Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران موفق به طراحی و تولید دستگاه ایستگاهی پایش کیفیت هوای محیطی صد درصد خورشیدی شد. این دستگاه قادر است آلاینده‌های هوای محیط، آلودگی صوتی، بو و پارامترهای جوی را پایش کند.

به گزارش ایران اکونومیست، مهندس سپهر حیدرعربی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، با معرفی جدیدترین محصول این شرکت با عنوان دستگاه ایستگاهی پایش کیفیت هوای محیطی، گفت: این دستگاه با انرژی خورشیدی کار می‌کند و بدون نیاز به برق شهر، اطلاعات پایش هوا را به دو صورت آنلاین(سامانه اینترنتی) و آفلاین(تلویزیون‌های شهری) در اختیار قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه افزود: این دستگاه اطلاعات آلودگی هوای شهری از جمله غلظت غبار PM۲.۵ و PM۱۰ و گازهای آلاینده (O۳، CO، NO۲، SO۲  و VOC ) و هواشناسی(دما، رطوبت، فشار هوا، صوت، سرعت و جهت باد) را که پیش از این توسط نمونه‌های خارجی صورت می‌گرفته، اندازه‌گیری و پایش می‌کند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با تأکید بر ضرورت بومی بودن کلیه مراحل تولید، ادامه داد: تمام فرآیند طراحی بدنه، برد الکتریکی، برنامه‌نویسی کامپیوتر، سایت آنلاین و مونتاژ در داخل و توسط محققان جوان کشور انجام می‌شود.

مهندس حیدر عربی خاطرنشان کرد: ابتدا برد الکتریکی دستگاه متناسب با کاربرد دستگاه طراحی و برنامه‌نویسی شده و سپس متناسب با برد، اجزای داخلی و شرایط محیطی دستگاه، بدنه و اجزای مکانیکی دستگاه طراحی می‌شود. این طراحی ابتدا در کامپیوتر صورت گرفته و سپس با استفاده از نتایج آزمون‌های میدانی دستگاه، تکمیل و یا اصلاح می‌شود. پس از انجام آزمون‌های متعدد، الگوی نهایی دستگاه، مونتاژ و برنامه‌نویسی سایت دستگاه تکمیل می‌شود.

وی با بیان این‌که تأمین نیاز کشور در این حوزه صرفاً از طریق خروج ارز و واردات محصولات خارجی است، اظهار کرد: شرکت توانسته این محصول را تا یک پنجم نمونه رقیب خود قیمت‌گذاری کند و علاوه‌بر تأمین نیاز داخل، از خروج ارز از کشور نیز جلوگیری کند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به اهمیت ارائه ارزش پیشنهادی در یک کسب وکار، امتیازهای محصول جدید شرکت را برشمرد و افزود: در اختیار داشتن دانش داخلی و امکان ایجاد هرگونه اصلاح و تغییر متناسب با شرایط کشور در دستگاه، ارائه خدمات پس از فروش در کمترین زمان و با بهترین شرایط، عرضه محصول با قیمتی تا یک پنجم نمونه‌های خارجی و جلوگیری از خروج ارز و همچنین در نظر داشتن مسائل امنیتی با توجه به اهمیت اطلاعات اقلیمی هر کشور و آنلاین بودن دستگاه از جمله مزایای محصول شرکت است که سبب تمایز با دیگر کسب و کارها می‌شود.

مهندس حیدرعربی در معرفی رقبای خارجی و داخلی شرکت، گفت: محصولات مشابه توسط کشورهایی از جمله چین، ژاپن، آلمان، ایتالیا و فرانسه تولید می‌شود. در داخل کشور نمونه مشابهی ندارد و منحصر به‌فرد محسوب می‌شود.

وی با تصریح بر این نکته که محصول جدید صد درصد نیاز بازار را تأمین می‌کند و صد درصد سهم بازار این محصول در اختیار شرکت است، خاطرنشان کرد: دستگاه ایستگاهی پایش کیفیت هوای محیطی، سالیانه بیش از ۶۰۰ هزار دلار از خروج ارز از کشور جلوگیری می‌کند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در خصوص مشتریان محصول شرکت، گفت: وزارت بهداشت، سازمان محیط زیست، دانشگاه‌ها، کارخانجات، آزمایشگاه‌های خصوصی و شرکت‌های پایشگر از جمله مشتریان این شرکت هستند.

مهندس حیدرعربی با اشاره به تولید ۸ محصول دیگر توسط این شرکت، افزود: شرکت موفق شده تا محصولات دیگری از جمله دستگاه غبارسنج محیطی پرتابل، دستگاه گازسنج محیطی پرتابل، دستگاه پایش غبار خروجی دودکش صنایع، دستگاه گازسنج پرتابل دودکش، دستگاه آنالیزر گاز پرتابل دوده خودرو-تیرگی‌سنج، دستگاه آنالیزر گاز پرتابل اگزوز خودرو، دستگاه پایش لحظه‌ای ذرات معلق محیط و دستگاه نمونه‌برداری ذرات معلق هوای محیط را طراحی و تولید کند.

وی ادامه داد: شرکت می‌کوشد تا تولید این محصولات، کشور را از واردات تجهیزات اندازه‌گیری آلاینده‌های هوا بی‌نیاز و خودکفا کند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان درباره موضوع اشتغالزایی نیز یادآور شد: این شرکت توانسته برای بیش از ۶۰ نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد کند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: پارک فناوری تهران ، آلاینده ، تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: پارک فناوری تهران آلاینده تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین هوای محیط خروج ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۹۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه ۱۵۰۰ محصول فناورانه دانش بنیان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، امیرحسین میرابادی اظهار داشت: طی این چند روز شاهد برگزاری مهم‌ترین و بزرگترین رویداد صادراتی جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه توانمدی های صادراتی (ایران اکسپو) بودیم. هدف اصلی نمایشگاه، معرفی و نمایش آخرین دستاوردها و محصولات ایرانی برای مجموعه‌های خارجی است.

به گفته او، این رویداد بستر و ظرفیت خوبی را برای ارائه توانمندی شرکت‌ها و صنایع ایرانی به کشورهای مختلف دنیا در قالب بازدید هیأت‌های تجاری فراهم کرده و آی‌هیت نیز به عنوان بستر اصلی شرکت‌های دانش‌بنیان در این نمایشگاه نقش موثری را ایفا کرد.

وی “نقش شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور” را یکی از بخش های بسیار مهم در حوزه تعاملات بین‌المللی خواند و افزود: بدون شک دستاوردهای درخشان علمی کشورمان و صنعتی سازی این دستاوردها طی سال‌های گذشته ظرفیتی بی نظیر را برای رشد صادرات ایران فراهم کرده است. نمایشگاه اکسپو با معرفی این تولیدات و دستاوردها به بازار جهانی نقش به سزایی در جهش شرکت های دانش بنیان خواهد داشت.

به گفته رییس سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین‌المللی در ایران اکسپو، شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی حضور فعالی داشتند و تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان به نسبت دوره‌ پیشین، رشد ۴۰ درصدی را تجربه کردند.

میرآبادی ادامه داد: در این نمایشگاه، ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان با توانمندی صادراتی، دستاوردهای علمی و فناورانه خود را به نمایش گذاشتند.

وی، این رشد را تنها از منظر کمی ندانست و به رشد کیفی محصولات نیز اشاره کرد و افزود : در ششمین نمایشگاه ایران اکسپو کیفیت و تنوع محصولات دانش‌بنیان ایرانی نیز تقویت چشم‌گیری داشت؛ در نمایشگاه ایران اکسپوی امسال هزار و ۵۰۰ محصول فناورانه حوزه‌های مختلف به نمایش درآمده است.

به گفته او، این نمایشگاه علاوه بر اینکه ظرفیت و فرصت بی نظیری را به صنعتگران و شرکت های دانش بنیان ایرانی برای معرفی خود به بازارهای هدف جهانی و مشتریان بین المللی کالا و خدمات آنها می دهد، بستر بی نظیری برای نمایش فرهنگ و تمدن ایرانی به شرکت کنندگان خارجی و همچنین ایجاد و توسعه دیپلماسی فرهنگی و همچنین علمی بین ایران و دیگر کشورهای جهان به شمار می آید.

پر رنگ شدن اقتصاد دانش‌بنیان در سبد اقتصاد کشور

وی ضمن اشاره به رشد سه برابری صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۲، گفت: سال گذشته میزان صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان‌ دو میلیارد دلار را رد کرد که نویدبخش اتفاقات بسیار خوبی از جمله نقش آفرینی بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کلان کشور است.

میرآبادی ادامه داد: هدف ما در سال ۱۴۰۳ ادامه این مسیر با قوت بیشتر است. در همین راستا موضوع حمایت از تنوع بخشی به مقاصد صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان، ایجاد بازارهای جدید، رفع موانع پیش‌روی شرکت‌های دانش‌بنیان برای توسعه صادرات و توسعه بازار بین‌الملل از جمله ظرفیت‌هایی است در دستور اقدام قرار داده‌ایم.

وی افزود: امید است در پایان سال ۱۴۰۳ شاهد رشد ۵۰ درصدی صادرات دانش‌بنیان‌ها به نسبت سال ۱۴۰۲ باشیم.

میرآبادی در بخش پایانی سخنان خود، حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در تعاملات خارجی‌ را سبب ارتقا جایگاه جمهوری اسلامی ایران در تعاملات بین‌المللی و شناخته شدن بیشتر کشورمان به عنوان یک کشور پیشرفته فناور دانست و بیان کرد: این موضوع مورد توجه و تاکید بسیار رییس جمهوری اسلامی ایران هم قرار گرفت و در افتتاحیه نمایشگاه اکسپو نیز به این موضوع اشاره داشتند.

کد خبر 6094242 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار
  • خرید محصول، بهترین کمک به دانش‌بنیان‌ها است
  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است
  • گشایش نمایشگاه حمل‌ونقل دانش‌بنیان در اصفهان
  • هزار و ۵۰۰ قلم محصول فناورانه در نمایشگاه «ایران اکسپو» ارائه شد
  • ۱۵۰۰ قلم محصول فناورانه در نمایشگاه «ایران اکسپو» ارائه شد
  • عرضه ۱۵۰۰ محصول فناورانه دانش بنیان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴