Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روابط عمومی سیزدهمین جشنواره بین المللی فارابی، مهدی عباس‌زاده دبیر شورای علمی این جشنواره در آستانه برگزاری این رویداد علمی درباره روند انجام‌شده از داوری آثار رسیده گفت: جشنواره از حیث داوری آثار، روند و فرایند خاص خود را دارد و از آیین‌نامه‌ای با عنوان «آیین‌نامه فرآیند داوری و ارزیابی آثار پژوهشی جشنواره بین‌المللی فارابی» تبعیت می‌کند که اصل آن در سال 1389 تصویب شده و سپس در سال‌های 1390 و 1395 اصلاحیه‌هایی را به خود دیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: فرآیند داوری آثار وارده به دبیرخانه جشنواره به این نحو است که ابتدا همه آثار، در خود دبیرخانه، پالایش اولیه می‌شوند، بدین معنا که اگر اثری مصداق اثر «پژوهشی» نباشد، مثلاً مجموعه مقالات یا مجموعه مصاحبه‌ها یا گردآوری باشد یا موارد دیگر، اساساً وارد گروه‌های علمی پانزده‌گانه جشنواره و فرایند داوری نمی‌شود. اما آثاری که وارد گروه‌های علمی می‌شوند، توسط مدیر و اعضای هر گروه (داوران داخلی)، به طور اجمالی بررسی می‌شوند تا آثار مناسب برای ارزیابی همه‌جانبه (تفصیلی) تعیین شوند. 
عباس زاده اضافه کرد: آثاری که وارد فرایند داوری همه‌جانبه می‌شوند، ابتدا توسط دو داور بیرونی خبره و متخصص که توسط گروه علمی تعیین می‌شوند، مورد ارزیابی دقیق قرار می‌گیرند و «کاربرگ ارزیابی همه‌جانبه» توسط این دو داور تکمیل می‌شود. طبق فرایند مصوب، اگر اختلاف نمره این دو داور، بیش از 50 باشد، اثر برای داوران سوم و چهارم ارسال می‌شود و داوریِ دارای اختلاف 50 نمره با میانگین نمره‌های مجموع داوران، کنار گذاشته می‌شود. 
وی با اشاره به اینکه اگر اثر از داوری‌های اول و دوم، کف امتیاز لازم را کسب کند، بازهم به دو داور بیرونی دیگر به تشخیص گروه علمی سپرده می‌شود، گفت: گاهی به جهت اختلاف نظر میان این چهار داور، اثر برای داوری پنجم نیز ارسال می شود. در مرحله بعد، نتایج در گروه علمی مطرح و کیفیت داوری‌ها دقیقاً بررسی می‌شود و نهایتاً گروه با توجه به میانگین نمره‌های داوران، آثار برتر در دو سطح بزرگسال (بالای 35 سال) و جوان (کمتر از 35 سال) و رتبه اثر (برگزیده اول، دوم، سوم یا شایسته تقدیر) را تعیین می‌کند.
عباس زاده در پاسخ به این سوال که آیا در این دوره‌ از جشنواره، دقت‌های بیشتری نیز در داوری آثار به عمل آمده است یا خیر، افزود: در این دوره درخصوص آثاری که هنوز چاپ نشده اما برای دبیرخانه جشنواره ارسال شده‌اند، مثل پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله‌های دکتری و نیز طرح‌های پژوهشی، بعد از انجام چهار داوری، یکی از اعضای گروه علمی مربوطه با تعیین مدیر گروه، اثر را به دقت مطالعه کرد تا این اطمینان حاصل شود که اثر استانداردهای لازم را از جهت سطح و کیفیت جشنواره دارد. خوشبختانه این فرایند نیز تا حدی زیادی صحت و دقت داروی‌های قبلی را تأیید کرد.
دبیر شورای علمی جشنواره فارابی افزود: همچنین در این دوره، طبق آیین‌نامه و رویه جاری جشنواره، امتیاز داوری که با میانگین امتیازهای داوران دیگر، بیش از 50 نمره اختلاف داشت کنار گذاشته شد، یعنی نمره آن در میانگین امتیازهای کل داوران لحاظ نشد. لیکن نظر همین داور، توسط گروه‌‌های علمی دقیقاً مطالعه شد، زیرا شاید این داور به نکته‌ای توجه کرده باشد که داوران دیگر متوجه آن نشده‌اند. 
عباس زاده درباره اینکه آیا فرایند داوری آثار جشنواره به طور کامل به اتمام رسیده است یا خیر، افزود: بله خوشبختانه داوری آثار و تعیین آثار برتر در همه گروه‌های پانزده‌گانه جشنواره به اتمام رسیده و نتایج در شورای علمی جشنواره نیز مطرح و تأیید شده و در شورای سیاستگذاری جشنواره نیز تعیین گردیده است.
وی ادامه داد: تصور می‌کنم از ابتدای تشکیل گروه‌های علمی و داوری آثار و تعیین آثار برتر در گروه‌ها تا طرح موضوع در شورای علمی جشنواره، حدود چهار ماه زمان صرف شد.
عباس زاده در ادامه درباره تعداد داورانی که در این دوره با جشنواره همکاری کرده اند، گفت: میانگین برای هر اثر 4 داور همه‌جانبه تعیین شدند هرچند در اندک مواردی، کمتر یا حتی بیشتر از این هم داشتیم و مجموعاً تعداد 206 اثر برای داوری همه‌جانبه ارسال شد.
وی در پایان درباره ارزیابی کلی آثار رسیده به این جشنواره گفت: واقعیت این است که نهایتاً جامعه علوم انسانی و اسلامی کشور ما ارزیابی کلی خود را خواهد داشت و امیدواریم نتیجه زحمات استادان و محققان کشور، مدیران و اعضای گروه‌های علمی جشنواره، داوران آثار، و همکاران بنده در دبیرخانه جشنواره، بتواند در شناساندن و تشویق محققان برتر کشورمان مفید و مؤثر واقع شود.

منبع: الف

کلیدواژه: گروه های علمی علمی جشنواره داوری آثار شورای علمی گروه علمی همه جانبه عباس زاده آثار برتر دو داور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۳۰۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاهم ارتش واداره‌کل هنرهای نمایشی درحمایت از نمایشنامه‌های برتر

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل هنرهای نمایشی، حجت‌الاسلام سعید نصیراسلامی معاون فرهنگی و تبلیغات سازمان عقیدتی-سیاسی ارتش با کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی درخصوص اجرای آثار چهاردهمین جشنواره تئاتر ارتش، اجرای عمومی آثار تولیدی، تولید آثار هنری مشترک و حمایت از نمایشنامه‌های برگزیده گفت‌وگو و تفاهم کردند.

در جلسه‌ای که با حضور حجت‌الاسلام سعید نصیراسلامی معاون فرهنگی و تبلیغات سازمان عقیدتی- سیاسی ارتش، کاظم نظری مدیر کل هنرهای نمایشی و سیامک موحدی مدیر امور هنری سازمان عقیدتی- سیاسی ارتش و شهرام نوشیر مدیر کانون تئاتر دینی برگزار شد، مقرر شد آثار برگزیده سیزدهمین جشنواره تئاتر ارتش، که اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد، در جشنواره تئاتر فتح خرمشهر و جشنواره تئاتر مقاومت اجرا داشته باشند. همچنین در این جلسه قرار شد فرصتی فراهم شود تا نمایش‌های خیابانی با موضوع شهدا و مضامین مرتبط، بتوانند در پادگان‌ها و فضاهای سازمانی ارتش، روی صحنه روند.

در سومین مورد از این تفاهم، قرار شد گروه‌های اجرای تعزیه ارتش در فضاهای نمایشی و میادین و فضاهای روباز مختص این نوع نمایش، در ایام سوگواری اجرا داشته باشند.

همکاری ۲ طرف برای تولید یک اثر فاخر مشترک، نیز جزو مواردی بود که در این جلسه درباره آن گفت‌وگو شد و توافقاتی نیز به عمل آمد که به زودی نام نمایش و سالن اجرای آن اعلام خواهد شد.

همچنین در این جلسه درباره حمایت از نمایشنامه‌های برگزیده جشنواره «نسیم رحمت» با موضوع و نگاه مورد توافق ۲ طرف، گفت‌وگو شد. جشنواره «نسیم رحمت» از جمله جشنواره‌های برگزارشده توسط ارتش است که امسال هنرمندان شاخص در عرصه نمایشنامه‌نویسی در آن شرکت خواهند کرد.

همچنین سال جاری، برای تقویت متون نمایشی و جشنواره تئاتر میثاق ۱۴، به نمایشنامه‌نویسان جوان و مطرح کشور نگارش ۲۸ نمایشنامه سفارش داده شده است.

درپایان این جلسه، گفت‌وگوهای اولیه درخصوص احیای سالن‌های ارتش برای اجرای تئاتر و برگزاری کارگاه‌های آموزشی مشترک نیز صورت گرفت و ادامه آن برای بررسی سیستم، مشکلات و تحلیل بیشتر موضوع به جلسات آتی موکول شد.

کد خبر 6089762 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • معرفی اعضای شورای سیاست‌گذاری و دبیر جشنواره فیلم کوثر
  • «اخلاق و درام» راهی بازار نشر شد
  • گروه موسیقی آهوی دشت شهربابک در بندر عباس به روی صحنه رفت
  • برگزاری نخستین جشنواره "فیلم رضوان" نوآوری این دوره از جشنواره امام رضا (ع) است
  • هم اندیشی مسئله حجاب؛ حکمرانی نرم و سخت برگزار می شود
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان
  • تفاهم ارتش واداره‌کل هنرهای نمایشی درحمایت از نمایشنامه‌های برتر
  • ۲ انیمشن ایرانی به جشنواره معتبر انسی راه یافتند
  • عضو هیأت علمی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • انتشار فراخوان دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب»