Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@16:45:02 GMT

۲ اثر تاریخی در شاهرود و بسطام مرمت شد

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۳۰۰۶۶

۲ اثر تاریخی در شاهرود و بسطام مرمت شد

به گزارش ایرنا، مرتضی نظری روز یکشنبه به رسانه ها افزود: مرمت بازار تاریخی شهر شاهرود از سال ۱۳۹۰ طی چند مرحله به انجام رسید که در این مرحله ۲۵۰مترمربع از آن پایان یافت.

وی با اشاره به اینکه مرمت کامل بام بازار نیز انجام شد، ابراز داشت: بازار شاهرود شامل سه کاروانسرا، ۲ تیمچه و یک حمام بود که در حال حاضر تنها گرمابه آن سالم باقی مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شاهرود با بیان اینکه بازار شاهرود با عرصه حدود ۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع بیش از ۲۵۰ باب مغازه دارد، اظهار داشت: این بنای تاریخی دارای سه راسته بازار، چهار ورودی اصلی و چهار ورودی فرعی است.

 به گفته وی، بازار تاریخی شاهرود به شماره ۲۲۸۵ در تاریخ  ۱۳۷۸/۰۱/۰۹ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

نظری با بیان اینکه مرحله نخست مرمت برج و باروی تاریخی شهر نمونه گردشگری بسطام نیز انجام شد، تصریح کرد: مرمت این اثر تاریخی از محل اعتبارات سفر رییس جمهوری در حوزه میراث‌فرهنگی تامین شد.

وی ابراز داشت: این مرحله از مرمت، کار برداشت اندود فرسوده، مرمت ترک‌های سطحی، پی‌بندی و انجام کاه‌گل بر روی دیوار بارو انجام شد.

به گفته وی، برج و باروی بسطام با شماره ٣٩۴٧ در فهرست آثار ملی ثبت شد و این اثر تاریخی متعلق به دوره صفویه است  که از آن به عنوان دژی محکم استفاده می‌شد.

برچسب‌ها گردشگری شاهرود مرمت میراث فرهنگی بسطام بنای تاریخی پروندهٔ خبری گردشگری و میراث فرهنگی استان سمنان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری شاهرود مرمت گردشگری شاهرود مرمت میراث فرهنگی بسطام بنای تاریخی میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۳۰۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربت‌حیدریه گفت: متهمان به همراه پرونده تشکیل شده برای سیر مراحل دادرسی تحویل مقامات قضایی شدند.

علی محمدی افزود: با استناد قانون ضرورت اخذ مجوز برای ساخت، خرید و فروش، نگهداری، تبلیغ و استفاده از دستگاه فلزیاب و همچنین ورود آن به کشور، منوط به اخذ مجوز از سازمان میراث فرهنگی کشور است.

مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربت حیدریه اضافه کرد: بر این اساس متخلفان از مفاد این قانون به ضبط و مصادره دستگاه مذکور محکوم می‌شوند.

محمدی افزود: چنانچه دستگاه فوق در حفاری غیرمجاز به قصد کشف‌اموال فرهنگی - تاریخی مورد استفاده قرار گیرد، علاوه بر مجازات فوق، مرتکب به یک سال تا سه سال حبس مجازات مقرر در ماده (۵۶۲) قانون‌مجازات اسلامی - مصوب ۱۳۷۵٫۳٫۲ محکوم می‌شود.

شهرستان تربت حیدریه ۳۵۰ اثر تاریخی و گردشگری شناسایی شده دارد که تعداد ۶۲ اثر شامل بنا، محوطه و میراث ناملموس ثبت شده در فهرست میراث ملی است.

دیگر خبرها

  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • دستگیری چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟