Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@13:18:09 GMT

شهید بهشتی تبلور کاملی از خداجویی و خداگویی بود

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۳۳۱۵۴

شهید بهشتی تبلور کاملی از خداجویی و خداگویی بود

یک پیشکسوت انقلاب اسلامی با بیان اینکه شهید بهشتی مقید به زمان و برنامه‌ریزی و به تعبیری قهرمان نظم بود، گفت: شهید بهشتی، مظهری از حلم در مقابل نامردی ها و ناجوانمردی ها بود، هرگز به کسی توهین نکرد و جواب توهین کسی را نداد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، حسنعلی زهتاب صبح امروز _یکشنبه پنجم تیرماه_ با حضور در چهل‌وهفتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر با گرامیداشت یاد شهید آیت‌الله دکتر بهشتی و شهدای هفتم تیر اظهار کرد: شهید بهشتی به واقع شهید مظلومی بود که به تعبیر امام راحل مظلومیت آن شهید، فوق شهادتش بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه طبق فرمایش امام راحل، وقتی مردم بیدار شدند که دیگر بهشتی در این دنیا نبود، ادامه داد: امام راحل به درستی فرمودند شهید بهشتی به تنهایی یک امت بود؛ این عظمت شخصیتی شهید بهشتی متاثر از زمانی است که مادر در گوش فرزندش آیات قرآن را به جای لالایی می‌خواند و اینگونه چنین شخصیتی پرورش یافت.

این پیشکسوت انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه شهید بهشتی مقدمات سطح حوزوی را در مدرسه صدر بازار تحصیل می‌کند و در سن ۱۸ سالگی عازم شهر مقدس قم برای تکمیل دروس حوزوی خود تا درجه اجتهاد می‌شود، گفت: نه علم به تنهایی کمال بخش است و نه ایمان بدون آگاهی، کمال می‌دهد؛ به تعبیر قرآن کریم، علم و ایمان هر دو توامان کمال بخش است.

زهتاب تاکید کرد: به قول ائمه معصومین، علم و ایمان هر دو بال موردنیاز برای پرواز در آسمان کمال است، این منش والای قدسی است که شهید بهشتی به طور کامل به آن مزین بود به نحوی که وی مصداق تمام و کمال یک دکتر باسواد و باایمان بود.

وی خاطرنشان کرد: شهید بهشتی، والا گوهر کم نظیری بود که به تعبیر خودش، شیفته خدمت بود نه تشنه قدرت، آن شهید صرفاً درس نمی‌خواند بلکه به دلیل اشتیاق فراوانی که به نوجوانان داشت به احداث مدرسه حکیم نظامی همت گمارد.

این پیشکسوت انقلاب اسلامی اظهار کرد: شهید بهشتی پیش از انقلاب اسلامی، موفق به اخذ مدرک دکترا در رشته فلسفه شد و توامان مباحث حوزوی را به اتمام رسانید و حداقل پنج سال در محضر گوهر تابناک آسمان فلسفه، علامه طباطبایی تلمذ کرد.

وی گفت: شهید بهشتی در مقابل ناپاکی‌ها و پلیدی‌ها ناآرام بود؛ در واقع وی تبلور کاملی از خداجویی و خدا گویی و مصداق بارزی از «إِنَّ صَلَاتِی وَنُسُکِی وَ مَحْیَایَ وَمَمَاتِی لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ» بود.

زهتاب یادآور شد: شهید بهشتی فقط برای خدا می‌گفت و می‌نوشت و در عصر طاغوت که خلاء معنویت برای نوجوان و جوانان بود، یکجا کمر همت بست و کتاب معارف دینی مدارس آموزش و پرورش را به همراه دیگر دغدغه مندان چون شهید باهنر نگاشت.

وی افزود: شهید بهشتی مدیریت بالا و اخلاقی بالاتر داشت، اخلاق حسنه وی به قدری بود که حتی وقتی عنصری نفوذی و معلوم الحالی به نام علی تهرانی در مجلس خبرگان رهبری، اراجیفی تراوش می‌کرد، یک بار شهید بهشتی تقابلی در برابر هرزه گویی های این فرد نداشت.

این پیشکسوت انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: شهید بهشتی، مظهری از حلم در مقابل نامردی‌ها و ناجوانمردی‌ها بود، هرگز به کسی توهین نکرد و جواب توهین کسی را نداد.

وی با بیان داستانی از دوران زندگی شهید بهشتی گفت: چه بسیار افرادی که در ابتدا از هتاکان به شهید بهشتی بودند، اما علم و ادب و دیگر جذابیت‌های اخلاقی شهید بهشتی باعث شد آنان متحول شوند و توبه کنند.

زهتاب ادامه داد: شهید بهشتی همواره با آغوش باز و خُلق حسنه با توهین کنندگان خود برخورد می‌کرد و این عاملی برای گرایش و جذب دشمنان آن شهید به این شخصیت می‌شد.

وی افزود: در زمانی که ساواک اصفهان، شهید بهشتی را در مدرسه چهارباغ احضار، دستگیر و به آن شخصیت هتک حرمت کرد، ماموران ساواک با لحنی تحقیر آمیز از شهید بهشتی می‌پرسیدند، مدرک شما چیست، شهید قاطعانه پاسخ داد، مدرک قدیم یا جدید، مدرک جدید دکترا و مدرک قدیم اجتهاد دارم، ماموران از این پاسخ متعجب شدند و پی به شخصیت والای شهید بهشتی بردند.

این پیشکسوت انقلاب اسلامی اظهار کرد: در منظومه اخلاقیات شهید بهشتی، هیچگاه حتی توهین به دشمن هم نبود، جز یک بار که با الهام از آیات قرآن خطاب به آمریکا اعلام کرد «به آمریکا بگویید از دست ما عصبانی باشد و از این عصبانیت بمیرد».

وی در توصیف دیگر خصایص شهید بهشتی گفت: عجیب به نماز اول وقت تقید داشت و در نماز گویی پرواز می‌کرد، شهید بهشتی هیچ امری را مانع نماز اول وقت خود نمی‌دانست.

زهتاب عنوان کرد: من هیچ وجه شبه‌ی برای شخصیت شهید بهشتی سراغ ندارم جز شهید رجایی که مکرراً بیان می‌کردند «که به نماز نگویید من کار دارم به کار بگویید نماز دارم.»

وی با بیان اینکه از دیگر خصایص شهید بهشتی مقید به زمان، وقت و برنامه‌ریزی و به تعبیر من قهرمان نظم بود، تصریح کرد: قاطعانه برای دفاع حق می‌ایستاد و حتی در مقام دفاع از حق درزمانی که فسق بنی صدر آشکار شده بود، در مقابل عده‌ای که متعرض به خانواده بنی صدر شده بودند، ایستاد و ادعا کرد، خانواده بنی صدر ربطی به اعمال آن منافق ندارد و نباید مجازات گناه کسی را به گردن دیگری بیندازیم.

این پیشکسوت انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: در بیان نظم شهید بهشتی همین بس که وقتی روزی خاص را برای خانواده اش قرارمی داد، اجازه تعرض احدی را به این وقت نمی‌داد، به طوری که روزی شخصیتی از رجال سیاسی عالی رتبه کشوری جمعه به درب خانه آن شهید رجوع کرده بود و شهید بهشتی با خوش رویی در را باز کرده و گفته بودند امروز متعلق به خانواده من هست و نمی‌توانم پاسخگوی شما باشم.

وی تاکید کرد: عجیب‌ترین کار منافقان، نخبه شناسی بود، به نحوی که نخبه ترین افراد انقلاب اسلامی ایران را چون شهید مطهری و شهید بهشتی ترور کردند.

زهتاب یادآور شد: شهید بهشتی در مقابل سنگین‌ترین توهین‌ها و تهمت‌ها از اقشار مختلف، هرگز لب به ناسزا نگشود، ولی هرگز در مقابل پلیدی‌ها بی تفاوت نبود و مظهر غیرت اسلامی بود.

وی با تاکید بر اینکه شجاعت شهید بهشتی بر سه محور تحمل مشکلات، برخورد با مخالفان و تسلط بر نفس استوار بود و همیشه برای هدایت دیگران پیشی می‌گرفت، گفت: رهبر معظم انقلاب درباره ابعاد عظیم شهید بهشتی فرموده بودند، در جلسات و اتفاقات بحرانی و پُر دغدغه و مصائب که می‌دانستیم شهید بهشتی حضور داشتند، ما آرامش روحی و خیال داشتیم.

کد خبر 584270

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهید بهشتی شهادت شهید بهشتی سالروز شهادت شهید بهشتی 7 تیر شهدای هفتم تیر شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پیشکسوت انقلاب اسلامی شهید بهشتی آن شهید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۳۳۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جانشین فرمانده کل سپاه: شهید حجازی موجب اقتدار و اوج‌گیری جبهه مقاومت شد

دریادار پاسدار علی فدوی جانشین فرمانده کل سپاه در مراسم بزرگداشت سومین سالگرد شهادت سرلشکر شهید سید محمد حجازی اظهار کرد: بسیاری از ما از نظر سنی نسبت به شناخت شهید حجازی اطلاعات کافی نداریم چون شهید حجازی چند سال از ما بزرگ‌تر بود و او پاسداری از انقلاب اسلامی را از زمان مبارزه با طاغوت را آغاز کرد.

وی ادامه داد: او به نحو احسن تمام مراحلی را که می‌بایست طی کند تا به مرتبه اعلای شهادت برسد، طی کرد و در همه این مراتب و همه سال‌های طولانی مراقبت از خود شاخصه بزرگی بود که او داشت.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به نقش شهید حجازی در محور مقاومت اظهار کرد: او یکی از عزیزانی است که تاثیرگذاری‌اش در جبهه مقاومت به قدری بود که عزیزان مقاومت هر مرتبه اثر خاص وجودی او را مرتباً تکرار می‌کردند.

وی با اشاره به حضور سردار حجازی به‌عنوان فرمانده نیروی مقاومت بسیج افزود: هنگامی که شهید حجازی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران بود از آنجا به رده یک نیرو رفت و نه در رده ستاد نیرو بلکه در رده یک نیرو شروع به کار کرد که حضور بیش از ۷ ساله او برکات بسیاری داشت.

سردار فدوی اظهار کرد: شهدا و شهید حجازی در اعلی علیین و مراتب بالا قرار دارند که ذهن ما به آنجا خطور نمی‌کند ولی ما می‌توانیم از شهید حجازی و سایر شهدا مدد بجوییم تا بتوانیم از وجود آن‌ها بهره ببریم.

وی افزود: البته باید بررسی کنیم که آن‌ها چه اقداماتی انجام دادند که موجب شد تا به چنین رتبه‌ای برسند و با الگو گرفتن از این اقدامات به چنین مراتبی برسیم.

سردار فدوی با بیان اینکه باید شهیدانی همچون حجازی را الگوی خود قرار بدهیم، تصریح کرد: شهید حجازی با طمأنینه و سعه صدری که داشت در همه مسئولیت‌های خود در پاسداری از انقلاب اسلامی، این ویژگی خود را بروز می‌داد.

وی ادامه داد: او در سال‌های حضور در جبهه مقاومت موجب اقتدار و اوج‌گیری این جبهه شد و نقش بسیار موثری در این‌ باره ایفا کرد. البته شهیدانی همچون سردار زاهدی نیز در این میان نقش بسیاری ایفا کردند.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به اینکه در اصل دوم قانون اساسی تاکید جدی بر موضوع پشتیبانی از مظلوم و دفاع در مقابل ظالم شده است، تاکید کرد: سپاه پاسداران با قدرت این تکلیف و این دستور را به اجرا گذاشت و بسیاری از پاسداران و مسئولان سپاه پاسداران در این رویه قرار گرفتند و حداکثر تلاش خود را انجام دادند همچون شهیدان حجازی، سلیمانی، زاهدی و بسیاری از شهدا.

وی با اشاره به مبارزات حضرت امام خمینی(ره) با آمریکا و رژیم صهیونیستی ادامه داد: ۶۰ سال پیش با شروع نهضت اسلامی، امام خمینی(ره) خبیثان آمریکایی و صهیونیسم را مورد حمله مستقیم قرار داد و بعد از ۶۰ سال بیش از ۹۲ درصد از کشورهای جهان همان مطلبی که ایشان مطرح کرده بودند را در ۲۰۰ روز گذشته تکرار کردند.

جانشین فرمانده کل سپاه با اشاره به اینکه تفکر و شاخصه انقلاب اسلامی در اقصی نقاط دنیا به یک مکتب تبدیل شده است، بیان کرد: این در اثر حرکت عظیم انقلاب اسلامی بود و پس از نقطه عطف او یعنی پیروزی انقلاب اسلامی به یک جریان مستمر تبدیل شد که تفکر، روند و شاخصه‌های انقلاب اسلامی در اکثر نقاط دنیا البته آن‌هایی که به انقلاب اسلامی نزدیک‌تر بودند، انجام شده است.

وی افزود: امروز در مرکز شیطان بزرگ در آمریکا علیه نظام استکباری آمریکا و صهیونیست‌ها شعار داده می‌شود که به طور خاص در روزهای اخیر در دانشگاه‌های آمریکا آن را شاهد هستیم.

سردار فدوی ادامه داد: این روند منحصر به مسلمانان، شیعیان و جبهه مقاومت نیست البته به همه مستضعفان عالم که تحت ظلم قرار گرفتند هم موکول نیست بلکه همه کسانی که از دل خود از آنچه شیاطین مانند شیطان بزرگ آمریکا و ایادی آن همچون رژیم صهیونیستی به وجود آورده‌اند، اعلام برائت می‌کنند و علیه سردمداران آن شعار می‌دهند. این حرکت یک حرکت شتابدار و رو به جلو است که دائماً تداوم دارد.

جانشین فرمانده کل سپاه با اشاره به فرامین فرمانده معظم کل قوا در حمایت از جبهه مقاومت تصریح کرد: امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) به ما دستور داده است تا مطابق با فرامین خداوند متعال از مظلومان حمایت کنیم.

وی ادامه داد: ما پشتیبانی از مظلوم در برابر ظالم را دائما ادامه می‌دهیم یعنی آن‌هایی که می‌خواهند در برابر ظلم ظالمان و مستکبرین ایستادگی کنند و حریت و آزادگی را که در خلقت همگان قرار دارد به منصه ظهور برسانند و این روند هر روز ادامه دارد.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران در ادامه ضمن اشاره به تحولات غزه در مبارزه با رژیم صهیونیستی اظهار کرد: چقدر زیبا در این ۲۰۰ روز جلوه‌گری کردند کسانی که شاید ۱۰ سال پیش اسمی از آن‌ها وجود نداشت. هنگامی که خبیثان آمریکایی و ایادی آن‌ها به یمن حمله کردند، گفتند که یمن فقیرترین کشور جهان است و طی یک یا دو هفته می‌توانیم به مقاصد خود دست پیدا کنیم.

وی ادامه داد: همچون یمن، جبهه مقاومت در عراق حزب الله لبنان چرا که بر اساس قاعده‌ای که خداوند با صراحت در قرآن کریم اعلام کرده است اقدام کردند یعنی انجام تکالیفی که خداوند بر عهده آن‌ها قرار داده است. البته تکالیفی که خداوند بر عهده بندگان خود گذاشته است پیش از تکلیف توانمندی اجرای آن را به بنده خود داده است.

سردار فدوی تصریح کرد: خداوند هیچ تکلیفی را برای بنده خود مشخص نکرده که نتواند انجام دهد. ما در طی ۴۵ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی این مورد را مشاهده کرده‌ایم و ظهور و بروز داشته است.

وی ادامه داد: مستکبرین عالم فکر نمی‌کردند که روزی در منطقه غرب آسیا آنچنان توانمندی به وجود بیاورد که اساس آن‌ها را زیر سوال ببرد و برده است.

در این مراسم که در مسجد پیامبر اعظم (ص) شهرک شهید محلاتی برگزار شد،  سردار سرتیپ پاسدار «اسماعیل قاآنی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار سرتیپ «محمد شیرازی»رئیس دفتر فرمانده معظم کل قوا، سردار سرتیپ پاسدار «محمدرضا فلاح‌زاده» جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، «محسن رضایی» دبیر شورای‌ عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، سردار سرلشکر «محمدعلی جعفری» فرمانده قرارگاه فرهنگی، اجتماعی بقیةالله (عج)، «مهدی فضائلی» عضو دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی، سردار سرتیپ بسیجی «محمدرضا نقدی»معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار سرتیپ «اسماعیل احمدی‌مقدم» رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی، حجت‌الاسلام والمسلمین «عبدالله حاجی‌صادقی» نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین «حیدر مصلحی» رئیس سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت روحانیت در دفاع مقدس، سردار سرلشکر «مصطفی ایزدی» فرمانده قرارگاه سایبری و تهدیدات نوین قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء (ص)، حجت‌الاسلام والمسلمین «علی محمدی‌سیرت» مسئول نمایندگی ولی فقیه در نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار «حسین اشتری» مشاور عالی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سردار «قاسم قریشی» جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین، سردار سرتیپ دوم «یدالله جوانی» معاون سیاسی نمایندگی ولی فقیه در سپاه و جمعی از مسئولان لشکری و کشوری و خانواده شهید حجازی حضور داشتند.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • توسعه بهداشت ودرمان
  • جانشین فرمانده کل سپاه: شهید حجازی موجب اقتدار و اوج‌گیری جبهه مقاومت شد
  • سومین سالگرد سردار شهید سید محمد حجازی
  • ایران در غرب آسیا کشوری تصمیم‌ساز است
  • مجموعه بیانات شهید بهشتی دربارۀ نماز منتشر شد
  • پاسداران سرباز ولایت و انقلاب اسلامی هستند
  • دشمن با اقتدار تنبیه شد
  • برنامه پروازهای فرودگاه اصفهان امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • خون شهدا ضامن بقای انقلاب اسلامی است
  • کمک یک میلیارد ریالی خیّر سلامت به بیمارستان شهید بهشتی سبزوار