دنیا معنایش این است که دیگر بس است.

وی افزود: خنده‌دارترین سخن او این است که می گوید فعلاً تمام تلاش ما این است که در جنگ غزه غیرنظامیان را نکشیم یکی از تفاوت‌های اصلی بین ما و حماس این است که ما برای تامین امنیت مردم با به خطر انداختن جان سربازانمان آنها را در خط جبهه مستقر کردیم.

امام جمعه اردبیل اظهار کرد: در جواب سفیر می‌گویم جواب این سوال خود را از امام عظیم الشأن ما امام حسین علیه السلام در کربلا بپرسید که به ظالم یک کلمه "بله" را نگفت و با یزید سر یک میز ننشست جواب خود را از امیرالمومنین (ع) بگیرید که به معاویه فرمود والله در حکومت خودم نمی‌گذارم دو روز سر کار باشی! و از رسول خدا(ص) جواب بگیرید که فرمود: انی اکره ان اکون فی امان مشرکین اکثر من یوم " من راضی نیستم بیشتر از یک روز زیر سایه امنیت مشرکین باشم جواب خود را از قرآن بگیرید.

آیت الله عاملی گفت: عجیب است که این رژیم خونریز با اینکه اصلاً از ریختن خون سیر نمی‌شود و مدام تکرار می‌کند که به رفح حمله خواهم کرد و مدام تکرار می‌کند که هرگونه مذاکره که به آتش بس منجر شود آن را نمی‌پذیرم و با اینکه وارد خانه مسلمان‌ها شده و فقط در عرض دویست روز 35 هزار نفر را کشته و حالا می‌گوید ما برای صلح با ایران حاضریم تمام کشورهای اسلامی که با شما صلح و سازش و عادی سازی روابط کرده اند.

وی افزود: هر چقدر فشار بر ما بیشتر شود به تعبیر حضرت امام(ره) ما امان نامه شرک و کفر را امضاء نخواهیم کرد و ما فقط در برابر خدا رکوع خواهیم کرد.

وی اظهار کرد: ملت های آن دسته از دولت های اسلامی که با اسرائیل صلح و عادی سازی روابط کرده اند در این خصوص مسئولیت مستقیم دارند بدون همکاری ملت ها دولت ها نمی توانند به امت مرحومه امت حضرت محمد مصطفی(ص) و آیات قرآن خیانت کنند رسول خدا(ص) در این باب سخنی بسیار خطیر ، تکان دهنده و هولناک دارد و می فرماید «اعمال شما هستند، همان گونه که هستید، بر شما حکومت مى شود».

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی فارس
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی استان فارس
  • چند درصد بودجه آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق می شود؟ | بیشترین جهش بودجه ای در این وزارتخانه
  • برای ۴ سال آتی مشکلی برای تامین آب سیستان و بلوچستان وجود ندارد
  • انتقاد امام جمعه اردبیل از وزارت نیرو در مدیریت سدها
  • بارش‌های اخیر بخشی از کمبود بارش در بخش کشاورزی را جبران کرد
  • ساماندهی مراکز مجاز جمع آوری سیب صنعتی د رارومیه
  • نخستین پروانه بهره‌برداری شهرک دولتی صادر شد
  • نخستین پروانه بهره‌ برداری شهرک دولتی صادر شد
  • افزایش ۹ درصدی صادرات کالا از مازندران