Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-27@15:30:07 GMT

ماشین برقی که بدون باتری راه می‌رود!

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۳۷۹۴۵

ماشین برقی که بدون باتری راه می‌رود!

خودروی الکترونیکی که بدون شارژر و در حین حرکت شارژر می‌شود، برای نخستین بار در تهران به حرکت در آمد

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری برنا، مراسم رونمایی از طرح شارژ دینامیکی خودروهای بیسیم آزمایشگاه سیستم های حرکت پیشرفته دانشگاه تهران بعدازظهر یکشنبه با حضور دکتر سورنا ستاری معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری، دکتر صادق واعظ زاده ( عضو هیات علمی دانشگاه تهران و رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت) و جمعی از نخبگان دانشگاه تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سورنا ستاری معاون علمی ریاست جمهوری در این نشست قول مساعد برای حمایت مادی و معنوی از دانشجویان دانشگاه تهران و تلاش برای رفع مشکلات آنها را داد. وی همچنین قول مساعد برای پیگیری برقرای همکاری میان گروه های دانش بنیان دانشگاه تهران و بازار دولتی و خصوصی را برای تجاری سازی محصولات داد.

دکتر صادق واعظ زاده، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در حاشیه این جلسه در مصاحبه با برنا عنوان کرد: امروز برای رونمایی از شارژ بی سیم خودروهای الکترونیکی این جا جمع شده ایم، آنچه شما امروز مشاهده میکنید حاصل تلاش پانزده سال جمعی از جوانان نخبه ایران زمین است.

وی افزود: شارژ بی سیم خودرو های الکترونیکی یک فناوری جدید است که در لبه تکنولوژی قرار دارد که طی دو دهه گذشته اهمیت دوچندانی پیدا کرده است و کشور های دنیا به تدریج در حال استفاده از این فناوری هستند، تکنولوژی شارژ بی سیم به این شکل عمل میکند که خودرو های الکترونیکی بدون هیچ گونه اتصالی به سیم و در فاصله ای معین از منبع تغذیه شارژ میشود. مرحله 1 پیشرفته تر این فناوری شارژ خودرو بدون اتصال به سیم در حین حرکت است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: خودروهای برقی امروز توسعه پیدا کرده است و در مورد استقبال مردم قرار دارد اما مشکلاتی هم بر آن ها مترتب است، مانند معضلاتی که با باطری های سنگین لیتیومی دارند و چالشی برای خودرو های الکترونیکی هستند، شارژ آنها زمان زیادی میبرد، بازیافت باطری ها دشوار است و مواردی از این دست که هر یک از آنها به جای خود چالشی جدی محسوب میشوند اما این فناوری میتواند به مرور سبب شودکه خودرو های الکترونیکی دیگر برای حرکت به باطری نیاز نداشته باشند.

رئیس مرکز الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت در ادامه گفت: نحوه عملکرد سامانه به این شکل است که زیر مسیر و بر روی سطح آسفالت سنسور های مخصوصی قرار میگیرد که هنگام حرکت اتومبیل ها آن ها را به وسیله گیرنده های زیر خودرو شارژ خواهد کرد بنابراین دیگر احتیاجی نیست که خودرو های الکترونیکی از باطری استفاده کنند یا دست کم میتوان صرفا به یک باطری کوچک بسنده کرد تا اگر خودرو قصد تردد در مسیر غیر از راه های ویژه را داست دچار مشکل نشود. البته شارژ همین باطری اضافه نیز از طریق همین سنسور های اختصاصی انجام خواهد شد و نیازی نیست که سیستم های سنتی را برای شارژ آن به کارگیری کرد.

واعظ زاده در ادامه عنوان کرد: طرح اولیه این برنامه عملی صنعتی حدود سه سال پیش و به صورت آزمایشگاهی کلید خورد و حدود دو سال پیش با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری بر روی یک خودرو دونفره واقعی با توان 10 کیلو وات آزمایش شد و خودرو موفق شد در یک مسیر 20 متری بدون کمک هیچ گونه منبع خارجی ( باطری) حرکت کند. این برنامه علمی صنعتی توسط محققان جوان دانشگاه تهران به مرحله آزمایشی روز جاری رسید و حالا با تصویب معاونت علمی ریاست جمهوری فرآیند صنعتی سازی این فناوری بر روی یک خودرو 14 نفره اجرا شود. تا طی دو سال شاهد رونمایی از نمونه صنعتی طرح باشیم.

وی افزود: کشور های انگشت شماری در دنیا از این توانمندی بهره مند هستند اما همین کشور های محدود نیز از نمونه تجاری شده طرح بهره برداری نکرده اند ولی به طور قطع تجاری سازی برنامه در دور نمای ذهنی دو ساله آن ها قرار دارد ، در حال حاضر این طرح قابلیت پیاده سازی در مکان های پر رفت و آمد مانند بقاع متبرکه، فرودگاه ها ، پیاده راه های تهران که امکان تردد اتومبیل وجود ندارد و امثال آن را دارد.

واعظ زاده در پاسخ به این سوال که آیا این فناوری قابلیت تجازی سازی دارد و این امر برای شما دارای الویت است به خبرنگار برنا گفت: به طور قطع این فناوری علیرغم اینکه بسیار پیشرفته است اما برای استفاده عموم مردم کاربرد دارد و برای عموم مردم نیز قابل فهم است ، البته در مرحله صنعتی سازی تمام نظام مسائل مرتبط با تجاری سازی این فناوری تحت بررسی قرار  خواهد گرفت و نباید این فناوری را جایگزینی مطلق برای ایستگاه های شارژ الکترونیکی بدانیم بلکه هر دو کنار یکدیگر قابل استفاده خواهند بود اما حسن فناوری توسعه یافته ما این است که برای شارژ خودرو نیاز نیست که حتما یک ایستگاه شارژ ثابت پیدا کنیم.

وی در  پاسخ به این سوال که آیا بنای همکاری با خودرو سازهای بزرگ کشور را برای توسعه کار خود دارد گفت: واقعیت این است که در حال مذاکره با یک شرکت تولید خودروهای الکترونیکی ملی برای استفاده از این فناوری در محصولات آن ها هستیم تا امتیاز این کار را  خریداری کنند، البته در وهله اول این شرکت بنا دارد تا قایلیت شارژ بی سیم خودرو در یک مکان ثابت مانند پارکینگ منازل را توسعه دهد و در مرحله بعد به طور کامل فناوری حاضر در این جلسه را صنعتی سازی خواهیم کرد.

این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که میزان بومی سازی اجزای این سیستم در حال حاضر چقدر است به خبرنگار برنا گفت: تمام فناوری این سیستم در کنترل دانشمندان ایرانی قرار دارد، حتی اگر چه بخشی از قطعات الکترونیکی ساخت ایران نمی باشد اما محل تهیه ی آن ها بازار داخلی است و دانشمندان ما بر این فناوری مسلط هستند اما در تولید یک محصول دانش بنیان باید اذعان کرد که طراحی و محاسبات مربوط به پیاده سازی برنامه حتی از ساخت زیر قطعات پیچیده تر است که تمام مراحل آن توسط نخبگان جوان دانشگاه تهران انجام شده است و امیدواریم مرحله صنعتی سازی هم به زودی عملیاتی و اجرایی شود.

انتهای پیام/

 

خبرنگار: علی پژوهش

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: طرح الکترونیک خلاقیت خودرو دانشگاه تهران علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری رونمایی سورنا ستاری آزمایشگاه شارژر دینامیک خودرو شارژی واعظ زاده خودروی هیبریدی خودرو های الکترونیکی دانشگاه تهران ریاست جمهوری شارژ بی سیم صنعتی سازی واعظ زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۳۷۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبدیل دریاچه‌ها به نیروگاه‌های عظیم تولید برق

بهره‌گیری از پتانسیل دریاچه‌ها برای تولید برق ازجمله راهکارهای زیست‌محیطی موجود برای تأمین برق موردنیاز شهرها بدون وارد آمدن آسیب به محیط طبیعی و اکوسیستم‌ها محسوب می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، نیروگاه‌های آبی با سدهای غول‌پیکر حدود یک قرن است که شاهکارهای مهندسی برای ارائه انرژی‌های تجدیدپذیر به‌شمار می‌روند، اما جوامع حاشیه‌ای و اکوسیستم‌ها را ویران می‌کنند. با این حال جهان شاهد تحولات چشمگیری در پروژه‌های برق‌آبی با همان کیفیت گرانشی آب، اما بدون ساخته شدن سدهای سنتی است. در این راستا یک فناوری جدید به‌عنوان ذخیره‌سازی پمپ‌شده معرفی شده است که سیستم‌های آن به دو مخزن در بالا و پایین نیاز دارند و هنگامی که برق تولیدشده توسط نیروگاه‌های مجاور بیش از تقاضا باشد، برای پمپاژ آب در سربالایی استفاده می‌شوند.

این فرآیند مخزن بالایی را مانند باتری پر می‌کند. سپس هنگامی که تقاضا برای برق افزایش پیدا کرد، آب توسط یک توربین راهی مخزن پایینی می‌شود و برق تولید می‌کند. این فرآیند مفهومی متفاوت، اما نه‌چندان دور از عملکرد باتری‌هایی است که امروزه در سراسر زندگی بشر جای گرفته و حتی عناصر ضروری در زندگی مدرن هستند.

ذخیره‌سازی پمپ‌شده ایده جدیدی نیست، اما یک رنسانس در مناطقی محسوب می‌شود که بهره‌گیری از انرژی‌های باد و خورشید در آن‌ها به سرعت در حال گسترش است، همچنین به کاهش نگرانی‌ها در مورد کاهش تولید انرژی‌های تجدیدپذیر مرتبط با آب‌وهوا کمک می‌کند. بعضی از بزرگ‌ترین سیستم‌های این فناوری انرژی کافی برای تأمین دو میلیون خانه را در کشوری هم‌چون ایالات متحده برای یک ساعت دارند.

نوع دیگری از فناوری انرژی‌های آبی نیز به‌ویژه در مناطق کوهستانی مانند نپال رایج است. در این مناطق نیروگاه‌های برق‌آبی روی رودخانه‌ها قرار دارند، اما در پشت آن‌ها مخازن غول‌پیکر تولید و ذخیره برق وجود ندارد. بدون وجود مخزن، تولید برق به جریان‌های آب فصلی بستگی دارد، اما آسیب کمتری به محیط زیست وارد می‌کند.

تبدیل دریاچه‌ها به نیروگاه برق‌آبی در آمریکا

تبدیل دریاچه‌ها به باتری‌های عظیم الکتریسیته ایده‌ای عجیب است که روزبه‌روز جذابیت بیشتری پیدا می‌کند و می‌تواند مناظر طبیعی زمین را متحول کند. امروزه پروژه‌های امیدوارکننده‌ای در ایالات متحده در این زمینه وجود دارد که به‌طور ویژه هدف خود را مهار آب دریاچه‌های بزرگ به‌منظور تأمین نیروی برق‌آبی مشخص کرده‌اند.

ایده موجود در پس این پروژه‌ها، ساختن یک مخزن در ارتفاع پایین‌تر برای تولید برق از آبشار است. این پروژه در سال ۲۰۲۰ معرفی، اما به دلیل همه‌گیری کرونا متوقف شد. ایالات متحده اکنون قصد دارد آن را از سر بگیرد و دریاچه‌های خود را به نیروگاه‌های عظیم تولید برق تبدیل کند تا فراهم آوردن برق برای خانه‌های خود را ضمن دستیابی به اهداف زیست‌محیطی محقق کند.

کد خبر 747437

دیگر خبرها

  • شارژ کالابرگ الکترونیک یک ماه زودتر از یارانه نقدی است
  • آموزش: ۸ ترفند ساده برای شارژ سریع‌تر گوشی
  • صفر تا ۱۰۰ پابندهای الکترونیکی
  • (تصاویر) آزمایش اولین رنج روور برقی در دمای ۴۰- درجه قطب شمال
  • تعقیب و گریز خودرو بدون پلاک و رانندگی غیر متعارف در جاده اسکو
  • خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دمای بالا
  • چگونه دمای گوشی را پایین بیاوریم؟/ خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دما بالا
  • نمایشگاه بین المللی خودرو در پکن آغاز به‌کار کرد+ تصویر
  • خودروی برقی پریمیوم «اکسید»، لوکس‌تر و پیشرفته‌تر از تسلا
  • تبدیل دریاچه‌ها به نیروگاه‌های عظیم تولید برق