Web Analytics Made Easy - Statcounter

در اجلاس یک هفته‌ای کشورهای مشترک‌المنافع، این کشورها به مسائلی از جمله تجارت، تغییرات اقلیمی و نقش انگلیس در برده‌داری پرداختند.

به گزارش ایران اکونومیست، به نقل از خبرگزاری رویترز، کشورهای مشترک‌المنافع در اختتامیه اجلاس خود در روز شنبه وعده دادند که به تغییرات اقلیمی رسیدگی کرده و تجارت را تقویت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چارلز، ولیعهد انگلیس در این اجلاس یک هفته‌ای نسبت از نقش کشورش در تجارت برده‌ها در دو سوی اقیانوس اطلس ابراز پشیمانی کرد. این نخستین باری است که کشورهای مشترک‌المنافع به صورتی علنی به این مسئله می‌پردازند.

برخی از اعضا از این سازمان خواستند تا پرداخت غرامت به کشورهایی که قربانی برده‌داری شده‌اند، بررسی کند. با این حال، در بیانیه پایانی و کنفرانس خبری این اجلاس اشاره‌ای به مسئله برده‌داری نشده و در عوض بر اعلامیه‌های سیاسی گسترده درباره توسعه پایدار، بهداشت و درمان و برابری جنسیتی تمرکز شد.

در «منشور اراضی زنده» این سازمان آمده است که کشورهای عضو تلاش خواهند کرد تا توافقنامه‌های بین‌المللی پیشین مانند توافق اقلیمی پاریس را اجرایی کنند.

«پاتریشا اسکاتلند» که در این اجلاس در مقام خود به عنوان دبیرکل سازمان کشورهای مشترک‌المنافع ابقا شد، گفت: می‌دانیم که در حوزه تغییرات اقلیمی وضعیت قرمز است و اعضای کوچک این سازمان با بحرانی اساسی روبرو هستند.

او همچنین در سخنان خود مکررا به افزایش تجارت میان کشورهای مشترک‌المنافع اشاره کرد که در همه‌گیری کرونا سقوط کرده بود و گفت انتظار دارد حجم مبادلات تا سال ۲۰۳۰ به سالانه دو تریلیون دلار برسد.

گابون و توگو هم اخیرا به این سازمان پیوستند؛ ظاهرا این بخشی از تلاش‌های کشورهای آفریقایی فرانسوی‌زبان برای تشکیل اتحادهایی ورای شبکه نفوذ پاریس است. اما مسئله اصلی که در این اجلاس مورد بی‌توجهی قرار گرفت، وضعیت حقوق بشر در کشور میزبان (روآندا) بود.

بسیاری از گروه‌های حقوق بشری روآندا را یکی از سرکوبگرترین کشورهای آفریقا می‌دانند. وزارت امور خارجه آمریکا به نقل از منابع آگاه از قتل‌های خودسرانه دولت روآندا از جمله قتل با انگیزه‌های سیاسی در خارج از این کشور گزارش داد.

جمهوری کنگو که یکی از همسایگان دموکرات روآندا است، این کشور را به حمایت از شورشیان در حمله به شرق کنگو متهم می‌کند. روآندا همه این اتهامات را رد می‌کند.

با این حال پاول کاگامه، رئیس‌جمهوری روآندا از سابقه حقوق بشری کشورش دفاع کرده و غرب را به دورویی متهم کرد. او گفت: در روآندا هیچکس بی‌دلیل به زندان نمی‌رود، اتفاقا برعکس، برخی از آنان که باید در زندان باشند، آزاد هستند.

یکی دیگر از مسائلی که در کانون توجه قرار گرفت، سیاست جنجالی اعزام پناهجویان از انگلیس به روآندا بود که شاهزاده چالرز آن را «وحشتناک» خواند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: انگلیس ، کشورهای مشترک‌المنافع ، رواندا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: انگلیس کشورهای مشترک المنافع رواندا کشورهای مشترک المنافع تغییرات اقلیمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۹۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ وزیر راه و شهرسازی عازم ابوظبی شد

تین نیوز

وزیر راه و شهرسازی به عنوان رئیس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و امارات متحده عربی عازم ابوظبی شد تا پس از ۱۰ سال در اجلاس این کمیسیون شرکت کند.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و امارات شامگاه سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه عازم ابوظبی شد تا در اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و امارات متحده عربی حضور یابد.

اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و امارات متحده عربی به ریاست بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی و رئیس ایرانی کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دو کشور و بن الطوق الماری وزیر اقتصاد و رئیس طرف اماراتی کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دو کشور، روزهای یازدهم و دوازدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ در ابوظبی برگزار می شود.

آخرین اجلاس این کمیسیون در فروردین ۱۳۹۳برگزار شده است. این نشست پس از گذشت ۱۰ سال؛ به منظور توسعه همکاری های دو کشور در همه زمینه های اقتصادی، تجاری، سرمایه گذاری و حمل و نقلی (هوایی، دریایی، جاده ای و ترکیبی) برگزار خواهد شد.

علاوه بر حوزه های اشاره شده، توسعه مناسبات دو کشور در حوزه کریدورهای ترانزیتی بین المللی به ویژه کریدور شمال جنوب به منظور ترانزیت کالاهای اماراتی به سمت کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز و روسیه و نیز اروپا از قلمرو جمهوری اسلامی ایران در دستور کار این نشست قرار دارد.

پیش بینی می شود در این اجلاس دو سند همکاری توسط رؤسای کمیسیون مشترک دو کشور به امضا برسد.

شایان ذکر است در حاشیه اجلاس موصوف، همایش تجار، فعالان اقتصادی و کارآفرینان بخش های خصوصی دو کشور نیز در حاشیه کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دو کشور برگزار خواهد شد.

در این نشست تجار و کار آفرینان ایرانی و اماراتی با همتایان خود به صورت رو در رو مذاکره خواهند کرد.

همچنین تعدادی از متخصصان حوزه تجاری و سرمایه گذاری در خصوص توسعه فضای کسب و کار دو کشور و قوانین و مقررات حاکم بر سرمایه گذاری و تجارت و فرایندهای مربوطه مبادرت به سخنرانی خواهند کرد.

بذرپاش پیش از سفر و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: حجم مراودات تجاری میان دو کشور در این سفر بازنگری می شود.

هدف گذاری جدید برای افزایش تجارت میان ایران و امارات  

وی افزود: مراودات تجاری ایران و امارات در سال گذشته ۲۵ درصد افزایش یافت و در این سفر هدفگذاری های جدیدی با همتای اماراتی مورد توافق قرار می گیرد.

بذرپاش با توجه تعداد قابل توجه پروازها میان دو کشور گفت: توافقات متعددی در زمینه حمل و نقل هوایی در این سفر مد نظر قرار دارد.

وزیر راه و شهرسازی افزود: بررسی مراودات مالی نیز در دستور کار این سفر قرار دارد. همچنین همکاری ها و فعالیت های بندری فی ما بین نیز جزو موارد مورد مذاکره است.

وی یادآور شد: با توجه به اختلاف نظر در تعرفه های واردات و صادرات کالا میان دو کشور، هیاتی از روز گذشته مذاکرات مقدماتی را انجام داده است و امیدواریم در روز برگزاری نشست کمیسیون مشترک اقتصادی، تصمیمات خوبی به نفع مردم عزیز کشورمان اتخاذ شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • باید از هر فرصتی برای بیان حقایق استفاده کنیم
  • دیپلماسی فرهنگی در دولت سیزدهم به‌طور جدی دنبال می‌شود
  • وزیر راه و شهرسازی عازم ابوظبی شد 
  • ◄ وزیر راه و شهرسازی عازم ابوظبی شد
  • تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند
  • اجلاس اتاق های بازرگانی کشورهای عضو ACD-اصفهان
  • نقدینگی‌های جامعه باید به‌سمت بخش مولد اقتصاد یعنی نفت و گاز هدایت شود
  • همکاری‌های بین‌المللی و رشد اقتصادی نیازمند برقراری صلح است
  • موضوعات مشترک کشورهای عضو ACD پیگیری شود
  • بخش خصوصی به افزایش همکاری کشورهای آسیا کمک می‌کند