Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: دریافت کد رهگیری برای مسکن باید الزامی باشد و کسانی که کد رهگیری نداشته باشند به این معنا تلقی شود که خانه آن‌ها خالی است و باید مانند سایر کشور‌ها چند برابر اجاره بها جریمه مالیاتی پرداخت کنند.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، افزایش اجاره بها نه تنها در کلانشهر‌ها بلکه در شهر‌های کوچک و دور افتاده بخش مهمی از درآمد و معیشت مردم را تحت الشعاع قرار داده به طوری که امروز بخش زیادی از درآمد خانوار‌ها خرج افزایش هزینه اجاره بهای مسکن می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سران قوا در تازه‌ترین اقدام نرخ ۲۵ درصد افزایش را برای افزایش اجاره بها در شهر‌های بزرگ مصوب کرده است. دانشجو در گفتگو با کارشناس اقتصادی تحلیلی دارد بر وضعیت بازار مسکن و عواملی که اجاره بها را از خود متاثر می‌کند.

حسین محمودی اصل؛ کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی در خصوص علت افزایش اجاره بها مسکن و تدبیر دولت در جلوگیری از افزایش‌های بیشتر در این بازار گفت: متاسفانه اقدام دولت و مجلس در خصوص ساماندهی وضعیت تعیین اجاره بها با تاخیر انجام شد، یعنی انتظار می‌رفت با توجه به تجربه سال‌های قبل، در اسفند ماه سال گذشته، قانون افزایش اجاره بها به میران ۲۵ درصد ابلاغ می‌گردید، اما تاخیر در موضوعی با این اهمیت این شائبه را ایجاد می‌کند که دولت به نوعی مستأجران و فشار‌های ناشی بر آن‌ها را از جهت افزایش اجاره بها فراموش کرد به گونه‌ای که اینک فضا طوری است که قانون افزایش ۲۵ درصدی اجاره بها عملی نیست، به همین دلیل شاهد افزایش فشار قیمتی از سوی صاحبخانه به مستأجران هستیم.

وی در ادامه افزود: این موضوع سبب افزایش شدید اجاره بها شده است. از سوی دیگر به واسطه انتشار آگهی‌های جعلی در سایت‌های اینترنتی توسط بنگاه‌های معاملات ملکی، مداخلاتی در بازار اجاره و مسکن انجام می‌دهند که منجر به تقویت غبارآلود کردن فضای اجاره می‌شود تا به راحتی بتوانند قیمت ملکی در یک منطقه را افزایش دهند.

این کارشناس بازار مسکن راه حلی را برای جلوگیری از افزایش قیمت مسکن بیان کرد و در این باره گفت: در گذشته به دوستان اتحادیه املاک پیشنهاد دادیم که با طراحی یک سامانه تحت نظارت اتحادیه املاک، قیمت‌ها به صورت کارشناسی ارائه شود تا مالکین قیمت‌های مورد نظر خود را اعلام نکنند، اما این راهکار متاسفانه پیگیری نشد، اکنون مجددا پیشنهاد کردیم که کارشناسان متعهد، آگهی‌های املاک را در مناطق مختلف بررسی کنند و قیمت‌ها را فیلتر کنند، به نحوی که اگر قیمت بالا یا پایین بود با ارسال یک پیامک اطلاع داده شود که قیمت باید تعدیل شود یا افزایش بیابد، چرا که قیمت‌های خیلی پایین در اکثر موارد برای گرفتن بیعانه از متقاضی قبل از بازدید ملک برای کلاهبرداری گرفته می‌شود بنابراین با این روش می‌توان از وقوع چنین مشکلاتی جلوگیری کرد.

حسین محمودی اصل در خصوص قیمت گذاری دستوری توسط دولت افزود: قیمت اجاره بهای مسکن متکی به عوامل بسیاری زیادی است، اما برخی از آن‌ها مانند همین آگهی‌های اینترنتی قابل کنترل است، لازم است مسوولین به مردم از لحاظ کارشناسی و فرهنگی توضیح دهند که نرخ معمول چه رقمی است، ضمن اینکه دولت باید با دقت بیشتری به موضوع نرخ و اجاره مسکن ورود کند، چگونه دولت می‌تواند تولید کننده را ملزم به پذیرش قیمت دستوری خود کند، اما نمی‌تواند در بخش مسکن قیمت گذار باشد؟ به این معنا که مالک مسکن مختار بر مال خود دانسته می‌شود، اما تولید کننده‌ای که عصای دست اقتصاد کشور به شمار می‌رود مجبور به قیمت گذاری دستوری می‌شود.


کارشناس اقتصادی خاطر نشان کرد: در حال حاضر تولیدکنندگان شوینده‌ها ۵ ماه است اجناس خود را با زیان می‌فروشند. خودروسازان هم به همین شکل متحمل ضرر می‌شوند، اما مالک یک واحد مسکونی ادعا می‌کند افزایش قیمت ۲۵ درصدی اجاره بها کم است و زیر بار این قیمت نمی‌رود در صورتی که همان شوینده و خودرویی که استفاده می‌کند با ضرر از سوی تولید کننده به دست مصرف کننده رسیده است. جالب است که در ایران واحد‌های مسکونی با ۴۰ درصد یارانه ساخته می‌شود و باید حداقل ۴۰ درصد ارزان‌تر از کشور‌های همسایه باشند، اما قیمت ملک در ایران دو برابر ترکیه و حداقل برابر با اروپا و آمریکا است.

وی در ادامه این بخش خاطرنشان کرد: بعضی‌ها در این حوزه اذعان دارند که قیمت مسکن به اندازه خود گران نشده است، قیمت مسکن واقعی را کدام کارشناس حساب کرده است که قیمت واقعی بوده یا خیر؟ قیمت دلاری مسکن در شش ماه گذشته نسبت به کشور‌های همسایه چه قدر بوده و الان به چه میزان است؟ ۶۰۰ هزار میلیارد تومان رانت ارز ۴۲۰۰ تومانی را عده‌ای دلال پرنفوذ با تزریق به بخش مسکن پولشویی کردند، قطعا لازم است قوه قضائیه با اقدام به موقع خود ملک‌های خریداری شده با رانت را مصادره و به مزایده بگذارد تا قیمت مسکن متعادل شود.

محمودی در پایان گفتگو در خصوص اقدامات دولت برای کنترل بازار مسکن گفت: زمانی که دولت تصمیم به انجام قانون افزایش اجاره بها تا ٢۵ درصد گرفته طبیعی است که باید ابزار اجرای آن را به کار بگیرد، یعنی دریافت کد رهگیری برای مسکن باید الزامی باشد و کسانی که کد رهگیری نداشته باشند به این معنا تلقی شود که خانه آن‌ها خالی است، لذا باید مانند تمام کشور‌ها چند برابر اجاره بها جریمه مالیاتی پرداخت کنند. حدود ۱۴ هزار املاک و ۱۲ هزار معامله در تهران ثبت شده است، با این نرخ طبیعتا رقابت شدیدی بین املاکی‌ها ایجاد می‌شود، آن‌ها با بالا بردن قیمت‌ها سعی در جذب صاحبخانه‌ها دارند، وقتی همچین اتفاقی می‌افتد یعنی نظام املاک ما تحت نظارت نیست موضوعی که خود به خود باعث افزایش قیمت می‌شود، بر اساس مشاهدات میدانی، میانگین قیمت اجاره در حدود ۹ میلیون تومان است. قیمتی بالاتر از درآمد حقوق بگیران، قطعا این بازار باید مدیریت شود تا شاهد کاهش قیمت و تعدیل قیمت در اجاره مسکن باشیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اجاره بها ودیعه مسکن گرانی مسکن بنگاه مسکن حسین محمودی اصل مالیات خانه های خالی افزایش اجاره بها کد رهگیری قیمت مسکن قیمت ها کشور ها ۲۵ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۳۰۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجاره خانه به این افراد ممنوع شد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، سیروس دهقان‌شیری افزود: عقد قرار داد رهن و اجاره با اتباع خارجی مجاز نیز منوط به استعلام از اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری البرز بوده و درصورت تاییدیه در این زمینه امکان‌پذیر است.

وی بیان کرد: تمام مشاوران املاک موظف به کسب مجوز قانونی برای اجاره املاک به اتباع خارجی غیر مجاز هستند و بر این اساس با سکان دهندگان بدون مجوز برخورد قانونی به عمل می‌آید.

پاسخ صریح وزارت کشور به فضاسازی ها درباره اتباع افغان | امکان پذیرش افغانستانی ها در کشور وجود ندارد

مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری البرز افزود: در صورت بی‌توجهی به این امر و انعقاد قرارداد بدون تاییدیه اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان، بنگاه‌های مشاورین املاک مشمول اعمال مقررات ماده۹ آیین‌نامه اجرایی ماده ۸۱ قانون نظام صنفی خواهد شد.

وی تاکید کرد: بر این اساس این بنگاه‌های مشاورین املاک که بدون رعایت ضوابط ابلاغی به خصوص معرفی‌نامه اجاره، رهن واحد مسکونی یا تجاری به اتباع خارجی اقدام به تنظیم قرارداد کرده‌اند، پلمب خواهند شد.

کد خبر 847893 برچسب‌ها استان البرز خبر مهم اتباع خارجی مسکن اجاره افغانستان

دیگر خبرها

  • تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن
  • جرم انتشار عکس جعلی وایرال شده از ترانه علیدوستی و پدرش چیست؟
  • رد پای رشد قیمت اجاره خانه در پرند/ انتظارات تورمی قیمت مسکن در شهرهای حاشیه تهران را افزایش داد
  • چرا هیچ دستگاه نظارتی به داد مستاجران نمی‌رسد | اختیار آینده زندگی ما دست صاحبخانه هاست! | مستاجران به ناچار اجازه می‌دهند بر سرشان کلاه برود
  • شب عید املاکی‌ها، روز سیاه مستاجرها
  • زیر پوست بازار «رحم اجاره‌ای» در ایران
  • اجاره خانه به این افراد ممنوع شد
  • قرارداد رهن و اجاره برای افغانستانی‌ها در این استان سفت و سخت می‌شود
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • یک میلیون و۶۰۰ هزار متقاضی در صف انتظار برای دریافت وام ودیعه مسکن